• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atama İçin, Şehir Tercihi

Ankara'nın saydığın ilçlerini pek duymadım ama Ankara merkez varsa tercihlerinin arasında olsun.
Ben olsam Çanakkale merkezi kesinlikle yazardım. Çanakkale bir harikadır :KK37: Lapseki yine yazılır.
Bursa merkez yazılır ve orhangazi, yıldırım da düşünülebilir.
Seçeneklerin çok güzel bence.
Hayırlısı olsun şimdiden
Hoppa

Kesinlikle Bursa derim sonuçta Türkiyenin 4.büyük şehri.sanayi tekstil merkezi.bundan dolayı sosyal imkanlar çoktarihi yönü mudanyadan 1buçuk saatte ido ile ıstanbuldasın .ama kiralar ucuz değil bi anadolu şehri gibi.ama tam yaşanilasi gezilesi

Çanakkale'yi seçerdim ben olsam.
Geçen yaz gittik, gezdik...İlçesi, köyü her yeri yazılabilir bence; insanın ruhu gençleşiyor.

Selam kızlar. Şuan memur olarak çalışıyorum. Yükselme sınavına girdim. Şehir değiştirmek zorunda kalıcam. Bu yüzden şehirler hakkında sormak istediklerim var. Bana yardımcı olurmusunuz. Bekar olduğum ve yanlız yaşadığım için biraz dikkatli olmak istiyorum.

1) Bakanlıkta kadro var. Buranın olmasını çok istiyorum hayırlısı ise inşALLAH. Milli Eğitim Bakanlığı. Atatürk Bulvarı No98 3. Kat C Blok Bakanlıklar/ANKARA adresi bu. tam bu konumda ev tutamam sanırım. bütçeme uygun 500 TL falan ev bulabilirmiyim otobüsle metro gidip geleceğim semtler neler olabilir. 20 dk yol vs. (özellikle burasını istiyorum. onun için semt bilgileri önemli)

2) Bolu Mengen ve Mudurnuda boş kadro var. Merkeze nekadar uzaklar. çok küçük ilçelermi? kardeşim boluda üniversite okuyor. evi merkezde tutup git gel yapabilirmiyim. çokmu uzaklar.

3) Bilecik MERKEZ, BOZÜYÜK, GÖLPAZARI kadrolar var. kiralar yaşama şartları falan nedir.

4) Bursa MERKEZ, YILDIRIM, İNEGÖL, KELES ,ORHANELİ,ORHANGAZİ, OSMANGAZİ. kiralar yaşama şartları falan nedir.

5) ÇANAKKALE MERKEZ, GELİBOLU,GÖKÇEADA, LAPSEKİ,YENİCE

6) ZONGULDAK MERKEZ

7) BALIKKESİR DURSUNBEY, ERDEK, MARMARA, SINDIRGI, SUSURLUK

8) ANKARA ALTINDAĞ, BALA, ÇAMLIDERE, ÇUBUK, GÜDÜL, HAYMANA, NALLIHAN, POLATLI
MERKEZ(MEB Beşevler Kampüsü I Blok Yenimahalle) ,AKYURT,EVREN

Şuan aklımda olanlar bunlar. Çok kadro var ama biraz yakın olsun istiyorum. Kopyala Yapıştır yaptığım için harfler küçük ve büyük oldu kbakmayın.

ankara rahatlkla yazabilrsin dediğin yer tam merkez ev tutabileceğin bir çok yer var.

diğer merkez olmayan yerler için bir şey diyemem açıkçası ama sonçta buyuk şehir.
ben olsam bursa çanakkale ve balıkesiri yazardım.özellikle bursa hem buyuk şehir hem rahat ve uygun.

Ben olsam bakanlık merkezi yazardım.

Ankara'da her bütçeye göre ev var. Servise biner gidersin. Haftasonu istediğin gibi gezersin, bir sürü aktivite var yapılacak.

Lojman şansın olabilir belki, araştırdın mı? Benim arkadaşlardan biri 2+1 ev için 185 TL veriyor sanırım. Artı yakıt tabi.

