Askıda Ekmek ne demek ?

Bizim burdaki fırında var ,mesela eve 1 ekmek alacaksın diyorsunki 3 ekmek 2 si askıda adam senden 3 ekmek parası alıyor,2 ekmeği orda tahtaya yazıyor ,ihtiyacı olana veriyor

askıda ekmek,bizim burada var.bir ekmek alırken,2 ekmek parası(ya da daha fazla,)parası verip,askıya da bir tane lütfen diyorsunuz.ihtiyacı olanlarda,o fırından gelip,ekmek alıyorlar.

bizim fırın,kara tahtaya yazıyor,askıda ekmek 15,alınan 12 gibi.

çok çok sevdiğim,ve fırına gittiğim de katıldığım bir uygulama.düşünenlerin,yüreğine sağlık.(özellikle ramazanda,askıda olan ekmeğin sayısının fazla olduğunu görüyorum)demek ki hala duyarlı insanlarımız var.

Çok güzel bir uygulama ,aslında neden bakkallarda da olmasın ki , öncü olur isek bakkallarda dahi uygulatabiliriz...
Evet mahalle bakkallarınıza böyle bir öneri götürebilirsiniz, uygulayan bakkallar var, benim mahalle bakkalım yapıyor mesela, ekmek dolabına da yazıyor askıda ekmek var diye, ihtiyaç sahipleri alıyor.

Istanbul üçel firinda var bu uygulama. Bence cok dusunceli bir davranis. InsAllah gercek ihtiyac sahipleri yararlaniyordur. Osmanlida da sadaka tasi varmis cami avlularinda millet sadakasini oraya koyarmis ihtiyaci olan ihtiyaci kadarini alirmis. Bu zihniyet simdiler de pek yok malesef. Rabbim cumlesinin yardimcisi olsun, kendinden baskasina muhtac ettirmesin insAllah..

keşke tüm insanlığın derdi böyle şeyler olsa insanlara yardım edebilmek. o zaman dünya yaşanacak cennet olurdu ama malesefki mümkün olmuyor işte allah düşünenlerdende uygulayanlardanda razı gelsin..

Izmir de de var bu uygulama denk geldigimiz yerlerde hep birakiriz askiya ekmek. Tesaduf bir gun askiya ekmek birakir birakmaz biri geldi gayet guzel giyimli bir adam ordan aldi ekmegi gitti.. Ihtiyaci var da mi aldi yoksa ordan almayi aliskanlik haline getirmis hali olan birimiydi bilmiyorum ama bu tarz seyler suistimale acik malesef...

bakırköydeki fırınlarda vardı şu an oturduğum semtte var mı bilmiyorum, ekmeğimi genelde evde yapıyorum, alırsam da yakınımda fırın olmadığı için marketten alıyorum mecburen.
fırın kültürünü de kaybettik bu yeni yapılaşan bölgelerde, oysa ne güzeldir mis gibi sıcak taze ekmek, simit almak, alırken paylaşabilmek...

ha unutmadan yazayım,bizim burada,bir pilavcı da,(hani şu tavuk pilav satan yerler var ya)aynı uygulamayı yapmış,askı da pilav var,yazıyor,kapısında.

not:istanbul,fatih.

istanbulda yasıyorum ama hiç denk gelmedim böyle bi uygulamaya ama artık denk gelmek için elimden geleni yapıcam umarım oturdugum semtte böyle bi uygulamayı baslatan duyarlı bi fırıncıya denk gelirim

Ispartada cogu firinda var. Utanmadan sikilmadan ihtiyaci olan ekmegini alip gidiyor ne guzel.

Eski konuymuş. Keşke daha önce görebilseydim konuyu... Bizim fırına söyleyeyim ben de:)

Universitede ogrenciyken bunun "askida cay" versiyonunu yapmisti okul kantini. Daha sonra bizde bolumde "askida kitap" olarak yapmistik. Hem degisik, hem havali, hem de iyilik icin firsat

Güzel bir uygulama,yaşadığım yerde mevcut.
Burada da o uygulamayı sömürecek insan yok denecek kadar az, hedefine ulaştığını biliyorum.

Yaaa be kadar guzel birseyy
Ban agri da yasiyorum denk gelmedim amaa bugunden itibaren yarin simit pohaca aldigim firina bu konuda bilgi verecegim

Bizim buralarda boyle seyler yapan yer yokolacaginida sanmıyorum

Bir filmde izlemiştim askıda kahve olayını çok hoşuma gitmiş araştırmıştım.çok zaman sonra oturduğum yerin yakınındaki fırında askıda ekmek yazısını gördüğümde çok sevindim. Gerçi benimde ilk zamanlar aklımda şüphe oldu fakat fırını tanıdıkca ekmeklerin yerine gittiğini varsayıyorum hep. Bir panoda toplanan para kadar askıda ekmek sayısı yazıyor. İhtiyaç sahiplerine verildikce sayı yenileniyor. Umarım sayının çoğalacağı ama kimsenin almayacağı günler görürüz.

Çok güzel bir yardımlaşma veren el alan eli görmüyor.Eskisehirimde bu uygulama mevcut hatta kıyafet uygulamasi bile var.

Bazı yerlerde uygulanıyor, mesela Balıkesir'deki fırınlarda vardı askıda ekmek uygulaması.
Düşünenlerden de, bu projeyi bizlere duyurandan da Allah razı olsun.
Balikesir merkezde var herhalde.korfezde sayili yerlerde var.
Soguk kis gunlerinde tum ihtiyac sahiplerinin Allah yardimcisi olsun.

Ne kadar guzel bir uygulama bende firina gittigim zaman sorucam ve olan yerlerde insallah gitmesi gereken yerlere gidiyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…