Avukatlık Bürosu Belası

MerakliBirKiz24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
471
599
53
Merhaba arkadaşlar 2 aya yakındır bir bela var peşimde bir avukatlık bürosu "Sayın MerakliBirKiz24, İcra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilen dosyanıza avukatlık ücreti ve masraflar eklenmemesi için acilen hukuk ofisi ile irtibata geçiniz." diye günde 1 kez mesaj atıyor. 1 ay önce aradım 2020 yılında instgramdan yaptığım bir alışverişi yanlış anlaşılma nedeniyle kargoyu kabul etmedim geri gitti. Kargoyu kabul etmediğim için (içindeki kargoya kadar biliyor) taşıma masrafları için icra davası açılacakmış eğer icra ile uğraşmak istemiyorsam 130 TL ödeme yapmam gerekiyormuş. Bende 14 gün içinde cayma hakkım olduğunu icra açmak istiyorlarsa açabileceklerini söyledim. E devletten kontrol edersiniz 5 gün içinde dedi tamam dedim kapattık. Aradan 1 ay geçti icra davası falan yok hala mesaj devam ediyor. Bugün yine aradım bağırdım çağırdım bana mesaj göndermemeleri için hala mesaj geliyor. Bunlardan kurtulmak için napmam lazım ve avukat arkadaşlar olayın üzerinden 2 yıl geçmiş böyle yapmaya hakları var mı? Başına böyle bir şey gelen var mı?

Avukatların bu şekilde mesaj göndermeleri ve telefon açmaları yasak. Büyük ihtimalle bir dolandırıcının ekine geçmiş bilgileriniz. E devletten sorgularsanız icra takibiniz olup olmadığını görürsünüz. Varsa bir borcunuz icra dairesi ödeme emri gönderir. Dikkate almayın, muhatap olmayın. Sizi korkutarak para almaya çalışıyor dolandırıcılar.

Dolandırıcı. Cimer üzerinden şikayet edin, mesajları silmeyin.

+++++++++

Avukat değilim fakat bu aralar bu şekilde çok fazla dolandırılma olayı oluyor. Dikkatli olun lütfen, para kopartmak istiyorlardır.

Böyle taciz mesajları yasak. Telefonum babamın üstüne kayıtlı yıllar önce borcunu ödeyip kapatmasına rağmen borç çıkarmışlar bir de Biti Zdrava babanızla aynı evde oturduğunuzu tespit ettik icra yapılacaktır diye mesaj göndermişlerdi. Tacizin bu kadarı tabi biz işin peşine düştük ve şikayette bulunduk. İşin garip tarafı borç E-Devlet'de görünmüyor. Sizde nolur canınızı sıkmayın, yaptıklarının suç olduğunu bilin ve şikayetçi olun.

Evet dolandırıcı olduğunu bende tahmin ettim ama insanları öyle güzel kandırıyorlarki acaba diye düşünüyoruz. Beni mahkeme vermelerini istedim kaç kez ama sürekli mesaj atıp atıp duruyorlar sinirlenmeye başladım.

Dolandırıcı onlar...

Mesaj geliyordu bana da ...Bir avukatlık sitesinin bir harfini değiştirerek bilmemne hukuk bürosu adına mesaj atıyorlar..Ben o an korkuyla internete girip hukuk bürosunu yazınca eyvah diyorsun böyle bir büro var
Dikkatli bakınca böyle bir yer yok...Ondan önceki büro ismiyle sahte sayfa acmıslar ama orda da büronun adres bılgılerı yoktu...Gerçek bir büro sitesine baktıgımda navigasyon üzerinden dahi adresini bulma linkleri var...

İtibar etmeyin..Aramadım sormadım...Kesildi kendi kendine...

bu firmalar bunun hukuksuz olduğunu dava açarsa 14 günlük cayma hakkından dolayı kaybedeceklerini biliyorlar ne koparirsak kar diye ole mesaş gönderiyorlar. mesajlar otomatik zaten . e devletten ayda 1 bak .

Şikayet edin. Hiç bir firma veya satıcı size gelen giden kargo ücreti için icraya veremez. E ticaret de dediğiniz gibi 14 gün içinde cayma hakkınız var. Muhtemelen dolandırıcılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…