Tatlı Tarifi Aşuremiz..(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
45
İzmir
aşure vakti geldi tüm evler mis gibi tarçın kokuları ile doldu..

nohut,buğday,fasulye,bakla geceden ıslatılır..karanfiller de ayrı bir kase suyun içinde bekletilir.

1 kilo aşurelik buğday
500 gr nohut
500 gr fasulye
1 su bardağı bakla
1 su bardağı pirinç
250 gr çekirdeksiz kuru üzüm
3 kg şeker
yarım portakal kabuğu
1 büyük boy nar
250 gr kuru incir
250 gr kuru kayısı
250 gr ceviz içi
100 gr susam
100 gr çamfıstığı
50 gr tarçın
yarım çay bardağı gülsuyu
10-15 adet karanfil
1 fincan kuş üzümü

fasulye,bakla ve nohut ayrı ayrı haşlanır ve suyu süzülür.buğday ayrı bir kapta haşlanır ancak suyu süzülmez.sonra haşlanan tüm malzemeler birbirine karıştırılır.pirinçte yıkanıp eklenir.üzerine kıvamı göz kararı ayarlanacak şekilde sıcak su ilave edilir.özleşene kadar karıştırılarak kaynatılır.içerisine ince kıyılmış portakal kabuğu ve kuru üzüm ilave edilir.gülsuyu eklenir.geceden suya bırakılmış karanfillerin suyu da aşureye eklenir.ocaktan indirmeye yakın şekeri eklenir.bir süre daha karıştırılarak kaynatıldıktan sonra.ocaktan alınıp kaselere doldurulur.kaselerdeki aşure kabuk tutmaya başlayınca öncelikle tarçın, ince kıyılmış incir,kayısı,kavrulmuş çam fıstığı,susam,ceviz,kuş üzümü ile süslenir.

ben asureyi sadece bugdayla yiyorum :)
annem bana özel bugdayi tatlandiriyo saolsun
ama görüntü harika ellerine saglik canisi

ben asureyi sadece bugdayla yiyorum :)
annem bana özel bugdayi tatlandiriyo saolsun
ama görüntü harika ellerine saglik canisi

fundyciğim öncelikle teşekkürler ediorm cnm..bıkıp usanmadan benm her tarifimi o güzel yorumunla taçlandırdığın için..opuyorumnanaktan

ben ıraktayken bir defa yapmıştm aşure..onlarda bu şekilde aşureyi bilmiyorlar..tuhaflarına gitmişti ama sonradan sevmişlerdi..orada helise diye birşey var..buğdayı kaynatıyorlar..üzerine yağ kızdırıp döküyorlar ve tarçınla toz şeker ekleyip yiyorlar..zannedersem sen bu tarz seviyorsun?

Son düzenleme:
ne demek canisi ekledigin her tarif ayri güzel
zevkle bakip yorum yaziyorum ben
yok canim annem normal asureyi yapip tadlandirir gibi yapiyo benim bugdayliyida :)
herkez gülüyo zaten bana oda yenirmi diye :)
yada icindekileri secerek yiyorum ama zorlaniyorum ozamanda :)

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

seni aşure yerken düşünemiorm fundyciim..bilimsel bir deney yapar gibi dikkatle içindekileri seçerken
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

Eline sağlık canım çok güzel görünüyor eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir bayılırım aşureye yanlız cesaret edipte hiç denemedim

Eline sağlık canım çok güzel görünüyor eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir bayılırım aşureye yanlız cesaret edipte hiç denemedim

bizde hafta sonu yengemle birlikte yaptık önce annemle yengemin annesi yanımızdaydı sonra içeri gittiler mutfakta yapayalnız kalınca yengoşm çağıralım anneleri bi hata olmasın dedim..çağırdık gelen olmadı..yengecğm galiba biz hatun olduk,baksana kimse işimize karışmıyor dedim gülüştük..mutfakta kendine güven biraz tecrübe,biraz da yaşta saklı bence..kocaman öpüorm tatlıcm..kendini hazır hissettiğinde bunun çok daha fazlasını yapabileceğinden eminim..öptm kocaman..güzel yorumun için de teşekkürler..opuyorumnanaktan

cnm ellerine sağlık
ben de istiyorum yapmayı ama ne zaman bitiyor aşure ayı bilmiyorum.bilen var mı?

cnm ellerine sağlık
ben de istiyorum yapmayı ama ne zaman bitiyor aşure ayı bilmiyorum.bilen var mı?

muharrem ayının sonuna kadar yapılıyormuş ve 26 ocak muharremin son günüymüş.Belinay arkadaşımız bu şekilde paylaşmış..ama inan benim bu konuda net bir bilgim yok..arkadaşımızın paylaştığı kadarıyla aktarmak istedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…