Asker yaralı polise siper oldu..

Hele bir dönem askerimizi ordan çekmeleri,
oraları dingonun ahırı tabiri ile başı boş bırakmalarını bir türlü affedemiyorum.
Şerefli askerlerimiz tarihte hiç bu kadar yok sayılmamıştı .

DeryaLi, post: 44302644, member: 722391"]Arkadaşlar yorum yaparken biraz daha duyarlı olalım bu konular çok hassas istemeden birbirimizi kırmayalım.

Meseleye gelince doğuda yaşananları anlatmak öyle batıda oturduğun yerden bilgisayara rahat rahat yazı yazmaya benzemez.

Siz hiç evinizde diken üstünde oturdunuz mu. Dışarıdaki eylemlerden silah seslerinden çocuğum etkilenmesin diye televizyonun sesini son ses açtınız mı
Yada çocuğunuz okuldan eve gelene kadar kafanızda binbir türlü seneryolar yazdınız mi

Eşiniz işe giderken hergün helallestiniz mi
Telefonun her çalışın da Eyvah kocama bişiy mi oldu dediniz mi

Lütfen biraz daha duyarlı
Asker polis eşi olmak zor.

Hani arkadaş diyor ya 3-5 kişi öldürme diler. Buz dağının görünmeyen yüzünü unutmayın onları destekleyen o kadar çok insan varken bunlar bitmez..[/QUOTE]

Allah sabır versin.
Sizin hassasiyetiniz bir başkadır tabi .,
İnşallah kazasız belasız atlatırsınız bu kötü günleri.

Kolluk güçlerine sade vatandaş mı saldırıyor?
11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren gerçekten Usame Bin Ladin miydi?
LAdin in hitap ettiği kesim hala osurursam namazım bozulurmuyu tartışırken ikiz kuleleri havadan vuracak teknolojinin ve zekanın onlarda olması mümkün müydü?
Gizli servisler bir gün önceden yahudileri uyardı yarın işe gitmeyin diye.
Bir tane bile yahudinin burnunun bile kanamaması tesadüf mü?
Ortadoğuyu işgal edebilmek için kamuoyu yaratmayı planlayan bir saldırı idi.Amacına da ulaştı.
Yıllardır yanlış sürdürdüğümüz Suriye dış politikamız ile bizim de iç savaşa sürüklendiğimiz görmüyorlar.
Suriye'nin içişlerine karışmamızın hiç bir açıklaması olamaz.
Bizde de şu an iç savaş var doğu bölgesinde.
Komşularımızın buna müdahale hakkı var mı?
Bana zarar vereni ben neden temizlemeyeyim?
Mit tırlari işi de iyice midemi bulandırdı.
Bir oya gibi işliyorlar ve içim acıyor.

Şu doğuda yaşananları çıkıp " asker sivilleri öldürüyor " diye yaftalayanlara artık tahammülüm kalmadı.
Oradaki asker polis birilerinin kardeşi,eşi,çocuğu, abisi, kuzeni.... Şehit olanlarda bu kişiler. Sizin yumuşak koltuğunuzda totonuzun üzerinde yaftaladığınız bu yiğitler bu insanların canı.. Yeter artık..
Bu vatan için onlar canını veriyor canını..
Siyasetinizi bu işe karıştırmayın. Bu iş birçok asker ve şehit yakınının, gerçek vatanseverlerin yumuşak karnı.

Son düzenleme:
Şehitlere kelle diyenler savaşmıyor ama bizim coğrafyamızda,bizim topraklarımızda bin tane örgüt kol geziyor. Adamlar kalkıp Amerika’dan nokta atışı yapıp bir ülkeyi bitiriyorlar biz kendi topraklarımızdaki üç beş çapulcunun hakkından gelemiyoruz. Şunlarla baş edip kendi insanımızın ölmesine müsaade ediyorsak inşallah 3. Dünya Savaşı çıkmaz. O zaman demek ki hiç baş edemeyiz diğer güçlerle.

