• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker psikolojisi.. lütfen yardm :(

Nişanlım uzun dönem askerlik yaptı ve karışık bir bölgedeydi:43:
Ne kadar zordur bilirim, Allah yardımcınız olsun.
Bazen derim ona, evet askerlik yaptın ama hiç asker beklemedin, bu bambaşka bir boyut :5:
Evet huyu, suyu değişti çünkü yaşam koşulları, gördükleri muamele, sorumlulukları sivil hayattan çok farklı.
Yine de kendimi senin yerine koyduğumda şöyle düşünüyorum.
Askerlik sana olan bu davranışlarını meşru kılmaz.
Biraz fazla ileri gitmiş.
Geldiği zaman sakince konuş bu konuyu istersen.
Telefonda da sevecen konuş ama sürekli arama ve onu sevdiğini söyleme. Biraz mesafe koy bence.
:71:

Bu gun askerlik psikolojisi yarın evlilik psikolojisi iş bulamadı v.s v.s herkes askere gidiyor bence sevgilin çok abartmış
ne demek küfür hakaret. Bence sende bu kadar kendinden ödün verme hep böyle üzülülürsün.....

Ona kalırsa bir kadın da 9 ay hamilelik psikolojisi yaşıyor.
İçinde bir canlı büyütüyor, ardından lohusalık.
Hangi kadın kocasına ana avrat küfür ediyor Allasen.

2 kardeşimi yolladım askere aylarca... gayet de zor şartlarda yaptılar.
Bi kere duymadık ağızlarından, ne biz ne sevgilileri.
Edilmeyince edilemeyebiliyo demek ki.

Arkadaşım sen kaç yaşındasın merak ettim ..

Hem ne varmış erkek arkadaşının davranışında neden panikliyorsun üstüne gitme arayana kadar arama olur böyle şeyler ,zaten aldatmıyordurda değil mi bu kadar terslediği bu kadar saygısız davrandığı insanı deli divane seviyordurda asker psikolojisi işte senin sesini duymak için can atması gereken insan böyle davranıyordur..Ha birde eski kız arkadaşı le kıyas yapmasıda sorun değildir senin için sevgisinin belirtisi :))

Ayy ALLAHım yaaa daha "Kadınlar klübü"ne üye olduğunu anlayamamışsın kuzucum sen!:53:
Okurken çok bunaldım o dedi bunu dedi dedi dedi...:27:
Neden bu kadar abartıyosun anlamadım. Sanırım daha küçüksün.:26:
Zamana bırak herşeyi tamam seviyorsun ama kimsenin sana küfür etmesine izin verme. Ne o seviyorum dediğinde olabilir demek de ne demek????:53:
Arama bakalım bir süre sende, böylelikle anla seni sevmediğini.. Ki sevdiğini bile demiyormuş.:50: Ne diyim geç olmadan farkına varırsın umarım bazı şeylerin...

bi günde siz ona böyle konuşun bakalım..
sorarsa ne oluyor diye regl öncesi gerilimden oluyor dersiniz..
bakalım o anlayış göstercekmi??
:34:

benim eşimde askerliğini manisa kırkağaç da yaptı, bilen bilir baya kötü bir yerdi .ama hiç öyle bir psikolojiye girmedi. hatta bana daha sıkı bağlandı .hergün aradı hiç habersiz bırakmadı .biz nişanlıydık o zaman. hatta ben onu kendi sıkıntılarımla sıktım ordan bile destek oldu köstek değil insan sevdiği insana özelliklede beraber olduğu insana küfür edemez ben kabul etmem şahsen durumu ne olursa olsun o asker psikolojisine giriyorsa bende asker bekliyorum cnm bende sıkıntıdayım. hakkı yok böyle bir şeye ben senin yerinde olsam mesafeli olurdum kaçan kovalanır üstüne gidersen askerliği bahene edip ezecek seni belli...:34:

Sebep ve gerekçe her ne olursa olsun küfür eden erkeğe dayanamıyorum arkadaş. Tamam psikolojisini anlayamayız eminim çok zamanlar geçiriyordur. Özellikle bu son şehit haberlerini duyduktan sonra. Ama hiçbir şey kız arkadaşına küfür etme hakkını vermez. Varsa kızgınlığın adam gibi "kusura bakma şu anda seninle konuşacak durumda değilim çok sinirliyim kötü şeyler söylememek için bir süre konuşmayalım" dersin yada ne bileyim bunun gibi şeyler söylersin. Senin o a.k. diye küfür ettiğin kişi sokakta kavga ettiğin senin namusuna laf etmiş bir serseri değil. Senin eşin olacak. İnsan karısına bu hakareti bu aşağılamayı reva görür mü...

