Peki istinaf dilekçesini nasıl yazacagım kime yazdıracagım.. Bana yardım eder misiniz bilgili birine benziyor sunuzEvet 7 gün içerisinde süre tutum dilekçesi verip, karar size tebliğ olduktan sonra gerekçeli istinaf dilekçesi yazmanız gerekli.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Peki istinaf dilekçesini nasıl yazacagım kime yazdıracagım.. Bana yardım eder misiniz bilgili birine benziyor sunuzEvet 7 gün içerisinde süre tutum dilekçesi verip, karar size tebliğ olduktan sonra gerekçeli istinaf dilekçesi yazmanız gerekli.
Avukatınızı değiştiremez misinizTamm çok tesekkür ederim. Peki gerekçeli dilekçe yazmama gerek varmı. Benim kendi avukatım dilekçe yazmasanız itirazın bir anlamı olmaz dedi. Ve 5bin tlye dilekçeyi yazarım dedi bende 5bin nerden bulayım bir dilekçe ye
Ben avukatima dava ücretinin tamamını ödedim ama makbuz vermedi, sözleşme fln da yapmadık,benim açımdan bir sorun olur mu acaba ?Avukatiniz tekrar para istemekte hakli.biz vergi yukumlusuyuz. Vekalet sunduğumuz her dosya için makbuz istiyor bizden devlet. Ve avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinden. Örneğin asliye cezada bir dosya için asgari ücret tarifesi bu sene 5100 TL. Avukat o dosyaya vekalet sunduğu an 5100 TL lik makbuz kesmek zorunda. Almadığı paranın makbuzunu kesip vergisini odeyemeyecegine göre...
Malesef boşanma için ücreti peşin verdim ve baya yol aldık. Basta söyledi sadece boşanmaya bakarım diger davalara bakmam diyeAvukatınızı değiştiremez misiniz
Valla duruşmaya gittik ama basit yargılama be duruşmalı inceleme arasındaki farkı bilemedim. Evet indirim yaptı hakim ve söylediğiniz gibi önceki dosyayı ihbar edeceğim dedi. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersinizHakim duruşmalı yaptıysa incelemeyi 2240 tl kesin karardır yalnız itiraz etseniz de sonuç alamazsınız. Basit yargılama usulü uyguladıysa itirazı mümkündür, hakim itirazı kendisi inceler, byu indirimi uyguladıysa iptal eder ve daha fazla ceza alırsınız, o kesin karar olur. Şimdi bir de hagb kararına ihbarda bulunacak, daha önce denetim aldığınız dosyada açıklanacak
Çok haklısınız em başta belirtti zaten avukatım ekstra davalara bakmam diye.Avukatiniz tekrar para istemekte hakli.biz vergi yukumlusuyuz. Vekalet sunduğumuz her dosya için makbuz istiyor bizden devlet. Ve avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinden. Örneğin asliye cezada bir dosya için asgari ücret tarifesi bu sene 5100 TL. Avukat o dosyaya vekalet sunduğu an 5100 TL lik makbuz kesmek zorunda. Almadığı paranın makbuzunu kesip vergisini odeyemeyecegine göre...
Bacım konumu sabote etmeBen avukatima dava ücretinin tamamını ödedim ama makbuz vermedi, sözleşme fln da yapmadık,benim açımdan bir sorun olur mu acaba ?
Bir kısmını elden verdim, devamını da EFT yaptım, açıklamaya elden 3000 ek EFT dedim
İndirimi hangi alanda yaptı bilmiyorum yardımcı olmak isterseniz duruşma zaptını atabilirim özeldenHakim duruşmalı yaptıysa incelemeyi 2240 tl kesin karardır yalnız itiraz etseniz de sonuç alamazsınız. Basit yargılama usulü uyguladıysa itirazı mümkündür, hakim itirazı kendisi inceler, byu indirimi uyguladıysa iptal eder ve daha fazla ceza alırsınız, o kesin karar olur. Şimdi bir de hagb kararına ihbarda bulunacak, daha önce denetim aldığınız dosyada açıklanacak
Sorun olmaz. Normalde kanunen tabiki makbuzu muvekkile vermemiz gerekiyor ancak bazen benimde vermedigim oluyor. Vermemiş olmam makbuz kesmedigim anlamına gelmiyor sonuçta ben onu vergi kaçırmış durumuna düşmemek için zaten kesmek zorundayım.Ben avukatima dava ücretinin tamamını ödedim ama makbuz vermedi, sözleşme fln da yapmadık,benim açımdan bir sorun olur mu acaba ?
