Aşk mı alışkanlık mı ?

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
Umarım derdimi anlatabilirim size kızlar, kısacık bi cevabınız bile benim için önemli..
1.5 yıllık bi ilişkim var. Onu elde etmek için ne dualar ettim, gördüğümde bile kalbim milyon kere çarpıyordu çıkmaya başladığımızdaki halimi varın siz düşünün. Gayet mutlu giden bi ilişkiydi, aynı fakültedeyiz her gün görüşmeler, yemekler, eğlenceler güzel zamanlar geçirdik. Son 3 ayda onu eskisi gibi sevmediğimi anladım, nedenlerinden sadece bazıları..
Eski sevgilisi için yaptığı şeylerin hiçbirini benim için yapmaması en basitinden twitter da 1 tane bile fotoğrafımızı yok, ama eski sevgilisiyle sürüsüyle fotoğrafı vardı, böyle şeylere özen gösteririm bunu çok iyi bilir ama beni değerli hissettirmedi bu konuda.
Ben çok duygusal biriyim olmadık yere ağlarım, ben ağladığımda o halime güler. Ben beni anlayıp benimle ağlamayacak biriyle nasıl bi ömür geçireyim ki ?
1.5 yılda tabiki cinsel açıdan yaşanmışlıklar da var, bana saygı duymaması beni soğuttu, sonrasında özür dilesede bi kere soğudum mu dönüşü yok.
Konuşacak konumuz artık kalmadı, mesajlarımız tamam aşkım, evdeyim aşkım, peki aşkımdan ibaret. Dogumgünümde başka bi şehirden kalkıp yanıma geldi ama ettiğimiz muhabbet en fazla yarım saattir oysa ki 6 saat birlikteydik.
Tip olarak onu çok beğeniyordum en başlarda ama artık yüzüne bakasım gelmiyor sanki bi yabancı bana.
Geleceğimde o olsun istemiyorum, kafamı karıştıran tek şey onun kadar sadık birini bulabilir miyim bu devirde bunu düşünüyorum sadece..
Ona belli ettim ayrılıktan döndük, keşke dönmeseydik daha mutlu olurdum diyorum. Mutsuz kadın = mutsuz ilişki. Onu mutlu edemiyorum çünkü kendim mutlu değilim bu ilişkide. Pişman olur muyum diye de korkuyorum çünkü çok iyi biri. İyi olması evlilik için yeterli mi sizce ? 1.5 yıl önce bakınca kalbimi titreten adam bugün elimi tutsa umrumda olmuyor, yaşadığım aşk değildi sanırım. Bunu ona nasıl anlatayım, nasıl hissettireyim, yol gösterin bana kızlar :(

bence önce kendini çözmelisin belki şıpsevdisin ve o değil bir başkası olsa yine soğuyacaksın

Son 3 ayda onu eskisi gibi sevmediğimi anladım, nedenlerinden sadece bazıları..
-değerli hissettirmedi bu konuda.
-ben ağladığımda o halime güler. Ben beni anlayıp benimle ağlamayacak biriyle nasıl bi ömür geçireyim ki ?
- bi kere soğudum mu dönüşü yok.
-Konuşacak konumuz artık kalmadı,
-ettiğimiz muhabbet en fazla yarım saattir oysa ki 6 saat birlikteydik.
- artık yüzüne bakasım gelmiyor sanki bi yabancı bana.
-Geleceğimde o olsun istemiyorum
-Ona belli ettim ayrılıktan döndük, keşke dönmeseydik daha mutlu olurdum diyorum.
-Onu mutlu edemiyorum çünkü kendim mutlu değilim bu ilişkide.

Yazdıklarınız bakınca uzun ilişkilerde zaman zaman yaşanabilen monotonluktan fazlasını gördüm...

Hatta siz de sorularınızın cevabını verdiğini fark etmişsinizdir...

Tek endişeniz onun kadar sadık birini bulamayacak olmak ama siz ona sadık kalabilecek misiniz?

Gidip onu aldatacaksınız demiyorum ama hayatınızdaki erkek kalbinizin ritmini değiştirmiyorsa bir gün karşınıza size kendinizi özel hissettiren biri çıkarsa aklınız ona kayabilir...

Kendinizi onun yerine koyun...

Size karşı bu kadar hissiz olsaydı ve sadece sadakatiniz için sizinle devam etseydi kendinizi kullanılmış hissetmez miydiniz?

