Hepinizin yazdıklarını zevkle okudum. Gerçekten bana göre de çocuk istemek ya da istememek içgüdüsel bişey.Bence tüm insanlar güdüler olarak aynıdır. Sadece farklı zamanda farklı duyguları yaşadığımız için duygu çakışmaması sözkonusu. Bazen bir duygunun tam karşısındayken o duygunun içinde olduğumuzu fark ettiğimiz zamanlarımız ya da yaşlarımız olmuştur mutlaka. Mesela 13 yaşında erkeklerden nefret ederken, 15 yaşında flörtümüz olmuştur, aşık olmuşuzdur kendimize kızmışızdır. Güdülerle ilgili farklı düşünceler de bana göre bu zamanlama farklılığıdır. Kimimiz içindeyiz kimimiz karşısında ama -iddia ediyorum- her insan insana ait her duyguyu er ya da geç yaşamak ister.
Çocuk ciddi sorumluluk, ciddi yorgunluk, ciddi endişe kaynağıdır. Ama geriye dönüp baktığımda bu kadar yaptığım iyi iş arasından övünerek ve sevinerek 'iyi ki yapmışım' dediğim tek şey oğlum.
Allah onu bana bağışlasın.
Bişey daha insan her zaman aynı şeyleri yaşamak istemiyor. Ben 10 yıl kimseye hesap vermeden yaşadım. Gece yarıları da eve döndüm eşimle başbaşa geçirdiğimiz çok güzel zamanlar da oldu. İşimin en zirvesine de çıktım Ama büyüdükçe farklı tatmin noktaları arıyorsunuz kendinize. Kocaman bi işiniz de olsa yaşlandıkça enerjiniz düştükçe aynı verimi aynı performansı sergileyemeyeceksiniz. Kocanızla yaşlandığınızda, araba kullanacak dışarı çıkacak takatiniz olmadığında sizi hatırlayacak sizi kokoreçiye götürüp gençliğinizi hatırlatacak çocuklarınız olması kötü müdür? (Tabi bu bi hayırlı evlat örneği:)İşte çocuk hiçbir zaman tükenmeyen bir enerji, hayata bağlılık ve haz veriyor. Onun yerini hiçbişi dolduramaz bana göre.
Sadece uykusuzluk mu? Benim ablamın evliliğinin 6.yılıAllah bozmasın melek gibi eşi var ve bir de bebekleri!
Ama annem ve babam hala ablamı düşünür acaba evinde mutlu mu,sıkıntısı var mı diye? Düşün yani.Çocuk büyüyünce sıkıntılar bitmiyor bence daha da büyüyor. Benim derdim uykuyla filan değil bu ağır sorumluluğu almak istemem. Ayrıca iş hayatı konusunda da kaç arkadaşım var biliyor musun bebek yüzünden zorla istifa ettirilen! Dans örneğini de evet ben verdim :1yes2: ya daha geçen yaz gittiğimiz bir düğündeki olayı anlattım...
Artı; bu etrafa bakınan adam duygularını da açıkça söylemişti ben burada yer vermedim. Yok kötü şeyler değil,sadece hayatın ne kadar monotonlaştığını,sinemaya,denize gitmeyi özlediğini kendi anlattı...
Ayrıca evet benim için evlilik sadece yiyip içip,gezmek,çalışmak ve sevişmek! Çünkü eşimle birbirimizi çok seviyoruz heran beraber olmak bizi mutlu ediyor
Yine tekrarlıyorum herkese saygım sonsuz ve asla büyük konuşmak istemem ama Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah..!
sadece olumsuz örnekleri almışsın maalesef.hamileyken terfi ettirilen,iki tane yapıpta iş hayatında zirveye oynayan kadınar çoğunlukta..ayrıca o bahsettiğin adamın karısı demekki dengeyi kurmayı becerememiş.elbetteki sadece çocuk olmaz....denge önemli.
neticede ister yap ister yapma ama yapanlar perişan yapmayanlar mesut diye bir şey yok...bunu iddia etmeyin.hem çocuk yapan,hem çalışan hemde kocasıyla ilk günkü gibi aşk yaşayan milyonlarca kadın var.(biride benim..)ben bunu yapamam,bana tek uğraş yeter deyin o zaman...
allah hayırlısı neyse onu nasip etsin....
