Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kıslar bn çıkıyorum herkese ii akşamlaar
bizim adet görebiliyor olmamız yumurtamızın çatlamasına bağlı. Yumurta çatlamazsa adet göremeyiz.buna yumurtlama sorunu da diyorlar. yumurtalar belli olgunluğa gelince mesela 18-22mm gibi oluyor bu verimli büyüklükler genelde kanda LH hormonu çoğalıyor bu hormon sayesinde yumurtamız bulundukları yerden kopup (çatlayıp) tüplerimize atılıyor. bu olaya yumurtlama ( çatlama) diyoruz. Tüplere gelen yumurta orda bir spermle karşılaşmak için 24-36 saat kadar bekliyor. Eğer spermle karşılaşamazsa 14 gün sonra adet geliyor. Ama eğer orda spermle karşılaşır ve döllenme dediğimiz olay gerçekleşirse 1 hafta gibi bir süre içinde tüplerde hücre bölünmelerini gerçekleştire gerçekleştire rahime kadar yolculuk yapıyorlar ve rahime yerleştiği anda kanda B-HCG hormonu artıyor buna gebelik hormonu da deniyor. 1 hafta kadar da bu hormonla gebelik devam ediyor ve adet günün geçince de gebeliğin ortaya çıkıyor:81: Spermle yumurtanın karşılaşması için yumurtladığın günün öncesinde o günde ve sonrasında ilişkide bulunman gerekiyor. Sperm hücresi eğer sağlıklıysa yaklaşık olarak 5 güne kadar tüplerde yumurtanın gelmesini bekleyebilirmiş
karnim cok sis ve kasiklarim cok agriyorrrrrrrrr arkadaslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bizim adet görebiliyor olmamız yumurtamızın çatlamasına bağlı. Yumurta çatlamazsa adet göremeyiz.buna yumurtlama sorunu da diyorlar. yumurtalar belli olgunluğa gelince mesela 18-22mm gibi oluyor bu verimli büyüklükler genelde kanda LH hormonu çoğalıyor bu hormon sayesinde yumurtamız bulundukları yerden kopup (çatlayıp) tüplerimize atılıyor. bu olaya yumurtlama ( çatlama) diyoruz. Tüplere gelen yumurta orda bir spermle karşılaşmak için 24-36 saat kadar bekliyor. Eğer spermle karşılaşamazsa 14 gün sonra adet geliyor. Ama eğer orda spermle karşılaşır ve döllenme dediğimiz olay gerçekleşirse 1 hafta gibi bir süre içinde tüplerde hücre bölünmelerini gerçekleştire gerçekleştire rahime kadar yolculuk yapıyorlar ve rahime yerleştiği anda kanda B-HCG hormonu artıyor buna gebelik hormonu da deniyor. 1 hafta kadar da bu hormonla gebelik devam ediyor ve adet günün geçince de gebeliğin ortaya çıkıyor:81: Spermle yumurtanın karşılaşması için yumurtladığın günün öncesinde o günde ve sonrasında ilişkide bulunman gerekiyor. Sperm hücresi eğer sağlıklıysa yaklaşık olarak 5 güne kadar tüplerde yumurtanın gelmesini bekleyebilirmiş
sabah ile akşam farklı çıkabilir ateş sabahki bazal vücut ısın yani sadece hormonların etkisiyle oluşan ısın:79: akşamki ise, günlük faaliyetler, yediklerin, içtiklerin, giydiğin, bulunduğun ortamın ısısı ve yaptığın uğraştığın faaliyetle alakalı olarak değişir akşam ölçtüğn ısı gün içinde ölçtüğün ısıya takılma o kadar
kızlar ben hem akşam hem sabah ölçüyorum...akşam ölçtüğümü buraya kaydettim...akşam 18.00 da ölüm yapıyorum....bide sabah 10 gibi:))çünkü o zaman uyanıyorum....sabahları ben çok üşüyorum ve ateşim arasında çok fark çıkıyor....akşam sıcaklığım sürekli sabit sıcaklığım oluyor.yani gün içinde değişme olmuyor...
sabah dün çok aşırı üşümüştüm uyanır uyanmaz.ateşim 36.6 çıkmıştı akşam kendime geldiğimde 37.3 tü ve gece boyunca aynı ateş vardı...
http://www.fertilityfriend.com/ttc/calendar_module.php?d=2010-11-11
ateş ölçümlerin görünmüyor paylaşmak istiyorsan soldaki menülerden sharing i tıkla ve page set up ı tıkla verilen linki yazdığın yere yapıştır. bu arada sabah erken kalkmaya çalış ateş ölçümü için saat 10 geç oluyor ölçüm için yani mesela saatini kur her sabah saat 7ye ateşini ölç yataktan kalkmadan sonra bir yere not et geri uyu:79: akşam ölçümün bazal vücut ısın olmuyor yediklerinden havadan giydiğinden etkilenir o ölçüm. Sabah uykudan uyanır uyanmaz yaptığın ölçüm ise bazal vüsut ısın oluyor çünkü uyku halinde hiçbir faaliyet yok tamamen hormonlarının yarattığı ısı yumurtlamadan sonra ısımızın artmasının sebebi vücutta artan progesteron hormonuymuş:97:
kızlar bu gece termometre ile uyudum sabaıhn köründ ekalktım ve denedim acaba ateşim kaç çıkacak diye...neyse benim ateşim gene 37.00 çıktı...benim ateşim zaten yüksek...gün içinde 0,3 demekki dğeişme gösteriyor...
ben çok ateşli bir hatunum demkki
kızlar bide ben normalde 45 günde bir adet görüyorum....bu ay serophene kullandım acaba ondan mı erken yumrutaldım
benceeee olgunlaşmamış meyve tüplere bırakılmaz ve tüplere bırakılmayan meyve de spermanla karşılaşamaz deyoruuummmeline sağlık ne güzel yazmışsın canım
yumurta eğer daha küçük boyutlarda olursa acaba döllenme gerçekleşebiliyor mu?yoksa ne kadar büyük o kadar iyi mi??merak ettim:26:
lightlife cım küçük yumurta hiçbişeye yaramaz ve regliyle atılır demek oluyor bu..boşuna yumurtlamış oluyoruz yani...
öff dr um bile "kadınsınız karmaşıksınız " diyor, ciddi haklı galiba
kızlarr daha önce yazıyodum sizlere ovulasyon topiğinde hatta ateşimide yazmıştım burda..
dün hamile olduğumu öğrendik 118.16..adetimin tam 18. günü görmüştüm ovu. cift cizgiyi allahım ol dedi oldu..
allahım bütün isteyenlere nasip etsinnn en kısa zamanda inşallahhh dualarımdasınız kızlarr...
canım hayırlı uğurlu olsun çok sevindim