Teşekkür ederim önerilerin için asyasah ama nemlendirici kullanmadan çok kuruyor pul pul oluyor doktor israrla nemlendirici diyor kakasindaki mukus geçti gibi diyet yapayım mi ben yani kafam karıştı peynir yumurta yoğurt yemeden çok zor oluyo ama bebeğim için raziyim yeterki iyi olsun.vucudundakiler sönmeye basladi sanki kıyafetlerini utuluyorum sadece sabu tozu kullanıyorum çok kalın giydirmiyorum banyoyu 2 günde bir yaptiriyorum ve kısa sure suda kalıyor şampuan çok az kullanıyorum lif kullanmiyorum elimden geleni yapıyorum umarım fayda sağlar doktorlara kizmisin bu alerji konusunda neden
nemlendirici derken sıradan büyüklerin kullandığı nemlendirici kremleri kullanmayın, çünkü bunlarda paraben, parfüm, alkol vb. maddeler olabiliyor, bu maddeler egzamayı arttırıyor, gözenekleri tıkıyor.. nemlendirmeyi şu şekillerde yapabilirsiniz ;
1) ilaç grubundaki kremler kullanarak : mesela bepantheni mutlaka denemenizi öneririm, egzamalarda çok etkili bir kremdir, üstelik yanma ve kaşınma hissini de giderir (krem ve merhem olmak üzere 2 şekilde satılıyor,krem şeklinde olanını da merhem şeklinde olanını da alın)
2) iyi marka olan bebek kremlerinden kullanarak : iyi marka olmayan kremlerde yetişkin kremlerinde olduğu gibi paraben, parfüm, alcol, vb şeyler olabiliyor, bunlar da egzamayı arttırıyor, gözenekleri tıkıyor
3) sızma zeytinyağı kullanarak : sızma olması önemli.. kullanmadan önce bir cezvede dumanı çıkana kadar ısıtın, soğuduktan sonra bir kavanoza doldurun gerektikçe kullanın (cezvede ısıtma işlemi asidini uçurmak için yapılır)
önceki yorumumda söylediğim önerilere ek olarak ;
banyo ortamı sıcak ama banyo suyu mutlaka çok çok ılık olsun, banyodan çıkar çıkmaz vücudunu ovalamadan hafif dokunuşlarla nemlendirin..
parfüm, yumuşatıcı, kolonya, ıslak mendil kullanmayın..
kıyafetlere ek olarak yastık kılıfı, çarşaf, nevresim, battaniye bunları da mutlaka ütüleyin.. emzirdiğiniz ve kucağınıza yatırdığınız için sizin üst kıyafetlerinizin de yumuşatıcı kullanılmamış, sabun tozuyla yıkanmış ve ütülenmiş olmasında fayda vardır (bunun mümkün olmadığı durumlarda bebeğinizin size cildiyle temas ettiği kıyafet yerlerinize yıkama şartlarına uyulmuş ve ütülenmiş örtü, tülbent, mendil, vb. şeyleri koyabilirsiniz)
evi sık sık havalandırın.. bebeğinizin yanında elektrikli süpürge çalıştırmayın.. bebeğinizi halı üzerinde bırakmayın (ya da halınıza çarşaf serin)
sizin bebeğiniz 3 aylık, ek gıda almadığı sürece besin türlerinde diyet uygulamanıza gerek yok, besin alerjisine neden olan maddeler anne sütünden bebeğe geçmez, o sebeple bazı doktorlara kızdım.. hala anne sütünden bunların geçeceğini sanan doktorlar var tıpkı sizin doktorunuz gibi.. annenin aldığı gıdaların bebeğe olumsuz etki etmeyeceği tıbben kanıtlanmış bir gerçektir..
istediğinizi yiyin için ama önerilerimde bahsettiğim çevresel faktörlere çok dikkat edin.. çünkü egzama türleri bunların hiçbirini sevmez.. egzamanın sevmediği şeyleri yapmayarak kısa sürede bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz..
sevgiler..