- 13 Şubat 2019
- 3.720
- 17.108
- 128
- Konu Sahibi Mevsim9080
-
canim aynen bende öyleyim simdi ara ara oluyor ama hafif geciyor sukur. avmigran kulllaniyorum atagin gelecegini anlarsin zaten ilactan al uyumaya calis hafif seyler ye dinlen yormadan uzan benim ki de baska turlu gecmedi tamamen bitmiyor ama boyle hafifletiyorum.Merhabalar arkadaşlar. Sanırım başka bir çarem kalmadığı burayı açtım. Konuya geçersek benim yıllardır auralı migrenim var. İki ayda bir olurdu önceden. çok fazla tekrar olunca doktora gittim ilaç verdi ilacın yan etkilerinden dolayı kullanmadım fakat tekrarlanınca yeniden gittim doktora ve bana sibelium diye bir hap verdi kullandım 6 ay boyunca sonra yeniden tekrar edince 1,2 defa üst üste doktor gittim ve haptan 2 adet kullanmamı istedi. kan testi vs yapmadı. ve belki inanmazsınız 4 gündür üst üste oldu artık çıldırmak üzereyim. Bu acıyı sadece çekenler bilir, anlar. Arkadaşlar migreni olup geçiren ya da şu doktor çok diye önerebilceğiniz? İzmir'de oturuyorum İzmir çevresinde önereceğiniz hastane, doktor, özel klinik var mı? Lütfen yardım edin artık dayancak halim kalmadı.
Merhaba arkadaşım , bende 8 sene önce bir gün gözümün önünde Yıldırım çakmaları , görüntü kayıpları ardından gelen dayanılmaz baş ağrısı ile acile gittim dedimki beyin kanaması geçiriyorum .. tabi tetkikler yapıldı auralı migren teşhisi kondu .. bir gün bıkmışken İbrahim Saraçoğlu tv de çıktı ve taze biberiye çayı önerdi.. Google yazarsan kolaylıkla bulabilirsin . 1 ay filan yaptım , ardından gözüm bozuktu miyop ve astigmat .. Dr gittin düzenli gözlük kullanmaya da başladım ve 5 yıldır migreni unuttuk elhamdülillah... isterseniz bi deneyin rabbim şifalar versin tez zamandaMerhabalar arkadaşlar. Sanırım başka bir çarem kalmadığı burayı açtım. Konuya geçersek benim yıllardır auralı migrenim var. İki ayda bir olurdu önceden. çok fazla tekrar olunca doktora gittim ilaç verdi ilacın yan etkilerinden dolayı kullanmadım fakat tekrarlanınca yeniden gittim doktora ve bana sibelium diye bir hap verdi kullandım 6 ay boyunca sonra yeniden tekrar edince 1,2 defa üst üste doktor gittim ve haptan 2 adet kullanmamı istedi. kan testi vs yapmadı. ve belki inanmazsınız 4 gündür üst üste oldu artık çıldırmak üzereyim. Bu acıyı sadece çekenler bilir, anlar. Arkadaşlar migreni olup geçiren ya da şu doktor çok diye önerebilceğiniz? İzmir'de oturuyorum İzmir çevresinde önereceğiniz hastane, doktor, özel klinik var mı? Lütfen yardım edin artık dayancak halim kalmadı.
Önce ışıklar çakıyor iki gözümde de, göremiyorum, kör oluyorum sadece ışık var. sonra boynumdan başıma dağılan ani ağrı, sonra o ağrı sağ sol olmak üzere başımda geziyor ve en son bir tarafa çakılıyor, ama ne çakılma. Mide bulanması, kusma, koku, ışık, ses her şey daha kötü yapıyor. Eğer uykuya dalarsam çok şanslıyım, bir süre nefes almış oluyorum, uyanınca yine devam. Atak ne zaman geçerse sanki hayatımda o gün yaşanmamış gibi bıçak gibi kesiliyor. İki güne kadar sürdüğü olmuştu. Uyuyup uyanmışım da kabus görmüşüm yorulmuşum gibi.Böyle gözü de kararan var mı aranızda ?
Baya baya önemli demek ki.Auralısını bilmiyorum.
Migrende beslenme çok önemli.
Az buz değil, çok çok çok önemli.
İlaçmış, tedaviymiş, beslenmeyi düzeltmedikten sonra boş.
Gluten, şeker migreni besler de besler.
Botox düşündüm ama bilemedim kimisi iyi diyor kimisi hikayeKan grubunuza göre beslenin , 1 kaç seans sülük tedavisi yaptırın .