Canım öncelikle seni gercekten cok iyi anlayabiliyorum. Benim sevgilim askerden geleli 1 sene oldu. Bizde ilk baslarda normaldik ama sonra hersey değişti. Aynı muhabbet bizde de olmustu bana bilet bak sunu yap bunu yap derdi ben yapardim bir aksilik ciksin hiçbirşeyi beceremiyorsun falan derdi seninki giibi bağırıp küfrederdi. Hele de operasyonlara gittiği zamanlarda. ( Şırnakta jandarma komandoydu ) Bende ilk baslarda alttan aldım üzüldüm ağladım falan. Ama sonra onun bencilllikleri beni de delirtti ' birtek sen askere gitmiyorsun ' demeye basladim. O bağırınca ben uzaklaşmaya basladim. O zamanlar benimki evlenmek istemiyorum falan derdi zor derdi, bende bunları düşünüp - evlenmicek benimle daha niye kahrını cekiyorum o düşünsün, bağrıyo küfrediyo diye diye kendimi gaza getirip ondan birgün ayrıldım. 10 gün boyunca aramadım. Sonra kendisi aradı beni. O vicdan azabından hala kurtulamadım kurtulamicam da sanırım. O Kadar pişmanım ki öyle davrandığım için hemde onu cok severken.

Benim sevgilim şimdi adeta bir melek, o kadar üzerime düşüyor ki eskiden hiç böyle değildi. Evlilik hayalleirni benden cok kurmaya basladı.

Diyeceğim o ki, alttan al. Cünkü sende zamanla böyle olmasından boğulup benim gibi davranabilirsin. Ama sakın seviyorsan yapma sonra cok koyuyor hersey. Birde yapılanlar unutulmuyor. Sevgilinle ne kadardır ilişkin var aranizdaki samimiyeti bilmiyorum ama onun yanında ol. Bana küfür etme zoruma gidiyor de ama hepsini güzelce. Sonra o da yumusayacaktır. Onlar içinde gerçekten cok zor canım.

Son düzenleme:
Birincisi, acemi birliği askerliğin en zor dönemidir, hem adaptasyon sorunu yaşanır, hem kalabalıktır, hem her gün eğitimle geçer, uykusuz kalırlar, henüz bir dağılım yapılmadığı için her cins insan aynı yerdedir, uzaylı gibi olurlar bir anda.

İkincisi, askerde en büyük rütbeliden en küçüğüne a.k. küfürü adeta cümle sonunda nokta gibi kullanılır, ağız alışkanlığı olur bir anda.

Ben de asker bekledim, kısa dönemdi ama ömür gitti ömrümden. Acemi birliğindeyken Türkiyenin öbür ucuna gittim, 2 saat görebilmek için, telefonda hep sinirli olan adam hüngür hüngür ağladı karşımda, elimi bırakmadı.

5 ayda 5 kere ziyaretine gittim, dünyanın yolunu teptim, yine de telefonda demediğini bırakmıyordu senin keyfin yerinde rahatsın, unuttun beni, gelme istemiyorum diye.
Sabahın köründe kıskançlık krizlerine girip nedensiz arayıp azarladığını biliyorum, onun arkadaşlarıyla dışarı çıktığımda bela okuduğunu biliyorum.
Ona göre ben kurtulmuştum ondan keyfime bakıyordum, batıyordu dışarda olmam. Ama her gittiğimde de saatlerce sarılıyordu bırakmıyordu elimi.
Geldiği zaman öyle özür diledi, anlayışım için öyle teşekkür etti ki, bütün kızgınlığım üzüntüm silindi gitti kafamdan.

Düşünün, nasıl bir psikolojide oluyorlarsa artık askerden geldikten yıllar sonra bile askerlik kabusu görüp çığlık çığlığa uyananlar var.

