canım ellerine sağlık.çok güzel bir paylaşım olmuş.bende geçen hafta yaptım. bir sorum olacaktı.aşureyi akşam yaptım,kıvamı çok güzeldi. ertesi gün koyulaştı bayağı.kimileri kaynamış ılık su ekleyip kıvamını ayarlıyormuş ertesi günde olsa. acaba neden koyulaşıyor?buğdayı haşladığım suyu dökmedim vitamini gitmesin diye.acaba dökmediğim için mi koyulaştı. başka bir sitede aşurenin daha duru olması için o suyu dökün ya da dökmüyorsanızda tencerenin içine soğan/kimyon koyun diyordu. herkesin mi aşuresi koyulaşıyor?birde neden tuz ilave ediliyor?
benim bildiğim aşure zaten koyu ve katı olur çorba gibi olanları sevmiyorum ne kadar katı o kadar dayanıklı oluyor ,buzdolapta saklanınca ,
şu çorba gibi yapanlarda tüpmasrafından kaçıyor gibi,mi acaba?
Canım merhaba çok teşekkürler
Benim aşuremde koyulaşıyorBiraz su ekliyorum ısıtırken Canım buğday koyulaşmasını sağlıyorEğer dökersek hem o özü hemde vitamini kaybolur en iyisi içinde kalmasıTuz şu nedenle ekleniyor olabilir..Şimdi bu çorba bereket için yapılıyor herşeyden ekleniyor ve dağıtılıyor Tuzda bir bereket unsuru
benim bildiğim aşure zaten koyu ve katı olur çorba gibi olanları sevmiyorum ne kadar katı o kadar dayanıklı oluyor ,buzdolapta saklanınca ,
şu çorba gibi yapanlarda tüpmasrafından kaçıyor gibi,mi acaba?
yok canım çorba gibi demek istemedim.şimdi sıcakken dağıtılınca kıvamı yine koyu muhallebi kıvamda gibi oluyor.
onu seviyorum ama ertesi gün dolaba konduğunda taş gibi oluyor.yani kaşıkla alınca kalıp kalıp oluyor.
herkesin aşuresi mi böyle oluyor ertesi gün?kusura bakmayın ben ilk defa yaptığım için bilmiyorum
Canım merhaba çok teşekkürler
Benim aşuremde koyulaşıyorBiraz su ekliyorum ısıtırken Canım buğday koyulaşmasını sağlıyorEğer dökersek hem o özü hemde vitamini kaybolur en iyisi içinde kalmasıTuz şu nedenle ekleniyor olabilir..Şimdi bu çorba bereket için yapılıyor herşeyden ekleniyor ve dağıtılıyor Tuzda bir bereket unsuru
teşekkür ederim.dediğim gibi ilk kez yapmıştım.
ben aşureye sıcak su eklenebilir diye biliyordum ertesi gün için.aynı zamanda ısıtılıyorda yani.
teşekkürler...
teşekkür ederim.dediğim gibi ilk kez yapmıştım.
ben aşureye sıcak su eklenebilir diye biliyordum ertesi gün için.aynı zamanda ısıtılıyorda yani.
teşekkürler...
Eğer sıcak seviyorsan ısıtabiliyorsun inan aynı şekilde güzel ve lezzetli oluyorAma çok ekleme çünkü ısınıncada koyuluğu geçiyor biraz inceliyorEllerine sağlık afiyet olsun canım