• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atatürk’ü öldüremediniz gitti…

Olmasaydı olmazdık evet.
Çünkü biz Cezayir gibi Tunus gibi Fransızcayı zorunlu öğrenmedik, kadınlarımız askerler tarafından tecavüze uğramadı, onlar gibi asimile edilmedik.
Liderlik etti, büyüklük etti.
Bitmiş bir milleti Şaha kaldırdı. Işık oldu, umut oldu.
Allah onu ülkemize bahşetti çünkü.
Bu yüzden Allah'ın izniyle olmasaydı olmazdık.
Ha okurduk belki de ne olurduk orasını demeyeyim...
Birileri Atatürk'ün çocuğuyum lafına takılmış, kim kimin çocuğu olursa olsun.
Kimi inkar ederse de etsin, gerçekler değişmez.
Güneş balçıkla sıvanmaz.
benim ATA'm belli. Göğsümü gere gere söylerim ben Atatürk çocuğuyum!
Ötesi beni bağlamaz.

ayrıca merak ettımde...
bırı ataturke el acıp dua edıyorsa dılenıyorsa
bu ataturkun sucumu
benı turbe yapın halk bana avuc acsın mı dedı

ona gelene kadar bırsuru turbeye gıdıp ölmuslerden medet uman var
daha da fenası yaradanı bılmeyenler var

bırakın allah versın kararını allah allah...
sız ataturk onculugunde bu vatan kurtulunca ne kazanmısız ona bakın

Demediğini mi söylüyorsunuz yani? İlk inkar eden sizi gördüm.
pes :KK70:
ataturk okadar tutarsız kı
turkıye olustu
meclıs olustu
sen kole degılsın
annen baban kole degıl
bızler kole olarak satılmadık
ataturk okadar tutarsız kı
bızler bı vatandasız
ozgurce gıyınıp buraya ıstedıgımızı yazıyoruz
IYIKI TUTARSIZMIS !!!

Sözcü mü? Bu söz senelerdir olan birşey sözcü nerden çıktı?

Ayrıca Allah'a şirk koşmak öyle kolay değil. Ağzından çıkan her sözü Allah sizin gibi şirk olarak düşünüp gazap verseydi halimiz yamandı be gülüm. İyiki Rabbim gönlümüzü bilen, bize bizden yakın olan, düşüncemizi okuyan yoksa size kalsa cehennemlik tüm dünya.

O söz öyle değil o söz "Gökten İndiği Sanılan Kitapların Dogmaları" şeklindedir.

Orada da gökten indiği sanılan demekle, Kuran-ı Kerim ve diğer kitapların gökten indiğini savunan gerizekalılara ithaf edilmiştir. Allah'ı gökte sanan yobazlarıdır lafı. Kuran-ı Kerim'in kutsalına hakaret etse direk adını verirdi ve kitap derdi kitaplar değil. Dindeki hurafelere edilen sözü Kuran-ı Kerim'e direk bağladığınız için hep bu kin...
İyide gülüm ceza ve mükafatın yeri ahiret.
Dini bilgi ve hassasiyet ejsikliğine bağlıyorum bu cümleleri ben .cezaısını mükafatını Allah verir bilmem.
Ama Allah insana akıl vermiş ise ağzından çıkan sözün şirke girip girmediğini bilme yükümlülüğüde vermiştir.
Araştırıp öğrensin bi zahmet insanoğlu şirke giren cümleler nelermiş.
başka bir konuda zavallı bir üye bize nimetleri veren diye bahsetmişti.
yazık insan kendini ağzından çıkanı bilmeli.
olmasaydı olmazdıkı bana kimse açıklayıp yorulmasın ben neye inandığımı çok iyi biliyorum hamd olsun.

Adamı savunmuyorum burada ama adamın da şirk koşma amaçlı yazdığını düşünmüyorum. Yardım dilemeyi dua şeklinde algılamadım sadece.

