arkadaşım nikahı sadece lojman için düşünüyorsan uzman çavuşlara lojman zor çıkıyor malesef.hatta onların lojman hakkı yok diğer rütbelilerden kalırsa giriyorlar.sadece lojman içinse acele etmene gerek yok.diğer izinler konusunda devlet düğün izni veriyor yasal hakkı. ama 1 haftamı 10 gün mü bilemiyorum.onu uzmanlık yapan birine sormak lazım.burdaki bi arkadaşa da yazmıştım uzamnalrı ilk önce ( sınıfına göre değişirş tabi) doğuya vermeyi terc,h ederler çünkü en çok orada ihtiyaç var. bence nikahınızı tayini belli olunca yapın. çünkü eş götürülemeyen çook yer var doğuda.yeni evli olarak yalnız kalma durumunuz varen azından nişanlı olursanız durum daha kolaylaşır. gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama zor işler bunlar .sağlam bünye lazım.iyi ya da kötü süprizlere hazırlıklı olmak lazım. hakkınızda hayırlısı olsun :
Nasil uzman cavuslara yok? Herkesin lojman puanina gore hersey. 10 dairelik bir lojmanda uzman cavusa tahsiz edilen 3 daire. Gerisi subay ve astsubay. bu 3 daireye astsubay yada subay oturamıyor. tahsis edilen yere göre oturma olayı. Yani ksaca her yerde uzman cavusa tahsisli lojman war. uzman çavuşlar sadece ordu evine giremiyor bu da çok komik. doğuda kaldığımız yerde 3 dairelik lojman da 1 i subay 1 i astsubay 1 i uzman çavuşa aitti. lojman puanı yüksek olan oturdu. diğer astsubay ve uzman çavuşlar dışarda ev tuttu. plan böyle kısaca.
Ustteki arkadasin nisanlisi sozlesmeli uzman erbas olacak yani uzman jandarma degil. Onlarin haklari daha farkli. Benim esim muaazaf uzman jandarma. yani askerlikten önce okula alınanlardan. ilk görev yeri ankara, doğu değil.. jandarma ve piyade olarak doğuya uzman çavuş da gidiyor, uzman erbaş da, astsubay da subay da.. 2-4 yıldan 2-4 yıla doğu ve batı olarak tayin görüyorsun, aşağı doğru zorluğu artsa da.. ev götürülemeyen çoğu karakol kapandı bulunduğumuz yerde, yani tampon da. doğu da kapanan karakollar war. ama hala ev götürülemez yerler wardır muhakkak. sadece artık sınıra jandarma vermiyorlar, sınır piyadenin.
Devlet dugun izni veryor ewet ama su gercek ki izinleri basindaki rutbeliye gore kullaniyorsun! Dogumdan sonra verilen yasal iznimiz kaynadi bizim kullanalim diyemedik. Ayni sekilde bi astsubayin meyil izni yandi. Bu duzensizliklerin hepsi mevcut. Ornegiyle cevremde cok gordum.astsubayi da uzman i da ayni muameleyi goruyor.
Tabi soru soran arkadasim moralini bozmak icin yazmiyorum bunlar gercek. Allah gonlunuze gore versin mutlukluklar dilerim
canım dediğim gibi yasal izniniz war aksilik olmazsa kullanırsınız. kafanı yorma böyle şeylere moralini bozma. önce askere gitsin sınav falan oluyor sanırım kazansın sonra düşünürsünüz
üstteki yazımda da yazdım "bi akrabam sözleşmeli havacıydı ama oda uzmandı ve lojmanda kalıyorlardı.
nişanlımın arkadaşı da geçen sene askerliğini bitirdikten sonra uzmanlığı kazandı ilk görev yeri olarakta istanbul çıktı ,1 yıldır orda görev yapıyor." ama uzmanlara da lojman hakkı verildiğini yazdığını görünce çok sevindim. ama bu uzman erbaş için de geçerli mi?
bi de ben şu lojman puanını merak ettim onun hakkında da bilgi edinmem mümkün mü acaba ?:44:
evet canım sınavlara girmesi gerekiyormuş ama askerdeyken başvurduğunda yazılı sınava girmiyormussun sanırım ama emin değiliz gittiğinde öğrenicez artık
Nasil uzman cavuslara yok? Herkesin lojman puanina gore hersey. 10 dairelik bir lojmanda uzman cavusa tahsiz edilen 3 daire. Gerisi subay ve astsubay. bu 3 daireye astsubay yada subay oturamıyor. tahsis edilen yere göre oturma olayı. Yani ksaca her yerde uzman cavusa tahsisli lojman war. uzman çavuşlar sadece ordu evine giremiyor bu da çok komik. doğuda kaldığımız yerde 3 dairelik lojman da 1 i subay 1 i astsubay 1 i uzman çavuşa aitti. lojman puanı yüksek olan oturdu. diğer astsubay ve uzman çavuşlar dışarda ev tuttu. plan böyle kısaca.
