- 15 Kasım 2015
- 2.317
- 4.183
- 133
Hele bir dönem askerimizi ordan çekmeleri,O 3-5 pisliğin arkasında koca koca devletler var, ellerinde roket var, uçaksavar var. Bunları maxi etek giyerek kullanıyorlar. Biliyorlar çünkü askerin sivillere zarar vermediğini.
Bir de asker her zaman hukuka uygun davranır. Şu zamana kadar karşı taraf ilk ateşi açmadan bizimkiler ateş edemiyordu. Ya nöbet bekleyen askerin önünden ağır silahlarını taşıyıp götürüyorlardı da daha bi de el sallıyorlardı. Oradaki asker hele bir karşılık versin hukuka uymadın diye hemen silivriyi boylardı. Pkklılar gizli tanık oldu da subaylarımız senelerce hapis yattı. O kadar zor bir iş yapıyor ki bu ordu. Gerçekten şunları yazarken gözlerim doldu.
Bir taraftan da psikolojik saldırılar. Yok soykırım yapıyorlarmış, sivil öldürüyorlarmış bilmem ne. Bir taraftan da aman hiçbir iş yapabildikleri yok ( sen o amaçla söylemiyorsun biliyorum) pkk süper savaşçı hiçbiri ölmüyor bizimkiler anca sivil ölsürüyor diyen de var.
Ya daha neler yazmak isterim de ancak bu kadar dökebildim içimi. O da denizde bir damla sadece.
11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren gerçekten Usame Bin Ladin miydi?Kolluk güçlerine sade vatandaş mı saldırıyor?
Askeri pohpohlamayla olmuyor dimi İpek bazı şeyler.Şehitlere kelle diyenler savaşmıyor ama bizim coğrafyamızda,bizim topraklarımızda bin tane örgüt kol geziyor. Adamlar kalkıp Amerika’dan nokta atışı yapıp bir ülkeyi bitiriyorlar biz kendi topraklarımızdaki üç beş çapulcunun hakkından gelemiyoruz. Şunlarla baş edip kendi insanımızın ölmesine müsaade ediyorsak inşallah 3. Dünya Savaşı çıkmaz. O zaman demek ki hiç baş edemeyiz diğer güçlerle.
Devletin başındakilerin görevi çarpışacak adam göndermek değil, bu pislikleri temizlemek. Hani seçim oldu, “analar ağlamayacak” denildi. Daha beter oldu, kan gölü.. Suriye’den farkı ne Dbakır’ın?
Ağlayanlar bir de şuna açıklama yapsın. Gurur duymak yetmiyor ki. Biz gurur duyuyoruz, onlar ölüyor..
Askeri pohpohlamayla olmuyor dimi İpek bazı şeyler.
Sen aslansın sen kaplansınla bitmiyor .
GErçekler var ve gözlerine perde inmişçesine görmüyorlar.
sen pkk ile mücadele konusunda eğitim almış ,bu konuda eğitim almış askerleri .paşaları ,HDP lilere gizli tanıklık yaptırarak Silivri'ye tıkacaksın,adamlar gururlarına yediremeyip ya intihar edecek,ya kahrından ölecek içerde,sonra da pişkin pişkin çıkıp bir yanlışlık olmuş kandırıldık diyeceksin .Şurada can çekişen polis Allah korusun ağlayan arkadaşların yakını olsa ne olurdu ki?
Aynen “haklarını helal ederler miydi?” Onların ölmesinin yanında bizim gurur duymamız çok sığ kalıyor bence.
Devlete neden soramıyorlar: hani seçimler bitti neden terör bitmedi.
“400 alsaydık böyle olmazdı” diyenler neredesiniz.
Ankara’nın da bu hale gelmesini mi bekliyorsunuz? Hangi ülke bu kadar ucuza verir ki insanının hayatını? Sizin çocuklar nerede, vatan evlatları nerede?
Şehitlere kelle diyenler savaşmıyor ama bizim coğrafyamızda,bizim topraklarımızda bin tane örgüt kol geziyor. Adamlar kalkıp Amerika’dan nokta atışı yapıp bir ülkeyi bitiriyorlar biz kendi topraklarımızdaki üç beş çapulcunun hakkından gelemiyoruz. Şunlarla baş edip kendi insanımızın ölmesine müsaade ediyorsak inşallah 3. Dünya Savaşı çıkmaz. O zaman demek ki hiç baş edemeyiz diğer güçlerle.
