• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atatürk Üniversitesi sınavsız kayıt hakkı

arkadaşlar peki Atatürk Üniv.in sonavları nerede yapılıyor.
ara sınavlar online olarak yapılıyor
peki ya finaller ??

herhangi bir durum için üniversiteye gitmek icap edicekmi..

ve okul kitap veriyormu ??

yardımcı olursanız sevinirim
malum zaman kalmadı
 
arkadaşlar peki Atatürk Üniv.in sonavları nerede yapılıyor.
ara sınavlar online olarak yapılıyor
peki ya finaller ??

herhangi bir durum için üniversiteye gitmek icap edicekmi..

ve okul kitap veriyormu ??

yardımcı olursanız sevinirim
malum zaman kalmadı

ders kitapları internet üzerinden yayınlanıcakmış arasınavonline final ler de bazı büyük illerde istanbul ankara izmir bi kaç tane daha olması lazımdı tam bilemedim şimdi :/
 
Çok güzel yanlız aöf ile birlikte yürütülür mü o var.
Önlisans sağlık kurumları okumak isterdim yanlız kpss de ataması da yüksek zaten kendi bölümümde yüksek:)
Lisansta da geriye sosyoloji ve sosyal hizmet kalıyor. Öff 4 yıl daha oku oku bitmez:31:
 
Son düzenleme:
arkadaşlar peki Atatürk Üniv.in sonavları nerede yapılıyor.
ara sınavlar online olarak yapılıyor
peki ya finaller ??

herhangi bir durum için üniversiteye gitmek icap edicekmi..

ve okul kitap veriyormu ??

yardımcı olursanız sevinirim
malum zaman kalmadı

canım sınavlar 41 ilde yapılıyormuş öğrencilerin tercih ettikleri illerde göz önünde bulunduruluyormuş

Çok güzel yanlız aöf ile birlikte yürütülür mü o var.
Önlisans sağlık kurumları okumak isterdim yanlız kpss de ataması da yüksek zaten kendi bölümümde yüksek:)
Lisansta da geriye sosyoloji ve sosyal hizmet kalıyor. Öff 4 yıl daha oku oku bitmez:31:

evet canım aöf ile yürürmü bide harçlar olayı var :31: yoksa çok güzel bi uygulama
 
Bende bu sene AÖF Isletmeye baslayacagim cok güzel Haber bu ama Ben yurtdisinda yasiyorum ve Istanbul Üniversitsini cok isterdim, ama herhalde Anadolu Üniversitesi gibi Bati Avrupa Programi yok. Bilgisi olan varmi?

evet sanıyorum batı avrupa programı yok canım ben de göremedim:10:
 
yukarıda iki kontenjanlı bölüm okumaya yök izin vermiyor demiştim.bu konuda bir güncelleme olmuş.yök izin vermiş.Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği 4180-28559 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı yazısı :
Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına ( Açıköğretim Öğrenci ve Mezunları Dahil ) Sınavsız İkinci Üniversite imkanı kontenjan sınırlaması olmadan, açıköğretim yöntemi ile eğitim veren tüm üniversitelerde ki tüm aöf bölümlerine sınavsız olarak direk kayıt imkanı verildi….

Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği 4180-28559 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı yazısı ile “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.

Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile ( açıköğretim mezunları dahil ) örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler.

Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyor veya mezunsanız, kontenjanlı veya kontenjansız olan bütün açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak ikinci üniversite kapsamında kayıt olma imkanınız bulunmaktadır. Böylelikle sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanarak kontenjanlı durumda olan Sosyal Hizmetler gibi, Coğrafya gibi, Türk Dili ve Edebiyatı Gibi, Adalet Gibi, Sosyoloji gibi tüm aöf bölümlerine kayıt olabilirsiniz.

Bu karar Anadolu Üniversitesi açık öğretim bölümleri, Atatürk üniversitesi açık öğretim bölümleri ve İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümlerini kapsamaktadır.

