Şimdi ablacım üzülmeni istemem ama gerçekçi olunacak tek nokta var burda. Sen bu adam için fedakarlık yapıp, bir noktaya kadar avukatlık hayalinden vazgeçmeye hazırsın. Peki bu adam sana gel diyor mu?
Bu adam da seni seviyorsa gel derdi, bir yolunu buluruz derdi, sen hele bir taşın çaresine bakarız dil öğren sonra bakarız derdi. Bak, ben 8 yıldır göçmenim, burda da bir göçmen kadınlar fb sayfasına üyeyim. Aşk için ülke değiştiren, tek kelime Almanca bilmeden gelen tonla kadın var, ülkelerinden uzaktalar, dili öğrenirken zorluk yaşıyorlar, bazen ırkçılığa uğruyorlar, bazen anne babayı özlüyorlar ama mutlular. Neden biliyor musun? Adam sonuna kadar destekçi. Biz ayrılmicaz gel burda yaşa, uzaktan çalış, freelance yap, istemiyorsan evkadını ol gitsin demişler. Çünkü ayrılmak istemiyorlar.
Senin çocukta ben böyle bir ışık göremedim yani, bir kez olsun sen de gel dememiş ki. Sen, gel demeyen biri için oraya gitme çareleri arıyorsun. Gidince ne olacak peki? Adam seninle hayat kurmak istemiyor, adam orda 0dan hayat kurmak istiyor zaten seni götürme niyeti yok. Diyelim ki gittin, orda yüksek lisans buldun, Almanca denen eşşek yükü dili çğrenmeye başladın da kim için? Adam bir kez iyi ki geldin demeyecek. Tüm çabaların boşa kürek çekmek olacak. Bu kadar dramatik bir değişimi yanında olmayan biri için yaparsan mutsuz olacaksın, net şekilde. Bu adamla mutlu olamazsın. Gitmeye kafayı takmış, seni gözü görmüyor. Bırak gitsin ne hali varsa görsün. Benden bu kadar. Lütfen hukuk kariyerin şu mıymıntı tip için çöpe gitmeye değer mi iyice düşün taşın.