• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
dün en son akşam çok hafif geldi.bugün yok henüz kuzum.insan böyle şeylerde bi acaba oluyor ya.hamile olabilirmiyim diye 🙈 sonra dedim nereye hamile oluyorsun sular seller gibi adet oldum 😁
Canım bazen değişiyor. Hamile değilsindir. Çok şüpheli durum varsa ateş söyler... Ölçüver ;)

Kızlar selam.hızlı hızlı mesajları okudum şöyle bir.güzel haber Yok sanırım.umarım en kısa zamanda müjdeli haberlerinizi alırım.
mrssoydas mrssoydas cnm çok üzüldüm dış gebelik geçiriyorsun sanırım.böyle zamanlarda insan ne yazacağını bilmiyor.

Ben tamamen 2.çocuk işini bıraktım gibi birşey.ara ara olmasa daha iyi diye düşünmeye bile başladım.kızla ilgilenmek çok yoruyor gerçekten.ona bile yetenedipimi düşünüyorum.babamız çok yoğun pek desteği olmuyor.tek başıma da çok yoruluyorum.rabbim olmayanlara siz isteyenlere versin inşallah

Kızlar kaç aydır uğraşıyorum. Ama olmuyordu ve dün hsg çektirdim. Yarım rahimli oldugumu öğrendim. Onca çabam bosunaymis. Sol tupum var ancak rahim yok. Sadece sağ tarafım tam. Önümüzdeki ay tüp bebeğe başlıyorum. Zorlu bir süreç ve hamilelik beni bekliyor sanırım. Ilk kez gebe kalmaya çalışan arkadaşlar mutlaka hsg cektirin. Benim aklımın aklımın ucundan geçmezdi böyle bir durum. :( Allah herkese gönlüne göre versin.

mrssoydas mrssoydas nasılsın canım nedir durum? Merak ettim seni:KK61:
Kızlar selam.hızlı hızlı mesajları okudum şöyle bir.güzel haber Yok sanırım.umarım en kısa zamanda müjdeli haberlerinizi alırım.
mrssoydas mrssoydas cnm çok üzüldüm dış gebelik geçiriyorsun sanırım.böyle zamanlarda insan ne yazacağını bilmiyor.

Ben tamamen 2.çocuk işini bıraktım gibi birşey.ara ara olmasa daha iyi diye düşünmeye bile başladım.kızla ilgilenmek çok yoruyor gerçekten.ona bile yetenedipimi düşünüyorum.babamız çok yoğun pek desteği olmuyor.tek başıma da çok yoruluyorum.rabbim olmayanlara siz isteyenlere versin inşallah
Çok teşekkür ederim 🙏 kürtaj yapıldı, iki ampul mtx uygulandı.. 4.gün ve 7.gün değerlerindeki düşüşe bakılacak. Yeterli beklenen düşüş olmazsa laparoskopi ile girer alırım dedi doktorum.

Genel anlamda iyi olmaya çalışıyorum arada şiddetlenen ağrılarım oluyor.. doktor ağrı kesici verdi ama kullanmanı istemiyorum ağrıyı ayırt edebilmemiz açısından dedi.

Bu sabah bulantı kusma ve ağrıyla uyandım.. doktoruma yazdım, aradı. Gel hastaneye yatıralım gözümün önünde ol dedi, hala iç kanamaya sebep olma riski devam ediyor sonuçta.. şikayetlerim artarak devam ederse baş dönmesi eşlik ederse hastaneye gitmek üzere söz verdim.. ama sabaha göre daha iyiyim..

ama çok yıpratıcı bir süreç içindeyim 😔 aldığım ilaçları yaşadıklarımı atlatmam uzun sürecek sanırım, ikinci çocuk fikrini rafa kaldırıyorum bir süre.. kendimi toplamam lazım..

Hsg çektiren arkadaşlar sumuksu akıntı yaşadınız mi ?
canım rahim ağzına kolay girebilmek için jel falan sürüyorlar ya belki o gelmiştir.bende bide işlemi yapmadan önce tedirgin olma daha başlamadım rahim içini temizliyorum demişti.sonrasında benim kanamam oldu sadece.hatta sedyeden kalktığımda içimden kanla birlikte ilaçta gelmişti.

canım rahim ağzına kolay girebilmek için jel falan sürüyorlar ya belki o gelmiştir.bende bide işlemi yapmadan önce tedirgin olma daha başlamadım rahim içini temizliyorum demişti.sonrasında benim kanamam oldu sadece.hatta sedyeden kalktığımda içimden kanla birlikte ilaçta gelmişti.
Yani benimde çekimden iki gün sonra başladı. Antibiyotik de kullanıyorum acaba enfeksiyon mu var diyorum

Yani benimde çekimden iki gün sonra başladı. Antibiyotik de kullanıyorum acaba enfeksiyon mu var diyorum
antibiotik kullanıyorsan enfeksiyon olmaz bence.zaten antibiotiği hsg çekilmeden 3 gün önce mi ne başlatmışlardı.benim sadece kanamam olmuştu.acaba yumurtlama zamanın mı yaklaştıki

antibiotik kullanıyorsan enfeksiyon olmaz bence.zaten antibiotiği hsg çekilmeden 3 gün önce mi ne başlatmışlardı.benim sadece kanamam olmuştu.acaba yumurtlama zamanın mı yaklaştıki
11. Günüm bugün. Normalde 12. Gün bir defa gelirdi o sıvı bir gelmezdi. Bu sefer bu kadar yoğun gelince tedirgin oldum. Sizin yumurtlama doneminizde şeffaf sıvı kaç gün ne sıklıkta geliyordu ?