Evet birde ailenin tek oglu oldugu için her zaman her dediği yapılmış. Bazen sabahtan aksama kadar uyuyordu ailesi birşey demiyordu düşünün artık
Gerçek hayatında çok rahattı .Disiplin felan ağır gelmiş olmalı :5: ben şartlardan dolayı yanına hiç gidemedim ama dağıtım izninde o gelicek onu bekliyorum
iste canım insallah dediğin gibi olurr . Bende , askerde farklı beni görünce farklı olur die düşünüodum.. Senin yazılarındanda onu anladım..

Askerlik psikolojisi, askerlik psikolojisi.
Tamam anlıyorum zor tabii ama askerliğin psikolojisi de bi yere kadar.
Öyle canına ciğerine yok bilmem nerene koyiim yok şusun, busun diyecek kadar da değil.
Askerden gelecek asker sonrası psikolojisi, evlenmeye yüz tutacak evlilik öncesi psikolojisi.
Evlilik sonrası psikolojisi, çocuk psikolojisi, kıl psikolojisi, tüy psikolojisi.
Sırça saraylar mübarek.

Kusura bakmasınlar benim nazarımda hiçbir psikoloji sevdiği kadına "....koyiim." demeyi gerektirecek kadar kötü olamaz.
Bu bana göre kötü niyettir, ötesi yoktur.
Kavga etmek, tartışmak başka şey, küfür çoook başka şey, öyle psikolojiyle falan da kimse açıklayamaz bunu bana.

Küfür duymayıda etmeyide sevmeyen biriyim . Bu zamana kadarda küfür etmiş biri değildir aslında dediğim gibi şu 2 gündür ediyor .. Ne yapacağımı bilemedim
ve size açtım içimi :44:

o küfürlerin askerlik psikolojisi ile alakası yok saygı filan kalmamış demek ki

anlatamadım sanırım yaa. Su 2 gündür küfür ediyor önceden böyle birşey yoktu :31:

valla bence g..t kalkmış onun bacım....pskolojı falan bahane geççek onları o bıkere.. sevıyorsa adam gıbı söylesın ne öyle vik vik sende az tavırlı ol bence... adama bak küfürlere bak ayıp etmiş bence..

Nişanlım uzun dönem askerlik yaptı ve karışık bir bölgedeydi:43:
Ne kadar zordur bilirim, Allah yardımcınız olsun.
Bazen derim ona, evet askerlik yaptın ama hiç asker beklemedin, bu bambaşka bir boyut :5:
Evet huyu, suyu değişti çünkü yaşam koşulları, gördükleri muamele, sorumlulukları sivil hayattan çok farklı.
Yine de kendimi senin yerine koyduğumda şöyle düşünüyorum.
Askerlik sana olan bu davranışlarını meşru kılmaz.
Biraz fazla ileri gitmiş.
Geldiği zaman sakince konuş bu konuyu istersen.
Telefonda da sevecen konuş ama sürekli arama ve onu sevdiğini söyleme. Biraz mesafe koy bence.
:71:

Daha aramıcam zaten bebeğim , yemin ettim daha aramam ! özlerse o arar. Sakin bir şekilde konusurum. Ama eskisi gibi
Yok " neden ? " nie " " niçin " gibi sorularla boğmam. Mesafemi koyucam bundan sonra böylee.

Bu gun askerlik psikolojisi yarın evlilik psikolojisi iş bulamadı v.s v.s herkes askere gidiyor bence sevgilin çok abartmış
ne demek küfür hakaret. Bence sende bu kadar kendinden ödün verme hep böyle üzülülürsün.....

Evet tatlıım. Benden yüz buldu zaten baska bişe değil .. Ben ona seni seviyorum seni özledim dedikçe değişti birden .
Şu 2 gündür ne olduysa aklında ne varsa savurganlığa vuruyo. Ama onu aramayınca , mesafeli davranınca yaptgı hatayı anlıycgnı umuyorum .

Arkadaşım sen kaç yaşındasın merak ettim ..

