- Konu Sahibi Minirainer
-
burçların özelliklerine inanıyorum ama günlük yorumlar inanmam..ben 10.07.1969 yengeç burcuyum..ben nasılım yükselenim hangisi cevap verirmisinizBen artık inanmıyorum.
Bunu bir doğum haritasını ve sinastri haritasını yorumlayabilecek astroloji bilgisi olan, astroloji eğitimi almış biri olarak söylüyorum. Eğitim alıp öğrendikçe inancım kayboldu. Pek çok açı kombinasyonuna göre farklı kehanetlerde bulunuyoruz, hiç biri gerçekleşmezse astroloji sadece öngörüde bulunur diyoruz.
Etkisini bilmediğimiz bir çok gezegen ve sabit yıldız var, her geçen gün yenisi ekleniyor ve biz yorumlarımızı sadece bildiğimiz gezegenlerin ve yıldızların etkilerine göre yapıyoruz.
Kişilik özelliklerinin güneş burcu ve yükselen üstünden genellenmesine gelince, basitçe bir örnek vereyim.
Eski erkek arkadaşım balık burcuydu ve yükseleni kovaydı. İllallah ettirdi, bir daha kova yükselen balık mı, tövbeler olsun dedim.
Eşim balık burcu ve yükseleni kova. İnanın eski erkek arkadaşımla uzaktan yakından alakası yok. Üstelik doğum saatleri ikisinin de kesindi.
Aslında çok şey var yazmak istediğim ama astrolojiyi iyi bilenler anlayacaktır. Bilmeyenler için kafa karıştırmak istemiyorum. O yüzden ortalama bilgisi olanların bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.
İnanıyorsanız neden inanıyorsunuz, inanmıyorsanız neden inanmıyorsunuz?
Yükseleninizi öğrenmek için doğum saatiniz gibi bilgiler gerekli.burçların özelliklerine inanıyorum ama günlük yorumlar inanmam..ben 10.07.1969 yengeç burcuyum..ben nasılım yükselenim hangisi cevap verirmisiniz
burçların özelliklerine inanıyorum ama günlük yorumlara inanmam..ben 10.07.1969 perşembe sabahı ezan saatinde lanet dünyaya gelmişim..yengeç burcuyum..ben nasılım yükselenim hangisi cevap verir misiniz?Ben artık inanmıyorum.
Bunu bir doğum haritasını ve sinastri haritasını yorumlayabilecek astroloji bilgisi olan, astroloji eğitimi almış biri olarak söylüyorum. Eğitim alıp öğrendikçe inancım kayboldu. Pek çok açı kombinasyonuna göre farklı kehanetlerde bulunuyoruz, hiç biri gerçekleşmezse astroloji sadece öngörüde bulunur diyoruz.
Etkisini bilmediğimiz bir çok gezegen ve sabit yıldız var, her geçen gün yenisi ekleniyor ve biz yorumlarımızı sadece bildiğimiz gezegenlerin ve yıldızların etkilerine göre yapıyoruz.
Kişilik özelliklerinin güneş burcu ve yükselen üstünden genellenmesine gelince, basitçe bir örnek vereyim.
Eski erkek arkadaşım balık burcuydu ve yükseleni kovaydı. İllallah ettirdi, bir daha kova yükselen balık mı, tövbeler olsun dedim.
Eşim balık burcu ve yükseleni kova. İnanın eski erkek arkadaşımla uzaktan yakından alakası yok. Üstelik doğum saatleri ikisinin de kesindi.
Aslında çok şey var yazmak istediğim ama astrolojiyi iyi bilenler anlayacaktır. Bilmeyenler için kafa karıştırmak istemiyorum. O yüzden ortalama bilgisi olanların bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.
