Merhaba avukat arkadaşlarım.Benim bazı sorunlarım var ve geleceğe dönük ne yapmam, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Haklarımı öğrenmek, kendimi garanti altına almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle evlenmeden öncede 1 yıllık bir geçmişim vardı.(üniversitede)Üniversiteyi bitirince evlendik. Tabi ne ben nede eşim atanamadık.(öğretmenlik mezunuyuz.) Eşimin ailesinin yanında yaşıyoruz. Düğünde kendi ailemin taktığı altınlarda dahil olmak üzere bütün takıları ailesi benden izinsiz aldılar. Sadece kendi taktıkları set ve 6 bileziğim var. Evlendikten sonra eşim çok değişti. Eve hapsoldum. Otoriter bir kaynanam ve görümcem var. Evde onların sözü geçiyor. Hizmetçilik yapmaktan başka bu evde bir hyatım yok. Söyledikleri herşeyi sırf kötü olmayalım diye yapıyorum ama arada onlardan kaynaklanan sorunlar çıkıyor. Kaynanamın ve görümcemin kötü laflarına ve kaynanamın bağırmalarına maruz kalıyorum. Onlardan izinsiz nerdeyse tuvalete bile gidemeyeceğim. Odama girip çıktıktan sonra bile ne yaptığımın hesabını veriyorum. Ama komşuların yanında gelinimi çok severim tarzı konuşmaları var ve herkes çok iyi kaynana olarak biliyorum. Evde yaşanan kötü olaylara şahit olmadılar. Eşim bazen bana hak versede onlar büyük sen bişey diyemezsin diye beni engelliyor. (hoş kendiside annesi tarafından ezilen biri ama yinede toz kondurmuyor. ) Eşim evlendikten sonra 4-5 ay geçici olarak işe girdi çalıştı. Ondan sonrada KPSS ye çalışmamız gerektiği için iştende çıktı bu eylüle kadar işide yoktu. Ailesinin maddi anlamda hiçbir yardımı olmadı. Dışarı çıktığımızda el harçlığı bile yoktu. Sadece bu evde karnımızı doyurup yaşıyoruz. Eşim şimdi vekil öğretmenlik yapıyor ve aldığı maaşı bana söylemedi. Üstelik benm kredi kartımı kullanarak laptop aldı. Parayla ilgii sorular sorduğumda sen karışma diyor. Ne demek ben karısı değilmiyim bilmek hakkım değilmi. Zorunlu ihtiyaçlarımı alsada onun dışında parada vermiyor. Evlendiğimden beri genç kızlık kıyafetlerimle duruyorum. Artık çok sıkıldım. Eşimi çok sevsemde evliliğimizin bu şekilde sürmeyeceğini düşünüyorum. Annesi yakamızı bırakmayacak. Tayinimiz çıksa bie beraber yaşamayı düşünüyor. Eşimde karşı değil. Benden parasını gizleyen ama benim alacağım maaşı nasıl harcayacağını düşünen bir kocam var. Geleceğimi hiç iyi görmüyorum. Boşanmayı düşünsem bile sevdiğim için cesaret edemiyorum. Ama boşanma gibi bir duruma gelirsem neler yapabilerim.? Ben haklı pozisyonda mıyım. ?Tazminat alabilirmiyim.? Düğünde takılan altınları ailesinden geri alabilirmiyim ? Set ve bileziklerim bende mi kalır? Bu evden çıkıp gitsem(ailemin yanına) bu evde geri kalan eşyalarımı alabilirmiyim? Hemen boşanma davası açsam nasıl sürer.?
inşallah sizi bu sorulaımla sıkmamışımdır. Sadece geleceğime yönelik kendimi garanti altına almak ve haklarımı bilerek doğru olanı yapmak istiyorum. Bana yardımcı olrsanız çok sevinirim.
Çocuk yok.