Yalnız ; Başvuracağınız Üniversitenin Açıköğretim Bölümlerinden Birisinde Zaten okuyorsanız, o Üniversiteye Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Başvuramazsınız. Örnek; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Okurken, Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne Kayıt Olamazsınız. Ama Diğer Üniversitelerin Açıköğretim Bölümlerine Kayıt Olabilirsiniz. Aşağıya açıköğretim eğitimi verenüniversitelerin açıköğretim bölümlerinin listesini ekliyorum. Eğer örgün bir üniversite okuyor veya mezunsanız yada açıköğretim okuyor yada mezunuysanız YGS sınavına girmeden bu imkandan yararlanabilir ve ikinci üniversitenizi okuyabilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Nerede Yapılacak
Sınavsız ikinci üniversite için kayıtlar üniversitelerde farklılık gösterebilir. Anadolu Üniversitesi 2012-2013 eğitim yılı sınavsız ikinci üniversite kayıt tarihleri: 01 – 19 Ekim 2012 arasında yapacaktır, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi sınavsız ikinci üniversite 2012-2013 eğitim yılı kayıt tarihlerini açıkladığı anda buradan sizlere duyurmuş olacağız.
Anadolu Üniversitesi Kayıtları internetten ön kayıt ve bütün illerde bulunan aöf büroları üzerinden kesin kayıt şeklinde,
Atatürk ve İstanbul Üniversiteleri ise internet üzerinden kayıt yapmakta evrakları ise posta ile almaktadır.

Önemli NOT;
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarını her ilde hemen hemen bütün ilçelerde yüzyüze test şeklinde yapmaktadır.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarını internet üzerinden yapmaktadır.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sadece Dönem Sonu Sınavlarını İstanbul’da Merkez Kampüste Yapmaktadır. Diğer Sınavları internet üzerinden yapıyor.

Peki Lisans mezunu ile önlisans mezunları veya öğrencileri hangi alanlarda kayıt yaptirabilecekler
- Lisans Mezunları veya Öğrencileri—– Önlisans ve Lisans Bölümlerine Kayıt Yaptırabilecek.
- Önlisans mezunları veya Öğrencileri —– Önlisans Bölümlerine Kayıt Yaptırabilecek.

Sınavsız İkinci Üniversitede Askerlik Durumu Ne Olacak
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamayacaktır. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanacaklardır.

Yani sınavsız ikinci üniversiteye kaydolanlar askerliklerini, okuyorlarsa okudukları okul üzerinden, mezunlarsa diplomaları ile tecil ettirebilirler. 2.üniversite kapsamında yeni kayıt olduğunuz üniversite askerlik tecili yapmamaktadır.

Sınavsız İkinci Üniversiteye Kimler Başvurabilecek
- Örgün öğretimin herhangi bir programına ÖSYM tarafından yerleştirilenler ile bu programlardan mezun olanlar, ( 2012 YGS-LYS sınavları ile örgün bir üniversiteye kayıt olanlarda başvurabilir )
- Açıköğretim şeklinde eğitim veren üniversitelerden mezun olanlar,
- ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler,
- Yükseköğretim kurumları tarafından yapılan yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler,
- Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar,
- Halen Kayıtlı Durumda Olan Açıköğretim Öğrencileri
- Herhangi Bir Açıköğretim Bölümü Mezunları

Sınavsız İkinci Üniversiteye Kimler Başvuramayacak
- Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler,
- Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayanlar (kaydı silinenler),
- Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar,
- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.
- İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.

Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Harçları Ne Kadardır
Sınavsız ikinci üniversite için ödenecek olan harç miktarları normalden biraz daha yüksektir. Kitap ve Sınav giderleri aynen alınmakta Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısını %100 fazlasıyla alınmaktadır. Buda yıllık olarak ekstradan 50-150tl arasında fazladan ödemeniz anlamına gelmektedir. Bu kapsamda 2011-2012 eğitim dönemindeki harç miktarlarını aşağıda bölüm listesinden görebilirsiniz. ( 2012-2013 harç miktarları açıklandığında liste güncellenecektir. )

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)
Açıköğretim Fakültesi ( 2 Yıllık ) Harçları 250tl + 250tl + 50 veya 75tl Yıllık
101050775 Adalet (Açıköğretim)
101050209 Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)
101050933 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Açıköğretim)
101050996 Çağrı Merkezi Hizmetleri (Açıköğretim)
101050236 Dış Ticaret (Açıköğretim)
101050793 Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Açıköğretim)
101050599 Emlak ve Emlak Yönetimi (Açıköğretim)
101050245 Ev İdaresi (Açıköğretim)
101050809 Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (Açıköğretim)
101050881 Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim)
101050263 İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim)
101050651 İnsan Kaynakları Yönetimi (Açıköğretim)
101050818 İşletme Yönetimi (Açıköğretim)
101050863 Kültürel Miras ve Turizm (Açıköğretim)
101050272 Laborant ve Veteriner Sağlık (Açıköğretim)
101050827 Lojistik (Açıköğretim)
101050606 Marka İletişimi (Açıköğretim)
101050872 Medya ve İletişim (Açıköğretim)
101050784 Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Açıköğretim)
101050624 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Açıköğretim)
101050299 Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi (Açıköğretim)
101050836 Radyo ve Televizyon Programcılığı (Açıköğretim)
101050306 Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)
101050572 Sosyal Hizmetler (Açıköğretim)
101050845 Spor Yönetimi (Açıköğretim)
101050315 Tarım (Açıköğretim)
101050324 Turizm ve Otel İşletmeciliği (Açıköğretim)
101050854 Turizm ve Seyahat Hizmetleri (Açıköğretim)
101050333 Yerel Yönetimler (Açıköğretim)
101051173 Özel Güvenlik ve Koruma (Açıköğretim)
101051004 Sosyal Bilimler (Açıköğretim)

