• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker psikolojisi.. lütfen yardm :(

Eylemsaglam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
165
1
46
Samsun
Ne yapacağımı bilmiyorum , nasıl davranmalıyım . Aramalıyım ? , aramamalımııym ?
Özellikle askere gitmiş erkeklerden yorum bekliyorum.. Derdimi anlatayım simdi sizlere.

-----
Askerimin 6 ağustosta dağıtımı var ve 1 haftalık izninde hep beraber olucaz. Hatay(acemliğini hatayda yapıor) ile samsun(da oturuyorum) arası çok oldugu için uçak bileti alıcak ve Çarşıya çıkamadıgı için alamıyor .
2 gün önce aradı beni internetten uçak biletlerine bakmamı söledi tamam dedm.
laptaptan uçak bletlerine baktım ama bulamadım.
Bana birden bi bağırdı " ne kadar becereksizisinbi b*ku bulamadın iyiki bişe istedim die " bağırma bana dedim. Tamam dedi. Sonra telefonu kapatırkende seni çok sveiyorum dedim oda her zamanki gibi " bende seni" dedi. ( ben demezsem demiyor hepp bende seni diyor) bende dayanamadım artık.
O iki kelimeyi senin ağzından duymak istiyorum bende senii demeee dedim :14: bana öyle bir bağırdıki ve bide küfür etti ( bu aralar sürekli küfür edio etme diorm ama edio) " Söylemiorum a..... koim " dedi bende " iyi söyleme" diyip telefonu suratına kapadım :14: . Nerden kapadııım keske kapamasaydııım :25:
Gece kogusu aradım ve bi kaç uçak bileti buldugumu fakat burdan rezrvazyon yapılmadını söledm tamam dedi. "Nasılsın" dedim . " Sayende iyi değilim ! Telefonu suratıma kapadın ! ama artık istesende kapayamıcaksın çünkü aramıcam kapıcak bi telefon blamıcaksın " dedi.. Bende " bağırıp küfür ettgn için kapadım yoksa kaparmıydım " dedm. " Canımı sıktıın ! " dedi. " Niye canını sıktım naptım ki seni seviyorum de dedim sadece " dedim. " Deme " dedi. Bende " tamam" dedim . sonra kapayalım artık dedii by dedi telefonu kapattık .
Ertesi gün oldu yani bugun... Aksama kadar aramadı aksam haberlerinde 13 şehit oldugunu duydum anaaam öyle kötü oldumkiii :25: :25:
AĞla , ağla şiştim. Kendimi şehitlerin ailesi yerine koydum :3: sonra kogusu aradım ( dayanamadım )
Nasılsın diye sordum. iyiym ne oldu dedi bende şehitlerin haberini duydunmu çok kötü oldum dedm. :14:
Ben şehit olsam üzülürmüydn dedi. Bende ne üzülmesi sen benim canımsın ben mahvolurum yaşayamam canıma kıyarım dedim :14:
Oda bana" hep öle derler zaten " dedi. bende " bunu ilk kez diyorum sana" dedim. " Seni kast etmiyorum zaten senden öncekileri kast ettim " dedi. ( ne alakaysa yani neler düşünüosa ordaaa ? ) hmm pekii dedim konuyu kapadım.
Sivasa ( sivasta yaşıo ailesi) gelicem ama babandan korkuyorum aynı evde olucaz ya çok heycanlı dedim.
- gelme ozaman dedi..
Bi süre şok geçirdim anlamadım dedim ?
- Korkuyosan gelme dedim neyini anlamadın dedi konuyu değiştim yine onu çok sevdgmi söledim " olabilir" dedi.
Özledim dedim. " Tamam " dedi.
Çok soguksun bu ne yaa.Burdaa beklemek zorr. Benimde morale ihtiyacım vr hep bagrıosun küfür ediosn dedim :14: :14:
Sen sanki bana çor moral veriosun dedi
Bende " içimden gelenleri söylorm en azından " dedim.
tabi tabi dedi. Bende " gene seni aradım dayanaamayıp davranışlarına bak ya" deidm
Oda " Aramasaydın ozaman" dedi.
Daha aramam merak etme rahatsız etmem dedim.
" Tesekkür ederim " dedi telefonu kapadı :2: :2:
Ne olur yardımcı olun ya ne yapıcam bennn nasıl davranıcam onu çok özlüorm :5: çokmu bunalttım yoksa?
İlk günler çok heycanlı konusurdu benimle hep arardı arardı gerçi hala arıyor gnde 3-4 kere konusuyorz ama bu 2 gündür
bu olaylar oldu ve ne yapcamı blmyrm bi telefonu yüzüne kapadım die olanlara bak ve suçlu benmişim gibi davranıooo !!
--
Özelliklede askere gtmş erkeklerden yorum bekliorm :5:

Asker psikolojisi bulundukları şartlardan dolayı çok değişken oluyor.Benim sözlümde askeri personel çok stresli olduğu zamanlar da söylediğim herşeyi çok yanlış anlıyor ve bağırıyor.Ben öyle zamanlarda alttan alıyorum ama biz de küfür olayı ya da bu tarz bir konuşma hiç olmadı.Aranızdaki iletişime bağlı bu tabi.Şu an çok stresli olduğu için böyle davranmış olabilir.Geldiği zaman yüz yüze görüşecekseniz açık açık sorun derim neden kaynaklandığını bu sorunun.

şehit olanlar benim sevgilimin arkadaşıydı.sevgilim de aynı bölgede asker.seni en iyi ben anlarım.

bu şekilde devam et,alttan al çünkü asker psikolojisi gerçekten çok kötü.

benim sevgilim ilk birkaç ay böyle asabiydi,gerçi ben de hakediyordum ama sonrasında ben ne kadar cazgır olursam olayım o alttan aldı.yani asker olması bi yere kadar.tamam acemi falan ama artık alışması lazım,koca bi sene böyle geçmez.

idare et bi süre,ama döndüğünde ayrıl bence.bu şekilde ilişki olmaz.herşeye alınıyor,hıncını senden çıkarıyor.bırak askeri böyle insan çekilmez.işsiz kalır sana çemkirir,iddia tutmaz sana çemkirir,arkadaşıyla tartışır acısını senden çıkarır.

üzülmesin diye idare et ama sağlıklı bi ilişki olmaz artık,saygıyı kaybetmişsiniz böyle yürümez

Öncelikle üzgünüm ama hiç bir erkekten yanıt alamayacaksınız. =)

Askerlik psikolojisi çok zordur.Biz sadece bir adamı beklerken onlar sevdiği insandan,ailesinden uzakta hiç bilmediği bir ortamda hiç tanımadığı insanlarla.Anlayış göstermek gerekiyor.Ama sizin durum çok daha farklı.Bende asker yolu bekledim.Bir iki kez tartıştık çok değil ama yine de aramamazlık yapmadı.Hiç kötü konuşmadı aradığı zaman benimle.Bence sizin sevgiliniz askerlik psikolojisini bahane ediyor.Yaptığı düpedüz saygısızlık ve şımarıklık.Sizin içinde kolay değil.Benim anlayamadığım bunca küfüre rağmen nasıl özleyebildiğiniz?Ben olsam buz gibi soğurdum sanırım.Çünkü tartışmanın bile bir adabı vardır,saygıyı yerle bir etmek ilişkinin ipini çekmektir.​

Son düzenleme:
şehit olanlar benim sevgilimin arkadaşıydı.sevgilim de aynı bölgede asker.seni en iyi ben anlarım.

bu şekilde devam et,alttan al çünkü asker psikolojisi gerçekten çok kötü.

benim sevgilim ilk birkaç ay böyle asabiydi,gerçi ben de hakediyordum ama sonrasında ben ne kadar cazgır olursam olayım o alttan aldı.yani asker olması bi yere kadar.tamam acemi falan ama artık alışması lazım,koca bi sene böyle geçmez.

idare et bi süre,ama döndüğünde ayrıl bence.bu şekilde ilişki olmaz.herşeye alınıyor,hıncını senden çıkarıyor.bırak askeri böyle insan çekilmez.işsiz kalır sana çemkirir,iddia tutmaz sana çemkirir,arkadaşıyla tartışır acısını senden çıkarır.

üzülmesin diye idare et ama sağlıklı bi ilişki olmaz artık,saygıyı kaybetmişsiniz böyle yürümez

Askere gtmeden önce böyle değildi cnm şu 2 gündür bağırp küfür edio 2 yıldır beraberz ve çok düzgn bi iLişkmz vardı.
Annesine bile alınmış yok yere :2: kadın aradı beni dedi eren beni aramıyo 3 gündür niye.
Asılsız sebeblerr hiç aslı astarı yok :2:

biberir benim yaşadıklarımı yaşamışsın ama mmalesef bizimki kötü sonuçlandı ve ayrıldık...ben erkek arkadaşımda ilk gittiğinde çok iyiydi sonra bana çok basit nedenden dolayı küfretti..senelrce kırıcı laf etmeyen adam etmeye başladı..bu çok normal sıkma sakın canını üzerine alınma.o sana değil içinde bulunduğu duruma kızıyor küfrediyor inan bana.orada uyanır uyanmaz günaydından önce birbirine küfrediyorlarmış:) hatta hayattında hiç ağzına küfür almamış biri bile orda envai çeşit küfür öğreniyormuş..askerlik bu bizim gibi değiller her an sinir stres içindeler.biz gitsek oraya inan biz onlarıda geçeriz argoda :) mutlaka alttan al ne derse desin üstüne gitme sıkma boğma.benim durumuma düşme :((

