• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

atopik dermatit

1hayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2014
4
0
86
34
Bebeğinde atopik dermatit nam-ı diğer bebeklik egzaması olan anneler adının bile sinirlerinizi alt üst ettiğini biliyorum bu rahatsızlığın. Şu an 14 aylık olan kızım 2 aylık oldugunda tanistik atopik dermatitle ilk basta hafif hafif sonra sonra cok agir durumlarla karsilastik. Gitmedigimiz cocuk doktoru cildiyeci kalmadi diyebilirim . Kasinmaktan uykusuz gecen geceler akinti dolayisiyla bebegimin derisine yapisan zibinlar derdini anlatamayan surekli huysuzlanan minicik evladim. Kahrolan surekli care arayan anne baba neler yasadigimi bununla bas etmeye calisan butun anneler cok iyi bilir. Konuyu uzatmak istemiyorum ama sizi anliyorum. Oyuzden sorunu cozunce ilk isim buraya bu konuyu acmak oldu. Cunku bu forumda o kadar cok sey okudum ki saatlerce arastirdim . Tabiki doktorlarin verdigi kortizonlu ilaclari icim aciya aciya surmek zorunda kaldigim zamanlar oldu. En son yine bir forumda bir krem onermisti bir arkadas kortizonsuz bi umut denemeye karar verdim.1 hafta gecmeden bebegimin yaralari o kadar hafifledi ki inanamadim. Sakinlesti kasintilari bitti . Keyfi yerine geldi uykulari duzenli hale geldi. Ve bende derin bir oh cektim . Gelismeleri surekli yazicam insallah. Kremin ismini yazmadim acikcasi belki yasaktir falan diye siz bu konusa beni bilgilendirirseniz seve seve soylerim .

Coresatin i diyorsun herhalde. Oyle mucize bir ilac falan değil maalesef. Kortizonla iyilestik, sonra kortizonu biraktik, akabinde coresatin dermatit ve coresatin bariyer krem kullandik hala kullaniyoruz, kortizonu biraktiktan 15 gun kadar sonra lezyonlari yeniden cikmaya basladi coresatin kullanmamiza ragmen.ise yarayabilir ama hicbir ilactan mucize beklenmemeli.

Coresatin i diyorsun herhalde. Oyle mucize bir ilac falan değil maalesef. Kortizonla iyilestik, sonra kortizonu biraktik, akabinde coresatin dermatit ve coresatin bariyer krem kullandik hala kullaniyoruz, kortizonu biraktiktan 15 gun kadar sonra lezyonlari yeniden cikmaya basladi coresatin kullanmamiza ragmen.ise yarayabilir ama hicbir ilactan mucize beklenmemeli.
Herkeste etkiler ayni olamaz tabi. Durumun sebebiyle de alakali bi konu . Benim kizima gida alerjisi olabilir denildi. 8 ay diyet yaptik akliniza gelebilecek her tur alerjen hayatimizdan cikti ama hic bir iyilesme goremedik hatta daha kotu oldugu zamanlarda oldu . Sizin durumunuz ne bilmiyorum ben sadece hic bir seyden goremedigim faydayi bu ilactan gordum kortizon kullanmadigim bi donemde kullandim. Yanlis anlasilma olmasin aa mukemmel kesin cozum diyemem tabi herkesin derdinin dermani baska olabilir. Ama denenmesi gerektigini dusunuyorum dedigim gibi cok cektigim bir konu eger bir kisi daha fayda bulursa cok mutlu olurum konuyu acmamin sebebide budur zaten.

Bebekte kullanimini bilemiyorum ama dermatit mantar gibi problemlerde aktardan mecitefendi aynısefa kremi alır kullanırsanız bu krem çoğu cilt sorununu çözer hatta sizde eğer cilt lekelenmeniz olduysa kullanabilirsiniz zararı olacağıni sanmam ama yine de doktorunuza danışın kortizonlu kremlerden iyidir

Oğlum da vardı 3 aylıkken farkettik. Gittiğimiz doktor korizonlu krem ve şurup vermişti. Ne kadar istemsemde kremden sürdüm kısa süreli. Daha sonra başka bir doktora gittik oda kortizonlu ilacın bebeğe ağır geleceğini söyledi ve nemlendirici bir krem ve şurup verdi. Şurubu neredeyse hiç kullanmadık ama verdiği nemlendirici kremden belirli vakilerde sürdüm. Tabi çamaşırlarını sabun tozuyla yıkamamızı ve sebamedin şampuan ve sabununu kullanmamızı söyledi. Yaşı ilerledikçe geçeceğini belirtti.
Birde bazı kişiler temre olduğunu söylemişlerdi ve birkaç kişiye okuttuk. Şifanın nerden geleceği belli olmaz. Daha sonra geçti çok şükür. Rabbim dermansız dert vermesin inşallah.

