- 4 Eylül 2011
- 11.003
- 23.685
- 598
Kullanmadan önce kalıba verin bir kaç gün.Arkadaşlar,
Yıllardır yaşadığım bir problem.
Topuklu ya da babet, tüm ayakkabılarım vuruyor. Alırken çok dikkat ediyorum, esnek rahat ayakkabılar seçiyorum(topuklu hariç).
Marka da aldığım oldu, markasız da. En rahat giydiğim topuklu ayakkabım annemlerin yaşadığı küçük ilçede yerel bir dükkandan aldığımdı, 25 tlye :) ama bir daha ki gidişimde dükkan kapanmıştı.
Ayakkabı bakarken nelere dikkat etmeliyim, marka öneriniz var mı?
Bir de en önemlisi benim ayaklarımla ilgili bir problem olabilir mi, bu konuda bilgisi olan var mı? Şunu söyleyeyim boyuma göre ayaklarım büyük, 38 numara, ve baş parmağım da büyük sanki.
Ayak problemin olabilir ayakkabilarini buzdolabinin buzlugunda bir gun beklet ve cikar o zaman daha esnek olacakdirArkadaşlar,
Topuklu ya da babet, tüm ayakkabılarım vuruyor. Alırken çok dikkat ediyorum, esnek rahat ayakkabılar seçiyorum(topuklu hariç).
Marka da aldığım oldu, markasız da. En rahat giydiğim topuklu ayakkabım annemlerin yaşadığı küçük ilçede yerel bir dükkandan aldığımdı, 25 tlye :) ama bir daha ki gidişimde dükkan kapanmıştı.
Bir de en önemlisi benim ayaklarımla ilgili bir problem olabilir mi, bu konuda bilgisi olan var mı? Şunu söyleyeyim boyuma göre ayaklarım büyük, 38 numara, ve baş parmağım da büyük sanki.
Arkadaşlar,
Benim de problemim bu. Spor ayakkabı bile vurur-du. Sorunun kaynağını buldum ama
Topugumla bilegim (hani vuran yer varya) o ara kısa. Yani adım atarken sürtünmeden dolayi yara oluyor. Çözüm mü çok basitmişeczanede satılan silikon topuklar. Bileği yükseltiyor. Bende işe yaradı valla.
ayy şimdi bir anım aklıma geldi
eşimle sevgili olacağız geziyoruz
neyse yoruldum ayakkabım ayağımı vurdu
ayakkabım ayağımı vurdu dedim
garip garip baktı ayağımda sandalet vardı
ama bantları kesmişti işte
buna halen gülerrrr
Sayfada çok çeşit var ama ben şu tip kullanıyorum. http://www.medikal-saglik.com/silikon-topukluk-tr.html
bunun arkalığı yok sanırım, sadece tabana koyuluyor. diğer linkteki ürünler çorap gibi geçirmeliydi.
Evet evet. Topuğu yükselttiği için bilek sürtünmeden etkilenmiyo. Ama tabi her ayakkabının içine olmuyoaçıkçası sen link atınca gördüm o çorap gibi olanları. Daha bi mantıklı geldi.
Ben hakiki deri almama rağmen vuruyor. Babet ve topukluların hepsi, yeni de giysem 3 sene sonra da giysem vurur. Ayaklarım 35 numara, ayak boyutuyla ilgisi yok bence, bir şekilde deride hassasiyet belki...
Ben hakiki deri almama rağmen vuruyor. Babet ve topukluların hepsi, yeni de giysem 3 sene sonra da giysem vurur. Ayaklarım 35 numara, ayak boyutuyla ilgisi yok bence, bir şekilde deride hassasiyet belki...
Bunun deri olup olmaması ile alakası yok. Tekstil sektöründe bir insan olarak, ayakkabı tasarımı deriyi kes sonra dik mantığından çok daha derin bir mevzu. Mesela istediğin kadar deri desinler, iç malzemeye koyuyorlar domuz derisi tabanlığı, istesen de o ayakkabı rahat olmuyor. Ya terletiyor ya rahatsız ediyor. Ucuz ayakkabı ve rahatlık meselesine gelince bu ayakkabıların vurmama sebepleri deri olmaması, doğal materyal olmadığından da bir süre sonra ayak yapısını bozuyor. Şu genelde kadınların ayak kenarlarında çıkan çıkıntılar bu ayakkabıların eseri.
Derseniz ki kime güvenip alacağız, Türkiye'de hiçbir firmaya diyebilirim.
Bu işi teknik olarak en iyi İtalyanlar yapıyor hakkı ile yapıyorlar, buna göre de fiyatlar buraya oranla kaç kat fazla.
yaz bitti, KATIL BABETLER gittiii… !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?