Dürüst davranmalı ve hislerinizin ne yönde değiştiğini söylemelisiniz ona...

Benzer bir durumda kopma noktasına gelmişsiniz zaten ama devam ederseniz sadece uzatmaları oynamış olacaksınız...

Kesinlikle ayrilmalisin. Mutlu olmadigin bir iliskiyi neden yasayacaksinki? Daha da onemlisi, karsindaki adam kendisini sevmeyen biriyle birlikte su an. Bu ona cok buyuk haksizlik. Kendine de ona da yapma bunu. Cok sadik ve sana cok deger veren biri illaki olur. Bir iliskiyi yurutmek icin partnerin "iyi, ahlakli" olmasi gerekli ama yeterli degildir.

bugün elinde tutmaması umurunda olmaz yarın elini tutmasından iğrenirsin.onun taarafından baktığında ayrılmak için nedenininz yoksa bunu anlaması çok zor olacaktır.tabi açık açık onu artık sevmediğinizi söylemezseniz.değer verdiğiniz biriyse kalbini kırmadan ayrılmaya bakın ama bu şekilde bir ilişki yürüterek kendine de ona da yaz<ık edersin.

1.5 yılda tabiki cinsel açıdan yaşanmışlıklar da var, bana saygı duymaması beni soğuttu, sonrasında özür dilesede bi kere soğudum mu dönüşü yok.

Bundan kastınız ne öncelikle?

Kesin pişman olursun, elden giden kıymetli oluyor, hep aynı.

Ama daha iyisini bulana kadar bunu elinde tutayım mantığı ise ayrı bir karaktersizlik, asla bunu yapmayın. Başka insanları tanımak istiyorsanız önce erkek arkadaşınızla yollarınızı ayırın.

Yazdıklarınız bakınca uzun ilişkilerde zaman zaman yaşanabilen monotonluktan fazlasını gördüm...

Hatta siz de sorularınızın cevabını verdiğini fark etmişsinizdir...

Tek endişeniz onun kadar sadık birini bulamayacak olmak ama siz ona sadık kalabilecek misiniz?

Gidip onu aldatacaksınız demiyorum ama hayatınızdaki erkek kalbinizin ritmini değiştirmiyorsa bir gün karşınıza size kendinizi özel hissettiren biri çıkarsa aklınız ona kayabilir...

Kendinizi onun yerine koyun...

Size karşı bu kadar hissiz olsaydı ve sadece sadakatiniz için sizinle devam etseydi kendinizi kullanılmış hissetmez miydiniz?

Dürüst davranmalı ve hislerinizin ne yönde değiştiğini söylemelisiniz ona...

Benzer bir durumda kopma noktasına gelmişsiniz zaten ama devam ederseniz sadece uzatmaları oynamış olacaksınız...

Şuanda uzatmalar gibi geliyor zaten his yok aşk yok sadece birbirine haber veren 2 kişi..
Ona bunu söylediğimde nasıl tepki vereceğinden korkuyorum, bide şöyle bi durum var. Doğumgünümde ayrılma noktasına geldik sadece yarım saat konuştuğumuzu söyledim, bana hediye almış üstelik pahalı bi hediye, bende gayet içten sevindim teşekkür ettim mutlulugumu farketti ve bi daha böyle şeyler yaşamayalım bu son olsun ben seni seviyorum dedi o öyle diyince bende sap gibi kaldım durumun farkında da olsam orada kıracak şeyler söylememedim ona doğruları anlatamadım, hediye için devam ettirecek biri asla değilim böyle şeyler beklemem karşı taraftan ama durumu hediyeyle düzelttiğini zannediyor bunu nasıl değiştiricem bilmiyorum

Evlenınce kalp tıtremesı kalmıyor,horultusuna yatak tıtrıyor..

evlılık ıcın ıyı ınsan terımı çok önemli..
ask bugün bıtecek ve onun ağız sapırtısını duyacaksın..

işte ozaman onun ayı degıl,bır kelebek olduğuna kendını ınandırman ıcın sebeplerın olmalı..

Bundan kastınız ne öncelikle?

Kesin pişman olursun, elden giden kıymetli oluyor, hep aynı.

