selam kızlar....
bayram yoğunluyla giremedim hiç.
güzel dolu dolu bir bayram geçirdik nasıl geçti anlamadım valla kendimi evde buldum bu sabah
izin de bitti bayram dahepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun...
tuncelideki şehitlerimize de çok üzüldüm, nasıl bişeydir bu ya
komiser ve eşine nasıl üzüldüm ya((
allah belalarını versinnnnn!!!!
selam kızlar....
güzel dolu dolu bir bayram geçirdik nasıl geçti anlamadım valla kendimi evde buldum bu sabah
hoşgeldin monacım, tatili bitirdin sonunda, özledik seni
hoşgeldin monam...seninde geçmiş bayramın mübarek olsun...
ben artık haber izleyemiyorum inan
hoşbuldum madecim.
ben de izlemeyeyim diyorum ama olmuyor işte(
hamilelik nasıl gidiyor???
iyiyiz şükür şimdilik,inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleride görürüz
inşallah canım.. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsn..
az kalmış artık çok heyecanlı olmalı:)
geçmiş olsun canım bol bol vitamin al ve dinlen...selam canım, yok malesef. gelmesi gereken zamanda göndermiyolar,3 ayda bir izin olayı da hikaye yani. 5 ayı bulacak gelmesi.
sen nasılsın epeydir karşılaşamadık, özlettin kendini.eşinin dönüşü yakındı sanırım.
bu arada günaydın tüm hatunlar
hasta oldum durduk yerde, işe zar zor geldim ama rapor kullanmak istemiyorum eşim geldiğinde lazım olacak diye
malesef canım herkes böyle zannediyo ama ücretsiz değil bilindiği gibi...çok adaletsizce ya bizde masraf yaptık ama full yapılı binalarda var ben gercekten ücretsiz sanıodum askerlere lojmanlarını
kesinlikle katılıyorum sana canım... bende ilk bu önyargıyla gelmiştim lojmana ama çok şükür şuana kadar hiç böyle bişeyle karşılaşmadım umarım karşılaşmamda. eğer karşılaşırsamda o insan o an benim için biterbunu sadece asker eşlerini özgülemek yanlış bence...valinin eşi,bir emniyet amirinin eşi,okul müdürünün eşi gibi çeşitlerimizde var...ben insanın kendisini nasıl ortaya koyduğuyla alakalı olarak bu tarz şeyleri yaşadığını düşünüyorum...kimsenin eşine şu albayın karısıymış,yada şu komutanın kaırısymış diye yaklaşmam ve bu yüzden de hürmet göstermem dolayısı ile böyle bişey yaşanmasına fırsat vermedim vermemde....
selam kızlar....
Merhaba
Bende 2 yıllık bir asker eşiyim. 2 senedir kendi evimizde oturuyoruz daha doğrusu eşimin ailesinin evi ve bizim için sıfırdan yaptılar. seneye doğu tayini bekliyoruz. başlardan lojmanda oturalım diye düşünmüştük ama geçen hafta lojmanda oturan bir tanıdıklarımıza gittik eşimle. lojmanın hali içler acısıydı pek hoşumuza gitmedi . acab her lojman böyle kötü müdür? birde lojmanda oturmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir görmüş yaşamış tecrübeli arkadaşlar paylaşırsa çok memnun olurum.
Ben en çok eş götürülmeyen görev kısmında huzursuz oluyorum.Henüz öyle bi durumla karşılaşmadık, inşallah da karşılaşmayız ama şu 6 aylık yurt dışı görevleri hiç hoşuma gitmiyor.Hadi türkiye olsa elbet bi şekilde bi ihtimal görüşülebilir.Ama yurt dışı meşakkatli iş.Umarım böyle bi durumla karşı karşıya gelmeyiz, herkes için zorlayıcı olur.
Onun dışında imkanlarından memnunum.Gerek lojman kiralarının düşük olması, kantin fiyatlarının dışarıya göre daha hesaplı olması gibi.Bu sayede daha çok birikim yapabiliyor insan.200 lira kira nerde, 500-600 lira kira nerde.
En çok ta şehir şehir gezmeyi seviyorum.Bi yere çakılıp kalmıyosun, hayatın monotonlaşmıyor.elbet bi yerde kendine daha yakın bir arkadaş bulup kalma isteği olur ama, dostlukların da zorluktan geçmesi gerektiği tam da burda devreye giriyo diye düşünüyorum.
Bunun dışında eşiniz bi üstü tarafından emir altında olduğundan -ki bazı üstler insanlıktan çıkmış vaziyette olabiliyor- sinirleri sürekli gerilim halinde olabilir.Bu da işin fedakarlık kısmının aslında ne kadar onur verici olduğunu gösteriyor.
Taburun içinde bulunan lojmanlarda isen eşin öğle arasında rahatlıkla eve gelebilir, yoksa sabah çıkar mesayi bitiminde evde olur.Eğer yapacak bişeylerin olmazsa evde sıkıntıdan patlarsın.Ben şu an öyleyim mesela.Sıkıntıdan patlıyorum.Dışarı bile çıkamıyorum.Bu da doğunun verdiği bir diğer zorluk.
Nöbetleri es geçmemeliyiz tabi ki.Eşinin bulunduğu birlikte umarım personel sıkıntısı yoktur.Eğer olursa -burda şu an 3 subay var, diğerleri karakol görevine gittiği için- 2, 3 günde bir bile nöbet tutabilir.
Hıı bide unutmadan, bazı hanımlar arasında rütbe farkı da vardır.Eşleri neyse onlar da o kılığa girebilip diğer hanımlara karşı saygısız hatta ahlaksız davranabilme lüksünü kendinde bulabilirler.Dileğim bu tür yüksek egolu, hoşgörüsüz, ne oldum delisi, erleri kendine ''ayakçı'' yapmayan, insanların rütbe farkıyla değil de insan olma meziyetleriyle ilgilenen, gerçekten hanımefendi birileriyle karşılaşman.
Özetle askeriye böyle bir şey bluesroza.Eşinle ömür boyu mutluluklar bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?