Aşk, Farklı Ülkeler, Uzak İlişki...

Şimdi ablacım üzülmeni istemem ama gerçekçi olunacak tek nokta var burda. Sen bu adam için fedakarlık yapıp, bir noktaya kadar avukatlık hayalinden vazgeçmeye hazırsın. Peki bu adam sana gel diyor mu?

Bu adam da seni seviyorsa gel derdi, bir yolunu buluruz derdi, sen hele bir taşın çaresine bakarız dil öğren sonra bakarız derdi. Bak, ben 8 yıldır göçmenim, burda da bir göçmen kadınlar fb sayfasına üyeyim. Aşk için ülke değiştiren, tek kelime Almanca bilmeden gelen tonla kadın var, ülkelerinden uzaktalar, dili öğrenirken zorluk yaşıyorlar, bazen ırkçılığa uğruyorlar, bazen anne babayı özlüyorlar ama mutlular. Neden biliyor musun? Adam sonuna kadar destekçi. Biz ayrılmicaz gel burda yaşa, uzaktan çalış, freelance yap, istemiyorsan evkadını ol gitsin demişler. Çünkü ayrılmak istemiyorlar.

Senin çocukta ben böyle bir ışık göremedim yani, bir kez olsun sen de gel dememiş ki. Sen, gel demeyen biri için oraya gitme çareleri arıyorsun. Gidince ne olacak peki? Adam seninle hayat kurmak istemiyor, adam orda 0dan hayat kurmak istiyor zaten seni götürme niyeti yok. Diyelim ki gittin, orda yüksek lisans buldun, Almanca denen eşşek yükü dili çğrenmeye başladın da kim için? Adam bir kez iyi ki geldin demeyecek. Tüm çabaların boşa kürek çekmek olacak. Bu kadar dramatik bir değişimi yanında olmayan biri için yaparsan mutsuz olacaksın, net şekilde. Bu adamla mutlu olamazsın. Gitmeye kafayı takmış, seni gözü görmüyor. Bırak gitsin ne hali varsa görsün. Benden bu kadar. Lütfen hukuk kariyerin şu mıymıntı tip için çöpe gitmeye değer mi iyice düşün taşın.

++++
Konu sahibi hani üzmek istemiyorum,ama seven kişi bir şekilde sevdiği ile gitmek için fırsat arıyor.''görüşürüz arada ya'' tarzı bir yaklaşım sanki ''eh gideceğim ben senle de arada takılırız yine'' gibi durmuş özür dilerim.Heyecanlanmıştır tabii,belki o yüzden direk düşünememiştir ama ben olsam gerçekten sevdiğim bir insansa o kişi ''arada gelirim sen de gelirsin'' demek yerine ''senin için de araştıralım,belki ben gidince bir şeyler bulabilirim senin için'' der en azından geleceğimize dair bir plan oluştururdum.Siz ben kariyerimi ne yapacağım diyorsunuz da karşınızdaki size hiçbir fikir sunmamış,yani siz kendi kendinize gelin güvey olmuş gibi duracaksınız.

Ben katılıyorum bu yoruma. Görüşrüz işte yeaaa şeklinde muğlak konuşmak da ayrıca saçmalık. Adam gibi bir erkek çıkar net konuşur, beni bekleme hayatını ziyan etme. Kimseyi bulamazsam oralarda diye konu sahibesini cepte tutmak istiyor. Bu adam 5 para etmez, garip bir tip, kaçtır yazıyorum şuraya. Konu sahibesi kömüşlerden hoşlanıyor sanırım, neyini sevdi çözemedim gitti zaten.

Artı şunu da diyebilirdi
Ben yeni bir hayat kurmak istiyorum, seninle uzaktan zor olur ben buna gelemem bitirelim
Bu bile yaptığından daha kötü birşey değil
Belirsizliğe sürüklüyor

Yukarıda arkadaşlar yazmış, kesinlikle katılıyorum onlara. Sevgiliniz size " sen de gel" dememiş. Bir şekilde birlikte gitmenin yollarını aramamis. Muhtemel düşüncesi; araya mesafe girince ilişkinizin bir süre sonra otomatik olarak biteceği yönünde. Ve bu nedenle de şimdiden ayrılıkla ilgili karar almıyor ya da konuşma yapmıyor ki bu tatsız konu canını sıkmasın. Üzgünüm..

Sizi rahatlatmak için bu kadar rahat olduğunu düşünmüştüm ama öyle değil sanırım. Arkadaşlar çok haklı. Sizin kadar dert etmiyor maalesef. Böyle bir adam için fedakarlık yapmaya değmez

Eski konunuzu okudum.

"aslında ilişkiye başlarken nasılsa giderken ayrılırım kafasıyla başlamıştım ama şimdi asla öyle düşünmüyorum,senden ayrılamam” dedi"

Her ne kadar şuan öyle düşünmüyorum demiş olsa da size en baştan söylemiş esasen. Sizi istemiyor yurtdışında. Bu yüzden lütfen onunla gitmenin yollarını aramayı bırakın. Ve kendi iyiliğiniz için ilişkinizin devam edeceğini düşünüp beklenti içerisine girmeyin. Çünkü sizin ilişkiniz bitme düşüncesi ile başlamış en baştan

Severek ayrilanlar... Bilirler ayrılığı...
Sen biliyorsun, ya o biliyor mu?