Hem ne varmış erkek arkadaşının davranışında neden panikliyorsun üstüne gitme arayana kadar arama olur böyle şeyler ,zaten aldatmıyordurda değil mi bu kadar terslediği bu kadar saygısız davrandığı insanı deli divane seviyordurda asker psikolojisi işte senin sesini duymak için can atması gereken insan böyle davranıyordur..Ha birde eski kız arkadaşı le kıyas yapmasıda sorun değildir senin için sevgisinin belirtisi :))

17 yasındayım .. Lise 3 teyim .. o geldiğinde lise sonda olmus olucam.

tatlım nsl moral verdn anlatamam bu kadar karamsar yorumdan sonra çok iyi geldi yemn ederm :21:
Canım o çok farklı birisi aldatma nedir bilmez tam bir anakuzusuu : )) Köyde yasayıp büyüdügü için hiç brşey görmemş..
Ona seni seviyorum de özledm de canını verir ama iste son 2 günde değişti inanamadım bende
benim için neler yaptı 3 gün önce ailesi benimle tanısmaya yanıma geldiii... Kız kardeşi bana şakasına " yalnış kşiyi seçtin" demişti.. bende bunu askerime demştm
3 gündür annesinin başının etini yiormş eyleme nie böyle dedinz üzdnz kızı.. :15: kız kardeşime söyleyn gözüme gözkmesinn :19: falan..
Sonrada böle davrandı birden 360 derece döndüü :))

Ayy ALLAHım yaaa daha "Kadınlar klübü"ne üye olduğunu anlayamamışsın kuzucum sen!:53:
Okurken çok bunaldım o dedi bunu dedi dedi dedi...:27:
Neden bu kadar abartıyosun anlamadım. Sanırım daha küçüksün.:26:
Zamana bırak herşeyi tamam seviyorsun ama kimsenin sana küfür etmesine izin verme. Ne o seviyorum dediğinde olabilir demek de ne demek????:53:
Arama bakalım bir süre sende, böylelikle anla seni sevmediğini.. Ki sevdiğini bile demiyormuş.:50: Ne diyim geç olmadan farkına varırsın umarım bazı şeylerin...

tatlım benim o ilk sevglm. ilk askım.. Bu kadar abartmamn sebebi onu kaybetme korkuumm . Beni sevdgnden eminim . Öle olmasa 3 gün önce annesini babasını
Bnimle tanısmak için taa sivastan samsuna yollamaz yada ilk izin gününde yanıma gelmeeez :16:

benim eşimde askerliğini manisa kırkağaç da yaptı, bilen bilir baya kötü bir yerdi .ama hiç öyle bir psikolojiye girmedi. hatta bana daha sıkı bağlandı .hergün aradı hiç habersiz bırakmadı .biz nişanlıydık o zaman. hatta ben onu kendi sıkıntılarımla sıktım ordan bile destek oldu köstek değil insan sevdiği insana özelliklede beraber olduğu insana küfür edemez ben kabul etmem şahsen durumu ne olursa olsun o asker psikolojisine giriyorsa bende asker bekliyorum cnm bende sıkıntıdayım. hakkı yok böyle bir şeye ben senin yerinde olsam mesafeli olurdum kaçan kovalanır üstüne gidersen askerliği bahene edip ezecek seni belli...:34:

Şu son 2 güne kadar öleydi tatlım sürekli arıyodu eskisinden daha çok baglanmıştık. ama birden dediğim gibi değişti zamana bıraktım artık : ))
Özlerse arar zaten kii en fazla 2 gün dayabilceğni düşünüyoruumm..

Sebep ve gerekçe her ne olursa olsun küfür eden erkeğe dayanamıyorum arkadaş. Tamam psikolojisini anlayamayız eminim çok zamanlar geçiriyordur. Özellikle bu son şehit haberlerini duyduktan sonra. Ama hiçbir şey kız arkadaşına küfür etme hakkını vermez. Varsa kızgınlığın adam gibi "kusura bakma şu anda seninle konuşacak durumda değilim çok sinirliyim kötü şeyler söylememek için bir süre konuşmayalım" dersin yada ne bileyim bunun gibi şeyler söylersin. Senin o a.k. diye küfür ettiğin kişi sokakta kavga ettiğin senin namusuna laf etmiş bir serseri değil. Senin eşin olacak. İnsan karısına bu hakareti bu aşağılamayı reva görür mü...

UNUTTUGUM BİRSEY VARR KENDİSİ SARA HASTASI VE ONU KIRMAMAK ÜZMEMEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUMM.. ÜZÜLÜNCE YADA KAFASINA ÇOK BİRŞEY TAKINCA GECE UYKUDA NÖBET GEÇİRİYO..
Keske dediğin kadar anlayıslı olsa amaaa nerdeeeeeeeee.

