Asyasah arkadasim banyo icin hangi sampuan ve sabunu oneriyosun
Arkadaşım ben sebamed aldım iyi gibi
Arkadaslar bugun bi arkadastan duydum onunda oglunda varmis ben yuzune sutumu surdum diyo bir aybsurmus gecmis anne sutu yagli olunca da boyle oluyomus genellikle gelisimi iyi cocuklarda mi oluyo acaba sizlerin cocuklari nasi
sebamed iyidir gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz..
evet anne sütü de dahil bütün sütlerin cildi yumuşatma etkisi vardır, ama kremler ve yağlar kadar yoğun olmadığından etkisi çok azdır..
acil yardımmmm
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bademcik-iltihabi-ates.789480/
5 yaşındaki kardeşim 2 ayda 2 kere hastaneye yattı. iki seferde de bademciklerde şişlik ve bembeyaz sol kulağa kadar giden iltihaplar vardı ve yüksek ateş. çeşitli antibiyotikler artık fayda etmiyo .. ateş ve iltihap olunca kan değerleride fırlıyo tabi. crp değerimiz 24 lerdeydi. 1 haftada normale döndü hastanede. antibiyotiklerle. sonra taburcu oldu ve antibiyotik verildi taburcu olurken. kullandık . aradan bir ay geçti ve aynı şikayetler takrar oldu. tekrar gittik doktora.yine aynı şeyleri yasaık hastaneye yattık. kreşe başladı bu sene ve sanırım okuldan mikrop kaptı. bende okul öncesi öğretmenliği okuyorum ve okula başlanan ilk dönemlerde böyle hastalıklar oluyo. fakat bizimki bayağı siddetli gitti.artık ne yapacağımızı bilmiyoruz.. bugün tekrar burnu akmaya başladı halsizlik var korkmaya başladık .en son hastaneden çıkalı 20 gün olmadı bile. bir de taburcu olurken doktorumuz deposilin verdi onu vurulmustuk .pazartesi ikinciyi vurulacak. eğer hasta olursa da vururlar mı deposilini... neler yapabiliriz artık bi fikri olan var mı ya da doktor tavsiyesi.. acil yardım lütfen..
çok geçmiş olsun.. şuan sanırım sadece burun akıntısı var, ateş takibi yapın, ateşlenirse doktora gidin..
başka doktora gitmeden önce daha önce gittiğiniz doktora mutlaka gidin, çünkü çok uzun süre ilaç tedavisi görmüş, şimdiye kadar hangi ilaç ne kadar ve ne süre ile kullanıldı o biliyor, uzun süren hastalıklarda takip bilgisi önemlidir.. kan ve idrar tahlili de yaptırın ve isterseniz 2 ayrı doktora gösterin
burun akıntısını sık sık sümkürterek temizleyin, temizlemek için burnun akmasını beklemeyin duruma göre gerekirse 5 dakikada gerekirse yarım saatte bir sümkürterek burnunu boşaltın..
yüksek yastıkta yatırın yada yastığının altına yükseltmek amaçlı battaniye nevresim gibi şeyler koyun
bademcik hassasiyeti olduğundan soğuk şeyler yedirmeyin.. özellikle yoğurt ve peyniri soğuk yedirmeyin
boğazını ütülenmiş bir tülbentle çok sıkmadan sarın iyileşene kadar da çıkarmayın sadece her gün ütüleyip tekrar takın
kıyafetlerini , yastık kılıfını, nevresim ve çarşafını ütüleyin ve bunları her gün yenisiyle değiştirin.. (iyileşene kadar)
evi sık sık havalandırın, ama onun olduğu yerde cam açmayın, onu başka bir odaya geçirip kapısını kapatıp evi veya odaları o şekilde havalandırın..
ve şunları her gün mutlaka yedirmenizi tavsiye ederim :
3- 4 bardak taze sıkılmış portakal suyu,
3-4 kase yoğurt (mümkünse evde mayalanmış)
1-2 adet muz
1 yumurta
1-2 porsiyon et veya kıyma içeren yemekler
yiyebildiği kadar ceviz-fındık-badem-antep fıstığı
1-2 kaşık bal (normal olarak yemeyi sevmiyorsa ya portakal suyuna karıştırın yada ilaç verir gibi bir elinizde bal bir elinizde su şeklinde verin, ballı süt şeklinde de verebilirsiniz)
yukarıda belirttiğim miktarlar gün içinde alması gereken miktarlardır tek seferde vermeye çalışmayın..
tatile giriyor olmaları büyük avantaj, yeme içme ve dinlenme bakımından çok faydası olacaktır.. önümüzdeki 2 gün de okula göndermeyin..
en kısa zamanda tamamen iyileşmesini dilerim.
Arkadaslar zeytinyaginin asiti isininca tamamen geciyomu
evet canım geçiyor, zaten geçmese de sızma zeytinyağının asit miktarı çok çok düşüktür sıkıntı olmaz ama ben her ihtimale karşı ısıtmanı öneririm