• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

at çöpe at çöpe diyen kaynana

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
kızlar nişanlıyım 1 nisanda dugunum var inşallah.
ancak bir kaynanam var pek bi sorunumuz yok.
sadece evlenirken oğullarına hiç yardım etmedikleri için cok kızıyorum onlara.
neyse konumuza gelelim.
benim şuanki bekar evimde aksesuar dolaplarım ayrıdır ayakkabılarım ayrı yüzüklerim şallarım ayrı. evimizde bir sürü yerim var yani.
ve bi sürüde kıyafetim.
gardrobumun her tarafını askı yaptırdım cunki çok fazla asacak eşyam var. nasıl sığacak diye üzülüyorum bayada buyuk bir gardrobum var.
evi temizlemeye gittiğimzde 50 çifte yakın aayakkabımın olduğunu soyledim. çöpe atmamı soyledi. neden atayım dedim bişey demedim(dandik çöplük ayakkabı asla almam eskirse atarım beğenmezsem birine veririm)
neyse aynı gene bizim eve geldiler geçen gün. ordada annemlerin yanında eşyalarımın bir kısmını çöpe atmamı soyledi
neyse gardrop inegölden geldi kuruluyor.
dedimki eşyalarım sğıacakmı acaba.! dediki at çöpe sığmayanları felan.!!!
cinlerim tepeme fırladı. bu sefer dayanamadım bir gömleğe 350 lira verip çöpemi atacağım! dedim.
güldü birşey demedi.
kıyafetlerimin içerisinde her türlüsü var ama genelde osmanbey nişantaşı ve koton ürünleri var.
aksesuarlarımsa bir servet odedim diyebilrim ayakkabılarımda oyle.
aman aman marka ayakkabım olsun demedim ama ucuz birşeyde almadım.
çok a ğır konuşmak istiyorum bu sefer siz olsanız napardınız. ailemi goruyor hiç bir zaman dandiğine kaçmayız hiç birşeyin.
kendileriyse biraz tuhaf paraya işlerine gelirlerse kıyarlar ama ole para olduğu halde cok iyi kıyafetler alayım demezler.
hep kötüsünü layık görüyorlar
moralim bozuluyor artık:43:

kızlar ben sayısını bile belirtmediğim halde çöpe at lafını cok duydum. ve moralim bozuluyor duydukça
en son gzüne girsin diye ole fiyat soyledim. zengin felan değilim orta halli bir ailenin kızıyım.
biz evlenirken oğluna boşver koltuk alma bu eski koltukları koy.
yada bu 3.4 milyara butun ev eşyalarını satan yerlerden alın eşyalarınızı cıkarken cıkıp gidersiniz eşyalar kardeşine kalır vs birşeyler soyluyor surekli.
mesela nişan alışverişinde de cok sorun cıkardı diyebilirim.
herşeyin en ucuzunun bulunduğunu onlardan almak gerektiğini vurguladı.
hiç birşeyde maddi olarak durumları cok cok iyi olmalarına rağmen nişanlıma yardım etmiyorlar.
ama diğer oğullarını everdiler evini dizdiler.
beni sürekli öbür görümcemle kıyaslamaya calısıyor.
beni eşime karşı kötülüyor
ben 50 liralık halıda oturmazmışım
50 liralık halımı kaldı allah aşkına!
mesela yatak odam geldi kızlar. inegölden aldık.
geldi içlerini açtı baktı ''bunun malı ne dedi bende mdf dedim.
bu mdf değil zannetmem .nişanlıma diyroki abininki daha kaliteli!
yok yok bu mdf olamaz.
bende aradım firmayı sordum onaylattırdım.
halbuki yatak odama herkez bayıldı.
mdf ve mor ayna uzun süre kullanılacak şeyleri kaliteli almak lazım. abimlerle ailemle gitmiştik abim asla kötü bişi almaz.
sırf bizi sinir etmek ıcın yapıyor.
nişan ciceğimdede 18 liraya cicek olduğunu bole cicek satan yerlere bakmamız gerektıgını solemişti.
ama tabi istediği olmadı. 130 liralık cicek alındı ama tabiki yardım etmiorlar işte. herşeyi nişanlım alıyor. :(
perde alınacak şimdi nişanlıma ve bana diyordu öbür geline 100 liraya perde almıştım ama sizinki ole olmaz kimbilir kaç lira gibisinden!

Son düzenleyen: Moderatör:
kaynana bıraz sıkıntılı sankı sen takma o desın dursun senın eşyaların senı ilğilendırır o herşeyı kalabaık olarak görüyor heralde kendısı dahıl sıkıntı yapma moralını bozma o konuşsun dursun :)

tamam anneciğim de bildiğini oku herhalde tutup o atamaz eşyalarını ona neymiş? biraz seni gıcık etmek istiyor.

görmezden gel.
senin görmezden geldiğini anlayınca davranışlarında belirgin bir artış olabilir ama merak etme bu sönme patlamasıdır psikolojide.sen ısrarla görmezden gel.bu sefer senin sinirini bu şekilde bozamayacağını anlayacak ve bu davranıştan vazgeçecektir.emin olabilirsin.

canım sen de kaynananın yanında sürekli eşyalar sığmayacak deme sen öyle demezsen o da çöpe at diyemez :34:
o büyük ihtimalle senin hava atmaya çalıştığını düşünüyor sen ayy nereye sığacak dedikçe.
Ve kendince de cevabını veriyor sığmıyorsa at ne yapalım gibisinden:34:

Neden devamlı olarak sığmaz telaşına düştüğünüzü onlara gösteriyorsunuz ki ?