İnanıyorsanız neden inanıyorsunuz, inanmıyorsanız neden inanmıyorsunuz?
selamlar,
güneş ve yükselenlerinin aynı olması kişilikleri aynı olacak anlamına gelmez ki ? aynı günde mi doğmuşlar, aynı saatte mi doğmuşlar, aynı yılda mı doğmuşlar, aynı şehirde hatta ülkede mi doğmuşlar ?
aldıkları açılar bu parametrelere göre farklılık gösterecektir. ayrıca kişilik sadece güneş ve yükselenle bitmez ki, ay burçları farklı olabilir. bu ikisinin aydan aldıkları açılar farklı olabilir. ay burcumuz duygusal dünyamızı, anne ile ilişkimizi ve erkekler için de kadınlara olan yaklaşımı belirleyen bir parametre. en basit haliyle ay'larının farklılığı nedeniyle onları bambaşka karakterler olarak görüyor olabilirsiniz.
birinin ayı oğlaktır, duygusal mesafe ve işkoliklik verir; diğerinin ayı balıktır ben sana öleyim, biteyim, kurban olayım, her istediğini yapayım der.
diyelim ki tam aynı gün, aynı saatte doğmuş olsunlar farklı şehirlerde olmalarından mütevellit gezegen konumları yani haritada eve yerleşimleri farklılık gösterir - ki biz derslerimizde bu tip çok örnek gördük -. mesela birinin venüsü 7. evde yani yönettiği yerde olur, diğerinin venüsü 12. evde yani haritanın en sıkıntılı evinde olur. o zaman yine bu insanların aşkı algılama, sevme ve para ile ilgili mevzuları farklılık gösterir.
ben astrolojinin bir fal olduğuna asla inanmıyorum ancak öngörülerin tuttuğunu pek çok defa gördüm, hatta çok iyi bir astrologsa öngörü tutturamayanı görmedim.
özellikle horary* haritalarda; öner döşer gibi sağlam isimler son derece başarılılar.
*sorunuza yönelik açılıp incelenen ve tüm detayları ile zaman aralıkları veren; sorunun evet veya hayır şeklinde net yanıtını alabileceğiniz harita tipidir.
keza seçim astrolojisi çalışanların analizlerini incelerseniz yine işini iyi bilenler en doğru öngörüleri yapmış ve sonuçlar dedikleri gibi çıkmıştır.
Elbette karakter analizinin o kadar komplike olduğunu biliyorum. İnsanların genelleme algısı üstünden yorumladım. Bu kadar detaya hakim değiller. Buradaki algı başaklar şöyle yaylar böyle sığlığında.
Ben kendim öğrenmeden önce biri vedik ikisi batı astroloğu üç kişiden ki bunlar iyi bilinen astrologlar, danışma aldım. Üçü de birbirini tutmadı.Beni bunalıma soktular, hiç birinin öngörüsü de gerçekleşmedi.
Basitçe birinci evimde jüpiter transiti var. Kilo almam lazımdı, bünyem meyilli. Kilo verdim. Biri antares kavuşumu, öbürü birinci evimden çıkan satürn pluto etkisi, öbürü bilmem ne açısı diyorsa o işte sakatlık var demektir. İşin içinden çıkamayınca astroloji öngörüde bulunur sadece siz farkında olduğunuz için almamışsınız demek de bana sahtekarlık geliyor.
Onlara göre bir önceki sevgilimle muhteşem bir sinastri haritamız vardı, evlenmemiz lazımdı. Şimdiki eşimle korkunç bir sinastri haritamız var ve benim hesaplarıma göre bırakın evlenmeyi, şimdiye kaç kere ayrılmıştık.
Ben herkesin farklı yorumladığı, ölçülebirliği olmayan bir şeye inanmamayı seçiyorum.
Ceres gibi bir dev dururken hatta onun gibi nice astreoid ve gezegen varken (ve hatta bilmediklerimiz) hala plutoyu onların önüne geçirmeyi ticari buluyorum.
Bütün burçları 30 derecelik kabul etmeyi anlamıyorum, teknik olarak mümkün olmayan bir şeyi neye göre öyle kabul ettik? ( burçların tarih aralıklarının eşit olması mevzusu)
Kısacası ikna olmadım.
