- 7 Mayıs 2010
- 3.377
- 1.268
- 173
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet ben O'yum canim.Aşk gözümü kör etmişti.Canim cok yanmasina ragmen duygularimi bir kenara atip bir karar verdim ve sabrettim.Kesinlikle verdigim karardan hic pisman degilim aksine çok mutluyum.Hiç oluru yokmuş.Hatirlar gibi oldum. Ve galiba hatirladim.
Sen " kavusamiyoruz, mukemmrl birisi ama kavusamiyoruz ailem izin vermiyor"diyen uye degilmisin?
Galiba osun.
Bende zamaninda ayni yollardan gectigimi soylemistim. Sen kavusamamaya odaklanip onun ne kdr dogru kisi oldugunu tartmayi unutuyodun. Kv ile ayni evde yasamakmi? "Bakariz ona snra,once bi kavusalimda' diyodun. Daha bi cok seyi atlayip kavusmaya odaklaniyodun.
Ve sana demistim " bende ayni seyleri yasadim, karsi tarafin seni acele ettirmesi, aileni ikna et diye direttirmesi oldu bittiye getiriyor herseyi" diye.
Cunku asiktin ve gozun bisey gormuyordu.
Smdi merak ediyorum, su an ask bittigine gore. Mantiginla geri donup baksan bu iliskiye. Sence oluru varmiydi? @Minik peri
Evet.Mantık evliliğiyle yani hem Mantıken hemde fiziksel olarak begenecegimiz hoslanacagimiz biriyle evlendikten sonra aşık olma ihtimali yüzde kaç??Anketi anlamadım şimdi.Mantık evliliği yapıp sonra aşık olmaktan mı bahsediyorsunuz?
Merhaba arkadaslar daha once de iliskimle ilgili birçok konu yazmiştim.O zaman yazdiklarimla şimdi yazdigim arasinda dünyalar kadar fark var.
Acım,gözyaşlarım,yüreğimin daralması dindi.Asla unutamam dedigim aşkı unuttum artik toparlandim şükür.
Bilmeyen arkadaslarima özet gecmek isterim.
Aşık oldugum karsilikli ask yasayip evliligi duşündüğüm kişiden ayrildim yaklaşık bir yıl oldu ayrilali ikimizde severek ortak kararla ayrildik.Aileler engel mesafeler uzak ne ben ailemden uzak gitmek istedim.Ne de O,çözüm üretmeye calistik ama olmadi yürümedi.
Gercekten Aşk çok guzel bir duygu ama sadece aşk..aşk.. deyipte aşk evliligi yapamazdim mantiğımıda kullandim.Çok zor günler gecirdim yaşayan ölü gibiydim buradaki arkadaslar teseli etti sagolsunlar zaman herseyin ilaci dediler.
Evet zaman herseyin ilaci şimdi aşk acısı yok ,aşk yok vazgectigim icin mutluyum doğru olanı yaptigima inaniyorum..
Aşk birdaha gelip kapimi çalarmı bilmiyorum ama en azindan icim rahat ailemle sevdigim insan arasinda secim yapmak zorunda kalmiyorum.
İnsan hayati boyunca bir yada iki kez aşkı bulacak diye bir kural yok degil mi arkadaslar??
Evlenmek yeni bir hayat yeni bir sayfa açmak istiyorum. Mantik evliligi yapmak,istedigim biriyle evlendikten sonra aşık olmak istiyorum.
Aranizda evlendikten sonra aşık olan var mı??
Evlendikten sonra Aşık olsan ne olur olmasan ne olur evlenmişsin zaten diyeceksiniz.Ama tanidikça Aşık olmuyor mu insan.??Yorumlariniza ihtiyacim var.
Tekrar Kk'daki arkadaşlara çok tesekkur ederim zor günlerimde yorumlarinizla yardimci oldugunuz icin![]()
Hmm olunabilinir de olunmayabilinir de şimdi.Mantık aşktan öte ya aşık olunuyor mu sonra ben denk gelip duymadım.Evet.Mantık evliliğiyle yani hem Mantıken hemde fiziksel olarak begenecegimiz hoslanacagimiz biriyle evlendikten sonra aşık olma ihtimali yüzde kaç??
