Atatürkçü olmayan giremez!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
insanın çevresindeki kişileri seçme gibi bir şansı var
atatürk ilke ve inklaplarını benimsemeyen bir insanla nasıl ortak bir payda da bulunamayacağıma inanıyorsam
aynı ekip içinde faydalı olarak çalışabileceğime de inanmıyorum.
kişiliğini fikirlerini benimsemediğim bir insanla nasıl dost olma zorunluluğum yoksa
aynı çatı altında olmak zorunluluğum da yok.
destekliyorum nasuh mahrukinin bu sözünü
ayrıca faşistin kelime anlamını bir kez daha incelemelerini öneriyorum bazı insanlara
adam kimsenin yaşam hakkına müdahale etmemiş, ırkçılık yapmamış
sadece tercihini savunmuş haklı nedenlerle
asıl insanların fikirlerine bu denli saldırmak ve saygı duymamak faşist bir eylem.

İnsan olmanın belirgin özelliklerinden birisidir '' VEFA''
Kime duyuluyorsa duyanın nankör olmadığını gösterir...

Bi insan yaşadığı ülke için savaşmış atalarına ve atasına vefa duyuyorsa bu onun kişilik sahibi olmasından kaynaklanır...
Nasuh Mahruki de böyle birisi...

Hayat kurtarmayı görev edinmiş bi kuruluşta , vefa özelliği olan, ülkesini seven ve atasını seven insanların çalışmasını istemek kadar doğal bişey yok..
Vefalı bi torun , halkına da daha insancıl yaklaşır, daha iyi hizmet eder...
Artı bi özellik yani

Rahatsızlık nereden geliyor artık anlayamıyorum ben

AKUT TÜrkiye'ye çok ciddi katkıları olmuş bir STK'dır buna kimse karşı çıkamaz ama bana göre de yersiz bir söylem olmuş. Atatürk ulusal bir kahraman olabilir ama Atatürkçülük siyasi bir ideolojidir, ülkesini, insanlarını seven, ya da çeşitli insani erdemlere sahip olan herkesin Atatürkçülüğe körü körüne bağlı olması gerektiğini savunmak, Türkiyenin %99'u müslümandır demek kadar hayalci bana göre.

Bunun dışında kişisel olarak siyasetin bire-bir ilişkilerimizde düşündüğümüz kadar büyük bir yer tutmadığına, ne olursa olsun buluşulabilecek ortak bir payda bulunabileceğine ve önyargıyla yaklaşmak yerine bu paydayı bulmaya uğraşmanın insanı zenginleştireceğine inanıyorum ben. Özellikle insan hayatı gibi kutsal bir alanda çalışılıcaksa o önyargılara tutunmak çok gereksiz bir lüks.

atatürkçü olmak yurdumuzu düşmanlardan kurtardı gibi bir ilkokul seviyesi söylemi artık çok komik kaçıyor.....bir savaş kahramanı olması bir yerde önemsiz bir ayrıntı..........bana göre atatürkçü olmak siyasi bir ideoloji olmasının ötesinde evrensel bir değer........yani aklın yolu birdir diyorum.........bu ülkede bizim ihtiyacımız olan herşeyin adı atatürkçülük...........sağcı olmak solcu olmak muhafazakar ya da gayrimüslim olmak gibi değil......onurumuza sahip çıkmak kendi kaynaklarımızı kullanabilmek hangi dinden olursa olsun dinimize sahip çıkabilmek di atatürkçü olmak..........seçtiğimiz milletvekillerinden yaptıklarının hesabını yargı yoluyla ya da medya yoluyla sorabilmekti atatürkçü olmak..............elbette atatürkçü olmak bu ülkede hiçkimsenin ya da hiçbir kurumun tekelinde değil

Atatürkçülük ne bir din ne bir dil ne de bir ırk değildir. Atatürk'ün düşüncelerini benimseyen bir insan ise zaten iddia ettiğiniz gibi elinde Kürt bayrağı da olsa bir insanın enkaz altında bırakmaz. Atatürk zamanında Yunan bayrağını çiğnememiş ve yerden kaldırtmış bir liderken bunu iddia etmek de saçmadır zaten.
Ancak "Atatürkçü olmayan giremez" gibi bir ifade de ne kadar doğrudur tartışılır tabi.

