Atatürkçü olmayan giremez!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

canım ben zaten eleştirmiyorum eleştirenleri eleştiriyorum
minnet duyduğum kişiden tabiki bahsetmeye çalışıyorum ama bunu yanlış anlayanlarla , tepki verenlerle karşılaşabiliyorum bu durum çok kötü

T.C yazısı bile batıyor bazı grup insanlara.
Gözümle şahit oldum ismi lazım bir partiye üye olan bir arkadaşım Facedeki arkadaşlarımı görüp aman bunlarda bir silemedi T.C yazısını dedi . Teşkilatın toplantılarına gidiyor provakasyonmuş hep bunlar . İnanın açık açık sordum seni T.C yazısı neden rahatsız etti ? Şahsen bu olaylar doğru yada yanlış orası beni ilgilendirmez ama ben TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyım sende öyle bu beni rahatsız etmez seni de etmemeli ... Bu konulardan mesele ATATÜRK'E geldi. O ismi lazım partililer neden sevmiyormuş Atatürk'ü biliyor musunuz ??? Bu ülkeyi tek başına kurtarıldığı yansıtılıyormuş o yüzden sevmiyorlarmış. Ağzının ortasına birtane çakasım geldi. Bu kız 20 yaşında üniversite öğrencisi. Yazık değil mi aklını böyle yıkıyorlar . Ama aklıyla değil duyduklarıyla konuşuyor. Dedim ki peki kızım siz geçen Çanakkaleye neden gittiniz ? Onca şehit neden öldü ? Neden onca insan paralandı ? Nerde birtek Atatürkmüş gibi yansıtılıyor. Neden sevmiyorlar biliyor musun ? Çünkü hilafeti , saltanatı kaldırdı sen buralarda duyduklarınla değil beyninle konuş senin aklın nerde dedim.

Ve ben bu arkadaşla aynı odayı paylaşıyorum . Konuştuklarını teşkilatta anlatılanları duysanız beyniniz yerini terkeder
Atatürk'ü sevmeyen kadınları eski kurallarla yönetmeli.
Bize insanlık verildi , konuşma hakkı verildi .
Afedersiniz ama köle olmaktan kurtuldunuz.
Bu vatan onun gibi bir lidere sahip olmasaydı hala o çapul hayatı yaşıyor olurduk.
Siz daha kimi neden sevmediğinizi bilmiyorsunuz .
Farkında mısınız ATATÜRK liderlik etmeseydi bugün hala adamların dördüncü karısı olacaktık , pazarlarda satışa çıkacaktık .
İnsanların kör sağır dilsiz olmasına şaşırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
bacım sana iki çift kelam edicem, hilafet nedir biliyormusun? hilafet islam birliği demektir, biz ozamanlat hilafet sayesinde araplar bizleri sevmese dahi ozamanlar sırf hilafetten dolayı bizle birlik içindeydi.. ha düşman kabileler vardi... biz şu zamnda bi tarafımızı yırtıp avrupa birliğine girmek istiyoruz ama alınmıyoruz niye biliyormusun? çünkü avrupa birliği bir hristiyan ruhani lider tarafından hristiyan birliği için kurulmuş ve bizi müslüman bir ülke olduğumuz için almıyorlar... biz şuan hilafet giitiği için ne ortadoğudayız ne avrupadayız yalnızlaştırıldık...ve 2.meşrudiyet sana ne ifade ediyor ? hemen söyliyeyim, ikinci Meşrutiyetin ilânından sonra derhal seçimlere gidildi. Seçimlerin başlıca 2 partisi İttihat ve Terakki ile liberal görüşlü Ahrar Fırkası'ydı. Seçimleri İttihatçılar kazandı... bu nedemek biliyormusun atatürk getirmemiş demek seçilme demokrasisini...ve kadınlara seçme seçilme hakkınıda hemen anlatayım, ozamnlar bir kadınlar cemiyeti kurulur bazı kadınlar tarafından ve atatürkün meclis çıkışında yolunu keserler bizde seçme seçilme hakkı istiyoruz bizde eşit haklar istiyoruz diye ve atatürk ne demiş biliyormusun bak bunu ben demiyorum bunu atatürk kendi mektuplarında diyor, size bu hakkı veremem çünkü siz askerlik yapmıyorsunuz o yüzden bu mümkün değildir der ancak ingilizler hilafeti kaldırmada nasıl etkili olduysalar bu konudada etkili olurlar ve atatürk bu işi kabul etmek zorunda kalır ama sonra ne olmuş biliyormusun atatürk bu kadınlar cemiyetini kapatmış.. bunlar attatürkün anılarından al bi kitap oku görebilirsin... son olarak bütün ülkeler temizdi paktı osmanlımı lanetti? yahu avrupaya niye kimse birşey demiyor harika görüyor? kölelik sistemini kim getirdi ya? afrikanın anasını bellediler maltadan, venedikten alınmış getirilmişler afrika hala beli doğrultamamış, fransa başlatmış köleliği, portekiz başlatmış köleliği,güneş batmayan ülke denilen ingiltere başlatmış köleliği, amerika kızılderililerinin analarını ağlattı ya! bize gelen bu insanlar osmanlıda maaş alarak çalıştırıldı, 40 yaşını geçen kadınlar bile bu maaşlı işçilikten sonra evlendirilebiliyordu eğer isterlerse... kendi tarihinden bukadar nefret eden tarihi dahi olmayan kendine tarih yaratanlara hayran olan başka bir millet daha yoktur! ingilterede bir patates bile yetişmezken nasıl dünyanın en büyük ülkelerinden biri oldu bu kölelik ticareti sayesinde tabikide ama niyeyse osmanlı burdan getirilen ve maaşlı çalışan bu insanlardan dolayı osmanlıya cani gözüyle bakılmasına sebep olmuş öylemi ? osmanlıdamı kölelik varmış öylemiymiş... 4. karısı olacaz derken o nerden çıkmış yahu? ben arapça-farsça tercümanım bunu binlerce kere yazdım kuranda 4 eşlilik diye bir şey yok diye türkçe okursan kuranı işte böyle olur.... diyolar savaş çıktı kadın sayısı 10 erkek sayısı 100 kişi kaldı diyelim ozamn o kadnları alabiliriz yada kadın kısır ozamn alalım yada başka şeyler... e diyelim savaş çıktı 10 kadın, 100 erkek kaldı ozamn nolacak.. yada erkek ksır ozamn nolacak e diyolar bebeğin kimden olduğu belli olmaz kadın taşıyıcı olduğu için anne belli olur ama baba belli olmaz diyolar e arkadaşım allah bilmiyormuydu ilerde bununda çözümü olacağını DNA testi diye birşeyin olacağını ? töbe yarabbim ... kuranda orası türkçeye yaklaşık olarak çevirisek şöyledir; bekar kadınları ve erkekleri evlendirin yetim olanları evlendirin diyor... yetim demk illa erkeksiz kalmakmı anne baba olmamasımı ? hayır bakacak kimsenin olmaması sahiplenecek kimsenin olmaması demektir ama bunu öyle bi uydurmuşlarki kendilerine 4 e kadar alın diyorlar... insanların yaptığı kişisel hataları islama yükleyen kişilerden biri olman hiç hoş değil... biz kimseyi sevip sevmemekle uğraşmayız biz kim ne yapmış ne yapmamış onla uğraşırız... yapılanı söyleriz, yapılmayanıda söyleriz sırf bunu söylüyoruz diyemi vatan haini oluyoruz asıl geçmişini inkar eden bizden değildir onlar haindir.... şu ülkeye zerre kadar katkısı olan herkes başımızın tacıdır... atatürkçülerede dinsiz diyenlere iki çift lafım var öyle atatürkçü arkadaşlarım ve aileleri varki her sene ümreye giderle her ay lokma dağıtırlar... insanları genellemekten etiketmekten kurtulun artık herkesin iyi yanı kötü yanı vardır ne sadece iyisini söyleyin nee sadece kötüsünü... ne varsa onu söyleyin.. inkarcı olmayın...eğer yazımda krıcı birşey yazdıysamda affola ama bazı gerçekler söylenirken elde olmadan kırıcı olabiliyor... haydin hepinizi öptüm nanaktan