Devletin başındakilerin görevi çarpışacak adam göndermek değil, bu pislikleri temizlemek. Hani seçim oldu, “analar ağlamayacak” denildi. Daha beter oldu, kan gölü.. Suriye’den farkı ne Dbakır’ın?
Ağlayanlar bir de şuna açıklama yapsın. Gurur duymak yetmiyor ki. Biz gurur duyuyoruz, onlar ölüyor..
Askeri pohpohlamayla olmuyor dimi İpek bazı şeyler.
Sen aslansın sen kaplansınla bitmiyor .
GErçekler var ve gözlerine perde inmişçesine görmüyorlar.
Şu doğuda yaşananları çıkıp " asker sivilleri öldürüyor " diye yaftalayanlara artık tahammülüm kalmadı.
Oradaki asker polis birilerinin kardeşi,eşi,çocuğu, abisi, kuzeni.... Şehit olanlarda bu kişiler. Sizin yumuşak koltuğunuzda totonuzun üzerinde yaftaladığınız bu yiğitler bu insanların canı.. Yeter artık..
Bu vatan için onlar canını veriyor canını..
Siyasetinizi bu işe karıştırmayın. Bu iş birçok asker ve şehit yakınının, gerçek vatanseverlerin yumuşak karnı.
Şehitlere kelle diyenler savaşmıyor ama bizim coğrafyamızda,bizim topraklarımızda bin tane örgüt kol geziyor. Adamlar kalkıp Amerika’dan nokta atışı yapıp bir ülkeyi bitiriyorlar biz kendi topraklarımızdaki üç beş çapulcunun hakkından gelemiyoruz. Şunlarla baş edip kendi insanımızın ölmesine müsaade ediyorsak inşallah 3. Dünya Savaşı çıkmaz. O zaman demek ki hiç baş edemeyiz diğer güçlerle.
Gurur duyuyorum çünkü , onlarda gurur duyuyor ipek .
Gurur duyuyorum çünkü , olaya iç dış hesaplar , siyaset penceresinden bakmıyorum şuan , öyle baksam hükümetin lanet okuduğum terör politikalarını sıralardım , ama bu video bende askerimle gurur duyma hissi oluşturuyor .
Sayısız video izliyorum gün içinde . Özel harekatçı karı kocadan tut , en önde gitme yarışına giren askerlere durun diyip her seferinde operasyonun önünde olmak isteyen komutana kadar .
Ölüm acı elbet . Ateş düştüğü yeri yakar ölümde . Bunlar bir yana , orada ölmemek için kuytuya saklanan değil ölmek için arkadaşına siper olan yiğitler var .
Hamaset edebiyatı değil bu , benim için o yaralı polisin üzerine siper olan asker , her şeyin özeti.
Aslana aslan , kaplana kaplan ..ite it demenin tam da zamanı bence .
Genel anlamda evet gurur duyuyor insan. Çünkü içimizdeki insanlığı derinlerde de olsa kaybetmeyen bir milletiz ve Türkler’ e özgü bir şey. Yoksa o Çanakkale destanının yazılmasının ihtimali yok başka bir millette.
Ancak bu ülkede bir çok insan ekonomik, siyasi nedenlerden dolayı kendi işini yapamıyor biliyorsun. Ben mühendisim ama keşke olmasaydım bu ülkede mühendislik de yapılmıyor. Keşke daha az okuyup kısa yoldan çizseydim yolumu. Polislerin büyük kısmı artık sonradan dahil oluyor bu mesleğe, askerler de.
Bir çoğu işsizlik illeti yüzünden biliyorsun.. Bir kısmı da taşra çocuğu olduğu için meslek sevimli görünüyor.
Arkadaşını kollaması son derece güzel ama bu kadar ucuz ölmeleri de son derece üzücü.
Peki neden başta olan insanların yakınlarını göremiyoruz buralarda? Bu kadar mı tesadüf olur ki? Hiçbir millet vekilinin tanıdığı askerlik çağında değil mi gerçekten? Bunların da açıklamasını yapar mısın lütfen?
Ya kafanız yerindeyken yazın yada yazdıklarınızı çevir kazı yanmasın yapmayın. Bakın ne yazmışsınızbu topikte askerler Kürtleri öldürüyor yazan olmamış ki .Ne celalleniyorsun durduk yere
Terörist öldürüldüğü filan yok.
Boşa hayale dalmayın .
Kolluk güçleri ile sade vatandaşlar rahmetli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?