Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına ( Açıköğretim Öğrenci ve Mezunları Dahil ) Sınavsız İkinci Üniversite imkanı kontenjan sınırlaması olmadan, açıköğretim yöntemi ile eğitim veren tüm üniversitelerde ki tüm aöf bölümlerine sınavsız olarak direk kayıt imkanı verildi….
Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği 4180-28559 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı yazısı ile “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.
Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile ( açıköğretim mezunları dahil ) örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler.
Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyor veya, kontenjanlı veya kontenjansız olan bütün açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak ikinci üniversite kapsamında kayıt olma imkanınız bulunmaktadır. Böylelikle sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanarak kontenjanlı durumda olan Sosyal Hizmetler gibi, Coğrafya gibi, Türk Dili ve Edebiyatı Gibi, Adalet Gibi, Sosyoloji gibi tüm aöf bölümlerine kayıt olabilirsiniz.
Bu karar Anadolu Üniversitesi açık öğretim bölümleri, Atatürk üniversitesi açık öğretim bölümleri ve İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümlerini kapsamaktadır.
ve ilgili link haberin devamı için
Sınavsız İkinci üniversite – Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına | Açıköğretim I Aöf I Anadolu Üniversitesi Destek Sitesi
Kızlar sanırım bu olaya istanbul üniversitesi de dahil olmuş haber öyle diyor