• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askıda Ekmek ne demek ?

Harika bir paylasim tesekkurler:)
Yurt disindayim burda kurumlar var sadece yardim edilen,ayrica buyuk magazalarda giriste, sanirim 2 ayda bir yapiyorlar bunu poset dagitiyolar herkes istedigini alip posete koyuyor cikista veriyor gorevlilere.. kurumlar yapiyor sadece ihtiyac sahipleri hafta bir gidip kurumdan neye ihtiyaclari varsa aliyorlar,harika birsey yardimlasmak bende elimden geldigince ediyorum cok sukur:)

Eğer ekmek aldığım fırında o ibare görürsem muhakkak fazladan ekmek parası bırakırım. Ben Allah rızası için veririm. O paraları alan da Allah rızası için ulaştırıyordur diye düşünüyorum.
Sonuçta fırıncı günde 15 20 ekmekle zengin olmaz ortada fırıncının da işçinin de emeği var. Arkadaşlar bu uygulamayı sadece ekmek değil başka ürünlerde veya restoranlarda da gördüm. İmkan dahilinde yardımcı olunuz lütfen.

Ben yurt disndayim.
Biz disariya ekmek asarsak " fareler geliyor yasak" diye sikayet ederler buyuk ihtimal polise.

Ama fikir cokcok guzel.
Allah razi olsun baslatandanda devaminu getirenlerdende.

Bende askıda kıyafet duymuştum... ihtiyacın olmayan temiz kıyafetlerini askıya asıyorsun ihtiyacı olan alıyor. .

Çok güzel bir uygulama. ..

cok guzelmıs uygulama ama ankarada hıc görmedım duymadım...
bılgsı olan lutfen yazsın buraya....

Çok gusel heryerde yapılması gereken bişe bence.. bende amasya da duydum ilk başta anlamamistim burada fırına yazıolar askıda ekmek die ihtiyacı olan kim varsa gelip alıo

harika bi uygulama yaygınlaşması için uğraşamak gerek, görmedim hiç yaşadığım yerde. fırına gidince ilk işim bunu anlatmak olsun.

Fırından bir ekmek alacaksın, parayı ödeyeceksin ama ekmeği almayip askiya alin diyeceksin. İhtiyaci olan bir insan gelip askida ekmek varsa ücretsiz alip gidecek o ekmegi.

Benim yaşadığım yerde de var böyle fırınlar çok bozuk param olduğunda yada para üstünün az biraz olduğu zaman veririm bende artık kaç ekmek düşerse ciddi anlamda çalışamayacak olan bi çok insan var bir ekmeğe bile muhtaç olabilen en azından karınlarını doyurabilecek bir uygulama. Gördüğünüz her fırıncı ya anlatılabilir. Hatta sadece fırın değil yollardaki simitçiler bile uygulayabilir bence

Ne güzel uygulama ama bazı yerlerde var böyle uygulamalar bende bir lokantada gördüm şehit aileleri için ücretsizdir ve gaziler için o da çok güzel ekmek askısı da var İstanbul'da bazı bakkallar yapıyor

Yaşadığım şehırde bır fırında bu uygulamaya yapılıyor bız ailece o fırına gıttıgımzde askıya ekmek bırakıyoruz cok güzel düşünülmüş bır uygulama ve faydalı tabı suıstımal edenler var ama ihtıyacı olan bır kişiye bıle ulaşmak cok güzel bır duygu.Yaygınlasmalı ..

izmitte de ramazan ayı süresince askıda ekmek uygulaması yapıyor merkezdeki bazı fırınlar, diğer zamanlarda yok ama benim bildiğim.

Ben Hacettepe mezunuyum kantinde olurdu askıda çay askıda tost...çok güzel bir proje keşke her yerde olsa...

Yaşadığım semtteki firinimizda bu uygulama hala mevcut.Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz...

Benim oturdugum evimin orda asagi yukaru 4 yildir var.Bende oyle ara ara biraktigim oldu.Bence guzel ve yerinde bir uygulama.

Osmanlı da sadaka taşları varmış,

Oraya para konuyor ve ihtiyacı olan karanlıkta gelip ihtiyacı olan kadarı alıp gidiyormuş. Cami avlularında da bulunuyormuş. İzmir de Anafartalar caddesinde tarihi bir gezi sırasında bir tane gördük ve içine para bıraktık. Askıda kahve, ekmek, sebze, kıyafet örneklerini gördüm. Bizim çevremizde kıyafet ve ramazanda pide ve erzak kolisi dışında uygulanıyor mu bilmiyorum ama bildiğimiz ihtiyaç sahiplerine biz alıp kendimiz götürüp veriyoruz, ekmek ve erzak.

*Bunun yanında doğuda zor koşullarda çıplak ayakla okumaya çalışan çocuklar için ayakkabı, bot, mont, atkı, bere, çorap gibi giyim ürünleri alıp yollayabiliyoruz.
https://www.instagram.com/mutlulukgiysincocuklar/

*Bir de lösemili çocuklar için saçlı ya da sevimli karakterli bereler örüp hastanelerin ilgili bölümlerine verebiliyoruz.

* Çorbada Tuzun Olsun topluluğu akşamları çorba yapıp gönüllüler eşliğinde yersiz yurtsuz, sokaktaki insanlara çorba dağıtıyor. Facebook da grupları var, bulup katkı sağlayabilirsiniz. Dernekleşme sürecindeler. Giyilebilecek seviyede temiz kıyafetlerde kabul ediyorlar bazen.

15665444_1810984145840882_2355544234493168922_n.jpg

15589914_1810586905880606_468805442904562878_n.jpg

* Giyilebilecek seviyede temiz kıyafet toplayan başka topluluklarda var ihtiyacı olanlara dağıtan ya da askıya asan.

* Bu arada kış deyip ihmal etmeyelim, sokaklara kedi ve köpekler içinde su ve yiyecek bırakalım, havalar çok soğuk kartondan, strafor köpüklerden kedi- köpek evleri yapalım uygun yerlere bırakalım. Babam geçenlerde bir sokak kedisinin deterjanlı suları içtiğini görmüş çok üzüldük ve temiz su bıraktık.

İzmir'de evsiz olduğu tahmin edilen bir kişi hastane bahçesinde donarak yaşamını yitirdi http://evrn.sl/bLHsS özer akdemir

Back