Belirtiler aynı ışık çakması oluyor bende ama üst üste 5 gün korkutuyor insanı Allah korusun. Acile gittim doktır ilerlemiş olabilir dedi ama yarın doktoruma gitcem.Önce ışıklar çakıyor iki gözümde de, göremiyorum, kör oluyorum sadece ışık var. sonra boynumdan başıma dağılan ani ağrı, sonra o ağrı sağ sol olmak üzere başımda geziyor ve en son bir tarafa çakılıyor, ama ne çakılma. Mide bulanması, kusma, koku, ışık, ses her şey daha kötü yapıyor. Eğer uykuya dalarsam çok şanslıyım, bir süre nefes almış oluyorum, uyanınca yine devam. Atak ne zaman geçerse sanki hayatımda o gün yaşanmamış gibi bıçak gibi kesiliyor. İki güne kadar sürdüğü olmuştu. Uyuyup uyanmışım da kabus görmüşüm yorulmuşum gibi.
bu şekilde ilk gençlikte çok atak geçirdim. Ayda bir, iki haftada bir, İki ayda bir ölüyordum ama öldürmüyordu. Sonra bir süre nörolojik tedavi gördüm.Doktor takiplemişti. Sonra iki seneye çıktı arası, sonra zamanla daha hafifledi çok şükür. Ara sıra hafifçe yokluyor ben ilaç alıp köşeme çekilip uyumaya çalışıyorum. Özellikle ekrana çok bakmak, uyku düzensizlikleri tetikliyor beni.
bir de stres.
Amin inşallah deneyeceğim inşallah biberiye yağını şakaklara denicem çayıda içicem.Merhaba arkadaşım , bende 8 sene önce bir gün gözümün önünde Yıldırım çakmaları , görüntü kayıpları ardından gelen dayanılmaz baş ağrısı ile acile gittim dedimki beyin kanaması geçiriyorum .. tabi tetkikler yapıldı auralı migren teşhisi kondu .. bir gün bıkmışken İbrahim Saraçoğlu tv de çıktı ve taze biberiye çayı önerdi.. Google yazarsan kolaylıkla bulabilirsin . 1 ay filan yaptım , ardından gözüm bozuktu miyop ve astigmat .. Dr gittin düzenli gözlük kullanmaya da başladım ve 5 yıldır migreni unuttuk elhamdülillah... isterseniz bi deneyin rabbim şifalar versin tez zamanda
Auralı migren tuttuğunda bende ağrı olmuyor ama normal migren tuttuğunda şiddetli ağrı,bulantı,kusma ve ishal oluyor ağrı başlarken ilaç alırsam fayda ediyor ağrı başladıktan sonra pek faydası olmuyor Allah düşmanıma vermesin ağrıdan ölüyorum diye kaç sefer acillik oldum migren bende de genetik maalesefBelirtiler aynı ışık çakması oluyor bende ama üst üste 5 gün korkutuyor insanı Allah korusun. Acile gittim doktır ilerlemiş olabilir dedi ama yarın doktoruma gitcem.
Çok geçmiş olsun sizedeAuralı migren tuttuğunda bende ağrı olmuyor ama normal migren tuttuğunda şiddetli ağrı,bulantı,kusma ve ishal oluyor ağrı başlarken ilaç alırsam fayda ediyor ağrı başladıktan sonra pek faydası olmuyor Allah düşmanıma vermesin ağrıdan ölüyorum diye kaç sefer acillik oldum migren bende de genetik maalesef
Siz bilirsiniz ama botox sonuçta kimyasal fakat sülüğün hiç bir yan etkisi yok . Tercih size kalmışBotox düşündüm ama bilemedim kimisi iyi diyor kimisi hikaye
Ben yıllarca ağrı çektim, özellikle okul hayatımı çok etkiledi. Basımın agrimadigi bir gün yoktu diyebilirim. Bazen o kadar şiddetli oluyordu ki anlatamam. Ama asla ilaç kullanmadım ağrılar için, hamd olsun geçti o ağrılar yok artık. Sabretmeme değdi. Size tavsiyem ilaçlarla zehirlemeyin kendinizi... Allah şifalar versin, tez vakitte sizde kurtulursunuz İnşâAllâh.Merhabalar arkadaşlar. Sanırım başka bir çarem kalmadığı burayı açtım. Konuya geçersek benim yıllardır auralı migrenim var. İki ayda bir olurdu önceden. çok fazla tekrar olunca doktora gittim ilaç verdi ilacın yan etkilerinden dolayı kullanmadım fakat tekrarlanınca yeniden gittim doktora ve bana sibelium diye bir hap verdi kullandım 6 ay boyunca sonra yeniden tekrar edince 1,2 defa üst üste doktor gittim ve haptan 2 adet kullanmamı istedi. kan testi vs yapmadı. ve belki inanmazsınız 4 gündür üst üste oldu artık çıldırmak üzereyim. Bu acıyı sadece çekenler bilir, anlar. Arkadaşlar migreni olup geçiren ya da şu doktor çok diye önerebilceğiniz? İzmir'de oturuyorum İzmir çevresinde önereceğiniz hastane, doktor, özel klinik var mı? Lütfen yardım edin artık dayancak halim kalmadı.