İkna edilmeye de açığım ayrıca. Bu kadar para ve öğrenme emeği çöpe gitsin istemem.
doğum saatiniz için hatalı rektifikasyon yapılmış olabilir mi ? isimler kimlerdi merak ettim, yasak değilse yazar mısınız ?
ben birkaç aydır ders alıyorum. jüpiter transiti için 2. evi o anlamda baz almak daha doğru olmaz mıydı ? sonuçta bedenimiz 2. evin konusu, 1. ev daha benlik ve ego ile alakalı..
haklısınız, tutarsızlık olmamalı. açıkçası benim takip ettiğim isimlerde ben tutarsızlık yakalamadım hiç. bana göre astroloji herkesin farklı yorumlayabileceği birşey de değil. açının ne olduğu, her gezegenin anlamı ve her gezegenin her burçtaki anlamı bariz. ufak tefek detaylar değişebilir ama temel mevzu aynı olmalı.
benim yükselenim oğlak ama ben de akrep tipliyim daha ziyade, çünkü oğlağın yönetici satürn akrepte. gözlerim çekik ve belirgin, baya derin bakışlar vs.. görünüş yükselen burç kadar yöneticisinin nerede olduğuna da bağlı.Doğum saatim kesin olduğu için retrifikasyon yaptırmadım. Hem doğum belgemde yazıyor, hem de annem saat karşımdaydı, eminim, gördüm diyor.
İsimleri vermeyim şimdi, özelden de vermeyim. Sonuçta diyaloğum oldu.
Yükselenim yay ama ben oğlak tipliyim mesela yay tipli değilim. Aynı şeyi ben de söyledim. Yükselen birinci ev, dış görünüş birinci eve göre tarif ediliyor. Kilo mevzusunu niye birinci eve göre alalım öyleyse.
Sonunda ben illallah ettim. Bi de özel astroloji grupları var, oralarda çok birbirine düştü arkadaşlar basitçe bir mevzuyu yorumlarken bile.
Yo dostum bu iş böyle olmamalı dedim en sonunda çekildim.
jüpiter oğlak mı ?
Jüpiter kovada benim.
Ben ufakken annemin bir astrolog arkadaşı benim haritamı çıkarmış. O zaman elle çıkarılıyor tabi haritalar.
Kadın demiş anneme senin kız çapkın olacak. Yükselen yay, venüs ikizler. Annemi almış bi telaşlar. Bi de demiş kocası çok zengin olacak.Düşün artık kadının kafasına yer ediyor bu mevzu yıllarca.
Valla 34 yaşımdayım bir çapkınlığım olmadı. Eşim de zengin değil. Bırakın çapkınlığı flörtöz biri bile olmadım. Ona da dediler aaa ama ayı terazide, ay terazi sadık olur. Aa ay terazinin erkeği çapkın olur kadını olmaz.
Hani tabi bir sürü konum ve görünüme bakmak gerekiyor bunlar için ama örnek olsun diye basitçe söylüyorum. Öyle değilse böyle, böyle değilse şöyle ama bi de o var diyip duruyoruz. Bilmiyorum.Bu kadar opsiyonlu olmamalı bu iş sanki.
çok merak ettim haritanızı :) venüs satürnle kavuşumda yada kare mi ? uranüsle ilişkisi ne ? hangi evde ? 12. evdeyse misal orası zaten herşeyi bastırdığımız yer falan.
işin detayı çok tabi. evlilik ve zenginlik noktasını nasıl çıkarmış acaba ? arap noktaları formülle hesaplanıyor neticede.
İşte sorun orada. O zaman biz de inancımızı kuvvetlendiremiyoruz.Alıntıladım ama sormak istediklerim var. Bir kaç kişiye baktırdım ama hiç birinin öngörüsü birbirini tutmuyor , bu nasıl mümkün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?