Her şeyin yolunda gideceği kesin değil ve şu an 2 yaşında bir oğlumuz var. Git, olmadı gel diye deneme yapacak konumda değiliz bence.
neden Avustralya?
cok uzak ve kulturu cok farkli, alismasi cidden zor olabilir.
seven cok seviyor da, ornegin Ingilizce konusmalarina ragmen aksanlari cok degisik ben anlamakta zorlaniyorum. Daha bir de bir suru kulturel farklilik.
Avrupaya goc etmek bana daha kolay geliyor bu sebeple.
Şu an iki yaşında ama eşim seneye gidecek ve bir sene sonra da biz gitsek olacak 4.5-5 yaşında. Şu an gidecek olsak ne olduğunu anlamaz cidden her şey daha kolay olabilirdi.şu cümlene cevabım aslında tam o konumdasınız
yani olmazsa gelirsiniz çocuğun yaşı müsait
mesela benimki ortaokula gidiyor ben onu alıp gidip iki yıl sonra geri dönmeyi yemiyor zira bir düzeni var dışarı hayatı var kendince öncelikleri var
ama iki yaşlındaki bebenin hayatı henüz anne baba ile sınırlı okulu vs çok elzem değil
dil öğrenmesi nispeten kolay, ortama girmesi kolay
diğer konulara ilişkin ben de yorumları okumak istiyorum ama genel olarak gitme fikri olsa da bizim mesleklerimiz geçersiz başka ülkede ama eşininki geçerliyse deneyebilir
hatta bir konu vardı sevgilisi 3 yıl Avustralya da çalışma hakkı kazanmıştı vs
Onun meslek geçerliymiş araştırmalarına göre, bir kaç bölüm okudu kamera, web tasarım, bilgisayar programcılığı vs gibi gibi...Eşiniz madem önden gidecekmiş, Eğer gitme ihtimali varsa gerçekten değerlendirin derimYani o da sonuçta zemin hazırlamaya gidiyor. Hep beraber bir bilinmeze gitmek zor gerçekten ama o önden gidip birşeyleri ayarlarsa neden olmasın ?
Avrupa'dan nefret ediyor. Irkçılık gibi durumlardan çekiniyor çocuk adınaneden Avustralya?
cok uzak ve kulturu cok farkli, alismasi cidden zor olabilir.
seven cok seviyor da, ornegin Ingilizce konusmalarina ragmen aksanlari cok degisik ben anlamakta zorlaniyorum. Daha bir de bir suru kulturel farklilik.
Avrupaya goc etmek bana daha kolay geliyor bu sebeple.
O çok dert olmaz yani yapabileceğim başka işlerde de çalışabilirim ama oradası için kalifiye bir eleman değilim neticedeBnce bu kadar sıkmaniza gerek yok kendinizi ha mesleğinden olacaksın ona bisey diyemem zordur uğruna emek vermişsin çünkü ama cocuk icin gayet güzel olur bu yaşta gelmesi dilide erken kavrar avusturalya nasil bilmiyorum ama bnde yurtdisindayim geldiğimde cok zorlandım ama alıştım artık sende alışırsın kendini ifade edecek kadar dilin oldumu yeterli zaten doğrusunu söylemek gerekirse sartlar çok farklı kendin ve çocuğun için en iyisi neyse o olsun inşallah
geçen o yazdığımız konuyu hatırladın mı
koalina ya yazalım dedim ama ben nick vs hatırlayamıyorum bir kaç kişi dışında
hatta sen veMissCherryBlossom ne işleri var Avustralya da demiştiniz ben de çevremden memnun olanları vs anlatmıştım
Ne kadar sure sonra sizi de yanina alacakmış?Arkadaşlar merhaba,
Bu dönem herkes gibi eşimin de yurt dışı isteği kabardı. Sıfır birikim ve devam eden borçlarla Avustralya'ya gitmeyi kafasına koymuş. Bunun için de araştırmaya ve kendince hazırlıklara başladı. Önden kendisi gidip bir süre sonra biz gidecekmişiz. Konuştuğu, görüştüğü kişilere ve webden yaptığı araştırmalara göre her şey müthiş. 40yaşa kadar sınır varmış ve seneye gitmeyi düşünüyor.