Ha o amaçla yazdıysa günahı boynuna, yazmadıysa da adamın günahını alanın boynuna ne diyebilirim ki? :KK14:

Şirk koşuyorlar demedim.. O kısmı konuşmuyorum burada. Gerek yok. Ortada herşey zaten.
Bunu yapmak , putlaştırmak , abartılı şekilde sözde sevdiğini söylemeye çalışmak v.s bunlar basit oyunlar.

bunu o adam neden niye nasıl yazdı onu bilemeyiz o adamın inancı nedir bilemeyiz o adamı savunmuyorum savunmam da

ama Atatürk e öyle yada böyle kötü bir şey yazılırsa o zaman benim söylecek sözlerim olur.

o adam Atatürk e ne demişse hangi duyguyla yazdıysa onun düşüncesi

benim gözümde Atatürk gelmiş geçmiş en büyük lider ve iyi ki benim liderim bana özgürlüğümü vermiş bir lider ona sırt dönemem asla

bazıları ilah görür bazıları farklı görür herkesin bakış açısı görüşü yalnız Atatürk için kötü söz söyleyende bana göre nankördür.

@HayyaL , verdiğin örnek gerçekten düşündürücü. Normalde görsen asla yazısını okumayacağın ya da onaylamayacağın bir insanın örneğini veriyorsun.

Bu kadın ne yapıyorsa herşeyi abartı yapıyor ve zaten öyle konuşuyor.

Neden iran ile Türkiye kıyaslanıyor ? Amaç ne Allah aşkına ? Başka ulkelerle neden kıyaslanmıyor ?

Ben bu yazısını beğendim.
Ötesi beni bağlamaz.
Konu üstünden konuşursak doğru söylüyor.
Şu forumda da şu hayatta da kimse benim Atatürk sevgimi sorgulayamaz 1sen.
Sorgulatmam.

İyide gülüm ceza ve mükafatın yeri ahiret.
Dini bilgi ve hassasiyet ejsikliğine bağlıyorum bu cümleleri ben .cezaısını mükafatını Allah verir bilmem.
Ama Allah insana akıl vermiş ise ağzından çıkan sözün şirke girip girmediğini bilme yükümlülüğüde vermiştir.
Araştırıp öğrensin bi zahmet insanoğlu şirke giren cümleler nelermiş.
başka bir konuda zavallı bir üye bize nimetleri veren diye bahsetmişti.
yazık insan kendini ağzından çıkanı bilmeli.
olmasaydı olmazdıkı bana kimse açıklayıp yorulmasın ben neye inandığımı çok iyi biliyorum hamd olsun.

Olmasaydın olmazdık şirke giren cümlelerden sanırım, bu cümleler nelermiş söyle de bilelim. Ona göre konuşuruz.

Ayrıca bu kadar dini zorlaştırmayın yahu, şirkin yeri cehennemdir, olmasaydın olmazdık diye düşünüyoruz diyen şunca insana şirke girdin hadi cehenneme deme yetkisini alırken Allah'dan vahiy mi geldi diye sorarlar adama.

Hangisi daha büyük günah, dini bilgim eksik olabilir (o senin düşüncen) ben kimseye şirke düştün demedim, sadece bunu diyenler şirk amaçlı demedi dedim, haaa şirke düştün diyenler dini bilgisini yoklasın bi zahmet. Allah'ın bileceği ve hükmedeceği işe katiyetle sen şirke girdin diyenler....

olmasaydı olmazdıktaki anlamı bile anlamak istemiyorsunuz.
artniyetle bakılırsa her kelimeden bir anlam çıkar elbet.
çocuklar bile bunun anlamını biliyor aslında.
hadi yinede çocuklara anlatır gibi anlatalım.
Atatürk olmasaydı evet biz olmazdık. yada olsakta bir ülkenin mandası altında olurduk. hindistanı bilir misiniz..
ingilizlerin hakimiyetindeki hindistanı. o dönem resmen hintliler 2ci sınıf vatandaştı. ingiliz sömürgesinde yaşadılar. ve hep aşağılandılar. tenlerinin rengine varana kadar.aynı o şekilde yaşayacaktınız.
din bile aynı kalmayacaktı. özgür olmayacaktnız.
belkide gerçekten doğmayacaktınız da..

Olmasaydın olmazdık ne yeaaa :confused:
Tek kelam tanırım;
Ey sevgili, bu kainatı senin için yarattım....der Allah c.c.