Konuyla ilgili gelismeleri yaziyim. Kremi hala kullaniyorum cok sukur ki tekrarlama belirtisi yok. Surmeyi kesemedim tekrarlar mi korkusuna tekrar gelismeleri yazarim arkadaslar :)

Bende ayni sikintiyi yaşıyorum henüz baslangic aşamasında yanak ve govdesinde kasimiyo ama kabartilar var nemlendirici suruyorum sürekli artmaması için ne yapabilirim henuz 3 aylık bebeğim kakasında mukus var doktor sut ve yumurta yemememi söyledi ama değişiklik olmadı kakasında ve yuzunde,locoid verdi mecbur kalmadıkça kullanmayın dedi henüz kullanmadim ama bu atopik dermatit ile okuduklarım çok korkuttu.neye alerjisi var çözemedim daha dogrusu bunun gıdalarla bağlantısı nedir anlayamadim deneyerek bulacakmisiz ama çok zor ve zaman gerekli ben bu süre zarfında artmasından korkuyorum ve tedavisi de yok sanırım.doktorumuz hiçbirşey vermedi bu krem disinda nemlendirici sürün dedi sadece alerji doktoruna gotursem bi şey değişir mi çok kaygıliyim :(

Konuyla ilgili gelismeleri yaziyim. Kremi hala kullaniyorum cok sukur ki tekrarlama belirtisi yok. Surmeyi kesemedim tekrarlar mi korkusuna tekrar gelismeleri yazarim arkadaslar :)
Lütfen bu konuda yardiminiza ihtiyacım var ne kadar surede geçti bebegim 3 aylık henuz

Lütfen bu konuda yardiminiza ihtiyacım var ne kadar surede geçti bebegim 3 aylık henuz
Kremi günde iki kere uyguladım . 2 hafta olmadan büyük iyileşme oldu yaralarda ve biziö yaralarımız cok ileri boyuttaydı bunu belirtiyim. Ne kadar oldu başlayalı bilmiyorum ama şuan düzenli kullanımı kestim. Belki 3-4 günde bi belki daha fazla aklıma geldikçe sürüyorum. Yaralarımız yok artık iyi durumdayız. Tabi bebeğimin cildi hala cok kuru günde 2 kez nemlendirici kullanıyoruz.şunu da söyliyim benim bebeğime tam alerji teşhisi hiç konulmadı hep bünye alerjiye yatkın dedi doktorlar ama suna alerjisi var diyemediler. Diyetlerden sonuç alamadık şu gıdayı kesince azaldı gibi bi durumumuz olmadı. O yüzden diyet önemli direk gıdaya bağlı bi durumda olabilir . Bizimki öyle değildi . Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Teşekkür ederim ilginize coresatin aldık ve başladık bugün umarım bize de fayda sağlar çünkü yayılmaya başladı. Hala diyetteyim ben ne derece ise yarayacak bilmiyorum.sut yoğurt peynir yumurta çikolata yemiyorum. Gelişmeleri yazarim

Bende ayni sikintiyi yaşıyorum henüz baslangic aşamasında yanak ve govdesinde kasimiyo ama kabartilar var nemlendirici suruyorum sürekli artmaması için ne yapabilirim henuz 3 aylık bebeğim kakasında mukus var doktor sut ve yumurta yemememi söyledi ama değişiklik olmadı kakasında ve yuzunde,locoid verdi mecbur kalmadıkça kullanmayın dedi henüz kullanmadim ama bu atopik dermatit ile okuduklarım çok korkuttu.neye alerjisi var çözemedim daha dogrusu bunun gıdalarla bağlantısı nedir anlayamadim deneyerek bulacakmisiz ama çok zor ve zaman gerekli ben bu süre zarfında artmasından korkuyorum ve tedavisi de yok sanırım.doktorumuz hiçbirşey vermedi bu krem disinda nemlendirici sürün dedi sadece alerji doktoruna gotursem bi şey değişir mi çok kaygıliyim :KK43:

nemlendirici kremler sürmeyin, gözenekler tıkanırsa durumu ilerler.. b.panthen kullanmanızı tavsiye ederim krem ve merhem şeklinde 2 tipi var ikisini de deneyin, özellikle yaraya çevirmiş kızarıklarda merhem olanını o yere ovmadan ince bir tabaka halinde sürün..

