- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
3ilahi dinde de dinden dönmenin cezası ölümdür. İncil ve tevratta en yakınınız dinden çıkarsa onu öldürünüz diye geçer.
İslamda da aynı şekilde cezası ölümdür. Ayrıca şeriata göre yahudi ve hristiyanlardan da kafa parası alınır ve vermezse öldürülürler.
Farklı dinlerden insanların birbirini öldürmesi, ateist cinayetleri işlenmesi falan şaşırtmasın kimseyi. İlk değil son değil. Bunun sadece müslümanlarla da ilgisi yok.
İnanamıyorum nasıl bir canilik buu nasıl öldirebiliyorlar kimin adına yapıyorlar bunu..Ateist yazar paramparça edilerek öldürüldü
Köktendinciliğe karşı verdiği mücadeleyle tanınan ateist Bangladeşli yazar, paramparça edilerek öldürüldü
ABD'de yaşayan ve Amerikan vatandaşı olan Avijit Roy, eşiyle birlikte bir kitap fuarına katılmak için gittiği Bangladeş'in başkenti Dakka'da saldırıya uğradı.
Satırlarla saldıran grup, Roy'un kendisi gibi blog yazarı olan eşi Rafida Ahmed'i de ağır yaraladı.
Polis henüz saldırganların kimliği ile ilgili vermedi ancak Roy'un laikliği savunan yazıları dolayısıyla tehdit edildiği bildiriliyor.
BBC Türkçe'de yayımlanan habere göre, yerel emniyet müdürü Sirajul İslam, "Saldırıya birkaç kişi katıldı ve aralarından en az ikisi Roy ile eşine doğrudan vurdu. Saldırı sonrasında iki kanlı satır bulduk." dedi.
Çoğu Müslüman, 160 milyon nüfuslu laik bir ülke olan Bangladeş'te daha önce de benzeri saldırılar olmuş, polis bu saldırıların ardında fanatik dincilerin olduğunu söylemişti.
Ülkede 2013 yılında da yine blog'unda aşırı dinciliğe karşı yazılar yazan Ahmed Rajib Haydar Dakka'daki evi yakınlarında suikaste uğradı.
2004'te ise yine aynı kitap fuarına katılan yazar Hümayun Azad, evine dönerken uğradığı saldırıda ağır yaralanmıştı.
http://t24.com.tr/haber/ateist-yazar-paramparca-edilerek-olduruldu,288755
Abd de oldurulen musluman grcler icin obama dahil bi cok insan yzgun oldugunu dile getirdi ve bunu yapanlar cezalandirilacak. Fakat ayni afalet sistemi bangladeshte yok.Yakın zamanda ABD de 3 Müslüman genç evlerinde öldürüldü . O gençlerde aynı kahrolası zihniyetin kurbanları değil miydi ?
Incilde hangi ayet soyler misiniz3ilahi dinde de dinden dönmenin cezası ölümdür. İncil ve tevratta en yakınınız dinden çıkarsa onu öldürünüz diye geçer.
İslamda da aynı şekilde cezası ölümdür. Ayrıca şeriata göre yahudi ve hristiyanlardan da kafa parası alınır ve vermezse öldürülürler.
Farklı dinlerden insanların birbirini öldürmesi, ateist cinayetleri işlenmesi falan şaşırtmasın kimseyi. İlk değil son değil. Bunun sadece müslümanlarla da ilgisi yok.
Dans islam âlimi değilim ama Kur'an da dinden çıkanı öldürün diye bir ayet yok . Hangi ayet olduğunu paylaşır mısın..3ilahi dinde de dinden dönmenin cezası ölümdür. İncil ve tevratta en yakınınız dinden çıkarsa onu öldürünüz diye geçer.
Incilde hangi ayet soyler misiniz
Dans islam âlimi değilim ama Kur'an da dinden çıkanı öldürün diye bir ayet yok . Hangi ayet olduğunu paylaşır mısın..
Bilsem sormazdim acikcasi, keske o kadar sey yazana kadar iki kelime ile cevap verseydiniz. Iyi forumlarİnancınızla ilgili böyle bir şey duymak sizi rahatsız etmiş olabilir kusura bakmayın. Ben tartışmamak adına uzatmicam.
Size cevap versem başka yorumlar gelecek. Konu çok dallanıp budaklanacak ve mune beni yicek :)
Hangi ayetleri kast ettiğimi anlamanız zor değil. Ama siz o ayetlern değiştirilmiş ya da yanlış çevrilmiş ya da yanlış yorumlanmış olduğunu söylerseniz bir şey demem.
O yüzden burda kesiyorum bu konuyu :)
Önce ki mesajınızda Amerika da bu tarz olaylar yokmuş izlenimi oluşturduğu için , maalesef bu zihniyetin dünyanın her yerinde olduğuna örnek verdim sadece .Abd de oldurulen musluman grcler icin obama dahil bi cok insan yzgun oldugunu dile getirdi ve bunu yapanlar cezalandirilacak. Fakat ayni afalet sistemi bangladeshte yok.
Turkiye de de yok.
İnancınızla ilgili böyle bir şey duymak sizi rahatsız etmiş olabilir kusura bakmayın. Ben tartışmamak adına uzatmicam.
Size cevap versem başka yorumlar gelecek. Konu çok dallanıp budaklanacak ve mune beni yicek :)
Hangi ayetleri kast ettiğimi anlamanız zor değil. Ama siz o ayetlern değiştirilmiş ya da yanlış çevrilmiş ya da yanlış yorumlanmış olduğunu söylerseniz bir şey demem.
O yüzden burda kesiyorum bu konuyu :)
dinciyle dindar olmak cok farklı kavramlar zaten bana kalırsa dinciler dini ve Allahı kendi menfaatlerine gore kullanıyorlar dindar olmakda gercekten Alah korkusuna sahip olmak demek gercekten Allahtan korkan yarattıgı insana hayvana dogaya saygı duyar kimsenin hayatına mudahale etmez kalp kırmaz zarar vermez yargılamaz..su zamanda giyime kusama bakılıyor kapalı sakallı sarıklı vay efendim nekdr baglı dinine keske bu kadar kolay olsaŞimdi bazı arkadaşlar bana yine kızacak ama, bu dincilerin genelinden tiksiniyorum arkadaş..
İnancımızla ilgili böyle bir şeyi duymanın verdiği rahatsızlıktan ziyade, kuranı kerimde böyle bir ayet yoktur dans.
Böyle bir hadis vardır ve bu hadis o dönemde işlenilen bir suçun cezasıyla ve devlet sisteminin muhafazasıyla alakalıdır.
Kuranı Kerimde dinden çıkanın öldürülmesi ile ilgili hiç bir ayet geçmez.
Dinden çıkan kafir olur ve kafirlerin yeri cehennemdir diye ayet vardır..Sanırım bakarada.
yazarın eleştirilerilerini ve kitaplarını incelerseniz hangi
gerekçeyle ve ayetlere uygun biçime sokularak katledildigini daha net görebilirsiniz.
bunu anlamadım ben. yani haketmişmi demek istedinyazarın eleştirilerilerini ve kitaplarını incelerseniz hangi gerekçeyle ve ayetlere uygun biçime sokularak katledildigini daha net görebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?