Astım Hastasıyım ve HAMİLEYİM/ Lütfen yardım

Papatya012

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
104
69
Merhaba arkadaşlar,
Astım hastasıyım ve suanda 10haftalık hamileyim.Normalde düzenli ilaç kullanmıyordum bahar aylarında dönemsel sorunlar yaşıyor ve sonrasında büyük problemler yaşamıyordum.Hamile kaldım doktorum suan için bir sıkıntı olmadığını söyledi.Randevuma 10gün var ve ben 3-4gündür yoğun nefes darlığı çekiyorum.Sanki aldığım nefes yetmiyor.Ara ara Mide bulantısı da yaşadığım için zor günler geçiriyorum.Astım olup hamilelik geçirenler varsa bana deneyimlerini aktarabilir mi? Daha sonrası daha da kötü olursa diye korkuyorum :KK43: Şimdiden teşekkür ederim

Çok zor canım ama stres ile tetiklenir. Randevu gününü beklemeden görün istersen sen öncelikli hasta kategorisindesin

Ben 7yasindan beri astimim. Suan 32 yasindayim 2 hamilelik gecirdim. Ilacini duzenli almani tavsiye ederim. Ben sorun yasamadim duzenli aldigim icin.

Bence stresten

Bahar'da artan alerjik astımı olan tüm tanıdıklarım hamileliklerinde rahat geçirdiler ilaçsız vs

Gebelik nedeni ile nefes alamama vs son haftalarda olur bebek büyüyünce

Doktora gidin ve bu arada varsa nefes egzersiziniz bolca onu yapın

Sağlıkla kucağınıza alın

Merhaba arkadaşlar,
Astım hastasıyım ve suanda 10haftalık hamileyim.Normalde düzenli ilaç kullanmıyordum bahar aylarında dönemsel sorunlar yaşıyor ve sonrasında büyük problemler yaşamıyordum.Hamile kaldım doktorum suan için bir sıkıntı olmadığını söyledi.Randevuma 10gün var ve ben 3-4gündür yoğun nefes darlığı çekiyorum.Sanki aldığım nefes yetmiyor.Ara ara Mide bulantısı da yaşadığım için zor günler geçiriyorum.Astım olup hamilelik geçirenler varsa bana deneyimlerini aktarabilir mi? Daha sonrası daha da kötü olursa diye korkuyorum :KK43: Şimdiden teşekkür ederim
Bende de astim baslangixi var.. bilirim cok zor
. Hele havasiz tozlu ortam.. benim bebegim 2 yasini gecti.. oyle cok zorlandim diyemicem gobegim de az buyudu gebelik sonuna kadar ondan belki de.. bbegim de 2 kilo dogmjstu.. bazen tikaniyordum tabi

Merhaba arkadaşlar,
dönemsel bir sey bu gebelikte bendede olmustu 1 haftaya geri duzeliyo iki yastikla yatin birde yataginizin basina bir bardagin icine lavanta otu atip uyuyun

Bende astım hastasıyım ve cok sık nefesim daralır. Hamileyken gece hapı ve mor spreyi doktor izin vermemişti sadece ventolin kullanmaya izin vermişti çok şükür hamileyken çok zorlamadı. Hatta 4 aylık hamileyken çok fena kriz geçirmiştim bayılıcaktım nefessizlikten serumlar ve hava almıştım düzelmiştim kontrol altında oldugun sürece korkucak birşey yok kadın dogum ve göğüs doktorunla sürekli irtibat halinde kal onlar ona göre ilaç dozunu ayarlıyorlar

Bende astım hastasıyım ve cok sık nefesim daralır. Hamileyken gece hapı ve mor spreyi doktor izin vermemişti sadece ventolin kullanmaya izin vermişti çok şükür hamileyken çok zorlamadı. Hatta 4 aylık hamileyken çok fena kriz geçirmiştim bayılıcaktım nefessizlikten serumlar ve hava almıştım düzelmiştim kontrol altında oldugun sürece korkucak birşey yok kadın dogum ve göğüs doktorunla sürekli irtibat halinde kal onlar ona göre ilaç dozunu ayarlıyorlar
Teşekkür ederim

ben de astım hastasıyım ve ilaç kullanmıyorum. çok daraldığımda şunu yapıyorum biraz zor ama rahatlayacaksınız,
hani böyle esner de bir insan rahatlar ya ya da ağladıktan sonra esneme gibi bir nefesin geri kaçması olur rahatlar,
o bunaldığım dönemde asla adam gibi yapamıyorum onu. o sebeple onu yapmaya çalışıyorum, ağzımı açıp deniyorum derinden o şekilde nefes almaya çalışıyorum. sonunda açılıyorum. bu yöntemle daralmalarımın önüne geçiyorum ben bir deneyin sizde :d

