Teşekkür ederim. Artık tıp öğrencisi midir ne halttır. Tek söyleyeceği dahiliyeye git demekti. Ama bana bir şey gözükmüyor dedi. Sırf tsh değeri yeşil gözüküyor diye. Ama işte hamilelik için çok yüksekmiş.Çok geçmiş olsun. Yani surdaki kadınlar olarak tıp öğrencisinden daha çok bilgimiz varmış demek ki. İnsallah bir sıkıntı olmaz
Teşekkür ederim. İşte benim korkum ilk üç ay ilaç kullanmadım. Ve bebeğin fiziksel zihinsel gelişimi için ilk üç ay kullanmak gerekiyormuş asıl. Ya bir zararı olduysa diye korkuyorum.Geçmiş olsun.
benimkine ilk basta bakıp yüksek dediler.
ilk aydan beri ilac kullanıyorum.
Sizinkide insallah ilacla düzelir.
Allah razı olsun. Ben de 7 haftalıkken öğrenmiştim aslında ve ilaca o zaman başlama şansım vardı. Asistan beni yanlış bilgilendirdi. Sonra da bir sürü şey yaşadım ve 13 haftaya kadar ilaç kullanamadım. Şimdiden sonra kullanacağım ama bu zamana kadar kullanamamış olmak canımı sıkıyor. Zihnime resmen bir çivi çakıldı.Ben oğluma hamileyken ilk öğrendiğimde 25’ti değerim 7 haftalıklen ilaca başlndı. Korkmayın birşey olmaz inşallah sağ sağlim kucağınıza almak nasip olsun
Doktorlar çok fazla önem veriyor aslında bebeğin gelişimi için önemli tsh değeri. Ama canınızı hiç sıkmayın buna takılmayın bence çok çok yüksek değilmiş değeriniz hiçbir şey olmaz Allahın izniyleAllah razı olsun. Ben de 7 haftalıkken öğrenmiştim aslında ve ilaca o zaman başlama şansım vardı. Asistan beni yanlış bilgilendirdi. Sonra da bir sürü şey yaşadım ve 13 haftaya kadar ilaç kullanamadım. Şimdiden sonra kullanacağım ama bu zamana kadar kullanamamış olmak canımı sıkıyor. Zihnime resmen bir çivi çakıldı.
Allah razı olsun. Doktor kan değerlerini yorumlaması için asistana yönlendirdi. Asistan da bir şey yok dedi. Doktora 13. Haftamda gidip söylediğimde resmen şok oldu. Hemen dahiliyeye yönlendirdi. Keşke o zaman da kendisi baksaydı kan sonuçlarına.bu konuyu stres yapmayın. şimdiden sonra düzenli kullanın inşallah bir şey olmaz.sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi
o asistan da gerçekten böyle bir hata nasıl yapılabilir? söylenecek çok söz var...
Evet doktor kendisi yorumlamadı kan sonuçlarını asistana yönlendirdi. O da bir şey yok dedi. Keşke kendisi baksaydı. Teşekkür ederim. Dahiliye doktoru korkuttu beni. 40 gün önce çıkmış bu sonuç niye ilaca başlamadın diye. Sanki benim ihmalim sonucu olmuş gibi düşündü başta. Çocuğun fiziksel zihinsel gelişimi de olumsuz etkilenebilir dedi.Doktorlar çok fazla önem veriyor aslında bebeğin gelişimi için önemli tsh değeri. Ama canınızı hiç sıkmayın buna takılmayın bence çok çok yüksek değilmiş değeriniz hiçbir şey olmaz Allahın izniylehamileliğiniz tadını çıkarın
bu alanda çalışıp bunu bilmeyen bir doktor adayı çok garip geldi bana. resmen umursamamak buAllah razı olsun. Doktor kan değerlerini yorumlaması için asistana yönlendirdi. Asistan da bir şey yok dedi. Doktora 13. Haftamda gidip söylediğimde resmen şok oldu. Hemen dahiliyeye yönlendirdi. Keşke o zaman da kendisi baksaydı kan sonuçlarına.
Aynen öyle. Çünkü üst sınıra çok yakın ama karşısında yeşil tık var yani yeşil işarete baktı sanırım sadece. Ama gebelik için özellikle çok yüksek. Bunu bilmesi gerekirdi tabii. Yazıklar olsun.bu alanda çalışıp bunu bilmeyen bir doktor adayı çok garip geldi bana. resmen umursamamak bu
çok haklısınız. tabi ki hatalar olur ama bu çok ciddi ve önemli bir konu. ayrıca sağlık. ekstra hassasiyet gerekirdiAynen öyle. Çünkü üst sınıra çok yakın ama karşısında yeşil tık var yani yeşil işarete baktı sanırım sadece. Ama gebelik için özellikle çok yüksek. Bunu bilmesi gerekirdi tabii. Yazıklar olsun.