banyoda su dolu küvette oynatarak bekletin suya ve vücuduna sabun,şampuan kullanmayın, çıkaracağınız zaman sadece saçını şampuanlayıp bol su ile durulayın.. ütülenmiş havluyla silmeden kurulayın..

kıyafetlerini sizinkilerden ayrı olarak ve beyaz sabun tozuyla yıkayın, mutlaka artı durulama yaptırın.. herşeyi ütüleyerek giydirin..

bebeğinizin vücudunu silmeyin, yüzünü,ağzını ıslak mendille asla silmeyin.. %100 pamuklu olmayan şeyleri giydirmeyin, örgü şeyler giydirmek yanaklardaki kızarıklıkları arttırır, ya giydirmeyin ya da onun üzerine pamuklu bir tişört,yelek giydirerek yanakla olan temasını engelleyin

hem ortamın hem de vücudunun ısısını çok yükseltmeyin, bebeklerin ter bezleri henüz çalışmadığından yüksek ısı kızarıklığı arttırır

mukusun sebebi üst solunum yolu rahatsızlıklarından kaynaklanabilir, burun akıntısı dışarı değil de genize aktığında veya boğazda mukus sorunu olduğunda bebeğin bezinde de mukus olması normaldir.. doktorun süt yumurta yemeyin deme sebebi kakasıyla ilgili değil, bebeğin besin alerjisi olma ihtimaliyle ilgilidir..

annenin yediği şeylerin bebeğe geçmesi diye bir şey yoktur.. bebeğe yediğimiz şeyler değil yediğimiz şeylerdeki vitamin ve mineraller geçer.. bebekte besin alerjisi olsa bile sadece kendi aldığı gıdalardan etkilenir annenin aldığı gıdalardan değil.. ama maalesef bunu bazı doktorlar hala öğrenemedi !

sizin bebeğinizdeki alerji gıda kaynaklı değildir.. diğer sebeplere yönelin..

sevgiler..

Arkadaslar benim oglumda 4 aylik bu hastalik oldu ben limon suyu suruyorum cok yaniyo yavrum agliyo ama basta kizraiyo sonra biraz sonuyo ustune mustelanin nemlendiricisini suruyorum bi turlu gecmiyo kafayi yiyecem ya

Arkadaslar benim oglumda 4 aylik bu hastalik oldu ben limon suyu suruyorum cok yaniyo yavrum agliyo ama basta kizraiyo sonra biraz sonuyo ustune mustelanin nemlendiricisini suruyorum bi turlu gecmiyo kafayi yiyecem ya

limon mu !!!!!!!!!!!!!!!! :KK57: bi kendinize gelin lütfen ! çocuğunuza eziyet etmeyin ! :KK35:

Ya bi care diye emekli bi ebe soyledi iki kere yaptim ama dayda oldu gibi ahmet marankinin tarifindede var muzla limonu karistirip surun diyo

Ya bi care diye emekli bi ebe soyledi iki kere yaptim ama dayda oldu gibi ahmet marankinin tarifindede var muzla limonu karistirip surun diyo

arkadaşım ebe nin işi doğurtmak ! onun lafıyla iş mi yapılır.. doktora götürün, atopik dermatit ilaçları var onlardan kullanın.. nemlendirici de sürmeyin gözenekleri tıkıyor durum ilerliyor..

bu alerji durumlarını geçirmeye çalışmaktan çok ilerletecek şeyleri yapmaktan kaçının.. ben yukarıda bir arkadaşa önerilerde bulundum onların tümünü uygulayın.. bu tür alerjiler ilerletici hareketlerde bulunmadığınızda zamanla kendiliğinden geçer..

Teşekkür ederim önerilerin için asyasah ama nemlendirici kullanmadan çok kuruyor pul pul oluyor doktor israrla nemlendirici diyor kakasindaki mukus geçti gibi diyet yapayım mi ben yani kafam karıştı peynir yumurta yoğurt yemeden çok zor oluyo ama bebeğim için raziyim yeterki iyi olsun.vucudundakiler sönmeye basladi sanki kıyafetlerini utuluyorum sadece sabu tozu kullanıyorum çok kalın giydirmiyorum banyoyu 2 günde bir yaptiriyorum ve kısa sure suda kalıyor şampuan çok az kullanıyorum lif kullanmiyorum elimden geleni yapıyorum umarım fayda sağlar doktorlara kizmisin bu alerji konusunda neden