Daha aramıcam zaten bebeğim , yemin ettim daha aramam ! özlerse o arar. Sakin bir şekilde konusurum. Ama eskisi gibi
Yok " neden ? " nie " " niçin " gibi sorularla boğmam. Mesafemi koyucam bundan sonra böylee.

Evet tatlıım. Benden yüz buldu zaten baska bişe değil .. Ben ona seni seviyorum seni özledim dedikçe değişti birden .
Şu 2 gündür ne olduysa aklında ne varsa savurganlığa vuruyo. Ama onu aramayınca , mesafeli davranınca yaptgı hatayı anlıycgnı umuyorum .

17 yasındayım .. Lise 3 teyim .. o geldiğinde lise sonda olmus olucam.

tatlım nsl moral verdn anlatamam bu kadar karamsar yorumdan sonra çok iyi geldi yemn ederm :21:
Canım o çok farklı birisi aldatma nedir bilmez tam bir anakuzusuu : )) Köyde yasayıp büyüdügü için hiç brşey görmemş..
Ona seni seviyorum de özledm de canını verir ama iste son 2 günde değişti inanamadım bende
benim için neler yaptı 3 gün önce ailesi benimle tanısmaya yanıma geldiii... Kız kardeşi bana şakasına " yalnış kşiyi seçtin" demişti.. bende bunu askerime demştm
3 gündür annesinin başının etini yiormş eyleme nie böyle dedinz üzdnz kızı.. :15: kız kardeşime söyleyn gözüme gözkmesinn :19: falan..
Sonrada böle davrandı birden 360 derece döndüü :))

tatlım benim o ilk sevglm. ilk askım.. Bu kadar abartmamn sebebi onu kaybetme korkuumm . Beni sevdgnden eminim . Öle olmasa 3 gün önce annesini babasını
Bnimle tanısmak için taa sivastan samsuna yollamaz yada ilk izin gününde yanıma gelmeeez :16:

güzelim madem bukadar emınsın neden dunya başına yıkılmıs gıbı konuşuyorsun vızıır vızır aglıyorsun ...

evet , suan düşünüyorumda çok sıktım bunalttım onu. Canım sıkılıyor diyor " niye diyorum" sıkılıyor işte diyor " bi sebebi olmalı söle " diyorum..
Offf diyo sonra .çok bunaltmamalym haklsnn . Alttan almak lazım bazı şeyleri :17: Ama iste çok seviyorum onu ve çok merak ediyorum
sürekli sorularımla boğdugumun farknda bile değildm..

canım çok sıktım bunalttım diye bişi yok merak ediyosun onu sen hasret çekiyosun kolay mı .... Bende uzun dönem bekledim eşimin yolunu ama tek bir kötü söz duymadım sıkıntıda olduğumuzda anladık birbirimizi şimdi tavrını koymazsan ileride işin zor... Bana sorarsan o arayana kadar asla arama ve aradığındada bu konudan ne kadar rahatsız olduğunu böyle bi duruma tahammül edemeyeceğini söyle ona ...

Canım öncelikle seni gercekten cok iyi anlayabiliyorum. Benim sevgilim askerden geleli 1 sene oldu. Bizde ilk baslarda normaldik ama sonra hersey değişti. Aynı muhabbet bizde de olmustu bana bilet bak sunu yap bunu yap derdi ben yapardim bir aksilik ciksin hiçbirşeyi beceremiyorsun falan derdi seninki giibi bağırıp küfrederdi. Hele de operasyonlara gittiği zamanlarda. ( Şırnakta jandarma komandoydu ) Bende ilk baslarda alttan aldım üzüldüm ağladım falan. Ama sonra onun bencilllikleri beni de delirtti ' birtek sen askere gitmiyorsun ' demeye basladim. O bağırınca ben uzaklaşmaya basladim. O zamanlar benimki evlenmek istemiyorum falan derdi zor derdi, bende bunları düşünüp - evlenmicek benimle daha niye kahrını cekiyorum o düşünsün, bağrıyo küfrediyo diye diye kendimi gaza getirip ondan birgün ayrıldım. 10 gün boyunca aramadım. Sonra kendisi aradı beni. O vicdan azabından hala kurtulamadım kurtulamicam da sanırım. O Kadar pişmanım ki öyle davrandığım için hemde onu cok severken.

