AVON Satış Temsilcileri ve Temsilci Olmayı Düşünenlerin Bilgi Paylaşım Konusu

kızlar yaaaa k1deki sf 75teki ring by ring yüzükler var ya hani 9.30a inen ü tane ince yüzük ortadaki sarı diğerleri beyaz olan yani alttaki ring hearts yüzük die geçiyo katalogda o nası basit duruyo mu bi arkadaşım sordu ben onu görmedim yorum yapamadım ama sanki daha önceki kataloglarda vardı die hatırlıyorum?

sekercım bende kardesıme hem bu ayın hem gelıcek ayın katalogunu hazırladım parfumle beraber verıcem :)))

asure evet bende dusundum yapıp dagıtıcam belkı tanısmak ıcın fırsat olur

aslında almadan vermıycektım urulerı ama dun aksam eve geldı gece parayı verıcem dıyımce kapı komsum sonucta verdım ya kesın alırım parayı ama gecıkebılır ıste yuz yuze bakıcaz sonucta

kızlar yaaaa k1deki sf 75teki ring by ring yüzükler var ya hani 9.30a inen ü tane ince yüzük ortadaki sarı diğerleri beyaz olan yani alttaki ring hearts yüzük die geçiyo katalogda o nası basit duruyo mu bi arkadaşım sordu ben onu görmedim yorum yapamadım ama sanki daha önceki kataloglarda vardı die hatırlıyorum?

onu bende merak edıyorum aslında ayrı ayrı parmaklarıam takarım dıye dusunmustum ama cocuk yuzugu gıbımı durur cesaret edemedım

Kızlar birşey soracam avondan bu altın kaplama kolye seti kolye, bileklik ve küpe takımı aldım birde bu ilk sayfalarda 30 tl ye inen bir saat aldım aralık katoloğu yılbaşı özel katoloğdan kalite ve görünüş olarak nasıl sizce yorumlarınızı merak ediyorum.

karsı komsum dun odeme yapıcaktı bana ama gece gec olursa sabah kardesımden alırsın demıstı demın kardesı bısey sormak ıcın geldı bana haberı yok ablasının ona para bırakıcagından kendısıde aksam gelıyo aksam gelınce ugrasın bana dedım gelmezse yıne cumartesı ben sorsammı ben para ıstemeye cekınıyorum kı

cnm ben komsumdan para istemeye çekindiğim için hanımefendi 1.5 ay oldu ödemesini yapmadı.bugün gidicem kapısına valla facetende mesaj attım ödemeni bırak diye ama nerede.

cnm o yüzük panaramada çıkmıştı bir müşterim aldı gayet hoş parlak bir yüzük.

kızlar sımdı ben atıyorum 150 lıralık sıparıs verdım normalde 15 gun sonrasına son odeme tarıhı oluyorya 150 lıra oldugunda bır ay sonrasımı oluyor son odeme gunu 15 gun mu uzuyor yanı

yapma ya ebru ya ben yıllarca avon aldım hıc kımse bısey soylemeden urunu alırken verırdım parasını neden boyle yapıyolar anlamıyorum odemıyceksen alma dımı

sekercım bende kardesıme hem bu ayın hem gelıcek ayın katalogunu hazırladım parfumle beraber verıcem :)))