Ustteki arkadasin nisanlisi sozlesmeli uzman erbas olacak yani uzman jandarma degil. Onlarin haklari daha farkli. Benim esim muaazaf uzman jandarma. yani askerlikten önce okula alınanlardan. ilk görev yeri ankara, doğu değil.. jandarma ve piyade olarak doğuya uzman çavuş da gidiyor, uzman erbaş da, astsubay da subay da.. 2-4 yıldan 2-4 yıla doğu ve batı olarak tayin görüyorsun, aşağı doğru zorluğu artsa da.. ev götürülemeyen çoğu karakol kapandı bulunduğumuz yerde, yani tampon da. doğu da kapanan karakollar war. ama hala ev götürülemez yerler wardır muhakkak. sadece artık sınıra jandarma vermiyorlar, sınır piyadenin.
Devlet dugun izni veryor ewet ama su gercek ki izinleri basindaki rutbeliye gore kullaniyorsun! Dogumdan sonra verilen yasal iznimiz kaynadi bizim kullanalim diyemedik. Ayni sekilde bi astsubayin meyil izni yandi. Bu duzensizliklerin hepsi mevcut. Ornegiyle cevremde cok gordum.astsubayi da uzman i da ayni muameleyi goruyor.
Tabi soru soran arkadasim moralini bozmak icin yazmiyorum bunlar gercek. Allah gonlunuze gore versin mutlukluklar dilerim
arkadaşım ben bildiğimi yazdım. ben istanbul da lojmanlarda oturuyorum. lojman dağıtımında rütbeli girmediği için bodrum katına anlaşmalı giren bi uzman çavuş bize evi öyle bir hala getirmiş ki evi dolaşıp çıkarken güzel bir hoş sohbetten sonra itiraf etti komutanım kimse beğenmesin diye yanlış anlamayın biz de böyle pis insanlar değiliz ama napayım eşim çalışmıyor istanbul da geçim zor diye. doğuda da lojmanda kalamayan tanıdıklarımız var. ayrıca sınıfa göre tayin yeri yapıldığını yazdım parantez içinde.eşim piyade ve sınır karakolunda.6 tane uzmanı var ve 4 tanesi yeni mezun. ben arkadaşın her şeye hazırlıklı olması için yazdım. çok iyi bildiğim için değil. sınıfını bilsek daha yardımcı olabilridik tabi. heyecana gerek yok
canım görev yılına ve evli bekar durumuna göre puan artıyor. hoş bekar olanlara zaten lojman önceliği verilmiyor
uzman erbaşlar da lojmana girebiliyorlar hatta merkezde komando birliğinde oluyorlar.. sadece evinden uzakta uzun görevleri oluyor, tek olumsuz tarafı bu.
bu dediğim jandarma erbaş için, havacı erbaşlar daha rahat tabi..
senin o dediğin istisna. ben de diyorum ki lojman puanına göre oturuyor herkes. tavanı akan kıytırık bir köy evinde kalan subay da gördüm ben. öyle bir anlatıyorsun ki o zavallı gözüyle baktığın uzman çavuşu herkesi öyle sanıyorsun. dünya o gördüklerinden ibaret değil. o bahsettiğin, mecburiyetinden oturmuş. aldığımız maaşlar hepimizin nerdeyse bir. astsubayı da uzman ı da subayı da birbirine yakın alıyor. sadece bir rütbe lojman sayısını, puan da önceliği veriyor. sen konuya girdin diye söylüyorum ayrıntıları. soru soran arkadaş da mesleğe girmeden bu söylentilerden korkmasın :)) doğuda lojmanı olmayan bir sürü karakol war, ha işte oralara tüm rütbeliler eş götüremiyor. sadece uzman çavuş değil! evet ayrıca piyade sınırda, komando dağda ama eşler yine lojmanda oturabiliyor. hatta kendi memleketinde bile oturabilir. ha ayrıca o senin eşinin uzman ı değil, ordunun uzman çavuşu
eşim 16. yılında bu meslekte zoru da görmüş biri ama yerlerde sürünmedi lojmanda da oturduk dışarda da.
vayyy arkadaş ne yaran var da ne çok gocunmuşsun sen yaaane çok takılmışsın anlattıklarıma canım benim. eşimin uzmanı lafı mı koydu sana .yazıkkk sen jiç görmemişsin eşinin rütbesiyle askercilik oynayan.tabiki maaşlar aynı dışarda otursa subayında maaşı yetmez o uzmanda ondan bahsediyor zaten.dışarda oturmayayım derken.zavallı uzmanlar değil de iki lafı başka tarafından anlayan insanlarda. madem senin de bilgin var benim yazımı alıntılayıp yazcağına normal bir cevap verseydin.hadi güzelim hadiiiiiiii
çook teşekkür ederim canım yanıtladığın için.olsun uzak yerlerin çıkma durumunu düşündük ama ikimiz içinde önemli olan birlikte olmak , birbirimizi çok uzun süre yalnız bırakmamak, beklerim ben.evet havacıların durumu çok daha rahat .o akrabamdan biliyorum.
merhabalar tekrardan..
bilgisi olan varmı? nikah işlemleri için sağlık raporunu, asteğmen olan nişanlım, askeriye hastanedenmi alabilecek? yada normal sağlık oçağına mı gitmek zorunda..hoş, ben zten sağlık oçağına gidicemde..