Bense çok pozitif bakamıyorum. Her şeyin yolunda gideceği kesin değil ve şu an 2 yaşında bir oğlumuz var. Git, olmadı gel diye deneme yapacak konumda değiliz bence. Artı bunun için birikimimimiz yok. Benim orada alanımda iş bulmam da çok mümkün görünmüyor. Sınıf öğretmeniyim ve denklik olacak mı zaten bilmediğim gibi ekstra bir çok sertifika da istiyorlar ve başka ne yapabilirim hiç bilmiyorum.
Eşim bu konuda geri dönüşü olmayacak şekilde kararlı, oğlumuz için gitmeliyiz modunda. Yani öyle ki şu an eve halı alacak olsam " ne gerek var zaten gideceğiz" modunda.
Sorum şu arkadaşlar, gidiş ve yaşam bu kadar kolay mı cidden veya benim düşündüğüm kadar zor değil mi ? Orada yaşayanlardan ciddi bilgiler alabilirsem çok mutlu olurum.
Neden Türklerden uzak durulmalı imiş?Avustralya çok uzak... Çok beğensem de asla yaşamayı istemem, yoksa Avustralya çöllerinde altın toplayıcısı olma hayalim varO kadar uzağa gidilecekse Amerika daha mantıklı gibi.
TV deki programlardan gördüğüm kadarı ile İngilizceleri bana çok anlaşılmaz gelmiyor ama İngiltere'de ve Amerika'da yaşadım. Bir dönemde hintlilerle çalıştım, onun etkisi de olabilir.
Asyalı ve Hintli nüfusun fazla olduğu, tamamen mix bir kültür. Eksileri olduğu kadar artıları da çok olabilir. Ülkenin nüfusu yüzölçümüne göre çok az, şehirler dışında hayatın çok ıssız olabileceğini tahmin ediyorum. En azından Harrow dizisinde gördüğüm kadarı ile öyle...
Yaşayan arkadaşlarım çok memnun, Türklerden uzak durulmalı diyorlar.
Birde mesleki yeterlilik almak zor sanırım. Sınıf öğretmeni olan biri için kısa vadede mesleğini yapmak hayal diye düşünüyorum.
Hintli bir arkadaşım sağlık alanında çalışan kişilere vatandaşlık için mektup gönderildiğini söylemişti, Amerika'ya gidemeyenlerin 2. tercihiymiş.
Son olarakta denemekten zarar gelmez bence, en kötü hayat tecrübesi olur. Başaran o kadar kişi varken siz neden yapamayasınız ki?
İşte ben kurbağa, kertenkele falan tutup öpebilen bir insanımevet vahsi dogal yasam bize gore degil demistik,
tamam iyi cok guzel ulke de mesela, evinizde yilan cikmasi, evinizde fare cikmasindan daha normal kabul edilebilir, akrep falan.
tabi ben biraz evcil fobisi olan bir insan da oldugum icin bunlari hayal dahi edemiyorum, koalinanin evcilleri var, onun icin kotu bir senaryo olmayabilir bunlar.
sahsen bana cok uzak geliyor her seyden once,
goc etmenin psikolojik taraflarini da dusunmek gerekir diye dusunuyorum her zaman,
sahsen bana istedigim zaman ailemi gormeye gidebilecek olma fikri iyi hissettiriyor, Istanbul buradan 3.5 saat, en pahali ucak biletini bile alabilecek maddi gucum var eger ki acil bir durum olusursa,
ama Avusturalya cok uzak, binleri bulacaktir ucuz biletler bile, gelmeye kalksan kac saatti, 12 diye aklimda kalmis, bana zor geliyor dusuncesi.
Gitmekte problem yok ama olacak mı olmayacak mı, geri mi döneceğiz durumları beni geriyor daha çok.Avusturalya gercekten cok uzak ve farkli. Adapte olabilmek biraz da sizinle ve karakterinizle alakali.