asure evet bende dusundum yapıp dagıtıcam belkı tanısmak ıcın fırsat olur

aslında almadan vermıycektım urulerı ama dun aksam eve geldı gece parayı verıcem dıyımce kapı komsum sonucta verdım ya kesın alırım parayı ama gecıkebılır ıste yuz yuze bakıcaz sonucta
bi şekilde komşularla tanışmak lazım sonuçta...
bi de esnafla tanışabilirsin mesela kıyafet satan mağazalarda çalışan kızlarla muhabebt kurabilirsin benim önceki oturduğum yerde bi müşterim öyleydi:) hiç ummadığın kişi almak isteyebiliyo el kremi olsun alıyo yaş önemli deil benim en yaşlı müşterim en çok alışveriş yapan oldu aynı zamanda...
her kata katalog bırakma fıkrı ıyıymıs:))))
hehe bende daha ne fikirler var:) ama çekiniyorum işte ben de... bi gün karartıcam gözümü:)
onu bende merak edıyorum aslında ayrı ayrı parmaklarıam takarım dıye dusunmustum ama cocuk yuzugu gıbımı durur cesaret edemedım
cnm ben öbürünü gördüm ayrı ayrı takılcak gibi deil ama nasıldı tam hatırlamıyorum üçü birlikte güzel durur anca:)

ya ben indirim broşüründeki takılara takıldım:) (ne demekse)

siyah damla şeklindeki takı seti baya bi hoş görünüyo

abigail küpe çok uygun fiyatlı herhangi bi altın takıyla alyansla bile uyar die düşündüm

chloe kolyeye kaç aydır takığım bi denk gelmediydi

iki kalpli kolyeyi gördüm ufak ama hoş spor duruyo eccük

bena kolyenin görseline baktım şimdi baya bi hoşmuş
kızlar bu takıları alan gören olduysa fikir beyan edin yahu kararsız kaldım hepiciğini alamam
bi de bu ay inidirmden bişi alırsam ilk gün girmem lazım ama ben gün hediyesi istiyorum yaa bi iki sipariş var belki tamamlarım gün hediyeleri genelde ikinci haftamı oluyodu kendi siparişlerimi de o zamana mı bekletsem ufff

bi şekilde komşularla tanışmak lazım sonuçta...
bi de esnafla tanışabilirsin mesela kıyafet satan mağazalarda çalışan kızlarla muhabebt kurabilirsin benim önceki oturduğum yerde bi müşterim öyleydi:) hiç ummadığın kişi almak isteyebiliyo el kremi olsun alıyo yaş önemli deil benim en yaşlı müşterim en çok alışveriş yapan oldu aynı zamanda...

hehe bende daha ne fikirler var:) ama çekiniyorum işte ben de... bi gün karartıcam gözümü:)

cnm ben öbürünü gördüm ayrı ayrı takılcak gibi deil ama nasıldı tam hatırlamıyorum üçü birlikte güzel durur anca:)

ya ben indirim broşüründeki takılara takıldım:) (ne demekse)

siyah damla şeklindeki takı seti baya bi hoş görünüyo

abigail küpe çok uygun fiyatlı herhangi bi altın takıyla alyansla bile uyar die düşündüm

chloe kolyeye kaç aydır takığım bi denk gelmediydi

iki kalpli kolyeyi gördüm ufak ama hoş spor duruyo eccük

bena kolyenin görseline baktım şimdi baya bi hoşmuş
kızlar bu takıları alan gören olduysa fikir beyan edin yahu kararsız kaldım hepiciğini alamam
bi de bu ay inidirmden bişi alırsam ilk gün girmem lazım ama ben gün hediyesi istiyorum yaa bi iki sipariş var belki tamamlarım gün hediyeleri genelde ikinci haftamı oluyodu kendi siparişlerimi de o zamana mı bekletsem ufff
bende ındırım brosurundekı ıncılı bıleklıgı beyendım ama cok genısmı dıye ıste dunde kızlara sordum

evet magazalarda guzel fıkır bıraz gırısken olmak lazım aslında senver fıkırlerı belkı aramızda cesaret edenler olur

cnm ben komsumdan para istemeye çekindiğim için hanımefendi 1.5 ay oldu ödemesini yapmadı.bugün gidicem kapısına valla facetende mesaj attım ödemeni bırak diye ama nerede.