Ben denk geldim çevremde çok olduğu icin bana oluru varmis gibi geliyor.Nasip.. burada da paylasip istişare yapip fikir almak istedim.Hmm olunabilinir de olunmayabilinir de şimdi.Mantık aşktan öte ya aşık olunuyor mu sonra ben denk gelip duymadım.
Evlendikten sonra Aşık olsan ne olur olmasan ne olur evlenmişsin zaten diyeceksiniz.Ama tanidikça Aşık olmuyor mu insan.??Yorumlariniza ihtiyacim var.
Evet ben O'yum canim.Aşk gözümü kör etmişti.Canim cok yanmasina ragmen duygularimi bir kenara atip bir karar verdim ve sabrettim.Kesinlikle verdigim karardan hic pisman degilim aksine çok mutluyum.Hiç oluru yokmuş.
Tavsiyelerinizde cok haklisiniz tesekkur ederim :)Hayatın çeşit çeşit getirisi-götürüsü var, mantık evliliği yapıp devamında aşık olunmaz demek de yanlış, olunur garantisi vermek de yanlış. Sadece kendi tecrübelerimden edindiğim çıkarımlarla tavsiye verecek olursam: Ufacık bile olsa içinizin ısınmadığı, kalben biraz bile hoşlantı duymadığınız biriyle evlilik gibi bir sorumluluğun altına girmeyin.
Alev alev yanmak istiyorsanız, riske atmayın ve en azından kıvılcımı görüp evlenin diyorum özetle; zamanla güzel yönlerinizi keşfettikçe yangın olur o.
A
Aşk evliliği yapilsa bile zamanla aşk sevgiye dönüşüyor düşüncesindeyim aynı kapıya çıkmıyor mu?Alışmak;Aşık olunca Alıştığın ve zamanla olunmlu duygular besledigimiz icin vazgecemiyoruz degil mi?Bu mantik evliligi icin de gecerli diye dusunuyorum.Nikahtan sonra Alışılmış karşılıklı sevgi, saygı oluşmuş yollar Aşk'a çıkmaz mı?
Evet ben O'yum canim.Aşk gözümü kör etmişti.Canim cok yanmasina ragmen duygularimi bir kenara atip bir karar verdim ve sabrettim.Kesinlikle verdigim karardan hic pisman degilim aksine çok mutluyum.Hiç oluru yokmuş.
Evet anladim ve iliskimizde benzerlik cok.Sizin ne kadar sürdü? benim uzun sürmedi daha dogrusu uzun sürmesine izin vermedim karsimdaki insan ne kadar oldu bittiye götürmek istedikce, ben oluru var mı yokmuya baktim hep istişare yaptim.Yaşım küçük hata yapmamak ilerde pisman olacagim birseyi yapmamak icin yaşamış görmüş kişilerle paylaştım ve ona göre bir karar verdim verdim karardan dolayi mutluyum.Tamda bu yuzden sana tekrar tekrar sormustum o konularda " kavusamamayi kenara birak, sen bu adama ne kdr guveniyosun?" Diye. Cunku bende aynj seyleri yasadim. Ve su an sevindim benim demek istedgim seyi anladin sonunda.
Su anki soruna gelirsek. Senle ben tamda ayni noktadayiz hayatta su an. Bende guvendim, ailemi karsima aldim. Ve snra baktimki oluru yokmus hic aslinda.
Simdi nemi yapiorum?
Simdilik dusundgum en son sey evlilik. Su an 3 sene gecicek nerdeyse biteli. Aylar gectikce sende goruceksin zaten sukurler ediceksin iyikide olmamis onla diye. Ayrildign gune sukrediceksin.
Ve ardindan yeni bi aska atilmayi bekletmelisin bana sorarsan.
Diyorumya, ben ancak 3 sene snra kafamda aklimda bitirdim. Ilk aylardan snra senin icin hic saglikli olmaz yeni biseylere atilmak. Onceki icindeki kirintilari sifirla once. Ask neki? Salla. Ne gerek su anda? Gez toz.
Bende senin gibi ailemin uygun gordugu kisyle gorucu usulu evlenesim var. Bi kac kismet oldu, annem bana geldi mesela. Amac o degilmidir? Annemin uygun gordugu kisiyle evlenmek. Ama o ilk aylardaydik ve ben hazir olmadigim icin annemin " gelsinler gorusun" dedigi kisiyide reddettim.