Açıköğretim Fakültesi ( 4 Yıllık ) Harçları 250tl + 250tl + 50 veya 75tl Yıllık
101010801 Felsefe (Açıköğretim)
101010819 Sosyoloji (Açıköğretim)
101010916 Tarih (Açıköğretim)
101010828 Türk Dili ve Edebiyatı (Açıköğretim)

İktisat Fakültesi ( 4 Yıllık ) Harçları 250tl + 250tl + 50 veya 75tl Yıllık
101010722 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Açıköğretim)
101010731 İktisat (Açıköğretim)
101010749 Kamu Yönetimi (Açıköğretim)
101010758 Maliye (Açıköğretim)
101010837 Uluslararası İlişkiler (Açıköğretim)

İşletme Fakültesi ( 4 Yıllık ) Harçları 250tl + 250tl + 50 veya 75tl Yıllık
101010767 İşletme (Açıköğretim)
101010846 Konaklama İşletmeciliği (Açıköğretim)

----------------------------------

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)
Açıköğretim Fakültesi (2 Yıllık ) Harçları 290tl + 290tl + 100-150tl ( Yıllık )
101451724 Adalet (Açıköğretim)
101451733 Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)
101451521 Çağrı Merkezi Hizmetleri (Açıköğretim)
101451742 Dış Ticaret (Açıköğretim)
101451751 Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim)
101451539 İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim)
101451803 İşletme Yönetimi (Açıköğretim)
101451769 Lojistik (Açıköğretim)
101451778 Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Açıköğretim)
101451796 Reklamcılık (Açıköğretim) 2
101451787 Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)

Açıköğretim Fakültesi (4 Yıllık )
101411073 Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) 550tl + 550tl + 100-150tl ( Yıllık )
101411064 İşletme (Açıköğretim) 290tl + 290tl + 100-150tl ( Yıllık )
101411055 Sosyal Hizmet (Açıköğretim) 1250tl + 1250tl + 100-150tl ( Yıllık )
101411134 Sosyoloji (Açıköğretim) 290tl + 290tl + 100-150tl ( Yıllık )

----------------------------------

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ( 4 Yıllık Lisans ) Harçları 325tl + 325tl + 150 veya 200tl YILLIK
105611183 Coğrafya (Açıköğretim)
105611174 Felsefe (Açıköğretim)
105611314 İktisat (Açıköğretim)
105611298 İşletme (Açıköğretim)
105611289 Sosyoloji (Açıköğretim)
105611305 Tarih (Açıköğretim)

Yukarıda yer alan bölümlere sınavsız olarak ikinci üniversite kapsamında kayıt olabileceksiniz…ALINTIDIR.
 
my-world bu uygulama sadece bu yılamı ait yoksa diğer yıllarda da devam edermi internette dolaşırken okudum sanki biyerlerde.. bu yıl için denmiş sadece bu konuda bilgin varmı:26:
 
peki bu açık öğretim sistemini atatürk ve istanbul üniversitesi haricinde yapan başka üniversiteler var mı ?
 
bende şimdi duyuyorum bunu..güzelmişte bazı arkadaşların dediği gibi aynı anda zor olur gibi hemde harç konusu falan??

kayıt yaptıracak olan varmı?
 
bende şimdi duyuyorum bunu..güzelmişte bazı arkadaşların dediği gibi aynı anda zor olur gibi hemde harç konusu falan??

kayıt yaptıracak olan varmı?