Ben bugün öğlen tatilinde çıktım Kızılay'a. Çocuklarımın eksiklerini aldım. Balık pazarından balığımı aldım. Geri geldim.

Hiç bir şey almasan bile gezecek yer çok.

Ben haymanada memurum orasi hakkinda bilgi vereyim 7000 nufuslu kucuk bi ilce anjaraya 1 saat saat basi otobusler var ewkeeri kaliriferli yapili ben 500 e oturuyorum 600ekadar ew var ama aksam yapacagin hic bur sosyal faliyet yok hamamlari disinda:)sosyal birisi deilsen gayet rahat edersin calusma sartlari inanilmaz rahat ama ben cokta sewmiyorum nemuflarin yarisuda gunubirlik ankaradan gelip gidiyor ama tavsiye etmem balayi dersen orasi baya berbat

Selam kızlar. Şuan memur olarak çalışıyorum. Yükselme sınavına girdim. Şehir değiştirmek zorunda kalıcam. Bu yüzden şehirler hakkında sormak istediklerim var. Bana yardımcı olurmusunuz. Bekar olduğum ve yanlız yaşadığım için biraz dikkatli olmak istiyorum.

1) Bakanlıkta kadro var. Buranın olmasını çok istiyorum hayırlısı ise inşALLAH. Milli Eğitim Bakanlığı. Atatürk Bulvarı No98 3. Kat C Blok Bakanlıklar/ANKARA adresi bu. tam bu konumda ev tutamam sanırım. bütçeme uygun 500 TL falan ev bulabilirmiyim otobüsle metro gidip geleceğim semtler neler olabilir. 20 dk yol vs. (özellikle burasını istiyorum. onun için semt bilgileri önemli)

2) Bolu Mengen ve Mudurnuda boş kadro var. Merkeze nekadar uzaklar. çok küçük ilçelermi? kardeşim boluda üniversite okuyor. evi merkezde tutup git gel yapabilirmiyim. çokmu uzaklar.

3) Bilecik MERKEZ, BOZÜYÜK, GÖLPAZARI kadrolar var. kiralar yaşama şartları falan nedir.

4) Bursa MERKEZ, YILDIRIM, İNEGÖL, KELES ,ORHANELİ,ORHANGAZİ, OSMANGAZİ. kiralar yaşama şartları falan nedir.

5) ÇANAKKALE MERKEZ, GELİBOLU,GÖKÇEADA, LAPSEKİ,YENİCE

6) ZONGULDAK MERKEZ

7) BALIKKESİR DURSUNBEY, ERDEK, MARMARA, SINDIRGI, SUSURLUK

8) ANKARA ALTINDAĞ, BALA, ÇAMLIDERE, ÇUBUK, GÜDÜL, HAYMANA, NALLIHAN, POLATLI
MERKEZ(MEB Beşevler Kampüsü I Blok Yenimahalle) ,AKYURT,EVREN

Şuan aklımda olanlar bunlar. Çok kadro var ama biraz yakın olsun istiyorum. Kopyala Yapıştır yaptığım için harfler küçük ve büyük oldu kbakmayın.

Bilecik Bozüyük evden işe işten eve yaşanabilir bir yer. Hafta sonları falan Eskişehire gidebilirsiniz 45 km arası.

Bursalıyım, Keles ve Orhaneli'yi önermem, zorunlu hizmet bölgeleri çünkü. İnegöl ve Orhangazi belki. Osmangazi çok geniş alana sahip tam olarak hangi bölgesinde olacağınıza bağlı. Yıldırım merkez ilçelerden birisi ama tutucu bir yer merkeze çok uzak olmadığından istediğiniz yerden ulaşımı sağlayabilirsiniz. Merkez derken neresi kastedilmiş anlayamadım Yıldırım ve Osmangazi merkez ilçeler çünkü.

Çanakkale merkezde uzun süre bulunmadım ancak kesinlikle yaşanabilir bir yer. Gökçeada yazın gayet güzeldir ama kışın adada yaşamanın verdiği sıkıcılık olabilir. Fırtınalı zamanlarda feribot seferleri iptal olabilir.