Çok geçmiş olsun. Ben de hamileyken tiroid değerimin yüksek olduğunu öğrendim. 142 idi.Arkadaşlar merhaba. Ben hamilelik için ilk önce sağlık ocağına gitmiştim. Orada Tsh 5.13 çıktı. Sağlık ocağındaki doktor yüksek bunu doktora gidince söyle ilaç başlarlar, dedi. 7 haftalıkken kadın doğum doktoruna gittim. Orada da Tsh 4.5 çıktı. Ben asistanla konuşmuştum. Ona tiroidimin yüksek olduğunu söyledim. O da bir şey gözükmüyor dedi. Doktorla konuşayım mı dedim gerek yok dedi. Ben de konuşmadım. 11 haftalıkken de kanamam oldu. Düşük riski yaşadım. 13+3de yani bugün doktoruma gittim ve tiroid meselesini söyledim. O şok oldu, asistana sinirlendi. Beni hemen dahiliyeye gönderdi. Dahiliye doktoru ilaç yazdı. 40 gün önce çıkmış bu sonuç nerdeydin bu zamana kadar filan, dedi.
Yaşadıklarımı anlattım ama benim size asıl anlatmak istediğim. Ben hamileliğimin ilk üç ayını yüksek tiroidle geçirmiş oldum. Şimdiden sonra tabii ki ilaçlarımı kullanacağım ama içimi bir korku saldı. Acaba bebeğime bir şey olmuş mudur? Zaten kanamam tam olarak bitmedi. Belki de bu tiroid yüksekliğinden oldu kanama da. O asistan da Allah’ından bulsun.
Benimle benzer durumda olanlar var mı. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Ben sizinki kadar değerler olduğunu bilmiyordum. Kaç haftalıkken öğrendiniz. Şu anda durumunuz nasıl pekiÇok geçmiş olsun. Ben de hamileyken tiroid değerimin yüksek olduğunu öğrendim. 142 idi.
Hangi doktora gitsem çok şaşırdılar. Hemen ilaca başlattı doktor
Sizin değerlere düşünce çok sevinmiştim ben. Ne olur korkmayın Allah'ın izniyle yavrunuza birşey olmaz inşallah.
Doktorlarda benim değeri ilk defa görmüşler. Dahiliye doktoru ve kadın doğum doktorum çok şaşırmışlardı. 6 haftalıkken hamile olduğumu öğrenince öğrendim. Hamilelikte yüksek doz ilaç kullandım. Şimdi bebeğim 2 yaşında. Hiçbir sorun olmadı Allah'a şükürÇok teşekkür ederim Allah razı olsun. Ben sizinki kadar değerler olduğunu bilmiyordum. Kaç haftalıkken öğrendiniz. Şu anda durumunuz nasıl peki
Maşallah. Benim dahiliye doktoru çok olumsuz konuştu. 13. Haftada başladım ilaç kullanmaya. Bir sıkıntı olmuş olabilir mi dedim. Direkt olabilir dedi. Yanında asistanı vardı. Bunu biz bilemeyiz dedi.Doktorlarda benim değeri ilk defa görmüşler. Dahiliye doktoru ve kadın doğum doktorum çok şaşırmışlardı. 6 haftalıkken hamile olduğumu öğrenince öğrendim. Hamilelikte yüksek doz ilaç kullandım. Şimdi bebeğim 2 yaşında. Hiçbir sorun olmadı Allah'a şükür
İnşallah olmamıştır ve inşallah olmaz da .Ben ilk öğrendiğimde doktor hemen ilaca başla yoksa düşük yaparsın dedi. İçinizi ferah tutun. Şuan kaç haftalıksınız.Detaylı ultrasona girince anlaşılır herhal ve de tavsiye vermek isterim. Sakın 1 Doktor'un lafına bakmayın birkaç doktora gidin özel devlet farketmez. Ben kadın doğum doktoruma çok güvendim hüsrana uğrattı beni çok pişman oldum .Keşke başka doktorlara da gitseydim diye.Maşallah. Benim dahiliye doktoru çok olumsuz konuştu. 13. Haftada başladım ilaç kullanmaya. Bir sıkıntı olmuş olabilir mi dedim. Direkt olabilir dedi. Yanında asistanı vardı. Bunu biz bilemeyiz dedi.
Şu an 14 haftalık. Geçen hafta başladım daha ilaç kullanmaya. Ben de iyi bir doktor diye gittim doktoruma ama hatası kan değerlerimi kendisi yorumlamaması oldu. Kendisi baksaydı 7-8 haftalıkken ilaca başlayacaktım.İnşallah olmamıştır ve inşallah olmaz da .Ben ilk öğrendiğimde doktor hemen ilaca başla yoksa düşük yaparsın dedi. İçinizi ferah tutun. Şuan kaç haftalıksınız.Detaylı ultrasona girince anlaşılır herhal ve de tavsiye vermek isterim. Sakın 1 Doktor'un lafına bakmayın birkaç doktora gidin özel devlet farketmez. Ben kadın doğum doktoruma çok güvendim hüsrana uğrattı beni çok pişman oldum .Keşke başka doktorlara da gitseydim diye.