tatlım benim de demek istediğim o zaten, ilk atamayla atanırken eşinin şehrini tercih etmen...Umarım olur
Canım ben ilk atamada eşimin yanını tercşh ettim, benden yana bir ayrılığımız olmadı. Eşimin görevlerinden dolayı ayrı kaldık.
Hanimlar merhaba ins hepiniz iyisinizdir. Buyuk ihtimal bu konu burda konusulmustur ben baya gec kaldim :))) focaya tayinimiz cikti fakat lojmanlarindan oek memnun kalinmiyormus aranizda bilgisi olan varmi(eski foca)
Hanimlar merhaba ins hepiniz iyisinizdir. Buyuk ihtimal bu konu burda konusulmustur ben baya gec kaldim :))) focaya tayinimiz cikti fakat lojmanlarindan oek memnun kalinmiyormus aranizda bilgisi olan varmi(eski foca)
jandarma mı yoksa denizci mi eşiniz bilmiyorum ama eski foça kanalizasyonun olmadığı aşırı sivrisinek olan sokaklarda kedi ve köpekten bol bişey olmayan kışın çok rüzgarlı (sinüzit olursunuz) küçücük bir ilçedir.sadece devlet hastanesi var sinirli karşıyakadan zorla gönderilen her hastayı azarlayan doktorların olduğu devlet hastanesi var.herkes menemen e sada hastanesine muayeneye gider.deniz lojmanları kaleburnundadır şehre ulaşım için aracınızın olmalı yada servis saatlerini takip edebilirsiniz.jandarma lojmanları yer olarak daha iyi bir yerdedir.salı günü bir pazarı kurulur ayakkabıya kadar ordan satın alır herkes çok ucuz güzel takı satanlar var.pazarda alışveriş keyiflidir.yazın arada sular kesiliyordu.ama kışın hiç rastlamadım.2011 ocak sonu ordan tayin olduk.bi daha gitmedim.yinede soracağınız olursa cevaplayabilirim.
bu konuda ne kadar yardımcı oalabilirim bilmiyorum ama
foçaya yakın aliağa var çok güzeldir, genelde foçada çalışan askerler orda otururlardı, servisleri de vardı.
komşularımızdı çoğu. ayrıca aliağaya da 2004 de yeni lojmanlar yapılmıştı. ama sizlere düşermi düşmezmi bilemicem.
ayrıca foçada su sorunu olduğunu söylerlerdi hep, o yüzden aliağada oturmanızı tavsiye ederim.
aliağa çok güzel bir yerdir. foça menemen ile aliağanın arasında kalır, menemeni tavsiye etmem.
jandarma mı yoksa denizci mi eşiniz bilmiyorum ama eski foça kanalizasyonun olmadığı aşırı sivrisinek olan sokaklarda kedi ve köpekten bol bişey olmayan kışın çok rüzgarlı (sinüzit olursunuz) küçücük bir ilçedir.sadece devlet hastanesi var sinirli karşıyakadan zorla gönderilen her hastayı azarlayan doktorların olduğu devlet hastanesi var.herkes menemen e sada hastanesine muayeneye gider.deniz lojmanları kaleburnundadır şehre ulaşım için aracınızın olmalı yada servis saatlerini takip edebilirsiniz.jandarma lojmanları yer olarak daha iyi bir yerdedir.salı günü bir pazarı kurulur ayakkabıya kadar ordan satın alır herkes çok ucuz güzel takı satanlar var.pazarda alışveriş keyiflidir.yazın arada sular kesiliyordu.ama kışın hiç rastlamadım.2011 ocak sonu ordan tayin olduk.bi daha gitmedim.yinede soracağınız olursa cevaplayabilirim.
