• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşkim seninle evlendim, annen ile degil!

Uzaklardayorgunargin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2017
138
74
13
32
Merhaba bayanlar yeni uye oldum ve canimi sikan, kimseyle paylasamadigim olaylari sizler ile paylasip, birazda olsun rahatlamak istiyorum. Cunku cok ihtiyacim var buna. ilk olarak kayinvalidenin benim ile ugrasmasini anlatmak istiyorum. Ben yurt disinda yasiyorum. Dugunden sonra 5ay gibi bir sure kayinalidenin evinde kaldik. Bu sure zarfinda tabiri caizse burnumdan getirdi kendisi. Annemlerle telefonda 10dk konusmama bile ellerinde gelinleri var diye laf ediyordu. Esimle severek evlendik esim sagolsun hep benim yanimda oldu, beni korudu, kolladi gezmemize bile laf ediyordu. Birgun gezmekten gelmistik esimle, kayinbaba bana birdaha bu saate kadar gezersen gebertirim seni dedi. Esimde o anda wc deydi duydu ve cok kizdi babasina. Hep kayinvalide bacilarina, beni kotuluyordu telefonda duyuyarak, ve ben birisiyle telefonda konussam yan odaya girip dinliyordu beni. Tam cok bunalmistim ki evimiz cikti yani bir apartman bir odali yer. Olsun dedim yeterki bunlardan kurtulayim. Hic aileme bahsetmedim bu kadinin yaptiklarindan. Ailem uzulmesin, beni dusunmesin diye hep, cok iyiler dedim. Esim cok yanimda oldu onu cok sevmeseydim belki coktan bitmisti hersey. Daha neler neler anlatmakla bitmez. Sorunum şu ki; evimi ayirdim ama bu kadinin laflarindan kurtulamadim, her firsatta kendinin soyleyemedigi sozleri baskalarini ornek vererek bana laf sokuyor. Giydigim kiyafete kadar bir laf buluyor yok dar olmus yok oran belli ,buran belli gibi vb. seyler. Esimin yaninda iyi davraniyor ama esim yokken herseye bir kulp takiyor. Eltim ile aramizin iyi olmasini bile istemiyo. Eltime beni kotuluyor, banada gelip onu ve ailesini kotuluyor. Esim artik bu konulardan bikmis durumda, onlar oyleler degistiremem diyor. Esimde cogu seyin farkinda zaten ama cogu zaman ses etmiyor .Bilmiyorum eskiden haftada 2 kere falan gidiyorduk evlerine,esimle konustum oraya sık gidince cok moralim bozuluyor, haftada bir kez gidelim dedim tamam dedi. Bilmiyorm nasil davranmaliyim ne yapmaliyim . Kusup gittigim zamanlardada esime biz ne dedikki ne varki ortada, herseye kusup, aliniyor diyorlar. Bunlarla nasil basedecegimi bilmiyorum gercektenn.

Cok
Eşiniz gerçekleri görüyor ve sizin yanınızda.
Bu konuda şanslısınız.
Şansınızı fazla zorlamayın, haftada bir veya daha seyrek olsun ama gidin.
Anasıdır babasıdır diye gidin gelin, mesafeli ilişkinizi koruyun.
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin.

Rahat ol takma.kime ne anlatırsa anlatsin.boşver.canın sıkılmaz bunca aksiyonun içinde. Ben de çok uğraştım zamanında kayınvalideyle. Sürekli dedikodumu yapıp duruyordu. Yıllarca çektim onu. Artık huylarından gına geldiği için 6 aydir ne yüzünü gördüm ne telefonla görüştüm. Vallaha bunaldım aksiyon yok bir şey yok. Bünye alışmış gerginliğe ,kavgaya, laf sokmaya...:halay:

Esiniz yaninizda degilken size laf soktuklarinda diyin ki neden bunlari esim yanimdayken soylemiyorsunuz hic. Yine eltinizi kotulerlerken diyin anlatacagim eltime bu soylediklerinizi. Belki de beni ona kotuluyorsunuz diyin .giydiginize karistiklarinda diyin basimda kocam var bir tek o mudahale edebilir bana. Madem kocaniz destekciniz neden rahatsiz oldugunuz hareketlerin onune gecmiyor sadece sikayet ediyorsunuz