cnm o yüzük panaramada çıkmıştı bir müşterim aldı gayet hoş parlak bir yüzük.
evet kim olursa olsun bence ürünü verirken ücreti almak en iyisi hem aramız da böylece bozulmaz.
cnm saol ya arkadaş sordu basit mi die de bişi diyemedim belki sipariş verir:) saol şekerimmmmm
kızlar sımdı ben atıyorum 150 lıralık sıparıs verdım normalde 15 gun sonrasına son odeme tarıhı oluyorya 150 lıra oldugunda bır ay sonrasımı oluyor son odeme gunu 15 gun mu uzuyor yanı

evet cnm 150+da bi ay oluyo ödeme süresi benim hiç olmadı ama inş olur:) :KK52: ayy bu aydan ümitliyimmm :KK66:

kızlar avondan mesaj geldi kapıya gelipte avon borcunuzdan dolayı tahsilat yapmak isteyen hiç bir şahısa inanmayın diye birde böyle dolandırıcılar çıkmış aman yeni üye olanlar dikkat!

yapma ya ebru ya ben yıllarca avon aldım hıc kımse bısey soylemeden urunu alırken verırdım parasını neden boyle yapıyolar anlamıyorum odemıyceksen alma dımı

aynen gücün yoksa alma hemde bu bahsettiğim sahıs yıllarca avon temsilciliği yapmış birde benden alışveriş yapan bir sahış daha oda temsilcilik yapmış 1. ve 2. siparişini gelişine istedi komsu ya kıramadım dedim 2 kerelik olsun hadi ödemeyi aksatmıyordu ürünü eline ulaşınca geliş fiyatını sorup veriyordu 3. siparişinde hani gelişine vermeyecegimiş biliyorya kardeşimle gönderdim şiparişini bir baktım kendi yapmış hesabını geliş fiyatından ödeme yapmış hemde bir kalem yani 1.5 tl ile zengin mi olucan ama madem onlar yüzsüzlük yapıyo isteticem 1.5 tl yide :KK1: annemler,14 yaşında kardeşim bile gelişine versemde istemiyor düşün artık.

kızlar avondan mesaj geldi kapıya gelipte avon borcunuzdan dolayı tahsilat yapmak isteyen hiç bir şahısa inanmayın diye birde böyle dolandırıcılar çıkmış aman yeni üye olanlar dikkat!

Evet banada geldi o mesaj Hepimiz dikkatli olalım.

banada geldı demın aynı mesaj gercektenguze bu elden hıc odeme yapılmaması

evet kim olursa olsun bence ürünü verirken ücreti almak en iyisi hem aramız da böylece bozulmaz.
cnm saol ya arkadaş sordu basit mi die de bişi diyemedim belki sipariş verir:) saol şekerimmmmm

evet cnm 150+da bi ay oluyo ödeme süresi benim hiç olmadı ama inş olur:) :KK52: ayy bu aydan ümitliyimmm :KK66:

bende bu ay olmazda onumuzdekı ay belkı :))))

bende ındırım brosurundekı ıncılı bıleklıgı beyendım ama cok genısmı dıye ıste dunde kızlara sordum

evet magazalarda guzel fıkır bıraz gırısken olmak lazım aslında senver fıkırlerı belkı aramızda cesaret edenler olur