şöle net, bol bilgi içeren bir yanıt gelirse..çok sevinirim vallahi..
tşkler hanımefendilerr..
kızlar bi sorum olacak size benim nişanlım hava astsubay ı..5 yıllik bi ilişkimiz oldu birbirimize çok düşkünüz..hiç ayrılmadık (maşallah) çok şükür..şuanda nişanlıyız mayısda düğünümüz var aklıma takılan bir soru var..asker eşleri olanlar bilir tayin meselesi sorun oluyo mu..şunu da demek isterim eşimin mesleğinde sürekli atanma yok ama en az 5 yılda bir atanma oluyomuş..zorlukları nelerdir...paylaşırsanız sevinirim..önerileriniz varsa onları da öğrenmek isterim..cvplarınızı bekliyorum uzun uzun yazabilirsiniz:)
nişanlım ankarada görev yapıt-yor 5 yıldır..istanbula tayinini istedi bu sene düğünümüz olacak. uzun uzun yazmanız da benim için avantajj böyle konuşacakk birim olması lazımmm:):)..çok seviyorum ama insan korkuyo da tabii...bizde eşyayı çok almak istemiyorz inşallah..:):)....havacı olmasının avantajları olduğunu duydum ama ..bu avantajları asker eşlerinin söylemesi lazımMerhaba gzmn. benimde eşim hava astsubayı. su an eşimin 2. tayin yerindeyiz evlendiğimizden beri de ilk tayin yerimiz. Bu arada 4 yıllık evliyiz. tayin yerleri kötü yerler değil. örneğin biz şuan malatyadayız doğu görevine geldik. dışarda oturuyoruz. ev tayin dönemi bulması biraz zor oldu. eşim benden önce geldi buraya ben çalıştığım için ondan 1 ay sonra geldim. o ben gelene kadar ev buldu sonra da eşyaları evden eve nakliyatla taşıdık kolay oldu taşınması onlar gelip herşeyi topladılar ve paketlediler. malatyada da kurdular mutfak eşyalarınıda masa üstüne sarılı bir şekilde bırakmışlar gelince ben makinada yıkayıp yıkayıp yerleştirdim. kısacası 2 günde yerleştim.
şanslıyız havacılar öyle çok tayin görmüyor. muhtemelen 3 yerde emekli olunuyor. bize ailelerimize uzak kalmak zor geldi ilk etapta ama insan alışıyor.
sana tavsiyem ilk ev kurarken gereksiz eşya alma. ne kadar az eşya o kadar az sıkıntı. buna mutfak eşyasıda dahil. ben ilk evlendiğimde eşimin ailesinin olduğu şehre evlenmiştim ve gereksiz bir sürü eşya aldığımı taşınınca anladım. sana tavsiyem bu yönde.
nişanlın nerede görev yapıyor?
baya uzun oldu ama kusura bakma
sorun olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım yine görüşmek üzere
nişanlım ankarada görev yapıt-yor 5 yıldır..istanbula tayinini istedi bu sene düğünümüz olacak. uzun uzun yazmanız da benim için avantajj böyle konuşacakk birim olması lazımmm:):)..çok seviyorum ama insan korkuyo da tabii...bizde eşyayı çok almak istemiyorz inşallah..:):)....havacı olmasının avantajları olduğunu duydum ama ..bu avantajları asker eşlerinin söylemesi lazımo zaman içim rahat ediyo..böyle biraz karışık yazdım kusura bakmayın başka önerileriniz varsa başım üstüne dinlerim:)
Doğu yapmadan istanbul biraz zor olabilir ilk tayin yeri mi ankara? eğer doğu yaptıysa bu yazdığımı dikkate almayın. Eğer siz çalışmıyorsanız lojmanda oturmanızı tavsiye ederim hem canınız sıkılmaz hem de maddi anlamda zorlanmamış olursunuz. lojmanların bazıları maalesef çok kötü insanlar devlet malı diye çok hor kullanmış ne yazıkki . havacıların avantajı çok tayin görmemeleri ve askerliğin aralarında az oluşu. birde tabi nişanlınızın çalıştığı ihtisasa bağlı olarak çok sık nöbet gelmeyebilir. korkularınızın tam sebebi tayinse korkmanıza gerek yok ama başka sebepleri varsa hallolur umarım
ilk tayin yeri ankaraydı..doğuyu hiç hesaplamadık açıkçası inşallah bi süpriz olup doğu çıkmaz..korkum sadece tayinn..yani şölye söylim tayinin çıkmasına daha 3 yıl gibi bi süre vardı..nişanlım istanbula tayin istedi..eğer kabul olursa istanbula gelecek kabul olmazsa ankarada geri kalacak..o yüzden biz doğuyu hiç hesapa sokmadık ankara mı istanbul mu diye düşünürken durduk yere bi süpriz olmaz inşallah:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?