Gideceğimiz yer Almanya değil öncelikle, english speaker bir ülke ve benim dilim var.
Bunu bir belirteyim. Ama bu küçük bir detay elbette.

Gel demeyişi ile ilgili çok hummalı bir kavga geçti aramızda ve beni şu şekilde sakinleştirdi ; “benim amacım okul bittikten sonra Avrupa’da nerede iş bulursam oraya gitmek, ama senin master başvurunu yaptığın zaman diliminde ben nerede çalışacağımı henüz bilmiyor olacağım, senin o ülkeye gelmene neden olduktan sonra başka yere gitmek zorunda kalırsam ne yapacağım”
Bir de arkadaşlar, şunun farkında mısınız bilmiyorum ama siz olayı yalnızca anlattığım kadarıyla bilebilirsiniz. Ben bu adamın sarhoşken karşımda ağlayıp “sana köpek gibi aşığım, seni bırakamam ki” dediğini gelip burada yazmıyorum diye, sevilmiyorum mu oluyor?

Ama ablacım tabi ki senin anlattığın kadarını bilebiliriz. Senin anlattığında adam gel dememiş gibi bir izlenim var. Gel dedi veya devam edelim ama nasıl bilemiyorum gibi bir ibare göremedik ki.

Eğer durum böyleyse ben derim ki, 2 yılı idare edin bir şekilde. Zaten pandemi var, sen de ara sıra uzaktan çalışırsın o zamanlarda da gider yanında kalırsın. Biraz sen gidersin biraz belki o gelir 2 yıl idare edersiniz. Sonra ne tarafa gideceği belli olunca da sen de gidersin.

Uluslararsı hukuk kariyeri istiyorsan En buyuk kk ya sormakta fayda var Benim bildiğim kadarıyla international law stili programlar var, masterda onlardan birine kaydolursun, o zaman ülkelerarası hukuk yapabilirsin mesela. Ya da mülteci/göçmen hukuku çalışmaları yapabilirsin.

Sevgiliniz zaten geri dönmeyeceğini belirtmiş. Geriye sadece sizin de gitmeniz gibi bir seçenek kalıyor. Diliniz de varsa hiç düşünmeyin bence. Türkiye'de yaşamak istememekte haklı sevgiliniz.

Bazen aşk mı kariyer mi diye seçim yapmak gerekiyor . Ben tabiki kariyeri seçerdim şimdiki aklımla . Şimdiki aklımla diyorum çünkü zamanında aşkı seçmiştim , eee ne oldu ? aşk bitti yerini nefret aldı tüm hayallerimde kül oldu bitti ...

Madem sevgiliniz orada yaşamak istiyor bu ilişknin gidisati hakkında bir düşüncesi var mi, evlilik gibi? Yoksa "uzaktan uzağa sen ne kadar idare edersen" modunda mi? Size sen de gel dedi mi ?

Ben her şeyimi ayarlamış olacağı , birkaç ay sonra yurtdışına gideceğim ve planım dönmemek üzerine olacak, ülkemden bir erkeğe dönüp bakmazdım bile. Hadi diyelim biri çıktı karşıma, yurtdışında mesleğini yapamayacak biri. O zaman yine bir tercih olmazdı benim için. Nasıl oluyor da yaşanıyor bunlar bilemedim gerçekten.

Sevgiliniz zaten geri dönmeyeceğini belirtmiş. Geriye sadece sizin de gitmeniz gibi bir seçenek kalıyor. Diliniz de varsa hiç düşünmeyin bence. Türkiye'de yaşamak istememekte haklı sevgiliniz.
Nasıl gidecek ? Gitse bile nasıl geçinecek ? Çocukta öğrenci sonuçta

Pek bir isik goremedim. O bambaska bir hayata , kulture alisirken siz kafanizda hic acaba olmadan, supheye dusmeden rahat rahat burda oturabilecek misiniz? Uzun bi iliski olsa , ileriye donuk planlar yapilmis olsa ok gecici sure idare edilir derdim ama daha yenisiniz. Bu sekilde iliskinin seyri degisecektir muhakkak

Benim arkadaşım böyle Türk biriyle evlendi.
1 -2 sene gidip geldiler birbirlerine, kız daha çok gitti daha doğrusu ekonomik durumu daha iyiydi
Sonra Türkiyeye taşındı
Şimdi 6 yaşında minikleri var ve Türkiyede yaşıyorlar hala
İki tarafın da gönlü varsa olur

off biz de anlamadık hakikaten. en iyisi salmak ve o gidince neler olacağını görmek galiba. akacak kan damarda durmuyor neticede, ayrılık varsa kaderde ayrılacağız zaten.

off biz de anlamadık hakikaten. en iyisi salmak ve o gidince neler olacağını görmek galiba. akacak kan damarda durmuyor neticede, ayrılık varsa kaderde ayrılacağız zaten.
Bence sizin kalbinizi ferahtmayan adamda sorun vardır
O da sizin kadar bunun derdine düşse, siz şuan bu konuyu sorgulamazdınız ki, sevgilimle konuştuk böyle böyle ilerleteceğiz diye içiniz rahat olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…