Balıkesir Dursunbey ve Sındırgıyı da kesinlikle önermem. Zorunlu hizmet bölgeleri yine. Erdek diğer kişilerin bahsettiği gibi yazlık bir yer. Bence yaz kış yaşamaya uygun biraz küçük olmasını göze alırsanız tabi ki. İstanbul ve Bursa'ya çok uzak değil.

Polatlı ve Haymana Ankara'ya uzak yerler. Polatlı sosyal yönden biraz daha iyi olabilir. Diğer ilçelerle ilgili bir fikrim yok maalesef.

Nasıl bir yerde yaşamak istediğinize bağlı olarak kararınızı vermelisiniz. Büyükşehirin bütün karmaşasına rağmen seviyorsanız kesinlikle 1. tercih veya Bursa merkez-Osmangazi-Yıldırım derim ama biraz daha sakin bir yer arıyorsanız Çanakkale ve Erdek olabilir. Kira fiyatlarıyla ilgili pek bilgim olmadığından sadece bildiğim yerlerle ilgili yorum yaptım.

eryamana bakarım ozaman
etimesgut, kocatepe, kolej cebeci dedi bir arkadaş. oralara bakıcam diye.
hakkımda hayırlısı olsun.
yarpacık varmış. kiralar ucuz ama uzak biraz sanırım. nekadar uzaklıkta?
Bende ankara da bakanliklarda memurum Eryaman da oturuyorum servisle gidip geliyorum servis olmadan Eryaman da oturulmaz otobüs yada metroya hergün 1 saate yakın yol gidersiniz bayan olarak öyle heryerde oturamazsiniz Eryaman da oturabilirsiniz ama dedigim gibi uzak olur etimesgutu ben begenmiyorum yapracik dediğiniz yer yeni yerleşim toki bölgesi kuş uçmaz kervan geçmez bir yer o yüzden kiralari ucuz ve cok uzak merkeze kocatepe kolej cebeci taraflarını pek bilmiyorum ama oralarda 500 e kiralık bulunmaz gibi geliyo çünkü suan eryamana bile kiralar 650 den başlıyor

kiralar açısından heryerde oturabilirmiyim? adres: . Milli Eğitim Bakanlığı. Atatürk Bulvarı No98 3. Kat C Blok Bakanlıklar/ANKARA

bu adrese yakın 30 20 dklık mesafede 500 tl falan kiralar mevcutmudur
atatürk bulvarı kızılayın merkezi. kızılayda sıhhiye ve ulus güzergahındaki ana bulvar. buraya yakın kolej kurtuluş maltepe bahçeli esat gibi yerler var. buralarda 500 liraya bir ev bulmak imkansız. çok dökük eski kapı penceresi zor kapanan daireler bile en az 600. civarda çok üniv. ve öğrenci olduğu için kiralar evlerin ederinden çok yüksek. ama buraların avantajı da şehrin merkezindesin. her ihtiyacını yürüyerek karşılayabilirsin.
mamak, etimesgut, eryaman, sincan, elvankent, keçiören ise çok çok uyguna ev bulabileceğin yerler. ama işe gitmek için çok uzun zaman harcayacağın yerler. ama otobüs değil de metro güzergahlarında bir ev bulursan bu uzak yerlerden de çok kolay işe gidebilirsin. yine de dediğim gibi bu kadar az kira verip işe toplu taşımayla (metro hariç) 20-30 dakikada gitmen mümkün değil ankara'da. mesela kolejde 700-800 eve verip yürüyerek işe ulaşabilirsin.

yorum yapan arkaumdaşlara teşekkür ederim. bakanlık istiyorum kiralarından dolayı korkuyorum. hakkımda ne hayırlısı ise o olur inşALLAH
Ben olsam bakanlık merkezi yazardım.

Ankara'da her bütçeye göre ev var. Servise biner gidersin. Haftasonu istediğin gibi gezersin, bir sürü aktivite var yapılacak.