Son düzenleme:

siz beni üstü kapalı iğneleyici genellemelerinizin dışında tutun. beni aklım ve vicdanım var. sizin kalıplarınıza ait değilim. sırf kapalı diye bir doktorun görevini kötüye kullanmasına göz yummam. kaldı ki ben başörtülü bir kadın değilim. sizin tabirinizle, ayrımcılık yapacaksam önce kendi tarafıma yapmam beklenirdi herhalde.

Niyet okuma konusunda da üstünüze yok.Aklınızı bilmiyorum da vicdanınız olduğundan emin değilim.Yoksa bu ülkede her depremde canla başla enkazdan canlı çıkarmaya çalışan bi kurumun insan ayrımı yapabileceğini düşünmezdiniz.

Röportajın tümünü okumadım. "Kendince" haklı sebepleri vardır belki de... Ama benim için "Atatürkçü olmayan giremez! = Atatürkçü olan giremez!"

Şunu söyleyeyim. Ben bir takım kursam amacıda hayat kurtarmak olsa o takımda amacı "hayat kurtarmak" olan gönüllü çalışmak isteyen insanları geri çevirmezdim. Kendimce kurallarım olurdu elbette fakat o gönüllülerin inandıkları veya inanmadıkları "şeyler" umrumda olmazdı. Fikirlerim uyuşmuyorsa belkide film bir yerde kopardı. Ama dediğim gibi geri çevirmezdim.

Ayrıca röportajda okuduğum kısımda şu vardı "Ankara'da, İstanbul'da fark etmiyor olabilir ama Türkiye'de kırsala gittiğinizde gayrimüslimlere güvenilmiyor. O kadar çok propaganda yaptılar ki bu konuda....99'da bize 432 milyar bağış gelmişti, bu söylentilerden sonra 23 milyara düştü." buna üzüldüm.

atatürkçü olanlar zaten artık giremiyor çoğu yere (iş olarak bahsediyorum) ne yapıp edip, canından bezdiriyorlar ya atama adı altında başka yerlere gönderiliyorlar ya kovuluyorlar. cemaatin zaten kadrolaşması bariz, mantıklı çerçeveden bakan hiç kimse inkar edemez kadrolaşmayı, atatürkçü olup nasıl gireceksin cemaatin sağladığı kıyak yerlere.

ben hak veriyorum açıkçası, güven meselesi bu. ben az insanla görüşen birisiyim, eğer atatürkçü değilse görüşmüyorum, arkadaşlık etmiyorum. çünkü bakış açımız tamamen farklı demektir bu, çünkü kadir kıymet bilmiyor demektir bu, çünkü er ya da geç bir yerlerde sorun yaşıycaz demektir bu. atatürkçü insana güvenirim ben arkadaş, ihanet etmeyeceğini bilirim. can kurtarmakla ilgili bir durumda da canımı emanet edebileceğim insanlar gerekir bana.

ki atatürkçü olmak demek, atatürke bayılmak demek değildir illa. nankörlük etmemek, yolundan gitmek demektir çok kısaca. yaptıklarını neden yaptığını anlamak...

(1. paragraf) Biliyorum.

2. paragraf) Anlıyorum. Fakat Atatürkçü olmayana (sadece cemaatçileri kastetmiyorum) "çünkü kadir kıymet bilmiyor demektir bu" demek biraz ağır oldu. İnsanları tek bir kalıba koymadan düşünmek lazım ayrıca... Önyargılı bakmamak lazım.

"Farklı bir ülkenin liderini, görüşlerini örnek alan ve uygulayan biri" veya hiç birine kendini ait hissetmeyen biri bir gün hayatınızı kurtaracaktır belkide... Fikrinizi değiştiremem. Değiştirmekte istemem gerçi ama kendimizi ve insanları kısıtlamayalım derim.

Severdim bu adamı. Şimdi daha çok sevdim. Bende Atatürk'ü sevmeyen kişilerle muhattap olmuyorum. Kendi akrabam dahi olsa. Atatürk'ü sevmeyen insan, onu anlayamayan, anlamak istemeyen insan tarihten bihaber insandır bana göre. O yüzden o tarz kişilerle muhabbet edeceğim bir durumum olamaz. Atatürk bir din, dil ya da ırk değildir. Çok medeni gördüğümüz Fransa ve İtalya kadınlara seçme ve seçilme hakkını 1946'da, İsviçre de 1971'de verirken, Türkiye'de bana bu hakkı 1930 yılında veren, siyasi, toplumsal, eğitim, kültür, ekonomi, hukuk alanlarında devrimler yapan ulu önderi anlayamayandan bir fayda geleceğini sanmıyorum...