Canım ben kayıt yaptırmayı istiyorum aslında fakat harç konusu kafama takıldı sonradan kafam karışık şuanda:26: karar veren arkadaşlar yokmu aramızda??Kesin yaptırıcam kayıt veya yaptırmıycam diyen:31:
 
Ben Anadolu üniversitesi aöfye kayıt yaptırmayı düşünüyodum bu yıl.Üniversite öğrencisiyim zaten.
Ama burda atatürk üniversitesini görünce ona da kayıt yaptırmayı düşündüm şimdi tabi hepsine birden kayıt yaptırabilirsem :27: Okurum ne olacakki.
Eğer harç paraları sorun olmazsa 3 okulu birden götürmeye çalışcam.Baktım gitmiyo eğer mümkünse dondururum uzatırım bütünlemeye girerim.Sınavlardan korkmuyorum artık :52:

Harçlar kalkacak diye bir durum vardı kesinleşti mi bilmiyorum ama açıköğretimler için de olsa o durum çok iyi olur.Çünkü harçları fazla geldi.

Bir de ben 2 yıllık bölümler düşünüyorum.Belki birini 4 yıllık da düşünebilirim.Hangi bölümleri tavsiye edersiniz.
 
Canım ben kayıt yaptırmayı istiyorum aslında fakat harç konusu kafama takıldı sonradan kafam karışık şuanda:26: karar veren arkadaşlar yokmu aramızda??Kesin yaptırıcam kayıt veya yaptırmıycam diyen:31:

Cnm ben son sınıf olacağım bu yıl. O yüzden bi bu yıl sıkışcam... İlk yılda görülen derslerde genelde aöf de ilk yıl aldığımz derslerden bi kaçı ortak zaten en az 2-3 dersi ortak oluyor baktım... Ben hala karar veremedim:44: bölüm konusunda:44: Ama %90 kayıt yaptrcam inş. İyi bi fırsatmış... Ama diyorum ki okuudğuma göre işime yarayacak bi bölüm olsun. Benim amacım memur olmak kpss ile uğraşıyorum... 2013 de mezun olunca 2014 de ki B sınavına hazırlanıyorum şimdiden başladım ve devam edicem... Fakat kpss 2014 :44:de kazanamazsam çok üzülürüm ümidim gider... KPSS ye bi daha giresim gelmez:31: En iyisi kpss de düşük puanla atanablceğm bi bölüm okuyayaımda ne olur ne olmaz 2014 kpss yi kazanamazsam 2016 kpss ye kalacak olursam kendimi garantiye alayım diyorum o yüzden işe yarar bi lisans bölümü okumam lazım ve sosyal hizmetler çok mantıklı 65 le atananlar var.... Hemde sosyal hizmet uzmanı olarak... Çok iyiymş:26: ama baktım harç parası çok yüksek yıllık 3000TL harç,kitap parası gidecek:26: Çok pahalı:31: O yüzden vazgeçmek zorunda kaldım. Sosyolojiye bakıcam bi de onda atamalar nasıl diye eğer onda da sosyal hizmet gibi atamalar düşük puanlarlaysa, bi de harç parasına da bakıcam harç parasıda uygunsa dönemlik 300 gibi bişeyse o zaman sosyoloji okumayı düşünüyorum ama eğer sosyolojide bana uymazsa o zaman adalet ya da halkla ilişkiler düşünüyorum ama fırsatı büyük ihtimal değerlendrcem cnm tabi inşallah:31:
 
Ben Anadolu üniversitesi aöfye kayıt yaptırmayı düşünüyodum bu yıl.Üniversite öğrencisiyim zaten.
Ama burda atatürk üniversitesini görünce ona da kayıt yaptırmayı düşündüm şimdi tabi hepsine birden kayıt yaptırabilirsem :27: Okurum ne olacakki.
Eğer harç paraları sorun olmazsa 3 okulu birden götürmeye çalışcam.Baktım gitmiyo eğer mümkünse dondururum uzatırım bütünlemeye girerim.Sınavlardan korkmuyorum artık :52:

Harçlar kalkacak diye bir durum vardı kesinleşti mi bilmiyorum ama açıköğretimler için de olsa o durum çok iyi olur.Çünkü harçları fazla geldi.

Bir de ben 2 yıllık bölümler düşünüyorum.Belki birini 4 yıllık da düşünebilirim.Hangi bölümleri tavsiye edersiniz.

Cnm örgünden hangi bölüm okuyorsun acaba??
 
Kızlar güzel bölümler yok sanki .Diplomada ne yazacak o da önemli .