gecmis olsun cok kötü. kusturmadan rahat birakmaz... hele cocukla yalnizken tutunca. Allah düsmanima vermesin
Oda doğru neye elimizi atsak birşey çıkıyo. Allah sağlık versin ilk önce herkese gerisi boş.Siz bilirsiniz ama botox sonuçta kimyasal fakat sülüğün hiç bir yan etkisi yok . Tercih size kalmış
işte bende baş ağrısından çok gözlerde kararma çizgiler oluyor o daha kötü. İlaçsız zor. Bende bir süre direndim ama olcak gibi değildiBen yıllarca ağrı çektim, özellikle okul hayatımı çok etkiledi. Basımın agrimadigi bir gün yoktu diyebilirim. Bazen o kadar şiddetli oluyordu ki anlatamam. Ama asla ilaç kullanmadım ağrılar için, hamd olsun geçti o ağrılar yok artık. Sabretmeme değdi. Size tavsiyem ilaçlarla zehirlemeyin kendinizi... Allah şifalar versin, tez vakitte sizde kurtulursunuz İnşâAllâh.
Ona kıyamam annesini düşürmüş. Maşallah nazar değmesin. Sizede geçmiş olsun.çok uzun yıllardır mıgren hastasıyım ( yazarken blıe gözlerim doluyor )
kzım 4 yaşında kresten aldım yolda hastanede diazem vuruldum ve hemen eve geldim 2 dk mesafe çünkü ,
kızıma tv açtım annecım ben yatacam sen çizgi film izle dedim , başımı bagladım geçtim yattım ,
bir ara kapı çaldı kim o dedi karşı komsu kzıyla gelmiş , oyun oynamak için ,
annem hasta yatıyor sizi içeri alamam dedi kapattı kapıyı ,
ben geri uykuya daldım , uyanınca sordum sen hastayken ben oyun oynayamam dedi ,
çocuklarımıza bizle birlikte çekiyor
Siz bilirsiniz ama botox sonuçta kimyasal fakat sülüğün hiç bir yan etkisi yok . Tercih size kalmış
Sülük yaptırdım ama kimseye tavsiye etmem. Çok kanamam oldu. Saatlerce geçmedi. Tüm yüzüm kan revan içinde kaldı. Kanamayı zor durdurdum. Baş ağrıma olumlu bir etkisi olmadı.Siz bilirsiniz ama botox sonuçta kimyasal fakat sülüğün hiç bir yan etkisi yok . Tercih size kalmış
Evet bir kitap sipariş ettim. Uğraşıcam bende bundan sonra. Teşekkürler yorum için. Geçmiş olsun sizede.Geçmiş olsun. Öncelikle hastalığını tanımalısın. Kitaplar var bu konuda okumanı öneririm.
herkesin tetikleyicisi farklıdır. Sen dememe yanılma yoluyla tetikleyicini bulmalısın. Kitaplarda bunlar hakkında listeler var. Migren günlüğü tutarak bir önceki gün ne yediğini, ne kokladığını, hangi ortamlarda bulunduğunu tespit etmelisin. Tetikleyicini bulunca ondan uzak durarak ataklarından kurtulabilirsin. Migren geçmez diyenlere inanma. Geçen sene beş ayım tetikleyicimi aramakla geçti. Benimki özellikle sakatat olmakla birlikte kırmızı et, tavuk eti. Yemediğim sürece çok rahatım.
Sanırım birşey yaptırmayacağım. Bir sigarayı bırakmam gerekli gibi. Bide şu tespit işi önemli.Sülük yaptırdım ama kimseye tavsiye etmem. Çok kanamam oldu. Saatlerce geçmedi. Tüm yüzüm kan revan içinde kaldı. Kanamayı zor durdurdum. Baş ağrıma olumlu bir etkisi olmadı.
migrende en iyi çözüm tetikleyiciyi tespit edebilmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?