• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asla para birikmeyen ev

Bir tavsiyede bulunayım alabiliyorsanız ve muhafaza edebilecekseniz bazı yiyecekleri çuvalıyla, kolisiyle,tenekesiyle vs. toplu alabilirsiniz. daha kârlı olacaktır.şeker, un vs. 25-30 kiloluk çuvalla alınabilir. bal, yağ vs. 20-25 kiloluk teknelerde oluyor. Yine nohut, kuru fasulye, bulgur, tarhana gibi ürünler de toplu alınabilir
mesela biz kasaptan hiç et almıyoruz yılda birkaç kez küçük baş hayvan kesip etini derin dondurucuya atıyoruz, kurbanda da dana etinden kıyma yaptırıyoruz

Aynı duyguları paylaşıyoruz.
Haftalık 300 mü, ben mi yanlış okuyorum acaba? Diye düşündüm.
Önümüzdeki hafta üşenmeyip nereye ne harcadığımı yazacağım buraya.
Burdaki bazı hanımlar insanı kendinden şüpheye düşürür.
Ben yaptım bu yazma işini fişleri bir ay biriktirdim. Dört kişilik aile bir aylık 2200 tuttu ki en lüks olarak kahvaltılık gevrek , kutu çikolata ve üç dört paket cips almışız. Geri kalan herşey mecburi alınacak şeylerdi.

Kızımla birlikte yaşıyorum. Evim 65m2 evdeki tüm eşyalar A+ ve üstü. Erken yatarız. Derin dondurucum yok. Prizde birşey bırakmam. Yaz olduğundan kurutucuyu da çalıştırmıyorum ama elektrik faturası 130 küsur geldi. Tek başıma ev geçindirdigim için her harcamamı kalem kalem yazıyorum. Kılık kıyafet ayakkabı mont yok. Kozmetik de almıyorum bu aralar. Kredi kartı kullanmıyorum. Ev taksidi vs yok. ve ben gayet mütevazi yaşıyorum yani herşeyin en kalitelisini falan almıyorum daha doğrusu alamıyorum. Alabildiğim herseyi un seker çay peynir zeytin yumurta süt vs bimden alıyorum. Her hafta da pazara giderim taze meyve ve sebze için. Buna rağmen geçen ay 4350 tl giderim olmuş. Allah ele güne muhtaç etmesin diye dua ediyorum. Evde herhangi bir şey bozulacak diye ödüm kopuyor. Düşünüyorum yani nerden kısabilirim ki zaten bu paranın içinde kozmetik kılık kıyafet çanta yok.

Ya zaten makarna pirinç falan alıp aylık yapınca alışverişim aylık diyorlar. Eee benim yumurta haftalık bitiyor 3 haftayı yumurtasız mı geçireyim 😄 hakeza yoğurt aylık ekşir zaten. Bu mini şeyler bile 250 300. Et kıyma hariç (Bunlar kasaptan) markete girip 300ün altında hiç çıkamıyorum.

O zaman ben yillik bile alisveris yapiyorum, zeytin, zeytinyagi, bal, kuru fasulye vs birsuru şey geliyor ailelerden, ama asıl kalemler bunlar degil ki, ayda kac kere makarna, kuru fasulye, bulgur yenir 🙄
Bal ve zeytinyagi konusunda aşırı sansliyim ama 😄

O zaman ben yillik bile alisveris yapiyorum, zeytin, zeytinyagi, bal, kuru fasulye vs birsuru şey geliyor ailelerden, ama asıl kalemler bunlar degil ki, ayda kac kere makarna, kuru fasulye, bulgur yenir 🙄
Bal ve zeytinyagi konusunda aşırı sansliyim ama 😄
Ya bide şöyle sürekli evde olununca yemek alternatifleri artıyor. Ama çalışınca daha kolay şeyler yapılıyor. Misalen iki dk köfte kızart, fırına pirzola at, tavuk at. Vsvs pratiklik arttıkça masraf kalemi artıyor. Ben brokoli aşığıyım çıktıgında alırım yerim tüketirim ama yeşil ağaçlarım bile cok pahalı

Bir muz bile alamayacak yakında insanlar.
Bakın siz sadece çocuklara veriyorsunuz. Halbuki sizde yemelisiniz. Muz Potasyum deposudur.Potasyum kalbin dostudur. En fazla muzda var. Almanyadaki vatandaş salkımını 0.99 cent bakın 1 euro bile değil yerken, biz neden kilosu 17.99 tlye yiyoruz? Oraya da ithal geliyor bize de. Fark ne...

