• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asla para birikmeyen ev

Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin

her hafta 300 400 mutfak cok geldi bana..
bizde henüz bebis yok 2 kisiyiz ama ben aylik alışverişimi yaparim, ustelik stoklu..her ay maksimum 600 tl market alisverisim var.
Eşim biriktiremiyor ben sürekli atıyorum kenara 20 tl olsa bile bazen kızıyorum sigaraya harcadigin kadar kenara at diye yine ben yapiyorum.
1 senelik evliyim borc vs odedik kartlarda var ama birikim yapabiliyorum cok şükür.
diyorum ya az ne olacak ondan dedemeden 20-50 dahi olsa kenara cocuga niyet atin kumbara misali..siz yapın eşinizden beklemeyin.

her hafta 300 400 mutfak cok geldi bana..
bizde henüz bebis yok 2 kisiyiz ama ben aylik alışverişimi yaparim, ustelik stoklu..her ay maksimum 600 tl market alisverisim var.
Eşim biriktiremiyor ben sürekli atıyorum kenara 20 tl olsa bile bazen kızıyorum sigaraya harcadigin kadar kenara at diye yine ben yapiyorum.
1 senelik evliyim borc vs odedik kartlarda var ama birikim yapabiliyorum cok şükür.
diyorum ya az ne olacak ondan dedemeden 20-50 dahi olsa kenara cocuga niyet atin kumbara misali..siz yapın eşinizden beklemeyin.
aylık kişibaşı 300 tl. mutfağa yetiyor mu gerçekten? yok ben beceremiyorum bu işi artık eminim:işsiz:

aylık kişibaşı 300 tl. mutfağa yetiyor mu gerçekten? yok ben beceremiyorum bu işi artık eminim:işsiz:
Aynı duyguları paylaşıyoruz.
Haftalık 300 mü, ben mi yanlış okuyorum acaba? Diye düşündüm.
Önümüzdeki hafta üşenmeyip nereye ne harcadığımı yazacağım buraya.
Burdaki bazı hanımlar insanı kendinden şüpheye düşürür.

valla kardeş ben bir yıldır kalem kalem yazıyorum, çok da yemiyoruz , normal insan porsiyonu yani,benim bu totaller niye hiç insani değil onu anlamıyorum?

baslamamissiniz henüz beceremiyorum demeyin..
bekarligimda tek basima maaşı yetiremiyordum şimdi inat ettim..
dediğim gibi stoklu yaparim alışverişimi annemden edindigim huy..
salca bitti bakkala koş yag bitti markete git yok..
her ay zaten yedeğe salça ne bileyim pirinci unu alırım bi ay almadiysam diğer ay muhakkak.
sizde cocukta var bezi zaten tek başına masraf.
kumabara ile baslayin bence..
market bakkal dönüşü bozuk parayi atin surekli içine 10 tl 20 tl cidden kucumsemeyin birikiyor.

Aylık yaptığınız alışveriş harici haftalık çıkıp birşeyler alıyorsunuzdur onlar ne kadar tutuyor bu aylık alışverişinizin içeriği ne mesela neyi yanlış yaptığımı çözmeye çalışıyorum o yüzden soruyorum yanlış anlaşılmasın.

baslamamissiniz henüz beceremiyorum demeyin..
bekarligimda tek basima maaşı yetiremiyordum şimdi inat ettim..
dediğim gibi stoklu yaparim alışverişimi annemden edindigim huy..
salca bitti bakkala koş yag bitti markete git yok..
her ay zaten yedeğe salça ne bileyim pirinci unu alırım bi ay almadiysam diğer ay muhakkak.
sizde cocukta var bezi zaten tek başına masraf.
kumabara ile baslayin bence..
market bakkal dönüşü bozuk parayi atin surekli içine 10 tl 20 tl cidden kucumsemeyin birikiyor.
tatlım 3 yıl tek yaşadım, 18 yıldır da evliyim, stok, kumbara,liste,aylık-haftalik program, ındirim takibi,kupon takibi....aklına bile gelmeyen her yöntemi denedim, cık, bir ay kişibaşı 900 olsa ertesi ay 1200 oluyor, hele son 6 aydır gittikçe yükseliyor

Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
aynı durumdayım. kredi kartı kullanıyor musun? eğer kullanıyorsan ya zaten ay sonu öderim deyip saçma sapan alışverişler yapıyorsundur farketmeden. o da sizi içeriye sokuyor.

tatlım 3 yıl tek yaşadım, 18 yıldır da evliyim, stok, kumbara,liste,aylık-haftalik program, ındirim takibi,kupon takibi....aklına bile gelmeyen her yöntemi denedim, cık, bir ay kişibaşı 900 olsa ertesi ay 1200 oluyor, hele son 6 aydır gittikçe yükseliyor

konu sahibine yazdim saniyordum pardon 😊
ben 1 senelik evliyim şimdilik biriyor doğum sonrası calismayi dusunmuyorum tek maaşa dusecegiz birazda ondan biriktiriyorum ama sonra ne olur Allah kerim..