11. Günüm bugün. Normalde 12. Gün bir defa gelirdi o sıvı bir gelmezdi. Bu sefer bu kadar yoğun gelince tedirgin oldum. Sizin yumurtlama doneminizde şeffaf sıvı kaç gün ne sıklıkta geliyordu ?
benim 1 gün çok yoğun gelir.ertesi günde aynı yoğunlukta olmasada tekrar gelir

Kızlar sabah kalktım ateşim 36.1 di 14:00 da ovulasyon testi yaptım pik gördüm şimdi ateşimi ölçtüm 37.0 bunun anlamı ne oluyor

Günaydın kızlar bu ay dayanamayıp ovu testi sipariş etmistim. Bağımlilik yaptı galiba 😊
Cumartesi esim egitime gidecek 1 hafta yok bugün 14.gunum sizce pik mi yakalayabilirmiyim yumurtlamayi🙁🙁

Eklentiler

• inCollage_20190627_094039627.jpg
    inCollage_20190627_094039627.jpg
    96,4 KB · Görüntüleme: 34
Merhabalar, Bende ateş ölçme işine kafayı taktım, 2gündür netten bu konuyla alakalı baya konular okudum, KK benim için en iyi platform oyüzden gidişatımı burda yazmaya çalışıcam,

Nasipse 3.cü bebiş istiyoruz,10yıl aradan sonra iyi cesaret benimkisi:)
Neyse Geçen ay kimyasal gebelik yaşadım,ilk denememizdi ve sabırsızlıktan ve tüm belirtileri yaşadığım için regle 4gün kala kanda 5.4çıkınca mutlu olmuştum ama 15haziranda yani tam günümde adet oldum,çok ağrılı ve pıhtılı yoğun kanamam oldu,değerim sıfırlanmıştı,dr kimyasalmış çoğu kadın yaşıyor heray bunu dedi ,,

Bu ay 26haziran takvime göre yumurtlama günümdü,27sine(perşembe) randevum vardı gittim ve Dr yumurtan çatlamış umarım denk gelmiştir ilişki diyince, bizde 4gündür tık yok ama dedim, pazar ilişki olmuştu en son dedim. Tutarmı dedim ama 4gün olmuş zordur bence dedim, bugünü de ğerlendir sen dedi ama yumurta nezaman çatladığı belli değil pörsümeye başlamış dedi üzüldüm:( eve gelir gelmez denedik tabi:) artık şansımıza, yumurtlama günü evresi bitti sanırım ama ben bugünde deniycem bakalım, 3gündür ateşimi ölçüyorum ölçmeye ve buraya yazmaya devam edicem.. SAT, 15hazirandı,,dogum 25,,12.ci gün yumurtlama olmuş...

Gün---------tarih--------------ateş------ilişki
13.gün-----27.06.2019----36.1----×dolu
14.gün-----28.06.2019----36.2----boş
15.gün-----29.06.2019----36.2----boş
Hadi bakalım bismillah:))

13.gün-----27.06.2019----36.1----×dolu,,(yumurta çatlamış dediği gün)

14.gün-----28.06.2019----36.2----

15.gün-----29.06.2019----36.2----

16.gün------30.06.2019----36.8----

Öncekileri 7de alarm kurup kalkıp ölçmüştüm, ama bugün 4,5gibiydi karanlıktı hava, kendiliğimden uyandım birden, hemen kalkmadan ölçtüm derecemi ısıyı görünce şok oldum beklemiyordum, sevindim aslında, sabah alarm çaldı işte 7de ozamanda ölçtüm 36.5çıktı,acaba hangisi doğru sıcaklık, ve ben nezaman ölçmeliyim ateşimi hergün🙄

13.gün-----27.06.2019----36.1----×dolu,,(yumurta çatlamış dediği gün)

14.gün-----28.06.2019----36.2----

15.gün-----29.06.2019----36.2----

16.gün------30.06.2019----36.8----

Öncekileri 7de alarm kurup kalkıp ölçmüştüm, ama bugün 4,5gibiydi karanlıktı hava, kendiliğimden uyandım birden, hemen kalkmadan ölçtüm derecemi ısıyı görünce şok oldum beklemiyordum, sevindim aslında, sabah alarm çaldı işte 7de ozamanda ölçtüm 36.5çıktı,acaba hangisi doğru sıcaklık, ve ben nezaman ölçmeliyim ateşimi hergün🙄
Hayırlısı olsun. Her sabah 6-9 saatleri arasında uygun saati seçim örneğin 7:30 gibi.. O saatte ölçmelisin. Dün yumurta çatlamış gibi. Bir kaç gün daha ölçün daha iyi anlarız. İlk sayfayı okuyup program indirirseniz daha kolay olur.

Back