Benim sevgilim şimdi adeta bir melek, o kadar üzerime düşüyor ki eskiden hiç böyle değildi. Evlilik hayalleirni benden cok kurmaya basladı.

Diyeceğim o ki, alttan al. Cünkü sende zamanla böyle olmasından boğulup benim gibi davranabilirsin. Ama sakın seviyorsan yapma sonra cok koyuyor hersey. Birde yapılanlar unutulmuyor. Sevgilinle ne kadardır ilişkin var aranizdaki samimiyeti bilmiyorum ama onun yanında ol. Bana küfür etme zoruma gidiyor de ama hepsini güzelce. Sonra o da yumusayacaktır. Onlar içinde gerçekten cok zor canım.

2 yıldr beraberiz..
Mesaferler büyük askları dahada güçlendiriyor. Gerçekten..
Dediklerini harfi harfine beynime kazıdım tatlıımm.
Yaptıklarını yapmıcam , yapmam gereken alttan almak sevecen olmak , onu boğmamak sürekli soru sormamak ( ki bu her zaman yaptıgım bişe :18: )
Anlayışlı olucam. O aramadan aramıcam :40::
Küfür ettiginde dediğin gibi " zoruma gidiyor deme" felan derim. Tavrımı koyunca anlar zaten :17:
Ayrılmayı hiiiç aklımdan geçirmedim.. Eminim oda geçirmemiştir zamana bıraktım herseyi bakalım neler olucak :14:

güzelim madem bukadar emınsın neden dunya başına yıkılmıs gıbı konuşuyorsun vızıır vızır aglıyorsun ...

Nasıl davrancağımı bilmiyordum çünkü tatlım şuan sayenizde biliyorum ve ağlamıyorumm .. :21:
Moralim yerine geldii :21:
Bekliyorum suan. Zamana bıraktım dediklerinizi yapıcam bakalım ne olucak :69:

canım çok sıktım bunalttım diye bişi yok merak ediyosun onu sen hasret çekiyosun kolay mı .... Bende uzun dönem bekledim eşimin yolunu ama tek bir kötü söz duymadım sıkıntıda olduğumuzda anladık birbirimizi şimdi tavrını koymazsan ileride işin zor... Bana sorarsan o arayana kadar asla arama ve aradığındada bu konudan ne kadar rahatsız olduğunu böyle bi duruma tahammül edemeyeceğini söyle ona ...

Ben kendimi onun yerine koyup düşnüyorum. Gerçekten zor olmalı diyorum,
Ailemden sevdiklerimden uzak kalmak , hep alıştığıım o yaşantının dışına çıkıp disiplin ve yat kalk emirleriyle yasamak. Zordur diyorum alttan alim diyorum.
Ama o kendini benim yerime koyup " Beklemek te zordur bee" dese. Bunların hiç biri olmucak . Ama neyazıkki erkekler bizim kadar düşünceli olamıyo
En azından benim erkek arkadaşım okadar düşünceli değill... :17:

Ben küfürlere bile alttan al düzelir diyenlere şaştım kaldım. :44: Tamam askerlik döneminde anlayış göstermek gerekir.Benimde olmuştur normalde tepki vereceğim ama her zaman görüşemiyoruz düzeltmemiz zaman alır diye tepki göstermediğim zamanlar.Fakat üzerinden bir iki saat geçince zaten bir şey yoktu diyebildiğim şeyler oldu bunlar.Yapmayın gözünüzü seveyim bir adam seviyorsa kırmamaya,üzmemeye özen gösterir.Hiç kırmaz demiyorum fakat bile bile de lades demez.Daha 17 yaşındaymışsınız.Çok küçük bir yaş aslında.Hatta ailesini gönderip tanıştırmalar için çok çok daha erken.Bunları sevgi gösterisinden ziyade olmaması gereken şeyler olarak görmeliydiniz.Ne diyeyim hakkınızda hayırlısı olsun.Alttan almayın demem ama saygısızlık başka bir şey.Zaten alınıyorum yapma etme demişsiniz önemsememiş ki.Yani yeni bir çözüm yolu değil bu.​

Back