Atatürkçü olmayan giremez!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bende onu diyorum ya...

Bende onu diyorum ya...

öyleyse ne güzel..

*

insan canı resmen siyasetin eli altında yitip gidiyo..
artıkk hiç bi önemi yok insan olmanın..öldü mü kaldı mı..
o kadar kii gözlerini kırpmadan yıkıp dökenleri, ellerinin kanları henüz geçmemiş olan insanları baş tacı ediyolar yaa..
ettiklerini çeksinler ..
bi yerden sonra çığrından çıkıyo insanlar vatan hainlerini kurtarmasa bile olur yanii..

of! Yanlış anlaşılmak ne kötü bi his!

İşin kötüsü devam da ediyor.

... :)

of! Yanlış anlaşılmak ne kötü bi his!

İşin kötüsü devam da ediyor.

... :)

arkadaşım lafım sana diill.
zaten ilk yorumumda da yorumların tamamını okumadığımı söledim. ama sen direk üstüne alındın.
ilk sayfalarda gözüme çarpan bi yorum üzerine yazdım
devamı da müsadenle kendi fikirlerimdii

Öyle mi? :)

Benimde lafım "sadece size değildi" zaten... Aslında... "size değildi." :)
Yorumları okursanız anlayacaksınız.

Akut' un insanları kurtarmada ayrımcılık yapmadığını herkes biliyordur Van' a da Kızılay ve sivil savunmadan evvel koştuklarını bizzat Vanlı bir arkadaşımdan öğrendim depremin olduğu gece enkaz altında kalan ya da köylerde mahsur kalanların yakınlarının facebookta twitterdaki yardım çağrılarını Akut' u arayarak haber veriyorduk, bir köyden haber gelmişti gebe bir kadının deprem şokunun etkisiyle de doğum sancıları başlamış eşi de yakınlarına haber vermişti biz Akut' arayıp köyü tarif ettik sonra da doğumu gerçekleştirdiklerini öğrendik yani öyle ırkçı bir yaklaşımda bulunmuyor bu ekip canla başla çalışıyorlar. Atatürkçü olmayan ekibe giremez demesinden ziyade ben bazı yanlış tespit ve söylerimden rahatsız oldum açıkçası. Örneğin Anadolu' da gayrımüslimlerin hoş karşılanmadığını belirtmiş benim memleketim bir doğu ili milliyetçiliği ve muhafazakarlığıyla da meşhur bunun yanısıra da kozmopolit kükçk bir doğu ili olduğu halde iki faal kilisesi vardır ermeni aileler de yaşar kimse de onlara tuhaf gözle bakmaz tabii ki her il böyle değildir illa ki sonuçta ülkenin her ilini benden daha iyi bilen birisi olsa da Mahruki bu söylemi yersiz olmuş. Hem ermeni ya da yahudi sanılmasıyla ilgili serzenişlerini de yersiz buldum hala memlekette ermeni kelimesi hakaret gibi algılanırken böyle bilinçli bir kişinin bu sözleri söylemesi pek hoş olmadı bana göre.

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ve demokrasi ortamı sayesinde onun arkasından bu kadar atıp tutan insanlar bu dünyada VEFA diye birşey duydunuz mu? hayır madem o kadar rahatsızsınız gidin İran'a arkadaşım zorla tutmuyoruz Nasuh Mahruki bu lafıyla gözümde birken bin oldu!

Öyle mi? :)

Benimde lafım "sadece size değildi" zaten... Aslında... "size değildi." :)
Yorumları okursanız anlayacaksınız.

öylee
yazdığım yorum size karşı olmadığından yorumlarınızı da okumaya gerek yokk
alıntı yaptığınız yerden anladığım kadarıyla aynı şeyi savunmuşsunuz zatenn..
sıkıntı yokk..

Şu Ermeni meselesinde bende bir kaç kelam edecektim. Konunun iyice uzayacağını tahmin ettiğimden hiç o konuya girmedim. Kesinlikle yersiz olmuş.