Merhaba bayanlar yeni uye oldum ve canimi sikan, kimseyle paylasamadigim olaylari sizler ile paylasip, birazda olsun rahatlamak istiyorum. Cunku cok ihtiyacim var buna. ilk olarak kayinvalidenin benim ile ugrasmasini anlatmak istiyorum. Ben yurt disinda yasiyorum. Dugunden sonra 5ay gibi bir sure kayinalidenin evinde kaldik. Bu sure zarfinda tabiri caizse burnumdan getirdi kendisi. Annemlerle telefonda 10dk konusmama bile ellerinde gelinleri var diye laf ediyordu. Esimle severek evlendik esim sagolsun hep benim yanimda oldu, beni korudu, kolladi gezmemize bile laf ediyordu. Birgun gezmekten gelmistik esimle, kayinbaba bana birdaha bu saate kadar gezersen gebertirim seni dedi. Esimde o anda wc deydi duydu ve cok kizdi babasina. Hep kayinvalide bacilarina, beni kotuluyordu telefonda duyuyarak, ve ben birisiyle telefonda konussam yan odaya girip dinliyordu beni. Tam cok bunalmistim ki evimiz cikti yani bir apartman bir odali yer. Olsun dedim yeterki bunlardan kurtulayim. Hic aileme bahsetmedim bu kadinin yaptiklarindan. Ailem uzulmesin, beni dusunmesin diye hep, cok iyiler dedim. Esim cok yanimda oldu onu cok sevmeseydim belki coktan bitmisti hersey. Daha neler neler anlatmakla bitmez. Sorunum şu ki; evimi ayirdim ama bu kadinin laflarindan kurtulamadim, her firsatta kendinin soyleyemedigi sozleri baskalarini ornek vererek bana laf sokuyor. Giydigim kiyafete kadar bir laf buluyor yok dar olmus yok oran belli ,buran belli gibi vb. seyler. Esimin yaninda iyi davraniyor ama esim yokken herseye bir kulp takiyor. Eltim ile aramizin iyi olmasini bile istemiyo. Eltime beni kotuluyor, banada gelip onu ve ailesini kotuluyor. Esim artik bu konulardan bikmis durumda, onlar oyleler degistiremem diyor. Esimde cogu seyin farkinda zaten ama cogu zaman ses etmiyor .Bilmiyorum eskiden haftada 2 kere falan gidiyorduk evlerine,esimle konustum oraya sık gidince cok moralim bozuluyor, haftada bir kez gidelim dedim tamam dedi. Bilmiyorm nasil davranmaliyim ne yapmaliyim . Kusup gittigim zamanlardada esime biz ne dedikki ne varki ortada, herseye kusup, aliniyor diyorlar. Bunlarla nasil basedecegimi bilmiyorum gercektenn.
Eşiniz anlayışlıymış ve şu an çok sık görüşmüyorsunuz. Gidin bir kaç saat oturun gelin. İş falan yapmayın fazla. Muhabbete girmeyin. Laf sokarsa sessiz bir şekilde gülün geçin. Sizi sinirlendirip bir şey diyemedikçe abartacak ve eşiniz otomatik olarak müdahale edecek. Eşinizin olmadığı ortamda bir arada olmayın. Onlarda otururken eşinizin kuyruğundan ayrılmayın. Ben öyle yapıyorum :D O hangi odadaysa ben orada :D

Bende yurtdışında yaşıyorum,yıllardır gözlemledigim şey kaynananlarin çoğunun Türkiye'den gelen gelinleri kendilerine hizmetçi görmesi
Eşi gelini tutup arkasında diruyorsa onuda kiskanmalari anlamadigim tek şey aynı sorunları zamanında kendileride yaşadığı halde gelinlerine de aynı şeyleri reva görmeleri
Ama ne mutlu ki eşiniz sizi tutup koruyup kolluyor size tavsiyem mümkün olduğunca az görüşüp onları kafaya fazla takmayin
Daha yeni evlisiniz bugünlerin tadını çıkarın,mutluluklar dilerim.

