Yani bir cana kıymanın gerekçesi olamaz.
olsada bunu islamla bağdaştırmak saçma olur.
İnanmıyor diye psikopat insan lar tarafından öldürülmesi
sevgi dini islama mal edilemez.
bunu anlamadım ben. yani haketmişmi demek istedin
yanlış anlaşılma varsa düzelteyim, herhangi bir karalama yaptıgımı sanmıyorum,
aksine size aynı yazarın yazılarını okumanızı, sonra ayetleri okumanızı ve bir müslüman olarak dininizi daha net savunmanızı tavsiye ederim.
çünkü mal edilemez yazıp yazmamanız bir çelişkiyi ortaya sermiyor ve bence aydınlatıcı degil. sonuçta gerekçelendiren insanlar var, bu gerçeği yadsıyamayız.
ayrıca "bir cana kıymanın gerekçesi olamaz" cümleniz de okudugum kadarıyla yanlışlanacak bir cümle.
yanlışlanacak derken?
yanlış anlaşılma varsa düzelteyim, herhangi bir karalama yaptıgımı sanmıyorum,
aksine size aynı yazarın yazılarını okumanızı, sonra ayetleri okumanızı ve bir müslüman olarak dininizi daha net savunmanızı tavsiye ederim.
çünkü mal edilemez yazıp yazmamanız bir çelişkiyi ortaya sermiyor ve bence aydınlatıcı degil. sonuçta gerekçelendiren insanlar var, bu gerçeği yadsıyamayız.
ayrıca "bir cana kıymanın gerekçesi olamaz" cümleniz de okudugum kadarıyla yanlışlanacak bir cümle.
böyle bir caniligin "hakedilmesi" asla kabul etmeyecegim birşey.
burda sayıp sayıştırıyoruz fakat bu cinayeti isleyenler inancları ugruna yaptıklarını savunabiliyorlar. demek ki bir yerde insanları ikna edecek ya da yanlış yorumlanacak bir durum var.
hangi kosullara uygunluk saglayıp saglamadıgı da müşrikligin, savaşın nasıl degerlendirildigine gore degiskenlik gosteriyor.
yanlışlanacak derken ?
bu arada dininiz derken siz müslman değilmisiniz onu merak ettimalıntıladıgınız yorumun devamında yazmıştım aslında, savaşın nasıl birşey oldugunu düşünüyorsunuz ki?
birileri ya yalan soyluyor ya da hep yanlıs anlıyor,
aksine dogrusunu anlatma sorumlulugu sizde degil mi?
bu arada dininiz derken siz müslman değilmisiniz onu merak ettim
çünki ona göre yorum yazacağım.
alıntıladıgınız yorumun devamında yazmıştım aslında, savaşın nasıl birşey oldugunu düşünüyorsunuz ki?
birileri ya yalan soyluyor ya da hep yanlıs anlıyor,
aksine dogrusunu anlatma sorumlulugu sizde degil mi?
olup olmamam dini ve kavramları yorumlama biçiminizi degiştirecekse yanıt vereyim, degilim.
Savaş zamanında kendi canın tehlikedeyse öldürebilirsin.
onun dışında o inanmamış öldür.
bu açık giydi kes diye bişey yok kuranda
ben dinimi çok iyi biliyorum ve çok net savunabiliyorum elhamdülillah
ki savunduğum şeyde,
öldürülen insana yazık olduğudur.
sizden alıntı yaparak ilk cumleyi yazmıs olsaydım savunduklarınıza dair bir eleştiri kabul edilebilirdi belki.
ancak yazma nedenim, sürekli forumda okudugum "gerçek müslümanlar, gerçek islam bu degil" benzeri cümleler.
fakat bunları acıklayan yeterli bir cumleyle karsılasmadım,
ustelik "öldürmek yok" yorumları da bir karşılık bulmuyordu.
o yuzden anlamak icin yorumumu yaptım,
benim "şu kosullarda yapılır, bu kosullarda yapılmaz" demem bir anlam ifade etmeyecek sonucta.
samimi yanıtınız için de şahsım adına teşekkür ederim...
Konuyu uzatmak istemiyorum bende dans,bahsettiğin ayeti elbetteki biliyorum,ama o sureyi baştan sona okumadan ayette ne anlatıldığını anlayamazsın.Sure tamamen savaştan bahseder ve ''öldürün '' denilen ayetten bir sonraki ayette ''onlar size karışmazsa onlara dokunmayın'' der..İnancınızla ilgili böyle bir şey duymak sizi rahatsız etmiş olabilir kusura bakmayın. Ben tartışmamak adına uzatmicam.
Size cevap versem başka yorumlar gelecek. Konu çok dallanıp budaklanacak ve mune beni yicek :)
Hangi ayetleri kast ettiğimi anlamanız zor değil. Ama siz o ayetlern değiştirilmiş ya da yanlış çevrilmiş ya da yanlış yorumlanmış olduğunu söylerseniz bir şey demem.
O yüzden burda kesiyorum bu konuyu :)
Konuyu uzatmak istemiyorum bende dans,bahsettiğin ayeti elbetteki biliyorum,ama o sureyi baştan sona okumadan ayette ne anlatıldığını anlayamazsın.Sure tamamen savaştan bahseder ve ''öldürün '' denilen ayetten bir sonraki ayette ''onlar size karışmazsa onlara dokunmayın'' der..
Savaş saldırıdır dans,dediğim gibi surede tamemen savaştan bahseder.176 ayetlik bir surenin bir ayetini ordan çıkartıp tek başına bakamayız.İşte burası insanların yorumuna açılıyor. Bir yerde kesin bir tavır yok. Savaş nedir? Size dokunmaktan kasıt nedir? İslama hakaret etmek mesela size dokunmak mıdır?
bu soruya evet cevabı verip kendinde öldürme hakkı görebiliyor insan.
İnsandan bahsediyoruz. Neye inanıyosan inan aklınla mantığınla hareket edemedikten sonra boş.
böyle bir caniligin "hakedilmesi" asla kabul etmeyecegim birşey.
burda sayıp sayıştırıyoruz fakat bu cinayeti isleyenler inancları ugruna yaptıklarını savunabiliyorlar. demek ki bir yerde insanları ikna edecek ya da yanlış yorumlanacak bir durum var.
hangi kosullara uygunluk saglayıp saglamadıgı da müşrikligin, savaşın nasıl degerlendirildigine gore degiskenlik gosteriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?