Öncelikle üzgünüm ama hiç bir erkekten yanıt alamayacaksınız. =)

Askerlik psikolojisi çok zordur.Biz sadece bir adamı beklerken onlar sevdiği insandan,ailesinden uzakta hiç bilmediği bir ortamda hiç tanımadığı insanlarla.Anlayış göstermek gerekiyor.Ama sizin durum çok daha farklı.Bende asker yolu bekledim.Bir iki kez tartıştık çok değil ama yine de aramamazlık yapmadı.Hiç kötü konuşmadı aradığı zaman benimle.Bence sizin sevgiliniz askerlik psikolojisini bahane ediyor.Yaptığı düpedüz saygısızlık ve şımarıklık.Sizin içinde kolay değil.Benim anlayamadığım bunca küfüre rağmen nasıl özleyebildiğiniz?Ben olsam buz gibi soğurdum sanırım.Çünkü tartışmanın bile bir adabı vardır,saygıyı yerle bir etmek ilişkinin ipini çekmektir.​

Sogudum tabi sogumaz olurmuyum ! aramıcağıma yemin ettim hatta. Daha seni seviyorum demicektim onaa. Fakat bu 13 tane şehit haberini duyunca
allaha şükrettim askerim yaşıyo die ve şöyle düşündm .. ya ölen benim askerim olsaydı ? ne yapardım ? ya benim başımada gelrse ? die düşündm dayanamadım aradım. Ve inan aradıgımda bütün yaptıklarını unutmştm ama gene aynı davrandı ve daha bu sekilde soguk konusmucam . belkide gereğinden fazla yüz vermşmdr

biberir benim yaşadıklarımı yaşamışsın ama mmalesef bizimki kötü sonuçlandı ve ayrıldık...ben erkek arkadaşımda ilk gittiğinde çok iyiydi sonra bana çok basit nedenden dolayı küfretti..senelrce kırıcı laf etmeyen adam etmeye başladı..bu çok normal sıkma sakın canını üzerine alınma.o sana değil içinde bulunduğu duruma kızıyor küfrediyor inan bana.orada uyanır uyanmaz günaydından önce birbirine küfrediyorlarmış:) hatta hayattında hiç ağzına küfür almamış biri bile orda envai çeşit küfür öğreniyormuş..askerlik bu bizim gibi değiller her an sinir stres içindeler.biz gitsek oraya inan biz onlarıda geçeriz argoda :) mutlaka alttan al ne derse desin üstüne gitme sıkma boğma.benim durumuma düşme :((

evet , suan düşünüyorumda çok sıktım bunalttım onu. Canım sıkılıyor diyor " niye diyorum" sıkılıyor işte diyor " bi sebebi olmalı söle " diyorum..
Offf diyo sonra .Çok bunaltmamalym haklsnn . alttan almak lazım bazı şeyleri :17: ama iste çok seviyorum onu ve çok merak ediyorum
sürekli sorularımla boğdugumun farknda bile değildm..

Sogudum tabi sogumaz olurmuyum ! aramıcağıma yemin ettim hatta. Daha seni seviyorum demicektim onaa. Fakat bu 13 tane şehit haberini duyunca
allaha şükrettim askerim yaşıyo die ve şöyle düşündm .. ya ölen benim askerim olsaydı ? ne yapardım ? ya benim başımada gelrse ? die düşündm dayanamadım aradım. Ve inan aradıgımda bütün yaptıklarını unutmştm ama gene aynı davrandı ve daha bu sekilde soguk konusmucam . belkide gereğinden fazla yüz vermşmdr

Bence gereğinden fazla yüz göz olmuşsunuz.Seni iyi anlıyorum korkularını özellikle ama yine de tavrını koy.Tek o gitmiyor ki askere,giden herkes bu şekilde davransa oooooooo...Umarım geldiği zaman halledersiniz problemlerinizi ve bir daha sana bu şekilde davranmasına izin vermezsin

