Askıda Ekmek ne demek ?

Bu gelişmişliği umarak konuşmak isterim. Uygulama hakikaten muazzam, fakat bizim ülkemizde henüz "ekmeğe 10 kuruş zam" geldiğinde çılgına dönen milletler mevcut. Bu kafa yapısına sahip olan, bir başkası için askıda ekmek bırakmayı ne kadar yararlı görür ki..

Yine de umarak, tüm fırın ve bu uygulamaya erişebilecek, eğer mümkünse tabii ekmek satan küçük esnaflarında yararlanmasından yana benim gönlüm..

Uygulayan bir fırına denk gelmedim fakat gelirsem seve seve destek vereceğim bir uygulama bu..

Cok guzel bi uygulama burda hic denk gelmedim girdigim firinlarda denk gelsem mutlaka destek veririm bnde cok guzel bi uygulama sadece firinlarla sinirli kalmamali bnce

Ne kadar da güzel bir paylaşım bu
Ama bizim burada yok böyle askıda ekmek
Olsaydı keşke,maddi durumu düşük çok insan var
Rabbim herkese yardım etsinKimseyi yoklukla sınamasın (amin)
Çevremizdeki uygun bir fırına siz önerebilir iz,belkide haberleri yoktur,böylece sizde belki bir çok kişiye yardım etmiş olursunuz bunu duyurarak

Çevremizdeki uygun bir fırına siz önerebilir iz,belkide haberleri yoktur,böylece sizde belki bir çok kişiye yardım etmiş olursunuz bunu duyurarak
Biz bekarken oturdugumuz yerdeki firin da yapiyrlardi. Ayri bir sepet ihtiyaci olanlar icin oradan aliyorlardi.hala da devam ediyorlar.cok guzel birsey..sizler dile getirirseniz yapilir aynen

Çarşıya her indiğimde mutlaka alırım. 3 ekmek eve 2 ekmek askida :) iyi birseyler yapmanin mutluluğunu bazen unutuyoruz..

Bizim burada 5-6 yıldır var neredeyse...yalnız tek fark ekmekler askıda değil :)
Beyaz tahtaya kaç ekmek olduğunu yazıyor fırıncı...ihtiyacı olan askıdan ekmek istediğini söyleyip sıcacık yeni çıkmış ekmek alıyor...
Ne zaman fırından ekmek alsam,para üstünü askıya veririm...ne olacağımız belli değil,belki birgün ben askıdan isterim...

1 sene kadar bandırma da yaşamıştım. İlk askıda ekmek uygulamasını orada görmüştüm. Ama bunu fırıncılar değil belediye yapıyordu sanırım. Çünkü askıların üzerinde bandırma belediyesi yazıyordu. Çok hoşuma gitmişti bu uygulama. Hatta askılar sadece fırınlarda değil kaldırımlarda da vardı. Toplum olarak sosyal proje haline getirilmeli tabi önce esnaf önayak olmalı böyle bir yardımlaşmaya.

Bizim burada da firin hayir yapilan ekmek sayisini firinin kapisindaki panoya yaziyor ama hep 100-200 ekmeklik kontenjan artiyor. Arz talebi fazlasiyla geciyor.

İlk defa duyuyorum ve kendime kızıyorum.neden dusunemiyoruz.bazi firin ve marketlerde bağış kutusu var ama insan oraya para atmaya bile imtina ediyor bazen acaba gerçekten yerine ulaşıyor mı diye..Ama bunu dönütünü almak da mümkün tabeladaki sayınin arttığıni ve azaldığını görmek...Bunu afiş yapıp semtteki tum fırınlara duyurmak lazım.

Keşke burada da olsa ama artık bencil insan çok fazla komşusuna bile merhaba demiyor insanoğlu

Müthiş bir uygulama. Benim yaşadığım yerde bir cafese askıda yemek var. 1 yemek parası ne isterseniz bırakıyorsunuz ve o yemek askıdan oluyor. Öğrenciler harçlıkları olamdığında askıdan yiyorlar. Çok güZel bir proje

Çok güzel bir yardim uygulamasi..keşke bizin sehrimizde de islese...kendi adima bunu yapacagim ama söz...

Cok guzel bi uygulama okurken bile duygulandm keske heryerde yapilsa boyle

Varsa negüzel olur.Var mıki.Bizim insanımız da sahtekarlığa düşkündür verimli olur mu?

Ne kadar iyi düşünülmüş bir uygulama Her yerde olsa keske.

bizim fırında da var. ara sıra bızde askıya ekmek koyduruyoruz.
yabancı ulkelerde askıda kahve bıle var cafelerde :) ne harıka bişi dimi sokakta yasayan bazı ınsanlar için.
çevrenızde yoksa teklıf edın. gercı gercekten ihtiyacı olan almaya utanıyor bu bı gercek

İstanbul çekmekoy taşdelen mahallesinde bi fırında vardı ilk kez orada şahit olmuştum ve çok güzel bir uygulama kesinlikle

Ben hiç görmedim böyle bir uygulama fırınlarda falan ama bazen yol üzerindeki ağaç dallarına ya da korkuluklara asılmış ekmekler görüyorum poşet içinde.
Çok güzel bir uygulamaymış ama, inşaallah bizim buralarda da başlar. Zaten ekmeği de gerçekten ihtiyacı olan birileri alır, yapılan yardım da amacına ulaşmış olur.

Eskisehirde var mükemmel bir fikir olmuş gerçekten.siz kime yardım ettiginizi o da bunun kimden geldigini bilmiyor cok güzel inşallah daha çok yaygınlaşır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…