Arkadaşım ben de ayni durumuj yaşıyorum ama limon sürmek hic iyi bir fikir değil lütfen kullanma yakar bebegini

Zaten daha kullanmıyorum mustelanin nemlendiricisini suruyorum yoksa cok kasiniyo yinede kizarik bi ise yaramadi coresatin diye bi kremden bahsediliyo herkse cok memnun onumu alsam acaba doktorumuza danisip

Teşekkür ederim önerilerin için asyasah ama nemlendirici kullanmadan çok kuruyor pul pul oluyor doktor israrla nemlendirici diyor kakasindaki mukus geçti gibi diyet yapayım mi ben yani kafam karıştı peynir yumurta yoğurt yemeden çok zor oluyo ama bebeğim için raziyim yeterki iyi olsun.vucudundakiler sönmeye basladi sanki kıyafetlerini utuluyorum sadece sabu tozu kullanıyorum çok kalın giydirmiyorum banyoyu 2 günde bir yaptiriyorum ve kısa sure suda kalıyor şampuan çok az kullanıyorum lif kullanmiyorum elimden geleni yapıyorum umarım fayda sağlar doktorlara kizmisin bu alerji konusunda neden

nemlendirici derken sıradan büyüklerin kullandığı nemlendirici kremleri kullanmayın, çünkü bunlarda paraben, parfüm, alkol vb. maddeler olabiliyor, bu maddeler egzamayı arttırıyor, gözenekleri tıkıyor.. nemlendirmeyi şu şekillerde yapabilirsiniz ;

1) ilaç grubundaki kremler kullanarak : mesela bepantheni mutlaka denemenizi öneririm, egzamalarda çok etkili bir kremdir, üstelik yanma ve kaşınma hissini de giderir (krem ve merhem olmak üzere 2 şekilde satılıyor,krem şeklinde olanını da merhem şeklinde olanını da alın)
2) iyi marka olan bebek kremlerinden kullanarak : iyi marka olmayan kremlerde yetişkin kremlerinde olduğu gibi paraben, parfüm, alcol, vb şeyler olabiliyor, bunlar da egzamayı arttırıyor, gözenekleri tıkıyor
3) sızma zeytinyağı kullanarak : sızma olması önemli.. kullanmadan önce bir cezvede dumanı çıkana kadar ısıtın, soğuduktan sonra bir kavanoza doldurun gerektikçe kullanın (cezvede ısıtma işlemi asidini uçurmak için yapılır)

önceki yorumumda söylediğim önerilere ek olarak ;

banyo ortamı sıcak ama banyo suyu mutlaka çok çok ılık olsun, banyodan çıkar çıkmaz vücudunu ovalamadan hafif dokunuşlarla nemlendirin..

parfüm, yumuşatıcı, kolonya, ıslak mendil kullanmayın..

kıyafetlere ek olarak yastık kılıfı, çarşaf, nevresim, battaniye bunları da mutlaka ütüleyin.. emzirdiğiniz ve kucağınıza yatırdığınız için sizin üst kıyafetlerinizin de yumuşatıcı kullanılmamış, sabun tozuyla yıkanmış ve ütülenmiş olmasında fayda vardır (bunun mümkün olmadığı durumlarda bebeğinizin size cildiyle temas ettiği kıyafet yerlerinize yıkama şartlarına uyulmuş ve ütülenmiş örtü, tülbent, mendil, vb. şeyleri koyabilirsiniz)

evi sık sık havalandırın.. bebeğinizin yanında elektrikli süpürge çalıştırmayın.. bebeğinizi halı üzerinde bırakmayın (ya da halınıza çarşaf serin)

sizin bebeğiniz 3 aylık, ek gıda almadığı sürece besin türlerinde diyet uygulamanıza gerek yok, besin alerjisine neden olan maddeler anne sütünden bebeğe geçmez, o sebeple bazı doktorlara kızdım.. hala anne sütünden bunların geçeceğini sanan doktorlar var tıpkı sizin doktorunuz gibi.. annenin aldığı gıdaların bebeğe olumsuz etki etmeyeceği tıbben kanıtlanmış bir gerçektir..

istediğinizi yiyin için ama önerilerimde bahsettiğim çevresel faktörlere çok dikkat edin.. çünkü egzama türleri bunların hiçbirini sevmez.. egzamanın sevmediği şeyleri yapmayarak kısa sürede bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz..

sevgiler..

Back