Avukat arkadaşlara sorum var

belissima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
80
1
86
Ankara
Merhaba avukat arkadaşlarım.Benim bazı sorunlarım var ve geleceğe dönük ne yapmam, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Haklarımı öğrenmek, kendimi garanti altına almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle evlenmeden öncede 1 yıllık bir geçmişim vardı.(üniversitede)Üniversiteyi bitirince evlendik. Tabi ne ben nede eşim atanamadık.(öğretmenlik mezunuyuz.) Eşimin ailesinin yanında yaşıyoruz. Düğünde kendi ailemin taktığı altınlarda dahil olmak üzere bütün takıları ailesi benden izinsiz aldılar. Sadece kendi taktıkları set ve 6 bileziğim var. Evlendikten sonra eşim çok değişti. Eve hapsoldum. Otoriter bir kaynanam ve görümcem var. Evde onların sözü geçiyor. Hizmetçilik yapmaktan başka bu evde bir hyatım yok. Söyledikleri herşeyi sırf kötü olmayalım diye yapıyorum ama arada onlardan kaynaklanan sorunlar çıkıyor. Kaynanamın ve görümcemin kötü laflarına ve kaynanamın bağırmalarına maruz kalıyorum. Onlardan izinsiz nerdeyse tuvalete bile gidemeyeceğim. Odama girip çıktıktan sonra bile ne yaptığımın hesabını veriyorum. Ama komşuların yanında gelinimi çok severim tarzı konuşmaları var ve herkes çok iyi kaynana olarak biliyorum. Evde yaşanan kötü olaylara şahit olmadılar. Eşim bazen bana hak versede onlar büyük sen bişey diyemezsin diye beni engelliyor. (hoş kendiside annesi tarafından ezilen biri ama yinede toz kondurmuyor. ) Eşim evlendikten sonra 4-5 ay geçici olarak işe girdi çalıştı. Ondan sonrada KPSS ye çalışmamız gerektiği için iştende çıktı bu eylüle kadar işide yoktu. Ailesinin maddi anlamda hiçbir yardımı olmadı. Dışarı çıktığımızda el harçlığı bile yoktu. Sadece bu evde karnımızı doyurup yaşıyoruz. Eşim şimdi vekil öğretmenlik yapıyor ve aldığı maaşı bana söylemedi. Üstelik benm kredi kartımı kullanarak laptop aldı. Parayla ilgii sorular sorduğumda sen karışma diyor. Ne demek ben karısı değilmiyim bilmek hakkım değilmi. Zorunlu ihtiyaçlarımı alsada onun dışında parada vermiyor. Evlendiğimden beri genç kızlık kıyafetlerimle duruyorum. Artık çok sıkıldım. Eşimi çok sevsemde evliliğimizin bu şekilde sürmeyeceğini düşünüyorum. Annesi yakamızı bırakmayacak. Tayinimiz çıksa bie beraber yaşamayı düşünüyor. Eşimde karşı değil. Benden parasını gizleyen ama benim alacağım maaşı nasıl harcayacağını düşünen bir kocam var. Geleceğimi hiç iyi görmüyorum. Boşanmayı düşünsem bile sevdiğim için cesaret edemiyorum. Ama boşanma gibi bir duruma gelirsem neler yapabilerim.? Ben haklı pozisyonda mıyım. ?Tazminat alabilirmiyim.? Düğünde takılan altınları ailesinden geri alabilirmiyim ? Set ve bileziklerim bende mi kalır? Bu evden çıkıp gitsem(ailemin yanına) bu evde geri kalan eşyalarımı alabilirmiyim? Hemen boşanma davası açsam nasıl sürer.?

inşallah sizi bu sorulaımla sıkmamışımdır. Sadece geleceğime yönelik kendimi garanti altına almak ve haklarımı bilerek doğru olanı yapmak istiyorum. Bana yardımcı olrsanız çok sevinirim.

Çocuk yok.

Okurken inanamadım :1shok:sizin gibi bir egitimcini yaşadıgı durumalara bakın....
Kusura bakmayın çok sinirlendim yorum yapmıyorum ,
arkadaşlar size yardımcı olacaktır

okurken yorum yapmayacağım demiştim... ama sonunu okuyunca dayanamadım... geleceğe yönelik kendinizi garanti altına almak istiyorsanız, hemen kaçıp kurtarın kendinizi... eğer anlattığınız gibiyse sadece maddi kaygılarla bu berbat hayatı ne kadar sürdürebilirsiniz..?

