7 yaşında atipik otizmli oğlum var . Ne güzel erken teşhis almışsınız. Öncelikle kendinize bunu hazmetmek için zaman tanıyın , zor bir süreç sizi bekliyor . En büyük öğretmen ilaç siz olacaksınız bebeğinize . O yüzden kendinizi fiziksel ve ruhsal olarak iyi durumda tutun. Eğitim şart tabii ama duyu bütünleme , oyun terapisi ve spor da şart bütçenize göre bunlara da devam edin mümkün olduğunca düzenli olarak . Kreş anaokulu da çok faydalı ama sizin ki daha küçük önce biraz diğer yöntemlerle yol alın sonra kreşe de gitsin . Diğer annelerin kepçeyle kazdığını ben iğneyle hatta tırnaklarımla kazdım çooookk yoruldum ama pes etmedim, siz de etmeyin 7 yaşa kadar ne kadar ilerlerse o kadar kar. Çünkü 7 yaştan sonra ilerleme yavaşlıyor . Oğlum 3 yaşında ekolali olarak konuşmaya başladı sonra yavaş yavaş düzeldi şimdi gayet güzel konuşuyor . Konuşması artana kadar asla tv izletmedim . 6,5 yaşına kadar asla tablet oyun bilmedi. Her zaman konuştum oyun oynatım kitap okudum etkinlik yaptım . Evi bok götürse de yemek olmasa da asla uyanık olduğu zaman onu yalnız bırakmadım o uyurken yapabildiğim kadar yaptım. Normal devlet ilkokulunda kaynaştırma öğrencisi oğlum okuma yazmaya yavaş yavaş başladı zeka olarak bir eksiği yok, takıntılar ve öfke krizleri kaldı sadece onlar da düzelecek inanıyorum . Siz de İnan’ın ona her zaman destek olun onunla bol bol oynayın müzik dinletin beraber yemek yapın asla yalnız bırakmayın . Öğretmenler ve doktorları da dinleyin tabii. Yiyeceklerde mümkün olduğunca organik ve paketsiz gıdaları tercih edin . Zaman her şeyin ilacı ama doğru kullanırsanız . Yolunuz uzun ve zor engebeli ama başarabilirsiniz . Tabii asla normal olmayacak ama kendini ifade edebilen bir çocuk olması önemli gerisi bir şekilde hallolur