- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
atlattım sayılır,ılık şeyler iç hep sweetcim...aynen bencede o kadar yatan memur var birgünde sen dinlen ki mazeretin var...evet canım, faranjit falan..su bile içemiyorum, bakalım bugün iş bırakma eylemi yapıcam.banane ben mi kurtarıcam devletikocam yeterince kurtarıyor. sen atlatabildin mi gribi?
madeofhonor ; siirtteyiz de 500 mü? yakıtla birlikte falan mı?Siz nerdesiniz ki o kadar fazla.
ben polis eşiyim kızlar istanbulda lojman 134 lira aidat falan 250 kısın 400 bile olmuo nie size o kadar fazla yaaa
çok adaletsizce ya bizde masraf yaptık ama full yapılı binalarda var ben gercekten ücretsiz sanıodum askerlere lojmanlarını
çok adaletsizce ya bizde masraf yaptık ama full yapılı binalarda var ben gercekten ücretsiz sanıodum askerlere lojmanlarını
Ben en çok eş götürülmeyen görev kısmında huzursuz oluyorum.Henüz öyle bi durumla karşılaşmadık, inşallah da karşılaşmayız ama şu 6 aylık yurt dışı görevleri hiç hoşuma gitmiyor.Hadi türkiye olsa elbet bi şekilde bi ihtimal görüşülebilir.Ama yurt dışı meşakkatli iş.Umarım böyle bi durumla karşı karşıya gelmeyiz, herkes için zorlayıcı olur.
Onun dışında imkanlarından memnunum.Gerek lojman kiralarının düşük olması, kantin fiyatlarının dışarıya göre daha hesaplı olması gibi.Bu sayede daha çok birikim yapabiliyor insan.200 lira kira nerde, 500-600 lira kira nerde.
En çok ta şehir şehir gezmeyi seviyorum.Bi yere çakılıp kalmıyosun, hayatın monotonlaşmıyor.elbet bi yerde kendine daha yakın bir arkadaş bulup kalma isteği olur ama, dostlukların da zorluktan geçmesi gerektiği tam da burda devreye giriyo diye düşünüyorum.
Bunun dışında eşiniz bi üstü tarafından emir altında olduğundan -ki bazı üstler insanlıktan çıkmış vaziyette olabiliyor- sinirleri sürekli gerilim halinde olabilir.Bu da işin fedakarlık kısmının aslında ne kadar onur verici olduğunu gösteriyor.
Taburun içinde bulunan lojmanlarda isen eşin öğle arasında rahatlıkla eve gelebilir, yoksa sabah çıkar mesayi bitiminde evde olur.Eğer yapacak bişeylerin olmazsa evde sıkıntıdan patlarsın.Ben şu an öyleyim mesela.Sıkıntıdan patlıyorum.Dışarı bile çıkamıyorum.Bu da doğunun verdiği bir diğer zorluk.
Nöbetleri es geçmemeliyiz tabi ki.Eşinin bulunduğu birlikte umarım personel sıkıntısı yoktur.Eğer olursa -burda şu an 3 subay var, diğerleri karakol görevine gittiği için- 2, 3 günde bir bile nöbet tutabilir.
Hıı bide unutmadan, bazı hanımlar arasında rütbe farkı da vardır.Eşleri neyse onlar da o kılığa girebilip diğer hanımlara karşı saygısız hatta ahlaksız davranabilme lüksünü kendinde bulabilirler.Dileğim bu tür yüksek egolu, hoşgörüsüz, ne oldum delisi, erleri kendine ''ayakçı'' yapmayan, insanların rütbe farkıyla değil de insan olma meziyetleriyle ilgilenen, gerçekten hanımefendi birileriyle karşılaşman.
Özetle askeriye böyle bir şey bluesroza.Eşinle ömür boyu mutluluklar bu arada.
Çok güzel açıklamışsınız ozdelice, teşekkürlerGerçekten böyle rütbe farkı muhabbeti yapan hanımların olması çok enteresan. Komşuluk ilişkisi olur ama hanımlar arasında. Yani kimse kimseye bi yaptırım uygulayamamalı. Siz hiç böyle bi durumda kaldınız mı?
bunu sadece asker eşlerini özgülemek yanlış bence...valinin eşi,bir emniyet amirinin eşi,okul müdürünün eşi gibi çeşitlerimizde var...ben insanın kendisini nasıl ortaya koyduğuyla alakalı olarak bu tarz şeyleri yaşadığını düşünüyorum...kimsenin eşine şu albayın karısıymış,yada şu komutanın kaırısymış diye yaklaşmam ve bu yüzden de hürmet göstermem dolayısı ile böyle bişey yaşanmasına fırsat vermedim vermemde....
madecime katılıyorum, bence bu tamamen kişilik meselesi. bir müsteşar eşi bi bakan eşiyle karşılaşınca insan bizimkilerin kıymetini anlıyor. kişinin içinde kalan yaşayamadığı kompleksleri varsa eşi apartman görevlisi bile olsa kendisini first lady zanneder. bunlara takılmayın ve korkmayın, önemli olan sizin eğitim, iş, kültür seviyeniz. sizden bu yüzden çekinen insan kim olursa olsun zarar veremez.
Ayy sizden bunları duymak iyi geldi açıkçası. Çünkü ben hiç gelemem öyle şeylere. Ben bi yazı buldum internette kaynak versem bi sakıncası olmaz umarım. Orda asker eşleri arasındaki hiyerarşiden bahsetmişler ve çok korkunç geldi bana.
Ölümü Şüpheli Albayın Eşi Anlatıyor... 19 Temmuz 2010 17:20
Ayy sizden bunları duymak iyi geldi açıkçası. Çünkü ben hiç gelemem öyle şeylere. Ben bi yazı buldum internette kaynak versem bi sakıncası olmaz umarım. Orda asker eşleri arasındaki hiyerarşiden bahsetmişler ve çok korkunç geldi bana.
Ölümü Şüpheli Albayın Eşi Anlatıyor... 19 Temmuz 2010 17:20