:1yes2: :1yes2: :1yes2: :1yes2: :1yes2:
Evet o hikayeyi biliyorum ama biz o hikayedeki gibi mutsuz bir çift değiliz ki... Hatta hiç evli gibi de değiliz sanki iki sevgili ailemizden ayrı eve çıkmışız beraber yaşıyoruz her anımız heyecan dolu! Geziyoruz,eğleniyoruz,maç izliyoruz,çogu akşam mesaide oldugu için gece gelince yemek için bile dışarı çıkıyoruz saat 12 de 1 de....
Biz böyle çok mutluyuz cidden:1yes2: ...
evet lalecim ben de senin gibi düşünenlerdenim..ve özellikle de bu mesajını alıntı yapmak istedim çünkü olur da bi gün evlenirsem -ki zannetmiyorum ama nasip diyelim- böyle olmasını isterim evliliğimin...
bi çocuğum olmasını istemem (ama büyük de konuşmayayım)..hiç belli olmuyo çünkü insan bi anda inanılmaz değişiklikler yaşayabiliyor..
ama burda bi arkadaşın inanılmaz çıkışlarına şahit oldum sana karşı ilginçti doğrusu..sonuçta herkesin kendi hayatı...hepimiz aynı olucak değiliz öyle olsa yaşamanın bi manası olmazdı..
söylemek istediğim bi husus daha var..insan bi evlat sahibi olsa da tüm hayatını ona endekslememeli bence..onunla mutlu olup onunla kederlenmemeli elbet bi nebze öle olcak ama yani kendi özel hayatı da olmalı çocuğu canı kanı diye sırf onun için yaşamamalı..tamam şimdi çocuğu olanlar sen ne anlarsın bundan demesinler..bu benim fikrim..
evet lalecim ben de senin gibi düşünenlerdenim..ve özellikle de bu mesajını alıntı yapmak istedim çünkü olur da bi gün evlenirsem -ki zannetmiyorum ama nasip diyelim- böyle olmasını isterim evliliğimin...
bi çocuğum olmasını istemem (ama büyük de konuşmayayım)..hiç belli olmuyo çünkü insan bi anda inanılmaz değişiklikler yaşayabiliyor..
ama burda bi arkadaşın inanılmaz çıkışlarına şahit oldum sana karşı ilginçti doğrusu..sonuçta herkesin kendi hayatı...hepimiz aynı olucak değiliz öyle olsa yaşamanın bi manası olmazdı..
söylemek istediğim bi husus daha var..insan bi evlat sahibi olsa da tüm hayatını ona endekslememeli bence..onunla mutlu olup onunla kederlenmemeli elbet bi nebze öle olcak ama yani kendi özel hayatı da olmalı çocuğu canı kanı diye sırf onun için yaşamamalı..tamam şimdi çocuğu olanlar sen ne anlarsın bundan demesinler..bu benim fikrim..
Hayırlı evlat örneği:1yes2:
Ya yine bilmiiyorum ama sırf ileride beni gezdirecek ya da en basitinden arayıp soracak,hatırlayacak birisi olsun diye çocuk yapma fikri bana tamamen ters! Neden dersen, kişiler büyüdükçe hayatları da,çevreleri de büyüyor. Ben mesela babama göre ailenin en hayırlı evladıyım ki onları hergün mutlaka görürüm iki elim kanda bile olsa,zaman zaman ben bile arkadaşlarımla daha çok vakit geçiriyorum. Hele eşim kendi ailesine karşı o kadar duyarsız ki bazen 5 gün üstüstte telefonlaşmadıkları bile oluyor ayda bir bile gitmiyoruz kayınvalideme! Aaaa bu arada eşime sorsan " onları seviyorum da vaktim yok ya" diye geçiştiriyor. Oysa her ctesi,pazar kimle nerede buluşalım diye planlar yapar!
Şimdi biz hayırsız evlatlar mıyız, bilmem ama pek de hayırlı değiliz sanırım. Eeee bizim yetiştirdiğimiz çocuk nasıl olur ki?:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?