- 8 Şubat 2022
- 471
- 599
- 53
- Konu Sahibi MerakliBirKiz24
-
Dolandırıcı. Cimer üzerinden şikayet edin, mesajları silmeyin.Merhaba arkadaşlar 2 aya yakındır bir bela var peşimde bir avukatlık bürosu "Sayın MerakliBirKiz24, İcra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilen dosyanıza avukatlık ücreti ve masraflar eklenmemesi için acilen hukuk ofisi ile irtibata geçiniz." diye günde 1 kez mesaj atıyor. 1 ay önce aradım 2020 yılında instgramdan yaptığım bir alışverişi yanlış anlaşılma nedeniyle kargoyu kabul etmedim geri gitti. Kargoyu kabul etmediğim için (içindeki kargoya kadar biliyor) taşıma masrafları için icra davası açılacakmış eğer icra ile uğraşmak istemiyorsam 130 TL ödeme yapmam gerekiyormuş. Bende 14 gün içinde cayma hakkım olduğunu icra açmak istiyorlarsa açabileceklerini söyledim. E devletten kontrol edersiniz 5 gün içinde dedi tamam dedim kapattık. Aradan 1 ay geçti icra davası falan yok hala mesaj devam ediyor. Bugün yine aradım bağırdım çağırdım bana mesaj göndermemeleri için hala mesaj geliyor. Bunlardan kurtulmak için napmam lazım ve avukat arkadaşlar olayın üzerinden 2 yıl geçmiş böyle yapmaya hakları var mı? Başına böyle bir şey gelen var mı?
Avukatların bu şekilde mesaj göndermeleri ve telefon açmaları yasak. Büyük ihtimalle bir dolandırıcının ekine geçmiş bilgileriniz. E devletten sorgularsanız icra takibiniz olup olmadığını görürsünüz. Varsa bir borcunuz icra dairesi ödeme emri gönderir. Dikkate almayın, muhatap olmayın. Sizi korkutarak para almaya çalışıyor dolandırıcılar.
Avukat değilim fakat bu aralar bu şekilde çok fazla dolandırılma olayı oluyor. Dikkatli olun lütfen, para kopartmak istiyorlardır.Merhaba arkadaşlar 2 aya yakındır bir bela var peşimde bir avukatlık bürosu "Sayın MerakliBirKiz24, İcra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilen dosyanıza avukatlık ücreti ve masraflar eklenmemesi için acilen hukuk ofisi ile irtibata geçiniz." diye günde 1 kez mesaj atıyor. 1 ay önce aradım 2020 yılında instgramdan yaptığım bir alışverişi yanlış anlaşılma nedeniyle kargoyu kabul etmedim geri gitti. Kargoyu kabul etmediğim için (içindeki kargoya kadar biliyor) taşıma masrafları için icra davası açılacakmış eğer icra ile uğraşmak istemiyorsam 130 TL ödeme yapmam gerekiyormuş. Bende 14 gün içinde cayma hakkım olduğunu icra açmak istiyorlarsa açabileceklerini söyledim. E devletten kontrol edersiniz 5 gün içinde dedi tamam dedim kapattık. Aradan 1 ay geçti icra davası falan yok hala mesaj devam ediyor. Bugün yine aradım bağırdım çağırdım bana mesaj göndermemeleri için hala mesaj geliyor. Bunlardan kurtulmak için napmam lazım ve avukat arkadaşlar olayın üzerinden 2 yıl geçmiş böyle yapmaya hakları var mı? Başına böyle bir şey gelen var mı?
Evet dolandırıcı olduğunu bende tahmin ettim ama insanları öyle güzel kandırıyorlarki acaba diye düşünüyoruz. Beni mahkeme vermelerini istedim kaç kez ama sürekli mesaj atıp atıp duruyorlar sinirlenmeye başladım.Avukatların bu şekilde mesaj göndermeleri ve telefon açmaları yasak. Büyük ihtimalle bir dolandırıcının ekine geçmiş bilgileriniz. E devletten sorgularsanız icra takibiniz olup olmadığını görürsünüz. Varsa bir borcunuz icra dairesi ödeme emri gönderir. Dikkate almayın, muhatap olmayın. Sizi korkutarak para almaya çalışıyor dolandırıcılar.
Engelledim. Bu seferde engellenen numaradan mesaj geldi diye geliyorNumarayı engelleyin
Cimerden ne diye şikayet edebilirim?Bu işlem hukuka aykırı. Açacaksa açar. Huzur ve sükunu bozma suçundan suç duyurusunda bulunacağım deyin. Hatta CİMER'den yazın bence. Kişisel Verileri Koruma Kurumuna da şikayet ederek bir şansınızı denemenizi öneririm.
Hiç uğraşmayın bişey çıkmaz, çok rahatsız oluyorsanız savcılığa suç duyurusunda bulunun. Benzer şikayetler tek bir dosyada birleştirilir. Cimer kim olduklarını bile bulmaz.Cimerden ne diye şikayet edebilirim?
bu firmalar bunun hukuksuz olduğunu dava açarsa 14 günlük cayma hakkından dolayı kaybedeceklerini biliyorlar ne koparirsak kar diye ole mesaş gönderiyorlar. mesajlar otomatik zaten . e devletten ayda 1 bak .Merhaba arkadaşlar 2 aya yakındır bir bela var peşimde bir avukatlık bürosu "Sayın MerakliBirKiz24, İcra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilen dosyanıza avukatlık ücreti ve masraflar eklenmemesi için acilen hukuk ofisi ile irtibata geçiniz." diye günde 1 kez mesaj atıyor. 1 ay önce aradım 2020 yılında instgramdan yaptığım bir alışverişi yanlış anlaşılma nedeniyle kargoyu kabul etmedim geri gitti. Kargoyu kabul etmediğim için (içindeki kargoya kadar biliyor) taşıma masrafları için icra davası açılacakmış eğer icra ile uğraşmak istemiyorsam 130 TL ödeme yapmam gerekiyormuş. Bende 14 gün içinde cayma hakkım olduğunu icra açmak istiyorlarsa açabileceklerini söyledim. E devletten kontrol edersiniz 5 gün içinde dedi tamam dedim kapattık. Aradan 1 ay geçti icra davası falan yok hala mesaj devam ediyor. Bugün yine aradım bağırdım çağırdım bana mesaj göndermemeleri için hala mesaj geliyor. Bunlardan kurtulmak için napmam lazım ve avukat arkadaşlar olayın üzerinden 2 yıl geçmiş böyle yapmaya hakları var mı? Başına böyle bir şey gelen var mı?
İnşallah 2 aydır devam benimkiler.Aynısını arkadaşıma da yaptılar. Sonradan sesleri kesildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?