Doktorunuza bence söyleyin. Düzenli kullandığınız bir ilacınız var mı şu an? Belki ilaçlar tetikliyor olabilir mi? Vitamin bile olsa kullandığınız doktorunuzla bir konuşun derim.
Alerjik astımım var. 3 hamilelik geçirdim. Kullandığım ilaç yüzünden ilk hamileliğimde astım krizleri geçirdim, fısfıs işe yaramıyordu da sürekli hava verilmesi için acile koşuyorduk. Sonunda ilaçtan kaynaklandığı (coraspin) anlaşıldı ve ancak ilacı kestiğimde düzeldim. İlaç ismi vermeye çekindim ama fısfıs türü diyeyim astım ilacımı hamileliklerim boyunca kullanmama müsaade etmişti doktorum. Gene de çok sıkışmadığım sürece kullanmadım. Başınızı yükselterek neredeyse dik konumda yatmak bir nebze rahatlatıyor.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi. Geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar,

Cnm ben astimmiyim bilmiyorum ama alerjik rinit var. Ilk hamile oldugumu ogrendigim gunden bugune dek atak halinde burun tikanmalari yaşiyorum.
Allah yardim etsin demeye geldim cunku cok cok zor bir durum
Ben evden disari bile cikamiyorum cok nadiren 5 dk. Onda bile hemen tikaniyor. Saglikla al kucagina bebisini

Okaliptus yağını sıcak suya damlatıp içinize çekebilirsiniz. Ben astımı bu sayede yendim, doğal olduğu için hamilelikte de sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama doktorunuza sorun.

Doktorunuza bence söyleyin. Düzenli kullandığınız bir ilacınız var mı şu an? Belki ilaçlar tetikliyor olabilir mi? Vitamin bile olsa kullandığınız doktorunuzla bir konuşun derim.
Alerjik astımım var. 3 hamilelik geçirdim. Kullandığım ilaç yüzünden ilk hamileliğimde astım krizleri geçirdim, fısfıs işe yaramıyordu da sürekli hava verilmesi için acile koşuyorduk. Sonunda ilaçtan kaynaklandığı (coraspin) anlaşıldı ve ancak ilacı kestiğimde düzeldim. İlaç ismi vermeye çekindim ama fısfıs türü diyeyim astım ilacımı hamileliklerim boyunca kullanmama müsaade etmişti doktorum. Gene de çok sıkışmadığım sürece kullanmadım. Başınızı yükselterek neredeyse dik konumda yatmak bir nebze rahatlatıyor.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi. Geçmiş olsun.
Normalde düzenli ilaç kulanmıyordum zaten.Çok ileri seviye değil ancak atak geçirdiğim zamanlarda ventolin bulunduruyordum evde o kadar.O yüzden suanda da ilaç kullanmıyorum.ancak normalde yaşamadığım nefes darlığım bu hafta yoğunlaştı havalar da ısındı acaba ondan mı dedim ama bazen çok zorluk yaşıyorum

ben de astım hastasıyım ve ilaç kullanmıyorum. çok daraldığımda şunu yapıyorum biraz zor ama rahatlayacaksınız,
hani böyle esner de bir insan rahatlar ya ya da ağladıktan sonra esneme gibi bir nefesin geri kaçması olur rahatlar,
o bunaldığım dönemde asla adam gibi yapamıyorum onu. o sebeple onu yapmaya çalışıyorum, ağzımı açıp deniyorum derinden o şekilde nefes almaya çalışıyorum. sonunda açılıyorum. bu yöntemle daralmalarımın önüne geçiyorum ben bir deneyin sizde :d
Bunu bende yapmaya çalışıyorm derin iç çekmeye çalışarak rahatlamaya çalışıyorm zorluyorum ancak sonra göğüs kafesim ağrıyor :KK43: hamilelik bi sorunda artma yaratmış olabilir mi emin değilim ancak dönemselse bu dönemi rahat atlatmak istiyorum.Tavsiyeler için teşekkür ederim herkese 🙏🏻

X