Beni de beceriksizler kulübüne alır mısınız?
Haftada 1 pazara gidiyorum, köylü pazarımız var herşeyin doğalını ve tazesini bulabildiğimiz için tercih ediyorum.
Kalem kalem yazayım
2 litre zeytinyağı, 1/2 kg bal, 1/2 kg tereyağ, 1/2 kg zeytin, 1/2 kg peynir 150 lira tutuyor.
Birkaç kilo domates, 1 kilo salatalık, 1/2 kg biber, 2 çeşit meyve ki bir tanesi yaz mevsimi diye karpuz oluyor, patates, soğan, haftalık sebze(t.fasulye, kabak, patlıcan vb sebzeler) salata malzemeleri 150 tl civarı da bunlar tutuyor, pirinç, mercimek, şehriye, şeker, çay, deterjan gibi market alışverişlerini saymıyorum.
Aylık yalnızca pazar alışverişim 1200-1500 tl civarları, ki İstanbul gibi metropol bir şehire göre gayet uygun fiyattan alıyoruz, en azından bir karpuzun kilosuna 4-5 lira vermiyoruz, buna rağmen pazarıydı, marketiydi, kasabı, faturalarıydı derken aylık 4-5000 tl rutin harcama oluyor.

Aylik alisveris olayini asla beceremedim,
Tamam un, yag, seker, bakliyat ya da temizlik malzemesi toplu alinir da, yogurt, süt, peynir, ekmek, sebze meyve vs aylik alinmaz ki, biz haftalik buyuk market alisverisi yaptigimiz halde hafta ortasinda mutlaka eksik cikiyor, az once yine gittim yoğurt, yumurta, tereyağı, ekmek aldim mesela.
Bi de bunlari bir ay muhafaza edecek dolap lazım, o da yok bende :)

Geçen haftaki alışverişimi yazayım mesela
Tereyağı 950 gram
Yarım kilo peynir
Sucuk
Kaşar peyniri
Süt 4 kutu
İki kutu dondurma Maraş olanlardan
1.5 kg kıyma
Yoğurt
Yumurta
Helva
Yulaf ezmesi
Bu markette 350 tuttu
Pazardan da
1kg elma
1kg muz
Patlıcan 1 kg
2 kg domates
2 kg salatalık
Yarım kilo dolmalık biber
1 kg sivri biber
1 kg taze fasulye
Marul
Yarım kilo limon 80 lira
Bunların haricinde su alındı iki damacana 30
Küp şeker ve çikolatalı sos çamaşır suyu soğuk içeçek eti cin lor peyniri yufka alındı onlar da 60 TL tuttu

Tereyağı,ayçiçek yağı,zeytinyağı falan bile ciddi kalem olusturuyor aylık. 300ü sadece zaten birşey lazım değil diye girip iki parça alınca veriyorum. 🥺

Aylik alisveris olayini asla beceremedim,
Tamam un, yag, seker, bakliyat ya da temizlik malzemesi toplu alinir da, yogurt, süt, peynir, ekmek, sebze meyve vs aylik alinmaz ki, biz haftalik buyuk market alisverisi yaptigimiz halde hafta ortasinda mutlaka eksik cikiyor, az once yine gittim yoğurt, yumurta, tereyağı, ekmek aldim mesela.
Bi de bunlari bir ay muhafaza edecek dolap lazım, o da yok bende :)
Ya zaten makarna pirinç falan alıp aylık yapınca alışverişim aylık diyorlar. Eee benim yumurta haftalık bitiyor 3 haftayı yumurtasız mı geçireyim 😄 hakeza yoğurt aylık ekşir zaten. Bu mini şeyler bile 250 300. Et kıyma hariç (Bunlar kasaptan) markete girip 300ün altında hiç çıkamıyorum.

Back
X