Askıda Ekmek ne demek ?

Benim kentimde de var. O fırınların önünden geçerken mutlaka bir iki ekmek bırakırım askıya.

Not: Ve kıyafetler için de askılar var.

Yasadigim sehirde var. Ne zaman yolum dusse birakirim. En sevdigim sey kime gittigini bilmem..

Keske buradaki marketlerde yada firinlardada uygulansa ekmegimizi paylassak bi nevi

Cok örnek bir davraniş bence.keşke her yerde yapilsa bu hareket.ha birde fırsatçılar deyilde gercek ihtiyac sahipleri yararlansa.

Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyor peygamberimiz ,

Bu aslında Müslümanların ve Türklerin de çok güzel bir yardımlaşma geleneğidir

Sadaka taşları var bursada osmanlidan kalma.

Ben şuan İstanbulda yaşıyorum burda da var eh elimizden geldiğince olmayana vermek gerek

Kahve uygulamasını duymuştum ama ekmeği ilk defa duyuyorum. Çok güzel bi uygulama hiç rastlamadım ama maalesef. Ankara etimesgut ta var mı? Bilen varsa yazarsa çok sevinirim.

Evet mahalle bakkallarınıza böyle bir öneri götürebilirsiniz, uygulayan bakkallar var, benim mahalle bakkalım yapıyor mesela, ekmek dolabına da yazıyor askıda ekmek var diye, ihtiyaç sahipleri alıyor.

Kesinlikle yarın başlıyoruz o zaman...

Ne kadar güzel bir uygulama... Benim oturduğum yerde de yapılıyor askıdan ekmek alanların sevincini görünce dünyalar benim oluyor.Hele ki çocuklar.Bir tane ekmeğe hatta bir parça bayat muhtaç olanlar var onları unutmamak lazım...

Askıda ekmek bir osmanlı geleneğidir ,yıllarca hüküm sürdüğü her yerde bunu uygulamış ve uygulatmiştir,daha sonraki yıllarda bu gelenek unutulmamış avrupada başka ürün isimleriyle devam etmiştir.....

Muhteşem bir şey keşke yayılsa her yere ve keşke herkes yarım ekmek de olsa duyarlılık gösterse...

Bende şirinevlerde oturuyorum. Burdaki fırında da var askıda ekmek. Her gittiğimde 2 tane yazdırıyom ben. Umarım ihtiyaç sahipleri yararlanıyodur .

Sivasta yasiyorum burda da bazi firinlarda var askida ekmek..cok cok cok guzel bi dusunce. Allah herkesin yardimcisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…