ağzına sağlık adamın günümüzü ne kadar güzel ifade etmiş kendini, kuruluşunu ..
bazı yorumlara gözüm çarptı ama;
adam kurtarmayız demiyo sadece Atatürkçü olmayan ekibime dahil olamaz dio.
ki kaldı ki adam gölcük depreminde annesinin ölümünü söyleyememiş..
bu adama sadece bravo denir..
Bende onu diyorum ya...
of! Yanlış anlaşılmak ne kötü bi his!
İşin kötüsü devam da ediyor.
... :)
arkadaşım lafım sana diill.
zaten ilk yorumumda da yorumların tamamını okumadığımı söledim. ama sen direk üstüne alındın.
ilk sayfalarda gözüme çarpan bi yorum üzerine yazdım
devamı da müsadenle kendi fikirlerimdii
Öyle mi? :)
Benimde lafım "sadece size değildi" zaten... Aslında... "size değildi." :)
Yorumları okursanız anlayacaksınız.
Akut' un insanları kurtarmada ayrımcılık yapmadığını herkes biliyordur Van' a da Kızılay ve sivil savunmadan evvel koştuklarını bizzat Vanlı bir arkadaşımdan öğrendim depremin olduğu gece enkaz altında kalan ya da köylerde mahsur kalanların yakınlarının facebookta twitterdaki yardım çağrılarını Akut' u arayarak haber veriyorduk, bir köyden haber gelmişti gebe bir kadının deprem şokunun etkisiyle de doğum sancıları başlamış eşi de yakınlarına haber vermişti biz Akut' arayıp köyü tarif ettik sonra da doğumu gerçekleştirdiklerini öğrendik yani öyle ırkçı bir yaklaşımda bulunmuyor bu ekip canla başla çalışıyorlar. Atatürkçü olmayan ekibe giremez demesinden ziyade ben bazı yanlış tespit ve söylerimden rahatsız oldum açıkçası. Örneğin Anadolu' da gayrımüslimlerin hoş karşılanmadığını belirtmiş benim memleketim bir doğu ili milliyetçiliği ve muhafazakarlığıyla da meşhur bunun yanısıra da kozmopolit kükçk bir doğu ili olduğu halde iki faal kilisesi vardır ermeni aileler de yaşar kimse de onlara tuhaf gözle bakmaz tabii ki her il böyle değildir illa ki sonuçta ülkenin her ilini benden daha iyi bilen birisi olsa da Mahruki bu söylemi yersiz olmuş. Hem ermeni ya da yahudi sanılmasıyla ilgili serzenişlerini de yersiz buldum hala memlekette ermeni kelimesi hakaret gibi algılanırken böyle bilinçli bir kişinin bu sözleri söylemesi pek hoş olmadı bana göre.
yani anladığınız bu adamın enkazda seçim yapacağımı.
_sesim geliyor muuuuuu
_burdayım. enkazın altındaaa.
_geldim geldim. seni kurtaracağızzzz...ben ,nasuh mahruki bu arada ..
-bekliyorum kurtamanı.
-haaa bu arada Atatürkçü müsün.
-değilim Nasuh bey. ama konuşmasakta kurtarmaya girişsek bir an evvel.
-oo. olmsdı bak şimdi. biz Atatürkü sevmeyenleri kurtarmıyoruz.
vee nasuh başka enkaza doğru gider.
sesim geliyor muuu.
bumu gerçekten anladığınız bu sözden. buysa ,ben size hiç yazmayım bir kelime bile:))
yani anladığınız bu adamın enkazda seçim yapacağımı.
_sesim geliyor muuuuuu
_burdayım. enkazın altındaaa.
_geldim geldim. seni kurtaracağızzzz...ben ,nasuh mahruki bu arada ..
-bekliyorum kurtamanı.
-haaa bu arada Atatürkçü müsün.
-değilim Nasuh bey. ama konuşmasakta kurtarmaya girişsek bir an evvel.
-oo. olmsdı bak şimdi. biz Atatürkü sevmeyenleri kurtarmıyoruz.
vee nasuh başka enkaza doğru gider.
sesim geliyor muuu.
bumu gerçekten anladığınız bu sözden. buysa ,ben size hiç yazmayım bir kelime bile:))
- sesimi duyan var mı ?
- abi ben varım enkaz altındayım
- el fenerinin ışığını görebiliyor musun ?
- abi beni o ışığa çıkar...
Bu diyalog da Van depreminde kurtarma ekibiyle enkazdan sağ kurtarılan ama sonrasında yaşayamayan gencin diyaloguydu.
yazık ne noktalara geldik , inanılır gibi değil , ne zorluklarla kurulan şu güzel ülkemizde , ülkenin , halkın özgürlüğü için hayatları hiçe saymış insanların hepsini temsil eden kişiden bahsedemez olduk , minnetimizi dile getiremez olduk
Unutulmaması gereken en önemli şeyde şu ki , eleştirdiğimizi bu kişiyi rahatça eleştirebilme hakkınıda o bize kazandırdı
yazında tek takıldığım nokta verdiğin örnek... alakasız ve saçma olmuş cidden... bahsettiğin bir meslektir, diğeri ise gönüllü olmaktır... bir mesleği herkes icra edemez ama gönüllü olmak için bu kriter gerekli değildir :))Amacı hayat kurtarmak olan bu örgütler, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIdır.
Dernek statüsündedir. Belirli ilkeler etrafında toplanan kişilerin dahil olduğu,
amacı olan topluluklardır.
Nasıl ki Türk Psikologlar Derneği, psikologlardan oluşuyorsa, kriteri buysa,
bu derneğin kriteri de bu. Siz kriteri ile değil, icraatları ile derneği yargılayabilirsiniz.
Ben mesela Türkiye Kardiyoloji Derneği'ne üye olmak istiyorum. Kardiyolojinin
önemine inanıyorum, hizmet etmek, yardımcı olmak istiyorum. İlgiliyim konuyla ve
bilgim de var. Ama kardiyolog değilim. Derneğe giremem. Buna itirazım yok.
Amacı sadece insan kurtarmak değil bu topluluğun. Derneğin işleyişi de yolunda
olmalı ki acil durumlara her an hazırlıklı olunsun. O yüzden ortak paydalar belirlenir.
Anlamamakta ısrar niye, ben de bunu anlamadım??
e-devlet'te 46 derneğin içinde, ilkelerinden biri Atatürkçülük olan ya da ilkelerinden
birinin içinde Atatürkçülük geçen tek dernek de AKUT değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?