Evliliklerde boşanma sebepleri vardır, en yaygını şiddetli geçimsizlik diye bilinen evlilik birliğinin temelden sarsılması durumu. Tüm bu yaşadıklarınız evliliğinzin temelden sarsıldığını gösteriyor mu bir düşünün? Eşinizle yeniden bir arada yaşayamayacak kadar şiddetli bir geçimsizlik var mı aranızda? Siz dava açmayagörün karşı tarafta harekete geçecek belki ummadığınız şekilde sizi suçlu çıkaracak. Sizin bu anlattıklarınız konusunda dinletebileceğiniz bir tanık, bir ispat aracı var mı? Tazminat almanız biraz zor, dayak aldatma vs yoksa mahkeme kolay kolay tazminat vermez. Altınlar ve eşyalar konusunda da yine ispat lazım, ne kadarı sizin mahkeme inceler bunları. Boşanma davalarında kesin şeyler söylemek çok zor, davanın gidişatında bir tanığın ifadesi bile bir anda herşeyi değiştirebiliyor. İnanın evlenmek boşanmaktan daha zor, bence siz evliliğinizi yıkmak yerine eşinizin aklını çelip sınavı da kazanıp başka bi şehre taşınıp kurtulun. Sonuçta seviyorum diyosunuz, çekip gidince herşey düzelecek mi? Boşanınca da hayat çok kolay olmayacak malesef.

Sevgili Serenciğim ve diğer arkadaşlar ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Ben üniveriteyi ailesinden uzakta okumuş, gayet özgür yaşamış biri olarak bu hayattan çok bunaldım. Eşim ve ailesi ile kavga etmek için hiç karşılık vermesemde, onların kötü sözlerine maruz kalıyorum. Ben onlardan hiç memnun değilim,ama onlara sorarsan benden çok memnunlar.Çünkü şimdiye kadar hiç karşılık vermedim. Akrabaları olsun komşuları olun hiçkimsenin yanında kaynanam benden kötü bahsetmediği için herkes çok iyi biliyor. Derdimi paylaştığım bir arkadaşım hariç. Ama artık ben bu hayata dayanamıyorum, kendimi öldürmeyi düşünecek kadar. Sırf bu yüzden boşanmayı düşünmeye başladım. Bu evden çıkıp gitmeyi çok düşünsemde ne yapacağımı bilmediğim için(boşanmayla ilgili), cearet edemedim. bu yüzden sizden yardımlarınızı bkliyorum. Aslında o kadar doldumki yazacağım çok şey var. Ama sizin başınızı ağrıtmaya gerek yok. Benimle ilgilendiğinizi göstermeniz bile beni çok mutlu etti. Herkese teşekkürler.

merhabalar umarım bana yardımcı olabilecek birileri vardır.Kısa yoldan hemen anlatmak istiyorum sorunumuzu.Eşim abisinin çektiği tüketici kredisinin kefili olmuş ve tabii abisi ödemeyince ihbarname bize geldi sonradan abisi avukatla gidip görüşmüş 4 aylık geçikmiş borcunu ödeyeceğini söylemiş,kendisi çok problemli biri olduğu için ailevi bazı nedenlerden dolayı sırf inat olsun diye borcumu ödemeyeceğim icra gelsin evinizde ne varsa alsın götürsün yuvanız yıkılsın gibi çirkin ifadeler kullanarak borcunu ödemediğini ve ödemeyeceğini söylüyor.Bu arada krediyi çektiğinde bi yerde işçi olarak çalışıyordu şuanda ise memur olarak atandı ve başka ile tayini çıktı,bu durumda icra nın bize gelme şansı sanırım fazlalaştı ama bi yöndende devlet memuru olduğundan acaba direk maaşına icra girebilirmi bu arada yazımı okuyacaklara ufak bi uyarı insanın başına ne kötülük gelirse en yakınındaki kişilerden geliyor zamanında iyilik yapıp kefil oll sonrada günlerce gecelerde noldu nolcak diye düşün aman kimseye ama hiç kimseye kefil olmayın inanın acısı çok kötü zamanında parayı çeksin orda burda yesin ceremesini siz çekin feciii bişey.nolur yardımcı olun şimdiden teşekkürler .....

Temmuz 26 ında 1 yıl olacak evlılıĞım. 1 yılda sÜreklı yalan soyleyen bır eŞ ve aılesı dugunde takılanları emanet almıslar ve hepsını aılemın taktıklarını da elımden aldılar dugunden sonra oĞrendım dÜĞÜn cd sı ve emanet aldıkları kuyumcuyu tanıyorum eŞım evlendıkten 1,5 ay sonra ıŞten ayrıldı ve ÇalıŞmıyor o donemlerde sıgortası yok butun borÇlerı ben Ödedım ÖdÜyorum yanı butun evın eŞyalarını ben almıs oldum bu durumda mal hakkı kımde kalır? Ödemesı ıÇın verdıĞım taksıtlerı ÖdememıŞ bu durum benım lehıme mı?benım ÇalıŞtıgımı sıgortadan gÖrunur durumda. Çok ÜzgÜnÜm cenaze gıbı gırdım evden cenaze gıbı cıkıyorum. Bu durumu nasıl atlatırım bılmıyorum.ben Çokk ÜzgÜnÜm..

size ayrı bir ev tahsis etmemesi bile bir boşanma sebebidir
altınların iadesini talep edebilirsiniz
kredi kartınızla alınan bilgisayarı veya parasını da talep edebilirsiniz
şartları varsa nafaka ve tazminat talebi de mümkün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…