- 20 Mart 2008
- 141.896
- 213.781
- 1.423
- 60
Tmm tesekkurler :)
Lojmanları asla kötü bir yer olarakta algılamayın sakın..
Biz meslekte tam 14 yıl kaldık,lojmanda,iyi insanda var kötüsü var bunuda unutmayın sakın..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tmm tesekkurler :)
Tmm:))Lojmanları asla kötü bir yer olarakta algılamayın sakın..
Biz meslekte tam 14 yıl kaldık,lojmanda,iyi insanda var kötüsü var bunuda unutmayın sakın..
Bence çalışın yoksa askeri ortamda kafayı yersiniz. Eşinizin görevleri, işleri, stresi asla bitmeyecek. Gözünüzü korkutmak istemiyorum ama enerjinizi alacağınız insanlar komşularınız olmayacak, çoğu zaman eşiniz de olmayacak.Hmmm Allah kolaylık versin bakalim ben neler yaşayacağım
Aslna bakarsaniz kös kös evde oturmak zaten bana gore degil ama bir yil falan calismak istemiyorum:)Bence çalışın yoksa askeri ortamda kafayı yersiniz. Eşinizin görevleri, işleri, stresi asla bitmeyecek. Gözünüzü korkutmak istemiyorum ama enerjinizi alacağınız insanlar komşularınız olmayacak, çoğu zaman eşiniz de olmayacak.
Aslnda beni düşündüren baska bi mevzuda bu zaten bende pek resmi yerleri sevmem erkek arkadasimda sevmez mecbur olmadikca gtmeyi dusunmuyorum açıkçası :)Biz de lojmanda kalmıyoruz. Ama çay davetleri, yemek davetleri falan oluyor. Ben geriliyordum ilk bunları duyunca ki aşırı rahat bi insanım. İş görüşmesine bile spor ayakkabıyla giderim. Onun dışında zaten hali hazırda patavatsız bir yapım da var, eşim de beni o ortama sokmaktan çok korkuyordu. Bu tür davetler olduğunda reddetmesi zor oluyor. Hatta olmuyor. Ben de eşime ben asker değilim beni ilgilendirmez nasıl reddedersen et dedim. O da gidip komutanına anlatmış. Benim eşim bi garip asla getiremem getirsem de sorun çıkartır, getirmezsem siz baskı yaparsınız ben çok zor durumdayım demiş garibim :) ama o oldu birdahaki beni çağırmadılar, eşime de bir baskı yapmadılar
Aslna bakarsaniz kös kös evde oturmak zaten bana gore degil ama bir yil falan calismak istemiyorum:)
Aslında siz yapılması gerekeni yapıyorsunuz çünki dediginiz gibi herkes dedikoducu diyor kadinlara bende insallah koruyabilirim mesefeyi çünkü konusmayi cok severim kalbimdekini pat diye dilime döken birisiyim iyi niyetli olsamda hep başım derde grmistr:/1 seneyse sorun olmaz. Ben rutbe konusunda sorun yaşamadım hiç. Sadece lojmanda ilişkiler söyle oluyor: bir yere tayin oluyorsun sonra kendine bir grup kurup samimi oluyorsun. Vıcık vıcık bütün özelini paylaşıyorsun. Hatta günler düzenleyip görüşmek için birrbirini zorluyorsun. Son sene o şehirden ayrılacağın son 3 ay içinde bütün içini kusup ortalığı karıştırıp herkesi birbirine düşürüp gidiyorsun. Istisnasiz her senenin mayıs ayında kavgalar başlar temmuz ayında da tasinmalar olur.
Ben hep mesafeliyim. Komşumda içtiğim kahve yarim saati geçmez. Üçüncü kişiden konu açılınca direk ortamı terk ederim. Arkamdan çok konuşulur ama kendi içimde mutluyum.
Çok şükür daha hiçbir kavganın parçası olmadım.
Ay sizene ya ailelerimiz biliyor hersey ortada ayrica mezun olunca evlenicez rabbim ayrimassa kimseden engel yok size mi düştü derdi? Ha ayrica soruma cevap vermiyorsaniz neden yazarsiniz ki hayret bisey yaErkek arkadasinizmis daha .. belki ayrilirsiniz simdiden bunun derdine mi dustunuz?
Tamm erken diyebilrsiniz lakin siz hayatinizla ilgili hiç mi ileriye dönük hayal kurmuyosunuz veyahut da ileriye donuk plan yapmiyosunuz ne ilginc insanlarsınız arkadaşım konu hosuna gtmiyor sa sacma geliyorsa ilgilanme yazma :)Doğmamış çocuğa don biçmek diye buna derim ben
Sanami soracaktım nereye ne yazip yazmayacağımi buraya konuyu açtıysan her isteyen yorum yapar kabullenmeyektin niye konu açtın ? Doğruları duymak hosuna gitmedi herhaldeTamm erken diyebilrsiniz lakin siz hayatinizla ilgili hiç mi ileriye dönük hayal kurmuyosunuz veyahut da ileriye donuk plan yapmiyosunuz ne ilginc insanlarsınız arkadaşım konu hosuna gtmiyor sa sacma geliyorsa ilgilanme yazma :)
subaylar ve astsubaylar genel olarak ayrı lojmanlarda oluyorlar,kast sisteminin en bariz dönemleri 90 lı yıllardı 2000 lerin ortalarında bu durum minimuma indi.rütbelerin eşlere ait olduğunu herkes idrak etti ,nadirdir seni kocama söylerim kocanı haklarlar..çok güzel dostluklarda kuruluyor.babam rutbeli idi,eşim de emniyet görevlisi ,emniyetin lojman ortamını bilmiyorum çıkmadı bize o sağolasıca lojmanMerhaba arkadaşlar ben araniza yeni katıldım. Subay eslerine sormak istiyorum 1 yila kadar nasip olursa evlenecegim ve erkek arkadasim subay olcak insallah lijmanda kalma konusunda tereddütlerim var. Yani Alt üst iliskisi bayanlar arasindada varmi illa birbirlerine gitmek zorunlumu yani günler vs olarak.Ev hanımını dışlarlar mi vs... kendim öğretmenim ama evlenince calismayi düşünmüyorum.
Neyi kabuklenmem gerekiyor pardon ne dedinizki sadece insanlari sacma yerlerden elestrmeye calismaniz acizce ben konuyu aklimdaki sorulari gdermek icin açtım boyle şeylere gerek yok yaniSanami soracaktım nereye ne yazip yazmayacağımi buraya konuyu açtıysan her isteyen yorum yapar kabullenmeyektin niye konu açtın ? Doğruları duymak hosuna gitmedi herhalde
Herkesin kendi dusuncesi tabiki saygi duyuyorum ama ben hic calismiycam demedim bi süre evliligime odaklanmak istiyorum sadece zaten özel sektördeyim :)O kadar yıl oku . Öğretmen ol sonra çalışma.
Bu konuya verebilcek tek yorumum bu.
Anladim cok tesekkur ederim. Işte içeriğini bilmedigim için sordum ama bazi kişiler gereksiz yerlere cekiyorlar. :)subaylar ve astsubaylar genel olarak ayrı lojmanlarda oluyorlar,kast sisteminin en bariz dönemleri 90 lı yıllardı 2000 lerin ortalarında bu durum minimuma indi.rütbelerin eşlere ait olduğunu herkes idrak etti ,nadirdir seni kocama söylerim kocanı haklarlar..çok güzel dostluklarda kuruluyor.babam rutbeli idi,eşim de emniyet görevlisi ,emniyetin lojman ortamını bilmiyorum çıkmadı bize o sağolasıca lojman![]()