Cocugunuzun yasi ülke degistirmeye gayet uygun bence, gidene kadar 4-5 olsa bile bu en kücük sorununuz olmali suan :)
Eşim de böyle oldukça pozitif bakıyor bu olayaayy bilmem ben giderdim hayat tecrubelerden ibaret nasılsa. nereden bileceksiniz ki belki orası çocugunuz için daha ii olacak ki bence evet sartları daha iyi benm dusuncem.. yaşı da ufak çocugun orada okurDenemeye değer bence. hem önce eşiniz gidecekmiş eşiniz iş buldu mu tamamdır . sonrasında sizde öğretmenlk olarak bi bakarsınız denkleştrme için olmadı baska işlere bakarsınız..
Bİlemiyoruz, daha başvuru falan yapmadı zaten baharda başlayacakmış başvurulara ama işe kabul edilecek mi? Gidip yapabilecek mi? Ne zaman düzeni oturur tamamd erse gideceğiz, belki 6 ay belki 2 sene. Belki de başkasını bulacak oradan hiç gitmeyeceğizNe kadar sure sonra sizi de yanina alacakmış?
bilmem bence pozitif bakılmalı. olmazsa geri dönersiniz ne olacak .. Keşke benm eşimde dese kalk hatun gidiyoruz diye ahh nerede ben memlekete zor göturuyorum adamıNeden Türklerden uzak durulmalı imiş?
Meslek konusunda eveti okul öncesi için bile istedikleri, aradıkları tonlarca şey var ve düşünüyorum neden bir Türk'ü işe alsınlar?
İşte ben kurbağa, kertenkele falan tutup öpebilen bir insanımBen ailemi istediğim zaman göremiyorum burada da, köklerime de bağlı değilim açıkçası ama bilmediğim bir kültür ve dil korkutucu geliyor.
Gitmekte problem yok ama olacak mı olmayacak mı, geri mi döneceğiz durumları beni geriyor daha çok.
Eşim de böyle oldukça pozitif bakıyor bu olaya
Şu an kıt kanaat yaşıyoruz. Kenarda 5 liramız yok mesela bir hastalık olsa ne yapacağız ailelere başvurmaktan başka?Arkadaşım bundan üç yıl önce eşiyle Avustralya’ya yerleşti, eşi yazılım mühendisi o güzel bi işe girdi, bankada çalışıyor, arkadaşıö denklik alamadı sosyal hizmet görevlisi olarak çalışıyor, günde dört saat arabasıyla şizofren/demans gibi bakıma ve refakata muhtaç insanları doktora dişçiye vs götürüyor. Bir kızları var. Yani şöyle İstanbul’un keşmekeşinde sefil oluyorlardı o yüzden gittiler, orda müstakil bi evde bahçeli filan ortalama bi hayat yaşıyorlar. Yani çok büyük bi katkısı olmadı bana göre ama onlar memnun, belki de ben zaten onların Avustralya da yakaladıkları hayat şartlarında yaşadığım için çok mantıklı bi karar gibi gelmiyor. Sizin beklentiniz ne burdaki durumunuz ne sanırım o önemli
Orada yaşayan Türklerin emek sömürücüsü olduğunu söylemişti bir arkadaşım. Yani iş bulamayıp Türk lokantasında falan çalışmak zorunda kalırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama Avrupa'ya da gitseniz bu muhtelemen aynı olacaktır.Neden Türklerden uzak durulmalı imiş?
Meslek konusunda eveti okul öncesi için bile istedikleri, aradıkları tonlarca şey var ve düşünüyorum neden bir Türk'ü işe alsınlar?
Şu an kıt kanaat yaşıyoruz. Kenarda 5 liramız yok mesela bir hastalık olsa ne yapacağız ailelere başvurmaktan başka?
Apartman hayatında bunalıyoruz, günlerimiz pandemiden önce de evde geçiyordu ama bunlara alışmıştık.
Çocuk olduktan sonra benzin koyup bir ormana götürmek bile lüks olmaya başladı bizim için, belki ayda bir yapabileceğimiz bir şey haline dönüştü.
Yani muhtemelen oranın ortalama hayatı bizim için lüks olacaktır.