Lojman şansın olabilir belki, araştırdın mı? Benim arkadaşlardan biri 2+1 ev için 185 TL veriyor sanırım. Artı yakıt tabi.

Ben bugün öğlen tatilinde çıktım Kızılay'a. Çocuklarımın eksiklerini aldım. Balık pazarından balığımı aldım. Geri geldim.

Hiç bir şey almasan bile gezecek yer çok.

lojmanlar genelde dolmuş diyorlar. tabi çıkarmı çıkmazmı bilmiyorum. kiralar korkutuyor beni. tek kalıcağım için

Yeni memur olmasam yapardım. Bende bakanlıklarda memurum. Sakaryadan geldim şuan yurtta kalıyorum ama ev araştırmasındayım

bende sakarya görev yapıyorum şimdi.
yurtlar nasıl. odalar kaç kişilik şartları nelerdir. banyo mutfak ortakmı?

Ankara Çubuk hakkında bilgi verebilirim.
Orada yaşıyorum. Kiramız 400 aidatla birlikte.
Çok ucuz derken daha ucuza oturanlar duyunca şok oldum :)
Kiraları uygun yani, sakin yaşanılacak bir yer.

Ankara merkeze, Sıhhıye, Kızılay civarına otobüslerle 1 saatte varılıyor.

Ankara Çubuk hakkında bilgi verebilirim.
Orada yaşıyorum. Kiramız 400 aidatla birlikte.
Çok ucuz derken daha ucuza oturanlar duyunca şok oldum :)
Kiraları uygun yani, sakin yaşanılacak bir yer.

Ankara merkeze, Sıhhıye, Kızılay civarına otobüslerle 1 saatte varılıyor.
çok küçük bir ilçe değil sanırım çubuk. yanılıyormuyum

çok küçük bir ilçe değil sanırım çubuk. yanılıyormuyum

Çok küçük değil derken benim için küçük :)
Küçücük bir sineması, kıytırık bir avmsi bile yok.

Sonuçta bunlar için merkeze gitmek gerekiyor.
Ama işe yarar bir çarşısı var, her aradığını bulabiliyorsun.
Haftanın 5 günü Batıkent'ten Çubuk'a gelen iş arkadaşlarım da var.

Kirası uygun olduğu için ve sakinliği için tercih edilebilir.
Benim eşim de 2 saate yakın yol gidiyor işi için.

metro varmı peki. bilmediğim için soruyorum. metroyla bakanlıklara gidiliyorsa olur çubuk belki.

edit: baktım baya uzakmış. yenimahalleden demet evlerden ev tutmak mantıklı sanırım bakanlık için.

ama bakanlık olmazsa çubuk ilçe olarak yazabilirim sağolun

metro güzegrahına baktım. batıkentte kiralar biraz daha uygun sanki. mesafesi nekadar kızılayla

sonuç itibariyle ankarayı yazabilirim onu anladım. kısmet olur olmaz ne hayırlısı ise o olsun. 1 saatlik yolu göze alıcam.

Ankara'daki bakanlıkların hemen hemen hepsi merkeze yakındır dolayısıyla metroyla gidip gelebileceğiniz semt seçeneği çok. Ama çok merkezi olsun derseniz Çankaya'daki evlerin kiraları 800den başlıyor ve 1000e kadar gidiyor. Düzenlidir trafik sorunu çok yaşamazsınız (mesai çıkışlarında biraz sıkışsa bile can sıkacak boyutta olmaz) Tek sorunu ulaşım ne yazık ki Çankaya'da metro güzergahı olmayan ayrancı gibi semtlere yönelirseniz otobüsler seyrek gelir ve gece 11den sonra otobüs bulamazsınız. Metroda hala düzeltilmediyse 11de bitiyor.
Diğer iller hakkında çok bilgim yok ama küçük şehirlerde yaşayabilirim diyorsanız ben Bilecik'i severim ama çok küçüktür. Gerçi kiralar ucuz orada. Eskişehir'e de yakın gidip gelebilirsiniz çok bunalırsanız.

Back
X