Askeri lojmanda kalanlar yardım lutfen

Emeklican

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
40
18
38
30
Merhaba arkadaşlar ben araniza yeni katıldım. Subay eslerine sormak istiyorum 1 yila kadar nasip olursa evlenecegim ve erkek arkadasim subay olcak insallah lijmanda kalma konusunda tereddütlerim var. Yani Alt üst iliskisi bayanlar arasindada varmi illa birbirlerine gitmek zorunlumu yani günler vs olarak.Ev hanımını dışlarlar mi vs... kendim öğretmenim ama evlenince calismayi düşünmüyorum.

Evlenince neden çalışmayı düşünmediğini ilk dikkatimi çeken şey oldu.ve şimdiden neden bu lüzumsuz konuları düşünüyorsunuz.neyse sorunuza geleyim ben deglm ama dayım subay eşide ev hanımı hep bir yarış vardı aralarında as üst eşleriyle.esinin rütbesine göre davrandıklarını duyardım birbirlerine karsi

Dışlama diye birşey olamaz Can'ım.Benim gördüğüm eşi ev hanımı olanlar lojmanda kalıyor mesela çünkü dağın başında lojman.Ve sürekli sıkı fıkı haldeler komşular birbirleriyle.Arkadaşlarımdan duydugum eşlerinin kıdemine göre bile askeri araçlarda düşük kıdemli eşlere yer vermiyorlarmış.Yani bazı bayan arkadaşlar eşlerinin kıdemini kullanıyormuş.Hava karacılarda nasıldır durum bilmem

Evlenince neden çalışmayı düşünmediğini ilk dikkatimi çeken şey oldu.ve şimdiden neden bu lüzumsuz konuları düşünüyorsunuz.neyse sorunuza geleyim ben deglm ama dayım subay eşide ev hanımı hep bir yarış vardı aralarında as üst eşleriyle.esinin rütbesine göre davrandıklarını duyardım birbirlerine karsi
Özel sektorde oldugum için malesef atanamamis bir öğretmen olarak tayin olaylarida olacak illa da calismam diye bisey yok tabiki sadece biraz evliligime odaklanmak istiyorum. Lüzumsuz demissiniz bence degil ama bunlari düşünmek icin erken haklı olabilirsiniz sadece aklima takılmış bir konu cevabiniz icin teşekkür ederim

Dışlama diye birşey olamaz Can'ım.Benim gördüğüm eşi ev hanımı olanlar lojmanda kalıyor mesela çünkü dağın başında lojman.Ve sürekli sıkı fıkı haldeler komşular birbirleriyle.Arkadaşlarımdan duydugum eşlerinin kıdemine göre bile askeri araçlarda düşük kıdemli eşlere yer vermiyorlarmış.Yani bazı bayan arkadaşlar eşlerinin kıdemini kullanıyormuş.Hava karacılarda nasıldır durum bilmem
Analdim zaten ast üst iliskisinden yana degilim eslerimizin isi olmali bu bizlere yansımamalı diye düşünüyorum. Cok sey okdum bnde bu konuda. Cevabınız icin cok tesekkurler :))

Analdim zaten ast üst iliskisinden yana degilim eslerimizin isi olmali bu bizlere yansımamalı diye düşünüyorum. Cok sey okdum bnde bu konuda. Cevabınız icin cok tesekkurler :))
Malesef durum böyle.O yüzden ben ve benim gibi birçok arkadaş tercih etmedi.Bayanlar arasında dedikodu olunca eşlerin işlerine de yansıyordu ayrıca.Alternatifi kira fiyatları sanırım sadece.Bir de su bedavaymış

Bu sizin yana olup olmayacaginiz bir sey degil maalesef :)
Asker cocuguyum askeri lojmanlarda buyudum .
Hiyerarsi askerlikte esas olandir .
Bu da elbet eslere de yansiyor .
Yani istesen de bir albayin karisina merhaba tatlim ben geldim diye gidemezsin :)
O da sana gelmez .
Eski askeriye kalmadi tabi
Icine ettiler ama hala devam eden belirli kurallar vardir .
Mesafeli olmakta yarar var .