Gerisi tırı vırı zırı :KK75:

ay apranx ne alaksı var yahu

konu din değil iman değil

benim inançlı biriyim allah şükür inançlarımı yerine getirmeye çalışırım bu inançlarımızı yerimize özgürce ister evde ister camide isterse bunu rahatça sözylem imkanını bile veren Atatürk se daha hale ne diye bambaşka yerlere çekiyorsunuz

yapmayın lütfen ALLAH yartıcıdır ona eş olamaz bu akla bile gelmez.PEYGAMBERİMİZİN İSLAMİYETİN PEYGAMBERİDİR.

ama TÜRKİYE nin lideri kurtarıcı ATATÜRK tür.ayrı ayır şeyler nasıl aynı şey gibi düşünüyorsunuz.etmeyin yapmayın lutfen

olmasaydı olmazdıktaki anlamı bile anlamak istemiyorsunuz. artniyetle bakılırsa her kelimeden bir anlam çıkar elbet. çocuklar bile bunun anlamını biliyor aslında.
hadi yinede çocuklara anlatır gibi anlatalım.
Atatürk olmasaydı evet biz olmazdık. yada olsakta bir ülkenin mandası altında olurduk. hindistanı bilirimiiniz. ingilizlerin hakimiyetindeki hindistanı. o dönem resmen hintliler 2ci sınıf vatandaştı. ingiliz sömürgesinde yaşadılar. ve hep aiağılandılar. tenlerşnin rengine varana kadar.
din bile aynı kalmayacaktı. lken özgür olmayacaktı. belkide gerçekten doğmayacaktın da
Onlar da yaşadı Evet. Gene var oldular ama ne gibi insan gibi mi?
Sorsunlar hintliye, sorsunlar Tunusluya, sorsunlar cezayirliye özgürlük ne demek.
Belki anlarlar.

ay apranx ne alaksı var yahu

konu din değil iman değil

benim inançlı biriyim allah şükür inançlarımı yerine getirmeye çalışırım bu inançlarımızı yerimize özgürce ister evde ister camide isterse bunu rahatça sözylem imkanını bile veren Atatürk se daha hale ne diye bambaşka yerlere çekiyorsunuz

yapmayın lütfen ALLAH yartıcıdır ona eş olamaz bu akla bile gelmez.PEYGAMBERİMİZİN İSLAMİYETİN PEYGAMBERİDİR.

ama TÜRKİYE nin lideri kurtarıcı ATATÜRK tür.ayrı ayır şeyler nasıl aynı şey gibi düşünüyorsunuz.etmeyin yapmayın lutfen
Olmasaydın olmazdık diyebileceğim tek kişiyi söyledim ne var bunda...
Ben filmin diğer yarısını görmeyi çok isterdim doğrusu :KK51:

annem ıcın olmasaydın olmazdım da demıcem artık
dinden cıkarım alımallah sonucta benı annemın rahmıne allah ızın verdı dıye yerlestım
annemı ilahlastırmıyım sonucta annemde bı ölümlü

allahım sen goruyorsun yarabbım !!!!

İmzamı hazmedemeyenlere kucak dolusu sevgiler!
Sizin Atatürk'e olan nefretiniz bitmediğine göre o güzel insan ölmemiş demektir.
Bu da biz Atatürk sevdalıları için en güzel cevap. En Büyük TÜRKİYE

İşin berbat tarafı Kurtuluş Savaşı mücadelesinde tüm köylüsü, halkı, garibanı, evladı için, vatanı için mücadele edeni Atatürk'ün peşinden giderken, Fransızı, İtalyanı, Ermenisi, Arabı, gericisi, İngiliz ispitçisi, vatan haini Atatürk hakkında birşeyler uydurup mücadelenin önüne geçmeye çalıştı. Zararlı cemiyetler kurdu.

Aklımın almadığı bu ikinci grubun söylemlerinin nasıl bugüne kadar taşındığı. Doğudaki tüm zararlı cemiyetlerin uydurdukları bugün Atatürk'ün karşısında dikiliyor. O mendaburların menfi çıkarlarına hizmet ediliyor.

Yahu tarihte kime neye hizmet eden söylemleri şuraya taşıdığına dikkat et. Benim vatan sever atalarım, canını veren şehitlerimin kanına yazıktır. Onlar sizin gibi olup Atatürk'e inanmasaydı vay halimize vaaayyy...

Back