• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat olan ayda bu durumda ne yapacağımızı bilen

2 kez psikoloğa götürülmüş her aklı başında insan bilir ki 2 kez le çözülecek iş değil psikolojik tedavi.
Aynı konuyu abimin eşinde yaşadık. Yengem akıl hastanesine kapatıldı çok ağır derecede rahatsızlık geçirdi. Herkese şiddet uyguluyordu. O sırada ilk yeğenim küçüktü ikincisi yeni doğmuştu. Çocukları istemiyordu kabullenmiyordu zaten aklı başında değildi. Akıl hastanesine kapatıldı.
Ama annem ne yaptı biliyor musunuz? Her gün ziyarete gitti. Her gün ona istediği bişeyler götürdü, iyi olduğunda yeğenleri götürdü. Hep beraber çocuklara baktık hissettirmedik. Tabi ben de küçüktüm o zaman. Hatta yengem ablamı eve kilitleyip dövdü sonra kapıyı açtı fln. Ama annem o kadını iyi etti hep başında durdu. Bir dakika boş bırakmadı. Akrabalar yeğenlerle ilgilendi. Onu ailecek ilgimizle tedavi ettik. Hep alttan aldık Ona iyi davrandık. Şimdi üzerinden yıllar geçti mutlu bi yuvaları var. Hala ilaç kullanıyor. Ama çok iyi şükür. Annem de yengemi atabilirdi boşayabilirdi. Ama o kadın sonuçta yine torunlarının annesiydi. Biz o çocuklar için sabrettik.

Şimdi bunlara dayanarak diyorum ki bana önceki yazdıklarım için tepki gösterenler olmuş. Ama ne aile olmak ne insan olmak kolay. Ama bi insanı harcamak çok kolay.

Konuyu zaten erkek tarafindan birinin açtığı net belli....

Umarım o kadına yaşatmaya çalıştığınız şeyi size de yaşatırlar...
Bu nasıl yorum,nasıl temenni Allah aşkına. .İyi ki konu sahibi erkek tarafı:KK57:

Bu kadın bebeğine zarar verse daha mı iyi?

Konuyu zaten erkek tarafindan birinin açtığı net belli....

Umarım o kadına yaşatmaya çalıştığınız şeyi size de yaşatırlar...
Bu nasıl bir yorum . Cocuğa şiddet varsa insanlar buna nasıl katlansın. Kücücük çocuk kendisini nasıl savunacak . Anne saglıklı değil. !

Sosyal hizmetlerde çalışıyorum. Yorumları okumadim ondan soruyorum. Siz kimsiniz? Yani sizin bir anne için bebeği dövüyor ilgilenmiyor demeniz kulakta kalır ama sonuçta takdir edersiniz ki böyle konuların sonunda bazen tahmin edemeyeceğiniz seyler cıkabiliyor sizin için demiyorum ama taraflar iftira bile atabiliyor. Merak etmeyin meslek elemanıarkadaşlarnkonuyu arastırır ve inanın bebek için en doğru karari veriler.

Not: şiddet aninda 155'i mutlaka arayin. Alo 183'ü de arayıp bilgi verebilirsiniz hatta şiddet anında ararsanız anlık şiddet var diye bilgi verebilirsiniz

Yorumlarin hepsini okudum, sizi samimi ve inandirici bulmadim, bir cocuk daha annesinden koparilmaya calisiliyor sanki

Anne bebege ilgisiz ve siddet uyguluyorsa disardan bir sahide ihtiyac yok babanin beyani yeterli.

Bebege siddet uygulandigini iddia ediyorsaniz morarti beklemenize gerek yok her travma kendini morluk olarak gostermiyor muayene de cikar

Ayrica kocasinin yerinde olsam ilaclarini bile alamayacak „yeterlilikte“ gordugum bir kadinla acaba cocuguma ne zaman zarar verecek endisesi icinde evli kalip, cocugu onunla birakamam.

Kamera taktirmamasini annenin, babanin boyle bir sey yapabilme ihtimalinden dolayi tetikte oldugunu soyluyorsunuz. Akil sagligi bunu dusunecek kadar yerinde demek ki.

Esi mahkemeye basvurup yasal vasi tayin ettirsin kendini ve cocugunun annesinin yatarak tedavi olmasini saglasin, ilaclarini aksatmadan daha guzel tedavi olur, iyilesir gerci kendi de sorunlu.

Kadinlari cildirtip cildirtip zaten mahallede adi deliye cikmisti demek nasil bir vicdan.
Evlenip, cocuk yapmadan deli oldugunu anlamadigina gore adam da pek akilli degil.

(Usendigimden sadece okuyup gecicektim guya)

Kadın lohusa depresyonuna girmiş olabilir hatta bu ileri boyutta da olabilir. Yapılması gereken düzenli psikiyatrik tedavi ve mümkünse evde yardımcı birinin olması.

Şiddeti gözünüzle gördünüz mü? Tepkiniz ve tepkisi ne oldu? Baba eşine karşı ilgili mi yoksa kadın doğum sonrası ya da hamilelikte başlayan süreç dahil kenara mı atıldı? Baba boşanmayı dile getiriyor mu kadına karşı?

Bunları neden sordum, kadını bunaltabilir, onu sinir krizine itip istemediği şeyleri yaptırabilir. Allah korusun, geçtiğimiz yıllarda girdiği depresyondan çıkamayıp bebeğini su dolu küvete bırakıp ölümüne sebep olan anne gördü tüm ülke.

Şu da var bütün gün elinde telefon olduğunu nereden biliyorsunuz? Kızım doğduğu zamanlar ilk fırsatta ben de bir şeyler bakardım internetten.

Bu kadından çocuğu almak yerine yardım edin, bakın anlattığınız gibiyse büyük ihtimal ağır depresyon/psikoz/ mevcut, istenmeyen çok çok üzücü sonuçları olabilir. Çocuğu anneden koparıp kadını atmak yerine düzenli tedaviye götürün. Öyle guatr baktırdık, 2 kez psikiyatriye götürdük demekle olmaz.

Eğer ki psikiyatri doktoru derse ki bu kadın annelik yapacak durumda değil, o zaman düşünürsünüz çocuğu almayı.baba boşansa dahi şu durumda çocuğu alamaz, yasalar anneden yana.

Tek veri olarak şiddeti alıyorım konunuzda.
Çünkü diğerlerinin hepsi üstün körü, yargılayıcı ithamlar.
Eğer şikayetçi olan baba ise, o yapsın çocuğunun yemeğini, o ilgilensin.
Ama şiddet söz konusu ise boşanmadan önce zaten evladını düşünen bir baba, hemen yasal yollara başvurmalı.
Şiddeti belgeleyip, ardından uzaklaştırma kararı ile beraber boşanma davası açmalı.
İlk madde boşanma davası olmamalı.
O sebeple inandırı değil, bir anneyi karalamaktan öte gitmeyecek ithamlar bunlar.

Ben teşekkür ederim yorumlara.bazı bayanların hayal gücü gerçekten yüksek ama kimsenin başına gelmeden bunlar anlaşılamaz konum kapanabilir ayrıca kaynana gorumce değil ama aile dost uyum .bu olay taraf tutma değil cocuk istismarıdir.Herkes anne ve baba olamıyor.Rabbim çocuklarımızı korusun.

Back
X