Bence gereğinden fazla yüz göz olmuşsunuz.Seni iyi anlıyorum korkularını özellikle ama yine de tavrını koy.Tek o gitmiyor ki askere,giden herkes bu şekilde davransa oooooooo...Umarım geldiği zaman halledersiniz problemlerinizi ve bir daha sana bu şekilde davranmasına izin vermezsin

İzin vermiyorum zaten. İzin vermediğim için bunlar oldu. Küfür etme diyorum , bağırma diyorum ! bağırdı diyede telefonu kapadım.
Sonrasını malum zaten... Bi kaç gün aramıcam ( geceleri hep kogusu ararım genelde oda öglenleri ve sabahları arardı ).
O benim değerimi anlar eminimki...
İnsallah hallederiz canım gelince

koptummmm; askere giden erkeklerden yorum bekliyor arkadaş....hatlar karıştı ya da net adresleri kız Allah iyiliğini versin senin ne güldürdün Allah da seni güldürsün:60::60::60:

tabiki askerlik psikolojisi kötürde,o ettigi küfürde normal degil.
ben konusmazdim ama tabiki durum böyle olunca farklida olabilir..benimki istanbulda kisa dönem yapmisti ama böyle degildi
yani sevdigine yakin olmak ister,sesini duymak ister küfür cok kötü öncedende ediyordu heralde izin verme

Askerlik psikolojisi, askerlik psikolojisi.
Tamam anlıyorum zor tabii ama askerliğin psikolojisi de bi yere kadar.
Öyle canına ciğerine yok bilmem nerene koyiim yok şusun, busun diyecek kadar da değil.
Askerden gelecek asker sonrası psikolojisi, evlenmeye yüz tutacak evlilik öncesi psikolojisi.
Evlilik sonrası psikolojisi, çocuk psikolojisi, kıl psikolojisi, tüy psikolojisi.
Sırça saraylar mübarek.

Kusura bakmasınlar benim nazarımda hiçbir psikoloji sevdiği kadına "....koyiim." demeyi gerektirecek kadar kötü olamaz.
Bu bana göre kötü niyettir, ötesi yoktur.
Kavga etmek, tartışmak başka şey, küfür çoook başka şey, öyle psikolojiyle falan da kimse açıklayamaz bunu bana.

bende asker yolu bekledim ve orada her ne yasıyorlarsa benım sözlumun agzından '' ya'' li ''be'' li cumleler cıkmazken ne hıkmetse orada bilimum kufur ve hakaret ogrendı cocuk. bir keresınde telefonda konusurken bır baska kısı ıcın kufur ettı nutkum tutuldu sok oldum o kadar kıkotu etkılenmıstı lan lı lunlu yalı beli konusmayan adam ana avrat saydı sok oldum o yuzden bır yerde haklısın amaaaaaaa sana hakaret edıyorsa bunun onune gec ne ara ne sor asla tavız verme ve bu konular sımdıden baslarsa ılerde ne yapacaksın onu dusun..

Birincisi, acemi birliği askerliğin en zor dönemidir, hem adaptasyon sorunu yaşanır, hem kalabalıktır, hem her gün eğitimle geçer, uykusuz kalırlar, henüz bir dağılım yapılmadığı için her cins insan aynı yerdedir, uzaylı gibi olurlar bir anda.

İkincisi, askerde en büyük rütbeliden en küçüğüne a.k. küfürü adeta cümle sonunda nokta gibi kullanılır, ağız alışkanlığı olur bir anda.

Ben de asker bekledim, kısa dönemdi ama ömür gitti ömrümden. Acemi birliğindeyken Türkiyenin öbür ucuna gittim, 2 saat görebilmek için, telefonda hep sinirli olan adam hüngür hüngür ağladı karşımda, elimi bırakmadı.

5 ayda 5 kere ziyaretine gittim, dünyanın yolunu teptim, yine de telefonda demediğini bırakmıyordu senin keyfin yerinde rahatsın, unuttun beni, gelme istemiyorum diye.
Sabahın köründe kıskançlık krizlerine girip nedensiz arayıp azarladığını biliyorum, onun arkadaşlarıyla dışarı çıktığımda bela okuduğunu biliyorum.
Ona göre ben kurtulmuştum ondan keyfime bakıyordum, batıyordu dışarda olmam. Ama her gittiğimde de saatlerce sarılıyordu bırakmıyordu elimi.
Geldiği zaman öyle özür diledi, anlayışım için öyle teşekkür etti ki, bütün kızgınlığım üzüntüm silindi gitti kafamdan.

Düşünün, nasıl bir psikolojide oluyorlarsa artık askerden geldikten yıllar sonra bile askerlik kabusu görüp çığlık çığlığa uyananlar var.

Back