Aşk, Farklı Ülkeler, Uzak İlişki...

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Herkese merhabalar. Son zamanlarda duygularımı o kadar çok bastırıyormuşum ki, bunu fark edip birilerine açılmak istedim.
Benim 6 aylık bir ilişkim var. Ve bu 6 aylık süreç, hayatımın en güzel günleriydi. Kızlar ben sırılsıklam aşık oldum. Seviyorum, seviliyorum, mükemmel bir uyum var aramızda. Birlikte yaşıyoruz, hep diz dizeyiz -Ama ne yazık ki, biz ilişkiye başlamadan evvel sevgilim bir master bursu kazanmış Avrupa’dan ve ayrılık vakti gelip çatmak üzere. Son 2 ayımız kaldı, ağustosta gidiyor.
Ben ilişkiye başlarken bu noktaya geleceğimi, onu kaybetmekten bu kadar korkacağımı hiç düşünmemiştim.
Diyorum ki kendime çık git sen de hayatını kur orada ama benim bölümüm hukuk ve yurtdışında geçerliliği yok gibi bir şey. Gitsem bölümümle alakalı bir meslek yapamam. Zaten yüksek lisanslar 20.000 euro falan, burs bulmadan oralarda hayatta geçinemem.
Sevgilim haklı olarak geri dönmek istemiyor. Seninle tanışmadan önce her şeyimi hazırlamıştım, iş bulup orada kalacağım okul bitince diyor. Türkiye’den zaten nefret ediyor ve mutlu değil burada. Ben gelirim sen gelirsin görüşürüz bir şekilde diyor. Ne yapacağım bilmiyorum. İçim öyle buruk ki. Gündelik hayatıma da adapte olamıyorum, son günlerimizi doyasıya yaşayamıyorum, huzursuzum, mutsuzum...
Sanki bu gidiş ilişkimizin sonu olacak gibi kötü bir his var içimde.
Umarım yıllar sonra bu konumu okurken yanıldığımı anlarım.

Gelip gitmekle olmaz,o sekilde yurumez.Yani ya sen tasinirsin,ya kendisi donus yapar.
Egitim icin bir sezon gitsin,gidebilir.Daha sonra oraya yerlesmeyi dusundugu icin yeni bir baslangic yapmak zorunda hissedecek kendisini.
Gozden irak,gonulden irak..
Soylemek istemiyorum ama realite bir yerde.Ya seni de alsin, ya o da gitmesin.Seni almadan da gittiyse yerlesmesin.
Ama bu onun hayaliyse ve senin icin vazgecerse yarin bir gun senin yuzunden gidemedim diyerek serzeniste bulunursa o da kotu.

Sevgilin ne kadar süreliğine gidiyor?
Bir süre gidip gelmeli yürütebilirsiniz.
aslında yabancı dilin iyiyse sen de git bir iş bulur çalışırsın. Avukatlık yapmayı çok mu istiyorsun?
Master 1 sene sürecek. Sonra oraya yerleşmek istiyor.
Dilim var benim, yurtdışında dil eğitimi aldım zamanında. Ielts puanım falan da var ama.. Taa burdan başvursam dönerler mi bilmiyorum ki.

Asla ama asla böyle bir talebim yok, olamaz da. Bu onun yolu, sadece bu yolda edebildiğim kadar eşlik edebilirim ona. Zaten Türkiye’de mutsuz ve kalsa da mutlu olmayan biri beni de mutlu edemez.

Master 1 sene sürecek. Sonra oraya yerleşmek istiyor.
Dilim var benim, yurtdışında dil eğitimi aldım zamanında. Ielts puanım falan da var ama.. Taa burdan başvursam dönerler mi bilmiyorum ki.
Neden şansınızı denemiyorsunuz ki? Hem ıelts puanınız da varmış bir sürü burs seçenekleri var. Bence hemen araştırmalara başlayın

Ülkeler arası öyle gelgitlerle uzun süre sürmez bir ilişki. Sevgiline de haksız diyemiyorum elinde fırsat varken gitmez ise hayat boyunca pişmanlık yaşar. Daha fazla aşık olan taraf senmişsin gibi geliyor. Kazancınız yetecekse, sevgilin senden vazgeçmek istemiyorsa sen onun peşinden gidebilirsin.
Eşimin kuzeni üniversite bitiminde sevgilisinin peşine Amerika’ya gitti. İlişkileri böyle bir sınav verdi. Şimdi 3 çocukları var.

Ne yapacağım bilmiyorum. İçim öyle buruk ki. Gündelik hayatıma da adapte olamıyorum, son günlerimizi doyasıya yaşayamıyorum, huzursuzum, mutsuzum...
Aynı hisleri sevgiliniz de yaşıyormu acaba??