Devletin başındakilerin görevi çarpışacak adam göndermek değil, bu pislikleri temizlemek. Hani seçim oldu, “analar ağlamayacak” denildi. Daha beter oldu, kan gölü.. Suriye’den farkı ne Dbakır’ın?

Ağlayanlar bir de şuna açıklama yapsın. Gurur duymak yetmiyor ki. Biz gurur duyuyoruz, onlar ölüyor..

Askeri pohpohlamayla olmuyor dimi İpek bazı şeyler.
Sen aslansın sen kaplansınla bitmiyor .
GErçekler var ve gözlerine perde inmişçesine görmüyorlar.

Şurada can çekişen polis Allah korusun ağlayan arkadaşların yakını olsa ne olurdu ki?

Aynen “haklarını helal ederler miydi?” Onların ölmesinin yanında bizim gurur duymamız çok sığ kalıyor bence.

Devlete neden soramıyorlar: hani seçimler bitti neden terör bitmedi.

“400 alsaydık böyle olmazdı” diyenler neredesiniz.

Ankara’nın da bu hale gelmesini mi bekliyorsunuz? Hangi ülke bu kadar ucuza verir ki insanının hayatını? Sizin çocuklar nerede, vatan evlatları nerede?

Bizim yakınımız olsa ne yaparmışmışız. Kimin yakının başına ne geldiğini siz nerden biliyorsunuzda böyle ahkam kesiyorsunuz.
Başka güçlerle hiç başedemezmişiz. Orada zaten 15-20 milletin ajanları bilmem neleri ile savaşılıyor. "Öldürülen pkk lı Teksas lı, rus asıllı bir amerikalı çıktı" diye yazın araştırında, askerlerimiz kimlerle savaşıyor az anlayın.
İdoloji, siyaset savaşınızı bu olaya karıştırmayın..
30-35 senedir bitirilememiş pkk yı bitirmeye uğraşıyor o askerler hemde canını ortaya koyup.
Şimdi kim bu ülke için şehit vermiş, kimin ne acısı var bilmeden ahlam kesmeyin...

sen pkk ile mücadele konusunda eğitim almış ,bu konuda eğitim almış askerleri .paşaları ,HDP lilere gizli tanıklık yaptırarak Silivri'ye tıkacaksın,adamlar gururlarına yediremeyip ya intihar edecek,ya kahrından ölecek içerde,sonra da pişkin pişkin çıkıp bir yanlışlık olmuş kandırıldık diyeceksin .
inananlar düşünsün zire zerre kadar suçlu hissetmiyorum kendimi.

Gurur duyuyorum çünkü , onlarda gurur duyuyor ipek .

Gurur duyuyorum çünkü , olaya iç dış hesaplar , siyaset penceresinden bakmıyorum şuan , öyle baksam hükümetin lanet okuduğum terör politikalarını sıralardım , ama bu video bende askerimle gurur duyma hissi oluşturuyor .

Sayısız video izliyorum gün içinde . Özel harekatçı karı kocadan tut , en önde gitme yarışına giren askerlere durun diyip her seferinde operasyonun önünde olmak isteyen komutana kadar .

Ölüm acı elbet . Ateş düştüğü yeri yakar ölümde . Bunlar bir yana , orada ölmemek için kuytuya saklanan değil ölmek için arkadaşına siper olan yiğitler var .

Hamaset edebiyatı değil bu , benim için o yaralı polisin üzerine siper olan asker , her şeyin özeti.

Aslana aslan , kaplana kaplan ..ite it demenin tam da zamanı bence .

Maalesef ki siyaseti karıştırmadıkları hiç bir şey kalmadı. Ama bu konu daha hasas 10 düşünüp 1 yazmak gerek. Doğuda canlar gidiyor canlar

Canım benim olay sizin dediğiniz gibi 3 5 çapulcudan ibaret değil. Eşimin arkadaşı Cizre de jöhde görevli Amerikalı Rusyali Sniperler var diyor. O pkk sürüsünün içinde amaç belli Türkiyeyi bölmek
Bizleride Türkler Kürtler olarak bu oyunlara gelmememiz gerek. Allah yardımcımız olsun zor günler bunlar zor.

siyaseti neden karıştırmamak gerektiğini açıklar mısınız?
siyasilerin hatası yok mu yani?
unutalım mı hatalarını ,başarısızlıklarını,
Söylemeyelim mi?