Hakaret gibi gelecektir bazılarına gerçi... :) (bu lafımda konuyu tekrar uzatmaz umarım. Gidip kendimi 3. kattan atarım. Ciddiyim! ) Ermeni olduğunuzu düşünün... Empati kurun ve o cümleyi okuyun...
Sizce de yersiz. Değil mi?

arkadaşlar bu konuya ilk yorum yazan benim ve çok güzel bir konuya barnak bastın demiştim :))) ama konu özünden cidden çıktı ben bu duruma geleceğini tahmin etseydim hiç yazmazdım... atatürkçü arkadaşlar, atatürkçü olanlar benim dostumdur onlara güvenirim diyor gerisi yalan diyor... bazı arkadaşlarımızda doğru değil bu düşünce insanları siyasi fikirlerine göre ayrırt etmemek lazım diyor... aslında ben bu adamın yaptığı işleri detaylıca bilmiyorum ama iyi işler yaptığını biliyorum tabii ki ama ben burda eleştirirken atatürkçülük adına değil bu şöylede olabilirdi mesela müslüman olmayan bizle çalışamaz demeside olabilirdi ben bi müslüman olarak bu lafıda ölesiye eleştirirdim...radikal olmak hiç bir zaman iyi değildir her zaman demokratik olmaya çalışalım... lazıda, çerkezide, abazasıda, kürdüde, yahudiside, müslümanıda, ateistide, atatürkçü olanıda, olmayanıda... hepsine eşit çerçevelerden bakalım kötü olmasaydı iyinin kıymeti bilinirmiydi? bilinmezdi.... ve şahsım için şunu söylemek istiyorum ben hiç bir ideolojiye, fikre asla eleştirilmez gözüyle bakmadım... allahın varlığını dahi eleştirdim bir süre agnostik olarak yaşadım, daha sonra bu işin içinde kaybolarak derinliklerde tekrardan müslümanlık inancımı yenileyip tövbe ettim... ben yaratıcının varlığını bile eleştirmişken... atatürkede eleştirel gözle bakarım, padişahlarada, herkese bu çerçeveden bakarım... ve insanlarında cidden bu gözle bakmaları gerektiğine inanıyorum ama yapmasanız bile bunada saygı duymak zorundayım.. bu humanistlik değil bu sadece demokratik olmaktır.... hepinizi öptüm nanaktan

yani anladığınız bu adamın enkazda seçim yapacağımı.

_sesim geliyor muuuuuu
_burdayım. enkazın altındaaa.
_geldim geldim. seni kurtaracağızzzz...ben ,nasuh mahruki bu arada ..
-bekliyorum kurtamanı.
-haaa bu arada Atatürkçü müsün.
-değilim Nasuh bey. ama konuşmasakta kurtarmaya girişsek bir an evvel.
-oo. olmsdı bak şimdi. biz Atatürkü sevmeyenleri kurtarmıyoruz.

vee nasuh başka enkaza doğru gider.
sesim geliyor muuu.

bumu gerçekten anladığınız bu sözden. buysa ,ben size hiç yazmayım bir kelime bile:))

at gözü denilen şey ancak bu kadar gösteriyor olayları eee normal

- sesimi duyan var mı ?

- abi ben varım enkaz altındayım

- el fenerinin ışığını görebiliyor musun ?

- abi beni o ışığa çıkar...

Bu diyalog da Van depreminde kurtarma ekibiyle enkazdan sağ kurtarılan ama sonrasında yaşayamayan gencin diyaloguydu.

çok acıydı o. Allah rahmet eylesin

yazık ne noktalara geldik , inanılır gibi değil , ne zorluklarla kurulan şu güzel ülkemizde , ülkenin , halkın özgürlüğü için hayatları hiçe saymış insanların hepsini temsil eden kişiden bahsedemez olduk , minnetimizi dile getiremez olduk
Unutulmaması gereken en önemli şeyde şu ki , eleştirdiğimizi bu kişiyi rahatça eleştirebilme hakkınıda o bize kazandırdı

Yazip yazip sildim, banlanmaya degmeyecek cunku.