Ben örgün bir okullu bitirdim .Şimdi ise Aöf işletme 3 sınıftayım .
Girecegimiz sene de uzaktan eğitim end. mühendisliği ya da 2 yıllık iş güvenliği sağlığını okumayı planlıyorum .
 
Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği Gazideyim eğitim fakültesinde.

Cnm sen öğretmenlk okuyorsun o zamna 2. ünv. kendini geliştrmek için okuycaksn o zaman halkla ilişkiler senin için uygun bence... sosyolojide uygun...
 
Son düzenleme:
Cnm ben son sınıf olacağım bu yıl. O yüzden bi bu yıl sıkışcam... İlk yılda görülen derslerde genelde aöf de ilk yıl aldığımz derslerden bi kaçı ortak zaten en az 2-3 dersi ortak oluyor baktım... Ben hala karar veremedim:44: bölüm konusunda:44: Ama %90 kayıt yaptrcam inş. İyi bi fırsatmış... Ama diyorum ki okuudğuma göre işime yarayacak bi bölüm olsun. Benim amacım memur olmak kpss ile uğraşıyorum... 2013 de mezun olunca 2014 de ki B sınavına hazırlanıyorum şimdiden başladım ve devam edicem... Fakat kpss 2014 :44:de kazanamazsam çok üzülürüm ümidim gider... KPSS ye bi daha giresim gelmez:31: En iyisi kpss de düşük puanla atanablceğm bi bölüm okuyayaımda ne olur ne olmaz 2014 kpss yi kazanamazsam 2016 kpss ye kalacak olursam kendimi garantiye alayım diyorum o yüzden işe yarar bi lisans bölümü okumam lazım ve sosyal hizmetler çok mantıklı 65 le atananlar var.... Hemde sosyal hizmet uzmanı olarak... Çok iyiymş:26: ama baktım harç parası çok yüksek yıllık 3000TL harç,kitap parası gidecek:26: Çok pahalı:31: O yüzden vazgeçmek zorunda kaldım. Sosyolojiye bakıcam bi de onda atamalar nasıl diye eğer onda da sosyal hizmet gibi atamalar düşük puanlarlaysa, bi de harç parasına da bakıcam harç parasıda uygunsa dönemlik 300 gibi bişeyse o zaman sosyoloji okumayı düşünüyorum ama eğer sosyolojide bana uymazsa o zaman adalet ya da halkla ilişkiler düşünüyorum ama fırsatı büyük ihtimal değerlendrcem cnm tabi inşallah:31:

canım ben durumuma baktım ölçtüm tarttım bende kayıt yaptırabilicem bi aksilik çıkmazsa sosyal hizmet düşünüyodum ama dediğin gibi harçlar çok pahalı sosyolojiye bakalım dediğin gibi atamalara falan bir de sosyoloji ve sosyal hizmet diye internette dolaşırken bişey buldum.Şimdi sosyal hizmet uzmanları sosyal çalışmacı olarak atanıyor ya hani işte sosyal çalışmacı tanımında değişiklik yapılmış şu linki bi incele bana görüşlerini söyle canım

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununda Değişiklik - Sosyologlar Derneği
 
2.üniversite olarak ben de sosyal hizmet okumayı düşünüyorum fakat harçlar gerçekten çok yüksek. Ben zaten 1.000 küsür ödüyorum bir de a.ö eklenince ne olacak bilmiyorum :) harçların kalkma durumu kesinleşse iyi olacak.
 
Cnm sen öğretmenlk okuyorsun o zamna 2. ünv. kendini geliştrmek için okuycaksn o zaman halkla ilişkiler senin için uygun bence... sosyolojide uygun...

Evet ben de kendimi geliştirmek için okumak istiyorum.Yoksa birşey okuyayım kpssye gireyim o bölümden atanayım demiyorum.Bölümümüzün ataması olmadığı için özel sektörde çalışacağım büyük ihtimal.Çünkü çocuklar bilgisayar kullanmayı biliyormuş derse ne gerek varmış.

Sosyoloji güzel de sözel bir bölümse okumakta zorlanabilirim.Halkla ilişkiler olabilir aklımda olan bölümlerden birisi.

Atatürk üniversitesinde Halkla ilişkiler olabilir.
Anadolu üniversitesi için de Marka iletişimi ya da Medya ve İletişim düşünüyorum.
Ama her an kararım değişiyor.3. sınıfa geçtim ama ilerisini düşünmek zorundayım.
Allah herkesin yardımcısı olsun.Türkiyede okumak da zor iş bulmak daha da zor.
 
Back