Esim denizci. Kime sorsak nerdeyse sizin anlattiginz gibi anlatiyorlar. Bizde normal ev bakiyoruz satilik yada kiralik 5 yil kalicaz kira odiycegimize bizim olsun dedik ama adam akilli evde yok. İsin zor yani 4 aylik bi bebegimiz hastanenin vs. Yakin olmasi cok onemli. 2 yillik evliyim 2 yildirda izmirdeyiz oturdugumuz yer cok guzel ama focaya uzak suan oturdugum evden hic cikmak istemiyorum. Allahim herkese herseyin hayirlisini nasip etsin cok sagol yorumlarin icin tesekkur ederim
Cok tesekkur ederim bilgileriniz icin. Bizede lojmanlari tavsiye etmediler cok soguk oluyormus esimde puanlarini harcamak istemedi. Bizde menemen taraflarinda satilik yada kiralik ev bakiyoruz esime aliagadanda bahsettim tavsiye ettiginiz icin.cumlemizin hakkinda hayirlisi olsun insallah
bu mesleğin sancıları da bu işte.
uzun görevleri olmasa bile ayda 4 gece zaten nöbeti oluyor, denetlemelerde geç geliyor,
gece atışları oluyor. şehir dışı görevler oluyor.
illaki oluyor da oluyor.
daha önce de dediğim gibi insan sevmese katlanamaz zaten.
benim aşkım bana göre bitane.
burdaki bayanlar içinde eminim çoğu öyle.
çünkü görüyoruz burda yorumları.
kolay değil ayrılık.
sabırlı olmak lazım. huzurlu olmak lazım.
hayırlısı olsun inşallah herkesin hakkında.
rica ederim lojman yerine kaloriferli tek site var adını hatırlayamıyorum ordan bir ev alsanız 5yıl oturup sonra öğretmene memura kiraya verseniz ilerdede yatırımınız olur.hastane için eğer aracınız varsa sada hastanesi yol üzerinde ulaşılabiliyor.Hakkınızda hayırlısı olsun bizde yüksekovaya geldik orayı arar oldum.yinede bunada şükür deyip 2yılın dolmasını bekliyoruz.size taşınmada kolaylıklar diliyorum
Bizde ev degistirmeyelim servisle gidip gelir diye dusunduk ama cok uzak kaliyor. Cok tesekkur ederim allah hepimiszin cocuklarini bagislasin saglik versin ins melegimizin sansina hersey yoluna girer iyi biyer bulur yerlesiriz. Ben istanbulluyum evlenip buraya geldim. İst disinda heryer bana köy yasamak zor sıkıci.alismaya calisiyorum tam alistik derken hoppa baska bi yer. Hayirlisi olsun herkez icinsiz izmirde oturuyorsunuz yani. e tabi menemen daha mantıklı olur izmire daha yakın, ama gerçekten menemen oturulacak bir yer değil bence.
tabi bunda nereli olduğunuzun da önemi büyük.
bebeğiniz de varmış, allah bağışlasın. aliağada büyük devlet hastanesi yapıldı.aliağadan izmire de gece 12ye 1 e kadar metro var ayrıca.
arkadaşın da dediği gibi foça, aliağa çok rüzgarlı yerler. rafineriyi de oraya zaten rüzgar var diye kurmuşlar.
rüzgar olmadığı zaman felaket kokar :)
izmire gidiş geliş yapamıyor mu eşiniz?
Sabrede sabrede ne hale geldim bilsen, arkadaşlarım bana şaşkınlık ve hayranlıkla bakıyor. "Ben olsam dayanamazdım, iyi sabrediyorsun" diyorlar. Asker eşi olmak çok zor gerçekten...
Arkadaşlar merhaba...
Bu topiği daha yeni keşfediyorum. Bütün sayfaları okuyamadım ama
gördüğüm kadarıyla herkes birbirine destek, yardımcı olmaya çalışıyor.
Bizim tayinimiz de Çanakkale Gelibolu'ya çıktı.
Oraları bilen arkadaşlar varsa nasıl bi yer anlatabilir misiniz?
Lojmanları nasıl? Dışarıda oturulabilir mi vs.
Şimdiden herkese teşekkürler...
merhaba hayırlısı olsun öncelikle nereden oraya gidiyorsunuz bilmiyorum ama şirin bir yer çok büyük değil ama yazın haraketli baya. lojmanlar bence güzel değil. tabi sizbilirsiniz yine de. dışarıda oturulabilir sonuçta terör gibi bir durum söz konusu değil.
teşekkür vegetable,
kıbrıstan geliyoruz. burdaki lojmanlarımız gerçekten çok kötü olduğu için "daha ne kadar kötü olabilir ki" diye düşünüyoruz :)
olmazsa tabi dışarda oturucaz artık.. küf, lağım, fare, yılan.. alıştırdılar burda bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?