gadi yanlış anlama olmuş bence. arkadaş islama yüklememiş. o dönem olanı söylemiş .yani 4 e kadar kadınla evleniliyordu. Atatürk geldi ve tek eşililiği getirdi. olay bu. sadece yaşananı söylemiş.

bizim ülkemizde siyasi konuşmak çok risklidir. anında fişlenirsiniz. neci olursanız olun öbürücünün gözünde mutlaka mimli gezersiniz. taki size işi düşene kadar
siyaset iki ucu olan bir düzlem. ortası yok. ya bu düzlemde bir uç seçesecksin yada kendşne başka özgür bir düzlem çizeceksin. eğer uç seçmeyi göze alıyor isen üzerine yöneltilecek okları sineye çekeceksin.
kanatimce; bu tür, sivil toplum örgütlerinin siyasi görüşlerden uzak bir düzlemleri olmalı .

gadi yanlış anlama olmuş bence. arkadaş islama yüklememiş. o dönem olanı söylemiş .yani 4 e kadar kadınla evleniliyordu. Atatürk geldi ve tek eşililiği getirdi. olay bu. sadece yaşananı söylemiş.

Teşekkür ederim :)

Diğer söylediklerine yorum yazıp konuyu ikili tartışmaya çevirmek istemiyorum zira ban yersem 10 gün gidiciyim.
Saygılarla gadi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dernekler ayrım gözetmeksizin kamu yararına kurulan ve çalışan örgütlenmelerdir. Kamusal bir derneğin böyle bir kriteri olamaz. Nauh Bey, şahsi fikirini söyleyebilir, ama Akut'u işin içine sokmamalı. Zira Akut devlet destekli bir yapı, Nasuh Mahrukinin babasının malı da değil. Ben yaptıklarını takdir ediyorum. Ama bu söylemi doğru bulmuyorum.Atatürkçülük konusuna girmeye hiççç gerek yok. Ne alaka yani, ne alaka?

Bacım,
Biliyorum söylenecek çok şey var ama, senin yazdıklarını hep okumak istiyorum ama çok uzun yazıyorsun beeea. Konuyu ortasında bırakmak zorunda kalıyorum. Biraz daha kısa ve öz yazarsan çok menmun olurum, öptüüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…