Malesef durum böyle.O yüzden ben ve benim gibi birçok arkadaş tercih etmedi.Bayanlar arasında dedikodu olunca eşlerin işlerine de yansıyordu ayrıca.Alternatifi kira fiyatları sanırım sadece.Bir de su bedavaymış
Aslına bakarsanız bende istemiyorum lojmani ama erkek arkadaşım doğu olursa guvenlik acısından istiyor bugünde bu konu üzerine tartışıldı biraz :)

Bu sizin yana olup olmayacaginiz bir sey degil maalesef :)
Asker cocuguyum askeri lojmanlarda buyudum .
Hiyerarsi askerlikte esas olandir .
Bu da elbet eslere de yansiyor .
Yani istesen de bir albayin karisina merhaba tatlim ben geldim diye gidemezsin :)
O da sana gelmez .
Eski askeriye kalmadi tabi
Icine ettiler ama hala devam eden belirli kurallar vardir .
Mesafeli olmakta yarar var .
Haklısınız tabiki benim ailemde asker hic yok ve daha cok şey öğrenmem gerekiyor t.
Yani diyorsunuz ki herkes kendi dengiyle takılacak :))

Ben yillarca lojmanda kaldim. Ast ust iliskisi olabilir ama disariya gore guvenilir yerler. Bizim komsularimiz cok sukur hep iyiydi. General esi vardi annemlere ablalik yapiyordu resmen. Her seylerine yardim ediyordu. Hem de mesela disarda gece 12 de cikip oturamazken lojmanda 12 de lojmanin pastanesi vardi orada oturabiliyorduk. Kimse komseye laf etmez saygi duyardi. Komsuluk iliskileri de gayet iyiydi. Cok samimi arkadaslarimiz oldu.

Ben yillarca lojmanda kaldim. Ast ust iliskisi olabilir ama disariya gore guvenilir yerler. Bizim komsularimiz cok sukur hep iyiydi. General esi vardi annemlere ablalik yapiyordu resmen. Her seylerine yardim ediyordu. Hem de mesela disarda gece 12 de cikip oturamazken lojmanda 12 de lojmanin pastanesi vardi orada oturabiliyorduk. Kimse komseye laf etmez saygi duyardi. Komsuluk iliskileri de gayet iyiydi. Cok samimi arkadaslarimiz oldu.
Hmm anladimm ozman kiside kisiye degisiyor lojmanlardaki yasam yaşayıp gormek lazim tesekkur ederim:)

8 senedir subay eşi olarak lojmanlarda yaşıyorum. 8 yılda doğru dürüst bir komşuluk ilişkisi tutturamadım. Nefret ediyorum lojmanlardan, dedikoducu kadınlardan, mahalle ağzıyla birbirlerinin evini özelini didikleyenlerden. Her şehirde sivil arkadaşlar ediniyorum.

Yok değil çok kalender insanlar oluyor elbet ama onlara denk gelmek de çok zor. Eşim ısrarcı olmasa kimse beni lojmanda oturtamaz o kadar açık ve net

8 senedir subay eşi olarak lojmanlarda yaşıyorum. 8 yılda doğru dürüst bir komşuluk ilişkisi tutturamadım. Nefret ediyorum lojmanlardan, dedikoducu kadınlardan, mahalle ağzıyla birbirlerinin evini özelini didikleyenlerden. Her şehirde sivil arkadaşlar ediniyorum.

Yok değil çok kalender insanlar oluyor elbet ama onlara denk gelmek de çok zor. Eşim ısrarcı olmasa kimse beni lojmanda oturtamaz o kadar açık ve net
Hmmm Allah kolaylık versin bakalim ben neler yaşayacağım

Şuanda lojmanlarda kalıyorum komsularimla parkta yada merdivenden de karşılaşıyorum selam veriyorum parkta muhabbet ediyoruz çocukları oynatirken kimsenin rütbesini sormuyorum kimsede bana sormuyor

Back
X