Bir kısmını elden verdim, devamını da EFT yaptım, açıklamaya elden 3000 ek EFT dedim
Tam bacımBacım konumu sabote etme
Anladım teşekkür ederim.Sorun olmaz. Normalde kanunen tabiki makbuzu muvekkile vermemiz gerekiyor ancak bazen benimde vermedigim oluyor. Vermemiş olmam makbuz kesmedigim anlamına gelmiyor sonuçta ben onu vergi kaçırmış durumuna düşmemek için zaten kesmek zorundayım.
TCK nın 86/2 ile 120gün, 86/3a 180gün,29 indirimi 135 gün ve 62.madde 112 gün şeklinde cmk 251 i göremedim ama muhtemelen bulamadım. evet aynı söylediğiniz gibi. İtiraz etme sebebim biraz daha vakit kazanmak kesinlikle para cezasından kaçmak değil. Sizce itiraz etmek vakit kazandırır mı yada itiraz edersem aldığım indirimleri iptal edip daha fazla ceza verirlermiKararınız 86/2 120 gün, 86/3-a 180 gün, 29 indirimi 135 gün ve 62 indirimi ile 112 gün şeklinde mi? O zaman kesin karardır.
Arada cmk nın 251 maddesi uyarınca 1/4 indirim varsa basit yargılama uygulanmıştır.
Kesin kararsa yargı yolu kapalı. Kesinleşmesinin önüne itiraz ederek geçemezsiniz.
Byu indirimi yapılmışmı peki sizce vakit kazanmal için itiraz edersem daha fazla para cezası verilir mi görsel ektedirHakim duruşmalı yaptıysa incelemeyi 2240 tl kesin karardır yalnız itiraz etseniz de sonuç alamazsınız. Basit yargılama usulü uyguladıysa itirazı mümkündür, hakim itirazı kendisi inceler, byu indirimi uyguladıysa iptal eder ve daha fazla ceza alırsınız, o kesin karar olur. Şimdi bir de hagb kararına ihbarda bulunacak, daha önce denetim aldığınız dosyada açıklanacak
Çok geçmiş olsun. Konu üstte kalsınByu indirimi yapılmışmı peki sizce vakit kazanmal için itiraz edersem daha fazla para cezası verilir mi görsel ektedir Eki Görüntüle 2999938
Avukatınızı da değiştirseniz mi acaba.Tamm çok tesekkür ederim. Peki gerekçeli dilekçe yazmama gerek varmı. Benim kendi avukatım dilekçe yazmasanız itirazın bir anlamı olmaz dedi. Ve 5bin tlye dilekçeyi yazarım dedi bende 5bin nerden bulayım bir dilekçe ye
Avukatım en başta dava başına para aldı şimdi bu sebeple ayrıca davalardan para talep ediyor. Başarılı bir avukat oldugunu düşünüyorm boşanma davasında çok iyi bu sebeple dehiştirmeyi düşünmemAvukatınızı da değiştirseniz mi acaba.
Haklısınız. Ben de birkaç tanıdpımdan, avukatların bu ara ödemeler nedeniyle davaları uzattıklarını duymuştum. Böyle bir durumla karşı karşıya mısınız acaba diye düşündüm. En kısa zamanda feraha çıkmanızı dilerimAvukatım en başta dava başına para aldı şimdi bu sebeple ayrıca davalardan para talep ediyor. Başarılı bir avukat oldugunu düşünüyorm boşanma davasında çok iyi bu sebeple dehiştirmeyi düşünmem