Üstelik bu fiyata aldığımı mı çöpe atayım demenizde hoş değil bence.

Benim eşyalarım benim için önemlidir demeniz yetmez mi, aldığınız yerleri, fiyatını, sayısını belirteceğinize ?

...

Benimde eşyalarımın yarısından fazlası evde kaldı ama aklımdan hiç geçmedi şu kadara aldığım eşyalarım diye.

Zamanla eşinizle birlikte bir düzen oturtursunuz inşaallah, bu konu için yüzgöz olmanın anlamı yok ki..

cope at lafını bu kadar kafan takma bence sen sımdıden her lafa alıncaksan ohooooooo :50:
cnm sen anladıgım kadarıyla cok rahat yasamıssın ne kaynanalar var herseye karısıyo karısmayı gec daha neler nerle burdakı paylasımlarda okuyorum bazende ben cok cok uzluyorum ya senın bı sorununu yok kı bence buyutme bu kadar :ssz:
bı arkın dedıgı gıbı sureklı de bu sıgar mı bu sıgar mı dersen kadın da ole cevap verı sana alınma ama dalga gecıyo bence senınle cunku bı gıysının fıyatını dsolemıssın ya gulmus kadın sureklı ole demem sunum var bunum var dıye kucuk dusurme kendını al ıste sıgdırmıssın dur daha bu nekı

Bu arada gerçekten sizi incitmemek için yazmamaya çalışıyorum ama siz kendinizde de bazı değişiklikler yapmalısınız.

Fazlasıyla boşlukta olmasanız bu kadar çok marka kelimelerini almazsınız dilinize yahut bu kadar çok rahat yaşamınızdan söz etmezsiniz.

Bir yerde bir sorun var; önce bunu çözmeye çalışın derim ben.

Kayınvalideniz belliki sabırlı davranıyor.

Son düzenleme:
Marka olması bir kıyafete sadece maddi değer yükler,maneviyat değil.

Eğer ki giymediğim,artık beğenmediğim bir kıyafetse değil 350 1350 lira bile versem gözüm görmez(Ki bu konularda marka olsun,pahalı olsun diye bir takıntım asla yok)

Ben kaliteli bir kıyafeti veya ayakkabıyı ucuza alırsam sevinirim.Aman çok para vereyim,markası şu olsun diye düşünmek saçma.

Kayınvalidenizde hatalı ama siz sığmazsa korkunuzu herkese yansıtmışsınız.Sığmazsa sığmaz yani ne olacak.Evinize yerleştikten sonra daha kullanışlı dolaplarla veya başka şekillerde daha fazla şey saklayabilirsiniz.Ailenizin eviyle yakın olacaksa eviniz ve onların evide müsaitse mevsimine göre giyisilerinizi ailenizde bırakabilirsiniz.

Bunları kafaya taktığınıza değmez.Hele kalbinizi bozduğunuza hiç değmez.

Sizin kayınvalidenizle iyi geçinmeye bakın.Yoksa yuvanızın huzurunu ne 350 liralık gömlek nede 50 çifte yakın ayakkabınız kurtarır.

valla ben kaynananın bir bildiği vardır diye düşünüyorum
anlatmana bakılırsa bayağa bi eşyan var ve alışveriş tutkunusun galiba canım
bilmiyorum yaa bne pek gerek görmüyorum bu kadar fazla eşyaya
eminimki hepsini giyiyor değilsindir yaa sen şimdi hiç birine kıyamadın için öle diyosun ama vardır illaki yıllardır giymediğin bişeyler ..bence yardıma muhtaç birilerine ver derim biraz azalt çünkü eşinin eşyalrıda gelecek o dolaba oldumu canım yanlış anlama ama:16:

valla ben kaynananın bir bildiği vardır diye düşünüyorum
eminimki hepsini giyiyor değilsindir yaa sen şimdi hiç birine kıyamadın için öle diyosun ama vardır illaki yıllardır giymediğin bişeyler ..bence yardıma muhtaç birilerine ver derim biraz azalt çünkü eşinin eşyalrıda gelecek o dolaba oldumu canım yanlış anlama ama:16:

:31:valla ben kaynananın bir bildiği vardır diye düşünüyorum

Bu arada gerçekten sizi incitmemek için yazmamaya çalışıyorum ama siz kendinizde de bazı değişiklikler yapmalısınız.

Fazlasıyla boşlukta olmasanız bu kadar çok marka kelimelerini almazsınız dilinize yahut bu kadar çok rahat yaşamınızdan söz etmezsiniz.

Bir yerde bir sorun var; önce bunu çözmeye çalışın derim ben.

Kayınvalideniz belliki sabırlı davranıyor.

+15611111111 kez katılıyorum sana :)

forum takipten konuyu açtım baktım başlığa

Allah Allah kızı kaynanası çöpe mi atacakmış nidalarıyla yüksek tansiyonumla teşrif ettim

bir baktım konu sahibi Vintage

aa dedim bizim zengin kız

marka adı geçmesse dişimi kıracağım dedim

okudum okudum marka adı yok!!

Allah Allah sabrettim,okumaya devam ettim

baktım 350tl lik ayakkabı yazıyor

az daha aşağı indm

hmm dedim marka adlarını en son parağrafa saklamış

bence abartıyosun canımcımm

350tl benim günlük çikolata param

o kadar abartılacak bir miktar değil

coton falan da klasikleşti artık