ama ben anlattım zaten (2. paragraf diyip yazdıklarınızdan bahsediyorum) illa sevmek, bayılmak demek değildir dedim. kadir kıymet bilmemektir evet, ülkenin o zamanki halini düşünecek olursak, önderliği, ileri görüşlülüğü, aldığı kararları, kararlılığı, stratejileri, başarıları ve kurduğu cumhuriyet ile hala önemi, doğruluğu ve başarısı inkar ediliyorsa, öyle olmuyor mu?

ya bir anne-baba çocuğuna kadir kıymet bilmez diyor mesela, sağladığı imkanlar için, verdiği sevgi için bu cümleyi kurabiliyorsa, bir ülkeyi ve insanlarını kurtaran insana cephe alanlar için müsaade olsun böyle demeye.

ki en son yazdığınız;

"Farklı bir ülkenin liderini, görüşlerini örnek alan ve uygulayan biri" veya hiç birine kendini ait hissetmeyen biri bir gün hayatınızı kurtaracaktır belkide..." lafı cuk diye oturmuyor mu?

Son düzenleme:

O insanları insanın siniri almıyor zaten. İnsanın asabını bozuyorlar.
Otomatikman muhattap olmuyorsun.

Yapılanlara sırt çevrilmemeli elbette... Ölümüne bağlanılmamalıdır da... Sizin tabirinizle "bayılmak demek" değildir. Fakat benimsemeyen kesimlerde var.

Tekrar başa sarılacak gibi...:) Aslında uzatılmamalıydı. Başkası kendi kuralına göre yaşar. Yaşamaya devam eder. "ben de" kendi kurallarıma göre...

İlk mesajımda dediğim gibi kim olursa olsun neyi savunuyor olursa olsun amaç can kurtarmaksa "ben geri çevirmem"

ama adam "atatürkçü olmayanları kurtarmam" demiyor ki, çalışacağım insanları bu kritere göre seçiyorum diyor. dolayısı ile can kurtarma kısmını neden devreye sokalım ki?

ama adam "atatürkçü olmayanları kurtarmam" demiyor ki, çalışacağım insanları bu kritere göre seçiyorum diyor. dolayısı ile can kurtarma kısmını neden devreye sokalım ki?

Elbette öyle demediğini biliyorum. İlk mesajımda hepsini belirttiğimi düşünüyorum. Bi insan gelipte "takımda yer almak istese" ben savunduklarını sorgulamam diyorum.

huh!

Son düzenleme:
ağzına sağlık adamın günümüzü ne kadar güzel ifade etmiş kendini, kuruluşunu ..
bazı yorumlara gözüm çarptı ama;
adam kurtarmayız demiyo sadece Atatürkçü olmayan ekibime dahil olamaz dio.
ki kaldı ki adam gölcük depreminde annesinin ölümünü söyleyememiş..
bu adama sadece bravo denir..

Asıl amacı, mutlak hedefi hayat kurtarmak olan insanların oluşturduğu topluluk
ideal bir amaca hizmet ediyor ama nihayetinde ortak paydadakiler 'İNSAN'.
Hal böyle olunca, görüş farklılıkları nedeniyle organizasyonda aksamalar olması
da en muhtemel sonuç.

Akut gibi yaşamsal önemi, kanıtlanmış başarıları, herkesçe bilinen katkıları
olan bir grubun ne işlevsel bir organizasyon olduğunu inkar edemeyiz hiç
birimiz. Bu başarısı da, ayrımcılığa ve ayrışmaya neden olmayacak ilkeleri
benimsemelerinden diye düşünüyorum ben.

Bir biyolog olarak anlatayım size, yaprak kesen karıncalar, devasa bir
kolonidir. O koloni her zaman mükemmel işler. Nedeni de organizasyonu
oluşturan karıncaların aynı ana karıncaya hizmet etmeye odaklanmış olan
ve 'yaprak kesme' ile ilgilenen karıncalardan oluşmasıdır. Organizasyondaki
bir grup işçi karınca, biz buğday getireceğiz demesi, mantıken beslenmelerini
aksatmaz koloninin ama işleyişini zamanla bozar.

Takım tutmakla hayat kurtarmak çok başkadır zaten, ortada fanatizm yok.
İdea ortaklığı ve ilke çakışması var. İşleyişi de ortada ve oldukça şeffaf.
Başarıları da herkesçe biliniyor... Faşizm sorgusu yapılacak bir durum da
yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…