Canim sukretmelisin ki esin yanında. Burda çoğu erkekte annecı olduğundan yuvalar yıkılıyor. Sen takma o şeytanı. Bak esinde biliyormuş. Haftada 1 git misafir gibi otur kalk. Esinle yuvandaki huzuru bozma bunlar için. Kendine de karıştırma. He he de gec. Sağlam bas ayağını. Gercektn sıkıntı görmedim ben burda

Eşiniz anlayışlıymış ve şu an çok sık görüşmüyorsunuz. Gidin bir kaç saat oturun gelin. İş falan yapmayın fazla. Muhabbete girmeyin. Laf sokarsa sessiz bir şekilde gülün geçin. Sizi sinirlendirip bir şey diyemedikçe abartacak ve eşiniz otomatik olarak müdahale edecek. Eşinizin olmadığı ortamda bir arada olmayın. Onlarda otururken eşinizin kuyruğundan ayrılmayın. Ben öyle yapıyorum :KK70: O hangi odadaysa ben orada :KK70:
Evet esimi yanliz gondermiyorum onlara cunku biliyorumki alttan, alttan sogutmaya calisacak benden, buyuzden hep birlikte gidiyoruz. Eskiden sıkılıyordum esim isteyken beni oraya birakmasini soyluyordum . Aslinda bir nevi herseye ragmen gidip gelmemden boyle seyleri soylur. En fazla kuslugum 2 hafta surdu onlara esimin yuzunden gidip geldim yinede. Dostun dusmanin icinde yuz goz olmak istemedigimden hersey. Yoksa bende hic birakmiyorum mecbur kalmadikca yanliz esimi

Canim sukretmelisin ki esin yanında. Burda çoğu erkekte annecı olduğundan yuvalar yıkılıyor. Sen takma o şeytanı. Bak esinde biliyormuş. Haftada 1 git misafir gibi otur kalk. Esinle yuvandaki huzuru bozma bunlar için. Kendine de karıştırma. He he de gec. Sağlam bas ayağını. Gercektn sıkıntı görmedim ben burda
Sikintiyi evde annen bunu dedi, baban bunu dedi, diye evde ben yapiyorum. Onlar bana birsey deyince haketmedigim seyleri duyuyorum diye esimle tartisma cikariyorum malesef .

Bende yurtdışında yaşıyorum,yıllardır gözlemledigim şey kaynananlarin çoğunun Türkiye'den gelen gelinleri kendilerine hizmetçi görmesi
Eşi gelini tutup arkasında diruyorsa onuda kiskanmalari anlamadigim tek şey aynı sorunları zamanında kendileride yaşadığı halde gelinlerine de aynı şeyleri reva görmeleri
Ama ne mutlu ki eşiniz sizi tutup koruyup kolluyor size tavsiyem mümkün olduğunca az görüşüp onları kafaya fazla takmayin
Aynen. Kendileri gökten zembille inmiş de biz türkiye'den, açlık, sefalet içinden çıkıp gelmişiz gibi davranıyorlar. Konu sahibi arkadaşların dediği gibi sadece eşin varken git. Sohbetine katılma. Ben yorum bile yapmam kv çok bozulur. Gül geç ama arkasından kocana anlat. Ona üzüldüğünü sakın belli etme. Belli ki kendi başkalarının mutsuzluğu ile beslenen biri.

Evet canim malesef ki cok dogru soyluyorsun. Esimi kiskaniyor benden. Evine gidince evinde kizi oldugu halde her isine yardimci oluyorum. Yemekten once gidince yemekleri hep ben yapiyorum. Keza evimdede oyle evde ne varsa onlerine dokuyorum. Kalbime hasetlik sokup,kirlendirmek istemiyorum. Ama sevmiyorumda onlari, sadece buyuk olduklari icin saygi gostermek zorunda hissediyorum. Canim annem demisti oglan iyi ama Kayinvaliden cok fenaya benziyor diye. Cok sey biliyormus annem. Bu ara 2sene olcak evleneli ve birde kizim var. Olaylar bende yeni gibi, ilk evlendigim zamanlari unutamiyorum ve simdiki halleri yoruyor beni