Soyle bir baktim da konu sahibinin cevaplarina sadece nefret, kin, nankorluk gordum.

Ataturku ne zaman unuttuk, ne yapti da boyle kinlendiniz aklim almiyor.

Siyasi kararlarina katilmayabilirsin, elestirebilirsiniz tabi ki ama uslup bu olmamaliydi..

Bence ataturkun yaptigi tek hata kendini sultan, padisah, diktator vs ilan etmemek oldu. Ozgurlugun bu ulkede yanlis anlasilacagini, yillar sonra basina gelecek hiyakarligi on goremedi..

Amacı hayat kurtarmak olan bu örgütler, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIdır.

Dernek statüsündedir. Belirli ilkeler etrafında toplanan kişilerin dahil olduğu,
amacı olan topluluklardır.

Nasıl ki Türk Psikologlar Derneği, psikologlardan oluşuyorsa, kriteri buysa,
bu derneğin kriteri de bu. Siz kriteri ile değil, icraatları ile derneği yargılayabilirsiniz.
Ben mesela Türkiye Kardiyoloji Derneği'ne üye olmak istiyorum. Kardiyolojinin
önemine inanıyorum, hizmet etmek, yardımcı olmak istiyorum. İlgiliyim konuyla ve
bilgim de var. Ama kardiyolog değilim. Derneğe giremem. Buna itirazım yok.

Amacı sadece insan kurtarmak değil bu topluluğun. Derneğin işleyişi de yolunda
olmalı ki acil durumlara her an hazırlıklı olunsun. O yüzden ortak paydalar belirlenir.
Anlamamakta ısrar niye, ben de bunu anlamadım??

e-devlet'te 46 derneğin içinde, ilkelerinden biri Atatürkçülük olan ya da ilkelerinden
birinin içinde Atatürkçülük geçen tek dernek de AKUT değil...

atatürkü koruma kanunu var ve eleştirmek kesinlikle yasak yoksa hapise atılırsın... bilmiyorsun diye söylemek istedim onun dışında haklısın minnet duymak istediğin bir kişiden bahsetmek istemek senin en doğal hakkın ama bunu yapamadığını söylemek yanlış :)))

yazında tek takıldığım nokta verdiğin örnek... alakasız ve saçma olmuş cidden... bahsettiğin bir meslektir, diğeri ise gönüllü olmaktır... bir mesleği herkes icra edemez ama gönüllü olmak için bu kriter gerekli değildir :))

Arkadaşlar, bugün yaşıyoruz ve nefes alıyoruz. Ama az sonra ne olacağından hiçbirimiz emin değiliz.

Neden hep kavga ve gürültü? neden?

Rabbimize şükürler olsun görüyoruz, dokunabiliyoruz, nefes alıp verebiliyoruz.

İyi durumda olanların vicdanı vazifesi iyi durumda olmayanalara yardım etmektir. Bunun karşılığı da niyete göredir. Yani aslında Allah ile kul arasında olan bir durum. İyi olan insan kendine eder, olmayan da yine kendine

-cu, -çü, cı gibi ayırmayalım kendimizi ve başkalarını. Sevelim, sevilelim, kucaklayıcı olalım. Gönüllerimizi zenginleştirelim. Herbirimiz insanız, Herbirimizin Rabbi Allah.

Dünya hayatımızı yaşarken hayırlı yaşayabiliyorsak ne mutlu. Hayırlı hizmetler verebiliyorsak ne mutlu.

Herbirimiz insanız, ver herbirimiz Ademoğluyuz.

Ameller niyetlere göredir. ve herkez yaptığının karşılığını bulur. Hayırlı bir yaşam südürmemiz duasıyla...

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…