Ben mesela muzlu süt çok seviyorum. Arada yaparım. Resmen 1 tane muz bana 3 küsüre geldi..
Evet dediğiniz gibi almanyadayım ve 1 euroya muz var hemde türkiyedekilerden daha güzel kaliteli yani.mesela ben tanesini 12liraya türkiyede avokado alıyordum burada kilosu 1buçuk 2 euro.biz ne yaparsak yapalım birikimi biraz zor yaparız.hele de tek maaşsa allah yardım etsin.

Ya hayır elmayı limonu bırakın.
Deodorant,şampuan,diş macununun fiyatları? Napalım pireli saçlarla pis dişlerle kokarak mı gezelim? Sadece üçünü alınca 100 lira ödüyorsunuz fix
Bi şampuan alıyom önce zeytinyağlı sabunla yikiypm sonra sertliği gitsin diye az şampuan öylece uzun süre yetiyo.. diğerlerine çözümüm yok

Ya bide şöyle sürekli evde olununca yemek alternatifleri artıyor. Ama çalışınca daha kolay şeyler yapılıyor. Misalen iki dk köfte kızart, fırına pirzola at, tavuk at. Vsvs pratiklik arttıkça masraf kalemi artıyor. Ben brokoli aşığıyım çıktıgında alırım yerim tüketirim ama yeşil ağaçlarım bile cok pahalı

E tabi o kesin, benim asla oyle uzun uzun pisecek yemeklerle ugrasacak vaktim olmuyor, cok cesit yemek de yapmam mesela, corba, ana yemek, pilav, salata, cacık ayni ogunde yapmam, corbayi sadece yanina ana yemek makarna falan yaptıysam yaparim, yemek yanina ya salata ya cacik yaparım ikisiyle birden ugrasamam, haftaici tavada kanat, ya da kofte salata gibi hemen pisir ye pratik seyler meccburen. Kısır, mercimek köftesi, borek gibi seylere bayilirim ama bizimkiler onlari yemek saymaz, halbuki gayet ucuz ve pratik şeyler 😄

E tabi o kesin, benim asla oyle uzun uzun pisecek yemeklerle ugrasacak vaktim olmuyor, cok cesit yemek de yapmam mesela, corba, ana yemek, pilav, salata, cacık ayni ogunde yapmam, corbayi sadece yanina ana yemek makarna falan yaptıysam yaparim, yemek yanina ya salata ya cacik yaparım ikisiyle birden ugrasamam, haftaici tavada kanat, ya da kofte salata gibi hemen pisir ye pratik seyler meccburen. Kısır, mercimek köftesi, borek gibi seylere bayilirim ama bizimkiler onlari yemek saymaz, halbuki gayet ucuz ve pratik şeyler 😄
Ya ben de okuyorum. Ana yemek pilav çorba salata cacık bir arada götürüyorlar kendimi beceriksiz hissediyorum. Corbayı çiğköfte ve dışardan tavuk ızgara söylersem yapıyorum sadece. Öteki türlü ana yemek sulu ise pilav, katıysa salata falan 🤣 yalnız değilmişim 😍😍

Pandem8 de solculara kızıyorduk birde bu kadar şeyi nerene yiyecen napcan diye.. adamlar büyük düşünmüşse sahi noldu onlara acaba bitirdiler mı stokları :KK53:
Yanlış yazmışım la lanet klavye kontrol de etmiyoz.. 😂stokcular demek istedim bir sürü gıda alıp stokladılar hani bi ara yasaklar olurken hafta sonları valla en iyisini yapmışlar bilsem böyle pahalancak herşey bende fazladan alır stok yapardım evde

Back
X