Rahat ol takma.kime ne anlatırsa anlatsin.boşver.canın sıkılmaz bunca aksiyonun içinde. Ben de çok uğraştım zamanında kayınvalideyle. Sürekli dedikodumu yapıp duruyordu. Yıllarca çektim onu. Artık huylarından gına geldiği için 6 aydir ne yüzünü gördüm ne telefonla görüştüm. Vallaha bunaldım aksiyon yok bir şey yok. Bünye alışmış gerginliğe ,kavgaya, laf sokmaya...:halay:
Güldürdunuz beni

Su konuları okuyunca çok şaşırıyorum annem hıc öyle biri degıl gerçekten degıl kv çekti annem hala çeker ama gelinlerine laf etttirmez malesef haksız oldukları zaman bile . Bilmıyorum garip bu sekılde annem bısey demez onlara bazen bize bile kızar . Bizde gelinlerin lafı daha geçerli ama buda güzel bısey degıl çünkü bazen sesleri cıkıyor söyleşi kendınden büyüğe bagıranılıyor bir tanesi . Kendısını bizim evin bile sahibi sanıyor . Annem tek başına büyüttü baktı bizi ama gelinlerin görmemiş kendını begenmiş herşeyin sahibi gibi tavırları sinir oluyorum . Annem de kavga cıkmasın etmesin diye pek laf etmez ama herkesin evladı var eden bulur inşallah

Su konuları okuyunca çok şaşırıyorum annem hıc öyle biri degıl gerçekten degıl kv çekti annem hala çeker ama gelinlerine laf etttirmez malesef haksız oldukları zaman bile . Bilmıyorum garip bu sekılde annem bısey demez onlara bazen bize bile kızar . Bizde gelinlerin lafı daha geçerli ama buda güzel bısey degıl çünkü bazen sesleri cıkıyor söyleşi kendınden büyüğe bagıranılıyor bir tanesi . Kendısını bizim evin bile sahibi sanıyor . Annem tek başına büyüttü baktı bizi ama gelinlerin görmemiş kendını begenmiş herşeyin sahibi gibi tavırları sinir oluyorum . Annem de kavga cıkmasın etmesin diye pek laf etmez ama herkesin evladı var eden bulur inşallah
Keske banada oyle beni koruyup, kollayan kayinvalidem ciksaydi, basimda gezdirir anne gibi severdim. Ama benimki hep kendi cocuklarini over ,over bitiremez. Agzimla kusta tutsam yaranamam,onlara gorumcelerde ayri bir dert zaten. Cok bilmis tavirlariyla konusurlar surekli laf sokma cabasinda hepside. Yani diyecegim oki bir kocam destek koca sehirde oyle olmasa onlar beni yerler. Kimisi kaynanadan, kimisi gelinden cekiyor demekki..

Sıkma canini.. esin yaninda olduktan sonra gerisi onemli deil... bence sen dedikleri laflara hic aldirma.. kafana takma.. gul gec ya.. boyle insanlar icin kendini uzmeye degmez ki.. sen uzulecegine birak onlar uzulsun... sen duyma bile.. tika kulaklarini.. onlar sana laf soktukca sen esinle daha mutlu olmak icin cabala.. bende buna benzer durumdayim seni anliyorum canim.. hic takma.. esinle olan huzurunu bu gibi gereksiz seylerle bozma.. herkes kendi atesine kendi odununu goturur sen bos ver canim..

Yavaş yavaş kendinizi çekin. Mesela bu hafta hastayiz deyin diğer hafta gidin sonra öbür hafta gene bi bahane bulun böyle böyle 15 günde bir gitmeye alistirin.
Gidince de yemeğe falan gitmeyin bi çay için dönün.
Malesef siz naparsaniz yapın bu insanlar değişmez. Ama kendinizi de koruyun ezdirmeyin .
Mesela o ettikleri laflar karşısında siz ne diyorsunuz genelde?

Back