Ama daha iyisini bulana kadar bunu elinde tutayım mantığı ise ayrı bir karaktersizlik, asla bunu yapmayın. Başka insanları tanımak istiyorsanız önce erkek arkadaşınızla yollarınızı ayırın.

Yaşamak istemediğim şeylerin gayet doğal olduğunu söyledi ( birleşme vs. değil ondan çok daha önce olan şeyler) ama ben bunları kendime yakıştırmadığım için yaşamak istemedim çünkü karşımdakinden emin değilim ki istemediğim biriyle yaşayamazdım saygı duymadı, ben seninle ciddi düşünüyorum tabi bişeyler yaşanıcak ilkokul çocugu değiliz ikimizde vs. gibi söylemleri oldu.
Daha iyisini bulma arayışım kesinlikle yok, şuanki ilişkim bitmeden böyle bişeyi düşünmem zaten. Ama o kadar çok şey okuyorum ki burada, onun gibi sadık güvenilir birini bulmuşken kaybediyorum diyorum.

durumu hediyeyle düzelttiğini zannediyor bunu nasıl değiştiricem bilmiyorum

Açıkça her şeyi konuşarak...

Zaten hislerinizi bilse ne yanınıza gelir ne de hediye alır...

O nedenle yürümeyeceğinden eminseniz bunu söylemekte ne kadar gecikirseniz o kadar kandırılmış ve kullanılmış hissedecektir kendini...

Kesinlikle ayrilmalisin. Mutlu olmadigin bir iliskiyi neden yasayacaksinki? Daha da onemlisi, karsindaki adam kendisini sevmeyen biriyle birlikte su an. Bu ona cok buyuk haksizlik. Kendine de ona da yapma bunu. Cok sadik ve sana cok deger veren biri illaki olur. Bir iliskiyi yurutmek icin partnerin "iyi, ahlakli" olmasi gerekli ama yeterli degildir.
alıskanlıga mı dönüstü acaba ..

O ayrılma gücünü kendimde bulabilsem bir de.. Üzmekten çok korkuyorum bunu haketmiyor çünkü o :(

Evlenınce kalp tıtremesı kalmıyor,horultusuna yatak tıtrıyor..

evlılık ıcın ıyı ınsan terımı çok önemli..
ask bugün bıtecek ve onun ağız sapırtısını duyacaksın..

işte ozaman onun ayı degıl,bır kelebek olduğuna kendını ınandırman ıcın sebeplerın olmalı..

Evlilik için iyi insan olması önemli, ama evliliğe giderken o tutku o aşk da gerekli değil mi işte o bende kalmadı

Açıkça her şeyi konuşarak...

Zaten hislerinizi bilse ne yanınıza gelir ne de hediye alır...

O nedenle yürümeyeceğinden eminseniz bunu söylemekte ne kadar gecikirseniz o kadar kandırılmış ve kullanılmış hissedecektir kendini...

Yanıma gelmesin diye o kadar çabaladım ki anlamadı, biliyordum gelince böyle olacağını :(
Konuşucam diyorum ama umarım yapabilirim bunu..

kalbin eskisi gibi çaprmıyorsa, onun gibi birini bulup bulamama düşüncesi pek de önemli değil aslında...
kendını sana değerli hissettıremeyene o
bir erkek kadını mutlu ederse, kadın da onu eder...en önemlısı erkegın mutlu edebılmesı.

kalbin eskisi gibi çaprmıyorsa, onun gibi birini bulup bulamama düşüncesi pek de önemli değil aslında...
kendını sana değerli hissettıremeyene o
bir erkek kadını mutlu ederse, kadın da onu eder...en önemlısı erkegın mutlu edebılmesı.

Ben onu değerli hissettirmek için bugune kadar elimden geleni yaptım ama o twittera beraber fotoğraf koymaktan aciz. Bu kadar küçük şeylerle mutlu olan bi insanım ben, bilerek bunu bile yapmıyor.

Ona ulaşamamış olmanız ilk başlarda sizi heyecanlandırmış aşık olduğunuzu sandınız ama sadece bir hevesti gerçek karakterini tanıyınca soğumuşsunuz. Soğuduğunuzu bile biliyorken ne gerek var sürdürmeye saygısı bile yokmuş bir an önce karar vermeniz en sağlıklısı pek sonu olcak gibi görünmüyor. Size değer veren gözünüzün içine bakan biriyle tanışırsınız inşallah :)

Back