Bence alanınızın dışına yönelin, hem diliniz de varmış çok zorlanmazsınız. Neler yapabileceğiniz hakkında iyi bir araştırma yapın ve ona göre bir yol haritası çizin

ben eşimle ilk ilişkiye başladığımda farklı ülkelerdeydik. elele tutuştuk adam 5 gün sonra dünyanın öbür ucuna gitti.avrupa falanda değil 8 saat fark vardı aramızda. benim okulum devam ediyordu, sıktık dişimizi 1,5 yıl sonra mezun olduğumda elele dünyanın neresi olursa gideriz beraber diyorduk çünkü. benim mezun olduğum bölüm hukuk gibi değil, yapılır ama yaşadığın yerin ana dilini bilmek şart.

mesleğim olmazsa herhangi bir iş yaparım, paramı kazanırım kafasında oldum. ekonominin kuvvetli olduğu ülkelerde iyi kötü dikiş tutturup çalıştığında buradaki memurun alım gücüyle aynı, belki daha iyi.o yüzden işimi yapmalıyım başka bir şansım yok diye düşünmemiştim. size bunu önermem, sizin ne istediğinizi bilmiyorum çünkü. y.lisans için burs araştırsanız (mümkünse). başka hobileriniz, yetenekleriniz varsa onlarda çalışabilir misiniz baksanız. birden kestirip atmak olmaz, hemen karalar bağlamaya da gerek yok. şartlarınızı zorlayın neler yapabilirsiniz bir araştırın.

Biz eşimle bir buçuk sene uzak ilişki yaşadık + nişanlılık. Hiç sorun çıkmadı aramızda. Küçük şeyleri saymıyorum tabi. Gerçekten bir birinizi seviyorsanız güzel devam ettire bilirsiniz. O da orda hayatını kurur evlenme kararı verirseniz gider yaşarsınız.

Ama şimdiden hukuk eğitiminizi yarıda bırakıp da Avrupa'ya gideceğim ona göre bölüm okuyayım demeyin tabi. Bakarsınız yürümez ayrılırsınız. Sadece dili geliştirirsiniz her türlü gerekli olacak bu

:) benim kadar olmadığı kesin
O daha çok “uzak oluşumuz bir problem değil, gelip gideriz, canını neden sıkıyorsun” gibi bir tavır takınıyor
Siz de o tavavırı takının ve öncelikle kendi kariyerinize odaklanın onun yaptığı gibi.

Adam biliyordu başından beri gideceğini, zaman içinde senin bağlanmaya başladığını da gördü...Bence bunu baştan söylemeliydi...
Artı bu kadar bağlanan bitek sensin, adam için senden ayrılmak çok ta ölüm diil yani planlarına devam ediyor, sensiz bi hayatı da göze almış zaten.

Hem sana gel diyen de yok sanırım,gelir gideriz demiş yani çok ta kopamayacagım biri diilsin demek istemiş...Ayrıca ydısı ilişkiler anlamında cok daha rahat yani orda cok daha fazla yaşar..

Sen kendi yolunda devam et, hukuk orda geçerli olsaydı bile yarın ayrılmak istese napıcaksın?

Sizi üzmek istemem ama yurt dışı çok farklı bir psikoloji,çok farklı bir kültür .. O sürekli oranın kültürünü ,insanlarını ,farklı şeylerini deneyimleme isteyecektir ..

Orada kendine hayat kurup ,her şeyini oradakini hayatına göre planlayacaktır. Misal : arkadaş çevresi değişecek ,onlarla gezmeye gidecek ,yakın ülkeler ,farklı insanlar topluluğu .. siz hep onla iletişim kurmaya çalışıp kafanızda acaba başka biriyle görüşür mü ,sevgisi azaldı mı ,türlü türlü kaygılarınız oluşacak ..

Belki o da oradaki hayatını dolu dolu yaşamaya çalışırken sizi arka plana atabilir.

zamanında benim de konuştuğum ölen biten biri vardı ,oraya gidip yeni ülke keşfedince ,bana olan duygusallığı azaldı ,hep oradaki hayatını dolu dolu yaşamaya başladı .. Enerjimiz frekansımız değişti .

ben evde otururken o yabancı arkadaşlarıyla şehir şehir ülke ülke gezdi ,konserlere gitti ,yeni enstrüman öğrendi, yabancı arkadaşlarıyla eğlendi.

Eğer sağlamsa ilişkiniz ve ileriyi düşünürse kopma olmaz elbette.

Bence siz ona ileriye yönelik bir planı var mı sorun önce.

Farzı misal ; 1 sene belirli aralıklarla görüşmeye çalışırız ,sonra şu süreçte evleniriz gibi gibi ..

Hem bu size güç verecektir hem de ilşkinizi ona göre yönlendirirsiniz ..

eğer bunları yapamayacaksa ,siz de kendi yönünüzü belirleyin daha fazla beklentiye girmeden ..

Herşey gönlünüzce olsun dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…