cnm o bilekliği ben görmedim hiç ama ilkşah kesin biliyodur): bence çok klasik ve şık duruyo senin tarzın nası bilmiyorum sanki yaşın genç gibi geldi bana ben 32 yaşındayım bana bile sanki fazla olgun bi bileklik:)
bunların hepsi benim fikrim deil bu topikteki kızların yazdıklarından da esinlendim:)
ama...
mesela; birine satış yaparken başka arkadaşı ister mi bakmayı die sormak
müşterilerin tel nosunu almak varsa emailini almak yeni katalogdan haberdar etmek için mail atmak veya telefon etmek
görümcem müşterilerin siparişi gelince telefon edip bi cafeye çağırıyodu avon günü yapıyorlarmış orda hem ürünleri teslim ediyo hem paralarını alıyo hem de çay içiyorlarmış bence bu çok eğlenceli
senin için satış yapanlara ufak hediyeler vermek duş jeli banyo köpüğü ruj gibi...
özellikle genç kızlarla iletişim kurmalısın
mesela çocuğunu parka götürdün o oynarken sen de çıkar katalogunu bak ben işyerinde her molada katalog karıştırıyorum katalogtaki ürünlerle ilgili muhabbet ediyorum mesela biri göz kaleminden mi bahsediyo ben de jel göz kalemini anltıyorum ya da biri maskara mı dedi süper shock maskara kalıcı filan diyorum
ama bence en iyisi güne katılman, o zaman baya müşterin olur
mesela bak ben avona geçen yıl katıldım bebeğim 5 aylık filandı kimseye satmamıştım ikinci ayımdı takım öncüm 75tlik olsun die göz kalemi far filan yazmıştı bi de deodorant yazmıştı ben napıcam bunca şeyi die dertleniyodum sonra üyürüyşe çıkayım dedim çocuğu arabaya koydum yürürken bahçede bi tanıdık oturuyomuş bana seslendi gel oturalım çocuk da hava alsın dedi tamam dedim muhabbet ederken söz makyaja geldi ben de avona üye oldum ama dedim aaa bizim kızlar bakar katalog varmı dedi yanımda yoktu eve gidip getirdim onun başka komşuları geldi numune de götürmüştüm baya bi baktılar sipariş verdiler elimdeki ürünleri silip süpürdüler sonra her biri kendi çevresi,ndne birini buldu böyle böyle zincir uzuyo yani umutsuz olma cnm bven de çkeingen biriyimdir ama muhabbet ederken insanlar almak istiyosa zaten kendileri söylüyolar sonra apartmanda kapıda selamlaştığım bi bayan elime katalogu gördü baya sipariş verdi filan böyle böyle genişliyo ama dediğim gibi genç bi kız varsa çevrende ona katalog ver arkadaşları mutlaka alcaktır :90:

aynen gücün yoksa alma hemde bu bahsettiğim sahıs yıllarca avon temsilciliği yapmış birde benden alışveriş yapan bir sahış daha oda temsilcilik yapmış 1. ve 2. siparişini gelişine istedi komsu ya kıramadım dedim 2 kerelik olsun hadi ödemeyi aksatmıyordu ürünü eline ulaşınca geliş fiyatını sorup veriyordu 3. siparişinde hani gelişine vermeyecegimiş biliyorya kardeşimle gönderdim şiparişini bir baktım kendi yapmış hesabını geliş fiyatından ödeme yapmış hemde bir kalem yani 1.5 tl ile zengin mi olucan ama madem onlar yüzsüzlük yapıyo isteticem 1.5 tl yide :KK1: annemler,14 yaşında kardeşim bile gelişine versemde istemiyor düşün artık.
aaaaaaaaa ayıp etmıs canım yaaa sonucta sende odeme yapıyosun zaaman ayırıyorsun oda senın hakkın benımde kardesım gelısınden almıyor benden ıste canım ya ona ayıp olmazz bellı

kızlar ben bu işleri avonun yollarında bayağı ayakkabı eskitmiş biri olarak:KK1: birisi parayı geciktirdiğinde ona 1 şans daha tanıyın yine aynısını yaparsa artık peşin yatırıyorum deyin yoksa bunun gibi bir kaçtane daha olursa o faturalar üstünüze binip dağ olur ben 3. siparişimin faturasını bu sabah yatırdım günü gelmemişti ama olsun 2. siparişimdeki ürünleri alan müşteriler hala günü güne atıyorlar allahtan aldığı fazla tutar deyil sessiz kalıyorum müşterilere ya peşin çalıştığınızı yada 3 gün içinde yatıramazsanız aldığı ürüne faizden dolayı 1 tl daha ekleyeceğinizi söyleyin benim bir arkadaş öyle yapıyordu sonra verirsem olurmu diyenlere..

X