Genel anlamda evet gurur duyuyor insan. Çünkü içimizdeki insanlığı derinlerde de olsa kaybetmeyen bir milletiz ve Türkler’ e özgü bir şey. Yoksa o Çanakkale destanının yazılmasının ihtimali yok başka bir millette.

Ancak bu ülkede bir çok insan ekonomik, siyasi nedenlerden dolayı kendi işini yapamıyor biliyorsun. Ben mühendisim ama keşke olmasaydım bu ülkede mühendislik de yapılmıyor. Keşke daha az okuyup kısa yoldan çizseydim yolumu. Polislerin büyük kısmı artık sonradan dahil oluyor bu mesleğe, askerler de.

Bir çoğu işsizlik illeti yüzünden biliyorsun.. Bir kısmı da taşra çocuğu olduğu için meslek sevimli görünüyor.

Arkadaşını kollaması son derece güzel ama bu kadar ucuz ölmeleri de son derece üzücü.

Peki neden başta olan insanların yakınlarını göremiyoruz buralarda? Bu kadar mı tesadüf olur ki? Hiçbir millet vekilinin tanıdığı askerlik çağında değil mi gerçekten? Bunların da açıklamasını yapar mısın lütfen?

Burada kalkıpta, muhalifi olduğun kişi yada partileri kötülemek için " ayyy bu savaş kürt ırkına karşı, ayyy siviller katlediliyor" gibi şeyler yazılıp, sanki Türk askeri seri katilmiş gibi konuşulursa, git o karanlık ideoloji savaşını başka konularda yap derim.
Eğer siyesiler yanlış yapmış ise aha şimdi doğru olan yapılıyor destek olunsunsana madem.
Siyasi eleştirilecekse bunun yolu, orada kelle koltukta çarpışan yiğitleri katil ilan etmek değildir.

bu topikte askerler Kürtleri öldürüyor yazan olmamış ki .Ne celalleniyorsun durduk yere

A parti B parti diye ayırt etmeksizin yazıyorum , milletvekili çocuklarından ya da yakın aile eşrafından kimler şuan doğuda askeri görevini ifa ediyor bilemem , ama bir çoğunun bedelliden yararlandığı ya da raporlu(!) olduğu listelenmiştir . Bu etik midir , vatanseverlik midir diye hiç tartışmayacağım bile . Kendi vicdanlarında bunun hesabını verebileceklerini düşünmüyorum .

Ama ...

Aması var işte ipek , yazıya Çanakkale ruhundan girip vekillerin ruhsuzluğundan çıkmak çok mu elzem sence ? Yok gözümüze perde insin , hiç bir şey eleştirmeyelim demiyorum .

Ama şu video bana çok şey anlatıyor derken ; bizim o milli mücadele ruhumuzu kastediyorum . O ruhun olmadığı insanlar değil şimdi benim hesap sorduğum .

Şu videoyu izlerken , hiç boşa heveslenmeyin , terörist falan öldürülmüyor denilmesi dokunuyor bana , o kadar .

bu topikte askerler Kürtleri öldürüyor yazan olmamış ki .Ne celalleniyorsun durduk yere
Ya kafanız yerindeyken yazın yada yazdıklarınızı çevir kazı yanmasın yapmayın. Bakın ne yazmışsınız

Terörist öldürüldüğü filan yok.
Boşa hayale dalmayın .
Kolluk güçleri ile sade vatandaşlar rahmetli oluyor.

Öldürülen onca teröriste rağmen, hergün TSK ölen terörist sayısını açıkıyorken, ölenler sade vatandaş ne demek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…