Yani yine annen gilin uygun gordugi kisiyle/ yada daha baska bisekilde( nasip kismet) evlem.
Ama smdilik tek sey.
Zaman.
Ve tekrardan asik olucaksin evet. Inan bana.
Şuan hayatta durduğum yer.Benim icin gercekten bitti ve dedigin gibi bütün aşamaları gectim.Kendim için aptalmıydım dedim.kırıntılarım bitti bazen böyle birsey yasadim mi diye unutuyorum.İyiki böyle bir karar verdim ve yüzde yüz eminim ne bir keskem ne de bir kuşkum var icim gercekten cok rahat.Mutluyum..Ayrica " bekle" deme sebebimide aciyim. Sen su an " keske" diyosun. Keske su daha degisik olsaydi, keske oyle yapmasaydi o zmn iyi bi sevendi aslinda.
Tek eksik suydu. Snrasinda tas tamamdik.. 3/4 tamamdi, bi 1/4 sorunluydu diyosun.
Boyle diyosun.
Ama sana " kirintilari bitir' dedgim nokta tamda " keske " yerine " iyikide " dedigin noktadir. Yani zaten cok cok sebep vardi olmamasi gerektigine diyceksin. O zmn o 3/4 tamamdir ezberini bozup, 3/4 hata goruceksin. Ne aptalmisin diyceksin.
En son adimsa; ofkede, keskede, sevgi kirintilari yok olmask.
Isteeee.. tam bu adimdan snra dusun sen sonraki aski meski.
Edit: ben ondan ayrilirken " merak etme kimseyi kolumda gormezsin, cunku artik yeni bi aska atilmaya mecalim yok, aski meski kenara biraktim tek temellim okul kariyer ve yanlizca ölmek" diyodum. Ama simdi; hazirim bi iliskiye. Yine goruyosunki insan inan bana tekrar asik ola biliyor.
Evet anladim ve iliskimizde benzerlik cok.Sizin ne kadar sürdü? benim uzun sürmedi daha dogrusu uzun sürmesine izin vermedim karsimdaki insan ne kadar oldu bittiye götürmek istedikce, ben oluru var mı yokmuya baktim hep istişare yaptim.Yaşım küçük hata yapmamak ilerde pisman olacagim birseyi yapmamak icin yaşamış görmüş kişilerle paylaştım ve ona göre bir karar verdim verdim karardan dolayi mutluyum.
Gercekten iyiyim bitti daha cok baglanmadan bitirdim bu benim icin iyi oldu.
Bende sizin gibi dusunuyorum güven cok önemli.Bende Ailemin güvendigi bildigi biriyle görücü usulu bir evlilik duşuncesindeyim.Hoşlanabilecegim icimde kıpırtı hisettirecek biri olursa hayir demem.
Evliliğe hazir hissediyorum kendimi.
Sizce hayatim boyunca biten bir Aşkı ve gecmişe takilarak ileride mutlu olabilirmiyim?olacagimi düşünmüyorum.Ve daha önceki sevdigim insani karşılaştırmamaliyim böyle bir beklentiye girersem hicbir iliskimde mutlu olamam.İnsanlar neden evlenir?
Aşık olur, tanır, anlaşır, zamanla sevgililik yetmez ve ilişki evlilikle taclandırılır.
Yani sevdiğin insanla hayatını birleştirirsin, evlilik zorunluluk değil ki sonuçta.
Ki sen aşkı tatmış birisin, mantıkla evlensen bile o adamı sevmeye çalışırken daha önceki sevdiğin kişiye hissettiğin duyguları hissetmek için zorlayacaksın kendini.
Gerek var mı?
Şuan hayatta durduğum yer.Benim icin gercekten bitti ve dedigin gibi bütün aşamaları gectim.Kendim için aptalmıydım dedim.kırıntılarım bitti bazen böyle birsey yasadim mi diye unutuyorum.İyiki böyle bir karar verdim ve yüzde yüz eminim ne bir keskem ne de bir kuşkum var icim gercekten cok rahat.Mutluyum..
Baştan beri benim icin ideal evlilik yaşı 23, 24 idi.Ben kolay unutan biriymisim bunu birkac kez yasayip ögrendim.Yasadigim dramlari cok kısa sürede unutuyorum yerine gore iyi yerine görede kötü bir durum.